Singlereis Wandelen Rota Vicentina

8 dagen
niveau 2 van 3
vliegtuig
beoordeling: 8.7
vanaf € 1.275,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
26-10-2023. Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

verblijf in een 1-persoonskamer
Nederlandse meelopende reisleiding
7 x ontbijt, 6 x lunchpakket en 5 x diner inbegrepen
route: heuvelachtig met korte maar soms wat steilere klimmetjes en afdalingen, de hoogteverschillen zijn gering. De wandelingen langs de kust zijn door gedeelten met mul zand, pittiger dan de wandelingen in het binnenland.  Per wandeldag wordt ca. 14-20 km afgelegd in 4 tot 5 uur. De gids vertelt onderweg veel over de natuur en cultuur. De wandelingen zijn onderdeel van het Rota Vicentina project, een in 2012 ontwikkeld lange-afstands-wandelpad in het zuidwesten van Portugal. Deze trail leidt door het rustige binnenland en langs de ongerepte, ruige kust van de Costa Vicentina.
groep: minimaal 5 / maximaal 7 reizigers. 

Wandelreis aan de Costa Vicentina in de Alentejo
Heerlijk wandelen langs de wilde Atlantische kust van Zuid-Europa met haar ruige kliffenkust en kleine baaien. Tijdens deze wandelreis door de natuur in het zuidwesten van de Alentejo verblijven we op een prachtige plek tussen de kurkeiken en fruitbomen, met een fantastisch uitzicht. De wandelingen passeren gehuchtjes waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan en waar de boerenbevolking nog een traditioneel leven leidt. De vele kurk- en steeneiken die hier groeien, steken prachtig af tegen de rode aarde waardoor het landschap ietwat "Afrikaans" aandoet. Hier vinden we het oorspronkelijke en vooral rustige leven van de Alentejo. Drukte en stress zijn hier ver te zoeken!

We volgen paden die van oudsher werden gebruikt door pelgrims, handelsreizigers en lokale bewoners. Tijdens de wandelvakantie maken we ook kennis met de eeuwenoude kurkproductie: een natuurproduct dat een opmerkelijke comeback maakt als multifunctioneel en hip designmateriaal.

De wandeltocht bestaat uit twee routes: de kustroute die de Trilho dos Pescadores (de Fishermanstrail) genoemd wordt, en de de landroute welke het historische wandelpad is. We lopen langs verlaten zandstrandjes, boven kliffen en over rotsen (maar niet gevaarlijk) boven een diepblauwe zee. Langs de route vinden we vele bloemen en kruiden zoals wilde lavendel, gele brem, rotsroosjes, leeuwenbekjes, wilde mimosa, munt en oregano. En met enig geluk zien we onderweg broedende ooievaars op hun nesten op de kliffen aan de oceaan. De wandeltochten in het binnenland gaan door de bosrijke heuvels met imposante kurkeiken, via stille dorpjes en langs landerijen.

Dag 1
Uw singlereis begint met de vlucht van Amsterdam naar Lissabon. Transfer per taxibusje naar Monte Pedras Negras in Sao Luis-Alentejo (196 km). 

Dag 2
Inloopwandeling (ca. 14 - 16 km/ca. 4 uur). 
Wij wandelen over landweggetjes, via boerengehuchtjes, langs indrukwekkende kurkeikenbomen en bronnen naar het dorp Sao Luis. Na een koffiestop in een lokaal cafeetje lopen we verder naar de kleine landerijen met olijf- en boomgaarden achter het dorp. Via een andere route lopen wij terug naar de accommodatie.

Dag 3
Kustwandeling Vila Nova de Milfontes-Almograve-Lapa das Pombas (ca. 16 km/4,5 uur, ca. 100 meter stijgen en ca. 100 meter dalen).
Na een korte transfer naar het prachtig gelegen kustplaatsje Vila Nova de Milfontes met haar vele stille stranden, is er een oversteek met een boot van de rivier de Mira. Verder over de Fishermanstrail van de Rota Vicentina. Langs stille strandjes en een grillige kust naar Almograve met twee prachtige stranden. Het noordelijke strand heeft glooiende duinen, het zuidelijke strand daarentegen imponeert met de zwarte rotspartijen en steile kliffen. Na een drankje op het terras kunnen we nog wat tijd op het strand doorbrengen en vervolgens lopen we naar het mooi gelegen, natuurlijke haventje van Lapa das Pombas. Transfer terug naar Sao Luis.
 

Dag 4
Wandeling Cercal do Alentejo-Porto Covo (ca. 17 km/5 uur, ca. 200 meter stijgen en ca. 300 meter dalen). 
Mooie wandeling langs kurkeiken, door bos en met uiteindelijk zicht op de machtige oceaan. Dit sfeervolle kustplaatsje heeft prachtige kleine baaitjes en strandjes. 

Dag 5
Vrije dag.
Suggesties: een rustige ochtendwandeling maken, of met de lokale bus een bezoek brengen aan het oude stadje Santiago do Cacem aan de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella, of een mooi kano- of boottochtje ondernemen over de rivier de Mira.

Dag 6
Wandeling Sao Luis-Pego das Pias (ca. 17 km/5 uur, ca. 175 meter stijgen).
Een zeer mooie wandeling leidt u over landweggetjes, door kurkeikenbossen met beekjes en langs oude boerderijen. Onderweg komt u langs de prachtige rotspartijen van Pego das Pias. Een klein riviertje heeft hier een enorme rotspartij in tweeën gesplitst waardoor een prachtige waterpartij is ontstaan waarin heerlijk gezwommen kan worden. Transfer terug naar Sao Luis.

Dag 7
Kustwandeling Ribeira da Azenha-Vila Nova de Milfontes (ca. 16 km, ca. 5 uur, ca. 100 m stijgen en 100 m dalen).
Na een korte transfer start deze indrukwekkende wandeling langs de ruige kust. De route gaat vlak langs de zee, bovenlangs verlaten baaien en indrukwekkende rotspartijen. De wandeling eindigt bij het strand van Farol in Vila Nova de Milfontes waar bij één van de strandtentjes iets gegeten en gedronken kan worden, u lekker kunt zwemmen en het stadje verder kunt verkennen. Transfer terug naar Sao Luis.

Dag 8
Transfer per taