Singlereis Wandelen Schwarzwald Kinzigtal

7 dagen
niveau 2.5 van 3
trein
beoordeling: 8.6
vanaf € 870,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 02-10-2023.
Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

verblijf in een 1-persoonskamer met eigen bad/douche en toilet
lokale transfers met de stoptrein (inclusief), station voor de deur 
per trein (ICE) naar hartje Schwarzwald

route: regelmatig flink stijgend en dalend, hoogteverschil iedere dag ca. 400-500 meter. Per wandeldag wordt gemiddeld ca. 17 km afgelegd in ruim 5 uur. De tweede, derde en vierde wandeling kunnen halverwege individueel afgebroken worden (per trein of bus terug of verder, gratis). De wandelroutes zijn zeer goed gemarkeerd en de reisleider loopt met de groep mee.
groep: minimaal 8 / maximaal 12 reizigers

Koekoeksklokken, Kirschtorte en 100% natuur
Schwarzwald is als reisbestemming zó vermaard dat zowat elke taal zijn eigen letterlijke vertaling kent: Black Forest, Forêt Noir, Zwarte Woud. Een Duits middelgebergte en natuurgebied met klinkende "bezienswaardigheden"! De koekoeksklok bijvoorbeeld: het vrolijk fluitende en piepende slingeruurwerk dat juist dáár in de 18e eeuw werd uitgevonden. De Kirschtorte, de lekkerste slagroomtaart ter wereld met kirschdrank, kersen en geraspte chocolade. En de onaangetaste natuur, vooral van dichte dennen- en sparrenbossen, die doorsneden wordt door snelstromende beekjes en riviertjes.

Het kleine (2.500 inwoners) plaatsje Oberharmersbach, waar ons hotel staat, ligt aan de Harmersbach, een riviertje dat uitkomt in de Kinzig welke op haar beurt weer instroomt in de Rijn. De Kinzig komt u tijdens het wandelen vrijwel elke dag tegen, en met recht heet dit deel van het hart van Schwarzwald daarom Kinzigtal. Alles wat Duitsland zo Duits maakt, vindt u terug in deverblijfsplaats Oberharmersbach, en trouwens ook in andere dorpen en stadjes die we elke dag passeren. Zoals de verzorgde huizen, rijk met hout bewerkt en met balkons met een bloemenzee van geraniums. De bewoners die, zoals de traditie is, op belangrijke dagen met trots hun rode of zwarte wollen bollenhoed dragen. En het lekkere eten, ook een hapje tussendoor dat een "vesper" wordt genoemd, bijvoorbeeld gerookte forel overgoten met saus of de ham van de regio: Schwazwalder Schinken met boeren-bruin-brood. 

Schwarzwald is een typisch middelgebergte: de rivierdalen kennen een hoogte van ca. 200 meter boven zee, de wandelingen gaan daar tot zo’n 400 meter boven. De toppen zijn nog hoger maar daar komen de routes niet, ze verfraaien wél het decor van de wandelingen om u heen. In de winter kan het in Schwarzwald goed sneeuwen maar die smelt snel compleet weg in het voorjaar. Door het vele dennenwoud blijft het landschap vaak heel groen en oogt het ook altijd vriendelijk.

Schwarzwald is al meer dan een eeuw bekend met toerisme, vooral door de geneeskrachtige warmwaterbronnen. Ook als wandelgebied is het een van de oudste van Duitsland. De lokale bewegwijzering van de wandelroutes is uitstekend te noemen. Maar zelfs loopt de Aktiva-reisleider alle wandelingen mee dus heeft u optimaal tijd en gelegenheid om van het landschap te genieten. Op één na zijn de wandelingen halverwege inkortbaar, als u dat zou willen. 

Schwarzwald ligt op slechts ruim 600 kilometer van Midden-Nederland en met de snelle Duitse treinen hoeft de reis ernaartoe niet langer te duren dan pakweg een halve dag.

 

Dag 1
Uw singlereis staat op het punt van beginnen! Vanaf elk Nederlands of Belgisch station reist u per trein naar Oberharmersbach (vertrek Amsterdam ca. 08.00 uur, vertrek Utrecht ca 08.30 uur, vertrek Arnhem ca. 09.00 uur, aankomst Oberhamersbach ca. 16.00 uur). Indien er voldoende tijd is maken we al een korte oriëntatiewandeling van ca. 5 km (1,5 uur) door het dorp en de directe omgeving.

Dag 2
Wandeling (ca. 13,5 km/4,5 uur, hoogte tussen 215-640 m., totaal stijgingen 430 m.) Oberharmersbach-Zell am Harmersbach, route eerst langs typische Schwarzwaldboerderijen, daarna via de berghut “Vogt auf Mühlstein” en de plateaus Heugrabeneck en Rebberg. Transfer naar Oberharmersbach (15 min.) per trein. 
 

Dag 3
Transfer naar Haslach (35 min.) per trein. Wandeling (ca. 18,5 km/6 uur, hoogte tussen 215-520 m., totaal stijgingen 630 m., inkorting v.a. Hausach mogelijk) van Wolfach naar Haslach (of andersom, afhankelijk van de trein) langs mooie uitzichtpunten boven het Kinzigtal en het Wolftal, via het typische Schwarzwalddorpje Mühlenbach, de Waldsee en “het stadje onder de burcht” Hausach. Transfer naar Oberharmersbach (45 min.) per trein.

Dag 4
Oberharmersbach, vrij. Gelegenheid voor een bezoek aan Offenbach (ca. 45 minuten per trein, gratis met uw Konus Gästekarte), te bezoeken zijn daar o.a. de Altstadt met de historische Marktplatz met terrasjes, en verder het Museum Im Ritterhaus en Königshof Offenburg. Of Freiburg (ca. 60 minuten per trein, gratis met de Gästekarte), de middeleeuwse stad die wordt gezien als de hoofdstad van het Schwarzwald, te bezoeken zijn daar o.a. de imposante Freiburger Munster (met een kerktoren van 116 meter hoogte) aan de middeleeuwse Münsterplatz.

Dag 5
Transfer naar Haslach (35 min.) per trein. Wandeling (ca. 17,5 km/5,5 uur, hoogte tussen 204-635 m., totaal stijgingen 450 m., inkorting v.a. Steinach mogelijk) van Haslach naar Zell am Harmersbach, eerst door het dal van de Kinzig, via het dorp Steinach en langs het uitzichtpunt “Auf der Eck” door het Kinzigtal en het Harmersbachtal. Transfer naar Oberharmersbach (16 min.) per trein.

Dag 6
Transfer naar Zell am Harmersbach (16 min.) per trein. Wandeling (ca. 16 km/5 uur, hoogte tussen 175-600 m., totaal stijgingen 480 m., inkorting v.a. Nordrach mogelijk) van Zell am Harmersbach met de Wallfahrtkirche (bedevaartkerk) naar Gengenbach door het dal van de Nordrach. Route langs de berghut Lärchenhütte, het uitzichtpunt Teufelskanzel en de Jakobskapelle. Gengenbach noemt zich zelf “het mooiste plaatsje van Duitsland” maar die toekenning is natuurlijk betwist! Transfer naar Oberharmersbach (30 min.) per trein.

Dag 7
Aan al het goeds komt een eind, zo ook aan deze wandelreis voor singles. Vanaf Oberharmersbach reist u terug naar elk Nederlands of Belgisch station per trein. Vertrek Oberhamersbach ca. 10.30 uur, aankomst Arnhem ca. 16.30 uur, Utrecht ca. 17.00 uur, Amsterdam ca. 17.30 uur. 

Hotel Bären ***

ligging: in het midden van het plaatsje Oberharmersbach, op ca. 200 meter afstand van het station. 
faciliteiten: receptie, ontbijtruimte, restaurant, bar, bierstube, buitenterras. Gratis wifi.
kamers: 1-persoonskamers met (bad en/of) douche en toilet, tv. De 2-persoonskamers hebben altijd aparte bedden.
maaltijden: ontbijt(-buffet) en 3-gangen diner (keuze uit 2 menu’s + vegetarisch) in het restaurant van het hotel.Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Do 15-06-2023 (niet meer beschikbaar)
€ 870,-


inclusief:
* Elk Nederlands of Belgisch station-Oberharmersbach v.v. per trein
* 6 overnachtingen in 1-persoonskamer met douche en toilet, halfpension (logies, ontbijt, avondmaaltijd)
* meelopende Aktiva-reisleider
* plaatselijk vervoer per stoptrein naar de begin-/eindpunten van de wandelingen en terug
* toeristenbelasting

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 95,-

exclusief:
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 15,- per persoon (max. € 25,- per boeking)

8

Gezellige wandelweek met mooie wandelingen door prachtige natuur en prima geleid door Cara onze gids. Hotel basic maar schoon en goed bed en sanitair

anoniem, reisperiode mei 2023
9

Prachtig gebied, mooie wandelingen, klimmen en dalen maar prima te doen met een goede basisconditie. Prima hotel en goede reisbegeleiding! Een aanrader!

anoniem, reisperiode mei 2023
10

anoniem, reisperiode mei 2023
8

anoniem, reisperiode oktober 2022
9

Wandelen in het Zwarte Woud is een aanrader! Steile hellingen en dalingen, de gemoedelijke sfeer en natuurlijke charme van deze prachtige streek. Aktiva koos voor een goede uitvalbasis (Oberhammersbach). Propere accommodatie, die goed onderhouden wordt. Een theekoker in de kamer zou een plus zijn, maaltijden kunnen gevarieerder in hotel Bären, voor de rest alles TOP! Dank ook aan goede reisleiding en omkadering van Aktiva.

Janick N., reisperiode oktober 2022
9

anoniem, reisperiode oktober 2022
9

anoniem, reisperiode september 2022
7

Met een (grote) groep van 16 personen wandelen in Oberharmersbach en omgeving. De zwaarte van de wandeltochten voldeed aan de verwachting (iets lichter dan Zillertal). Omdat er toch op gedeelten langer geklommen moest worden, is een goede basisconditie wel geadviseerd. De accommodatie was goed was voor de basisbehoeften (bed en goede krachtige douche). Door het heersende personeelsgebrek was het personeel in het hotel soms wat kort aangebonden. Het eten was voldoende van kwaliteit, was in buffetvorm. De reisleidster heeft zoveel als mogelijk het programma toegesneden op de (weers)situatie en behoeften van de groep. Dit betekent aanpassen volgorde routes i.v.m warmte, soms alternatieven vanwege "veel asfalt" bij standaard routes (je wilt onderweg ook mooie dingen zien), soms afwijken van route omdat restaurants onderweg onverwachts "Ruhetag" hadden of domweg gesloten waren, zie eerdere opmerking over personeelsgebrek). Al met al een goede wandelweek gehad die aan de verwachtingen voldeed: pittige routes (maar niet superzwaar), redelijke accommodatie en groep met gelijkgestemden (wandelliefhebbers).

Martijn Koster, reisperiode juli 2022
8

anoniem, reisperiode juli 2022
8

Geweldige reisleidster in tijdens deze reis. Veel gelachen, stond altijd voor iedereen klaar en regelde de noodzakelijke dingen die niet goed gingen. Mooi gebied gewandeld, prima groep gehad.

Erwin, reisperiode oktober 2021
9

Wat een heerlijke reis was dit. Eerst lekker op je gemak in de trein. Daarna een klein stukje met locaal vervoer en al gauw daarna in de wandelschoenen. Prachtige tochten gelopen. Af en toe pittig klimmen, maar goed te doen. Alle lof voor de reisleidster die leuke alternatieve routes bedacht om het asfalt te mijden

anoniem, reisperiode oktober 2021
9

anoniem, reisperiode augustus 2021
Mooi wandelgebied. De standplaats ligt in een dorp met regionale treinverbinding, waardoor er een ruime keuze aan wandelroutes is. De wandelroutes staan goed aangegeven. Deze wandelreis is ook geschikt voor individuele reizen. De kamers in het hotel waren schoon en werden dagelijks schoon gemaakt. Het avondeten voor vegetari?rs viel tegen. De wandelroutes waren afwisslend. Per wandelroute waren er inspannende en minder inspannende stukken. Alleen de route van dag drie viel tegen. Het eerste deel tot Steinbach liep niet alleen langs de beek, maar ook langs een drukke autoweg met veel vrachtverkeer. Mogelijk is deze route op een zondag (zonder vrachtverkeer) nog wel aantrekkelijk. Op andere dagen zou de start in Steinbuch kunnen zijn. Fijne enthousiaste reisleider.
Helen Verouden
Een heerlijke wandelreis met pittige klimmetjes erin.tot 600 m stijgen en dalen zo?n beetje. Leuke afwisselende wandelingen door mooie omgeving met leuke dorpjes om even doorheen te lopen en Scharzwalder Torte te bestellen. Eenvoudig maar prima hotel met goede bedden en badkamers. Wel qua eten vooral gericht op vleeseters. Wij hadden ook nog een gezellige, spontane reisleidster die goede sfeer creerde en alle ruimte gaf voor alternatieve plannen waar er wensen waren. Dank voor de leuke reis! .
Rianne
Korte wandelvakantie waarvan 4 hele dagen wandelen. De lijnwandelingen zijn etappes van lange afstandswandel routes. Fraaie wandelingen door afwisselend landschap met max. hoogte van 600m. Start en/of eind van de wandeling via lokale trein. Het hotel Baeren in Oberharmersbach is gemiddeld te noemen.
Single Reis Schwarzwald Kinzigtal 6 dagen
Erg mooie, pittige wandelingen in een van de mooiste wandelgebieden van Duitsland. Mooie bospaadjes, stevige klimmetjes en prachtige uitzichten. Het hotel en eten is eenvoudig maar goed. Absoluut een aanrader.
O. Hurkens
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook