Singlereis Wandelen Schwarzwald Kinzigtal

7 dagen
niveau 2.5 van 3
trein
beoordeling: 8.3
vanaf € 925,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
13-10-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

verblijf in een 1-persoonskamer met eigen bad/douche en toilet
lokale transfers met de stoptrein (inclusief), station voor de deur 
per trein (ICE) naar hartje Schwarzwald

route: regelmatig flink stijgend en dalend, hoogteverschil iedere dag ca. 400-500 meter. Per wandeldag wordt gemiddeld ca. 16 km afgelegd in ruim 5 uur. De tweede, derde en vierde wandeling kunnen halverwege individueel afgebroken worden (per trein of bus terug of verder, gratis). De wandelroutes zijn zeer goed gemarkeerd en de reisleider loopt met de groep mee.
groep: minimaal 8 / maximaal 12 reizigers

Koekoeksklokken, Kirschtorte en 100% natuur
Schwarzwald is als reisbestemming zó bekend dat zowat elke taal zijn eigen letterlijke vertaling kent: Black Forest, Forêt Noir, Zwarte Woud. Een Duits middelgebergte en natuurgebied met klinkende 'bezienswaardigheden'! De koekoeksklok bijvoorbeeld: het vrolijk fluitende en piepende slingeruurwerk dat juist dáár in de 18e eeuw werd uitgevonden. De Kirschtorte, de lekkerste slagroomtaart ter wereld met kirschdrank, kersen en geraspte chocolade. En de onaangetaste natuur, vooral van dichte dennen- en sparrenbossen, die doorsneden wordt door snelstromende beekjes en riviertjes.

Het kleine plaatsje Oberharmersbach (2.500 inwoners), waar ons hotel staat, ligt aan de Harmersbach, een riviertje dat uitkomt in de Kinzig welke op haar beurt weer instroomt in de Rijn. De Kinzig komt u tijdens het wandelen vrijwel elke dag tegen, en met recht heet dit deel van het hart van Schwarzwald daarom Kinzigtal. Alles wat Duitsland zo Duits maakt, vindt u terug in de verblijfplaats Oberharmersbach, en trouwens ook in andere dorpen en stadjes die we elke dag passeren. Zoals de verzorgde huizen, rijk met hout bewerkt en met balkons met een bloemenzee van geraniums. De bewoners die, zoals de traditie is, op belangrijke dagen met trots hun rode of zwarte wollen bollenhoed dragen. En het lekkere eten, ook een hapje tussendoor dat een "vesper" wordt genoemd, bijvoorbeeld gerookte forel overgoten met saus of de ham van de regio: Schwazwalder Schinken met boeren-bruin-brood. 

Schwarzwald is een typisch middelgebergte: de rivierdalen kennen een hoogte van ca. 200 meter boven zee, de wandelingen gaan daar tot zo’n 400 meter boven. De toppen zijn nog hoger maar daar komen de routes niet, ze verfraaien wél het decor van de wandelingen om u heen. In de winter kan het in Schwarzwald goed sneeuwen maar die smelt snel compleet weg in het voorjaar. Door het vele dennenwoud blijft het landschap vaak heel groen en oogt het ook altijd vriendelijk.

Schwarzwald is al meer dan een eeuw bekend met toerisme, vooral door de geneeskrachtige warmwaterbronnen. Ook als wandelgebied is het een van de oudste van Duitsland. De lokale bewegwijzering van de wandelroutes is uitstekend te noemen. Maar bovendien loopt de Aktiva-reisleider alle wandelingen mee dus heeft u optimaal tijd en gelegenheid om van het landschap te genieten. Op één na zijn de wandelingen halverwege inkortbaar, als u dat zou willen. 

Schwarzwald ligt op slechts ruim 600 kilometer van Midden-Nederland en met de snelle Duitse treinen hoeft de reis ernaartoe niet langer te duren dan pakweg een halve dag.

 

Dag 1
Start van de singlereis. Elk Nederlands of Belgisch station-Oberharmersbach per trein (vertrek Amsterdam ca. 08.00 uur, vertrek Utrecht ca. 08.30 uur, vertrek Arnhem ca. 09.00 uur, aankomst Oberharmersbach ca. 16.00 uur). Indien er voldoende tijd is, maken we al een korte oriëntatiewandeling van ca. 5 km (1,5 uur) door het dorp en de directe omgeving.

Dag 2
Wandeling (ca. 13,5 km/4,5 uur, hoogte tussen 215-640 m., totaal stijgingen 430 m.) Oberharmersbach-Zell am Harmersbach, route eerst langs typische Schwarzwaldboerderijen, daarna via de berghut “Vogt auf Mühlstein” en de plateaus Heugrabeneck en Rebberg. Transfer naar Oberharmersbach (15 min.) per trein. 
 

Dag 3
Transfer naar Haslach (35 min.) per trein. Wandeling (ca. 18,5 km/6 uur, hoogte tussen 215-520 m., totaal stijgingen 630 m., inkorting v.a. Hausach mogelijk) van Wolfach naar Haslach (of andersom, afhankelijk van de trein) langs mooie uitzichtpunten boven het Kinzigtal en het Wolftal, via het typische Schwarzwalddorpje Mühlenbach, de Waldsee en 'het stadje onder de burcht' Hausach. Transfer naar Oberharmersbach (45 min.) per trein.

Dag 4
Oberharmersbach, vrij. Gelegenheid voor een bezoek aan Offenbach (ca. 45 minuten per trein, gratis met uw Konus Gästekarte), te bezoeken zijn daar o.a. de Altstadt met de historische Marktplatz met terrasjes, en verder het Museum Im Ritterhaus en Königshof Offenburg. Of Freiburg (ca. 60 minuten per trein, gratis met de Gästekarte), de middeleeuwse stad die wordt gezien als de hoofdstad van het Schwarzwald, te bezoeken zijn daar o.a. de imposante Freiburger Munster (met een kerktoren van 116 meter hoogte) aan de middeleeuwse Münsterplatz.

Dag 5
Transfer naar Haslach (35 min.) per trein. Wandeling (ca. 17,5 km/5,5 uur, hoogte tussen 204-635 m., totaal stijgingen 450 m., inkorting v.a. Steinach mogelijk) van Haslach naar Zell am Harmersbach, eerst door het dal van de Kinzig, via het dorp Steinach en langs het uitzichtpunt 'Auf der Eck' door het Kinzigtal en het Harmersbachtal. Transfer naar Oberharmersbach (16 min.) per trein.

Dag 6
Transfer naar Zell am Harmersbach (16 min.) per trein. Wandeling (ca. 16 km/5 uur, hoogte tussen 175-600 m., totaal stijgingen 480 m., inkorting v.a. Nordrach mogelijk) van Zell am Harmersbach met de Wallfahrtkirche (bedevaartkerk) naar Gengenbach door het dal van de Nordrach. Route langs de berghut Lärchenhütte, het uitzichtpunt Teufelskanzel en de Jakobskapelle. Gengenbach noemt zich zelf 'het mooiste plaatsje van Duitsland' maar die toekenning is natuurlijk betwist! Transfer naar Oberharmersbach (30 min.) per trein.

Dag 7
Afsluiting van de wandelreis voor singles. Oberharmersbach-Elk Nederlands of Belgisch station per trein. Vertrek Oberhamersbach ca. 10.30 uur, aankomst Arnhem ca. 16.30 uur, aankomst Utrecht ca. 17.00 uur, aankomst Amsterdam ca. 17.30 uur.

Hotel Bären ***

ligging: in het midden van het plaatsje Oberharmersbach, op ca. 200 meter afstand van het station. 
faciliteiten: receptie, ontbijtruimte, restaurant, bar, bierstube, buitenterras. Gratis wifi.
kamers: 1-persoonskamers met (bad en/of) douche en toilet, tv. De 2-persoonskamers hebben altijd aparte bedden.
maaltijden: ontbijt(-buffet) en 3-gangen diner (keuze uit 2 menu’s + vegetarisch) in het restaurant van het hotel.Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Vr 19-07-2024 (niet meer beschikbaar)
€ 925,-
Vertrekgarantie
Vr 30-08-2024
925,-
Di 24-09-2024
925,-
Zo 13-10-2024
925,-


inclusief:
* Elk Nederlands of Belgisch station-Oberharmersbach v.v. per trein
* 6 overnachtingen in 1-persoonskamer met douche en toilet, halfpension (logies, ontbijt, avondmaaltijd) (toeristenbelasting inbegrepen) 
* meelopende Aktiva-reisleider
* plaatselijk vervoer per stoptrein naar de begin-/eindpunten van de wandelingen en terug

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 95,-

exclusief:
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)

8

Gezellig. Fijne reisleider. Goed gezelschap. Maar : De kamer zonder gordijnen en aan een drukke weg helaas. Het vegetarisch eten was matig. Maar ik hoorde dat het vroeger nog veel meer te wensen over liet. Prachtig landschap. Mooie uitdagende wandelingen. Zuivere lucht. Natuur die nog bijna niet is aangetast. Complimenten voor Ellen. Zij doet het echt heeeeeel goed en prettig.

anoniem, reisperiode september 2023
9

Het was mijn eerste kennismaking met aktiva tours. Fijne reisleidster Ellen en gezellige groep. Mooie omgeving en goed weer .Top

Judith Corstens , reisperiode september 2023
7

Het Zwarte Woud is een fantastische wandelbestemming. Helaas was het avondeten in het hotel van mindere kwaliteit: veel voorgefabriceerde produkten, geen salades en alleen diepvriesgroente. Ellen was een geweldige reisleidster, die het iedereen naar de zin maakte.

anoniem, reisperiode september 2023
8

anoniem, reisperiode september 2023
8

Een mooie reis en goed hotel. De wandelingen gaan grotendeels door bos, waardoor het aantal vergezichten beperkt is, dat vond ik zelf wel jammer. Houd er wel rekening mee dat er ook stukken van 3 tot 4 km over asfalt gaan. De vrije dag was ook prettig om zelf een andere invulling te kunnen geven, naast de wandelingen. De reisleidster Ellen begeleide de reis goed. Ook tijdens de treinreis er naar toe was zij zeer behulpzaam. Door vertraging, vanwege uitgelopen werkzaamheden op het spoor, was het mij niet gelukt om de ICE trein in Den Bosch (met zitplaats reservering) te halen. Hierdoor moest ik de volgende trein pakken en had ik een extra overstap in Köln. In de ontvangen reisinformatie stond dat als je de aansluiting mist je dan moet melden bij de infobalie of de conducteur. In Nederland heeft dat weinig nut, want ze kunnen je niet helpen. Ellen was behulpzaam met alternatieve routes uit te zoeken. Onderweg informeerde ze ook regelmatig hoe het ging en waar ik intussen was. De alternatieve route met de ICE kun je overigens ook zelf eenvoudig uitzoeken. Handig is om van te voren de app van de Deutsche Bahn op je telefoon te installeren (of anders via www.bahn.de in de webbrowser). Hiermee kun je alternatieve routes opzoeken en deze is actueel met vertragingen en spoorwijzigingen. Tevens ook handig om te gebruiken ter plaatse voor de vrije dag.

anoniem, reisperiode september 2023
7

anoniem, reisperiode augustus 2023
7

De heenreis viel erg tegen, door defecte ICE trein net voor Duits grens 7h vertraging op een reis van 6h30; reisleidster erg goed, wel iets meer aandacht gewenst voor bereikbaarheid groepsleden zonder What's app wel (tijdig uitwisselen van telnrs voor SMS, Signal of bellen) en duidelijker afspreken regels vooraf wb bijeenblijven tijdens wandeling of wachten op elkaar bij splitsingen etc.

Vincent J M Meulenbroek, reisperiode augustus 2023

Reactie van Aktiva Tours:
Hartelijk dank voor uw reactie. De Deutsche Bahn heeft voor volgend jaar verbetering van de rituitvoering beloofd.
9

Heel mooie wandelreis gehad. Het hotel en eten waren wel oubollig maar met de groep erg gezellig. Mooie dag in Freiburg tussen de wandeldagen.

anoniem, reisperiode augustus 2023
8

Mooie wandelingen in een mooi gebied, een goede basis conditie heb je wel nodig, fijne reisleider. Het hotel is basic, kamers zijn schoon. Wel is het handig om van thuis fruit mee te nemen.

Karin, reisperiode juli 2023
8

Het Schwarzwald is een mooi gebied en de wandelingen zijn qua zwaarte goed te doen. Aan Rob hadden wij een hele fijne reisleider. De hotelkamer was netjes en het eten was lekker. Er werd goed rekening gehouden met de vegetariërs. In het hotel kun je zelf je lunchpakket maken. Het is wel verstandig om fruit en repen mee te nemen vanuit huis.

Ankie, reisperiode juli 2023
8

Een prachtige reis naar het Zwarte Woud! De wandelingen waren wel aardig pittig. Dus het is wel van belang om een goede conditie te hebben.

anoniem, reisperiode juni 2023
9

Prachtige wandelvakantie door Schwarzwald ondanks de warmte. Volop genoten van de omgeving, de gastvrijheid en accommodatie. Terugreis met de trein was wel vol met hindernissen en vertragingen.

Stef Bakker, reisperiode juni 2023
8

anoniem, reisperiode juni 2023
8

Fijne reis met soms pittige, maar mooie wandeltochten, die ter plekke aangepast konden worden. De warme dagen afsluiten met een duik in het plaatselijke zwembad was heerlijk. Hotel is ouderwets en druk, het biedt plaats aan veel busreizen. Bediening is top, ontbijt is prima, avondeten is niet voor culinaire lekkerbekken. Afhankelijk van je kamer kun je last hebben van verkeer en terraslawaai. Oordoppen mee! En: hou rekening met vertragingen en vaker overstappen op de heen- en terugreis.

Marjolein van den Brink, reisperiode juni 2023
7

anoniem, reisperiode juni 2023
9

anoniem, reisperiode juni 2023
8

Gezellige wandelweek met mooie wandelingen door prachtige natuur en prima geleid door Cara onze gids. Hotel basic maar schoon en goed bed en sanitair

anoniem, reisperiode mei 2023
9

Prachtig gebied, mooie wandelingen, klimmen en dalen maar prima te doen met een goede basisconditie. Prima hotel en goede reisbegeleiding! Een aanrader!

anoniem, reisperiode mei 2023
10

anoniem, reisperiode mei 2023
8

anoniem, reisperiode oktober 2022
9

Wandelen in het Zwarte Woud is een aanrader! Steile hellingen en dalingen, de gemoedelijke sfeer en natuurlijke charme van deze prachtige streek. Aktiva koos voor een goede uitvalbasis (Oberhammersbach). Propere accommodatie, die goed onderhouden wordt. Een theekoker in de kamer zou een plus zijn, maaltijden kunnen gevarieerder in hotel Bären, voor de rest alles TOP! Dank ook aan goede reisleiding en omkadering van Aktiva.

Janick N., reisperiode oktober 2022
9

anoniem, reisperiode oktober 2022
9

anoniem, reisperiode september 2022
7

Met een (grote) groep van 16 personen wandelen in Oberharmersbach en omgeving. De zwaarte van de wandeltochten voldeed aan de verwachting (iets lichter dan Zillertal). Omdat er toch op gedeelten langer geklommen moest worden, is een goede basisconditie wel geadviseerd. De accommodatie was goed was voor de basisbehoeften (bed en goede krachtige douche). Door het heersende personeelsgebrek was het personeel in het hotel soms wat kort aangebonden. Het eten was voldoende van kwaliteit, was in buffetvorm. De reisleidster heeft zoveel als mogelijk het programma toegesneden op de (weers)situatie en behoeften van de groep. Dit betekent aanpassen volgorde routes i.v.m warmte, soms alternatieven vanwege "veel asfalt" bij standaard routes (je wilt onderweg ook mooie dingen zien), soms afwijken van route omdat restaurants onderweg onverwachts "Ruhetag" hadden of domweg gesloten waren, zie eerdere opmerking over personeelsgebrek). Al met al een goede wandelweek gehad die aan de verwachtingen voldeed: pittige routes (maar niet superzwaar), redelijke accommodatie en groep met gelijkgestemden (wandelliefhebbers).

Martijn Koster, reisperiode juli 2022
8

anoniem, reisperiode juli 2022
8

Geweldige reisleidster in tijdens deze reis. Veel gelachen, stond altijd voor iedereen klaar en regelde de noodzakelijke dingen die niet goed gingen. Mooi gebied gewandeld, prima groep gehad.

Erwin, reisperiode oktober 2021
9

Wat een heerlijke reis was dit. Eerst lekker op je gemak in de trein. Daarna een klein stukje met locaal vervoer en al gauw daarna in de wandelschoenen. Prachtige tochten gelopen. Af en toe pittig klimmen, maar goed te doen. Alle lof voor de reisleidster die leuke alternatieve routes bedacht om het asfalt te mijden

anoniem, reisperiode oktober 2021
9

anoniem, reisperiode augustus 2021
Mooi wandelgebied. De standplaats ligt in een dorp met regionale treinverbinding, waardoor er een ruime keuze aan wandelroutes is. De wandelroutes staan goed aangegeven. Deze wandelreis is ook geschikt voor individuele reizen. De kamers in het hotel waren schoon en werden dagelijks schoon gemaakt. Het avondeten voor vegetari?rs viel tegen. De wandelroutes waren afwisslend. Per wandelroute waren er inspannende en minder inspannende stukken. Alleen de route van dag drie viel tegen. Het eerste deel tot Steinbach liep niet alleen langs de beek, maar ook langs een drukke autoweg met veel vrachtverkeer. Mogelijk is deze route op een zondag (zonder vrachtverkeer) nog wel aantrekkelijk. Op andere dagen zou de start in Steinbuch kunnen zijn. Fijne enthousiaste reisleider.
Helen Verouden
Een heerlijke wandelreis met pittige klimmetjes erin.tot 600 m stijgen en dalen zo?n beetje. Leuke afwisselende wandelingen door mooie omgeving met leuke dorpjes om even doorheen te lopen en Scharzwalder Torte te bestellen. Eenvoudig maar prima hotel met goede bedden en badkamers. Wel qua eten vooral gericht op vleeseters. Wij hadden ook nog een gezellige, spontane reisleidster die goede sfeer creerde en alle ruimte gaf voor alternatieve plannen waar er wensen waren. Dank voor de leuke reis! .
Rianne
Korte wandelvakantie waarvan 4 hele dagen wandelen. De lijnwandelingen zijn etappes van lange afstandswandel routes. Fraaie wandelingen door afwisselend landschap met max. hoogte van 600m. Start en/of eind van de wandeling via lokale trein. Het hotel Baeren in Oberharmersbach is gemiddeld te noemen.
Single Reis Schwarzwald Kinzigtal 6 dagen
Erg mooie, pittige wandelingen in een van de mooiste wandelgebieden van Duitsland. Mooie bospaadjes, stevige klimmetjes en prachtige uitzichten. Het hotel en eten is eenvoudig maar goed. Absoluut een aanrader.
O. Hurkens

inclusief:
* Elk Nederlands of Belgisch station-Oberharmersbach v.v. per trein
* 6 overnachtingen in 1-persoonskamer met douche en toilet, halfpension (logies, ontbijt, avondmaaltijd) (toeristenbelasting inbegrepen) 
* meelopende Aktiva-reisleider
* plaatselijk vervoer per stoptrein naar de begin-/eindpunten van de wandelingen en terug

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 95,-

exclusief:
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)

Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook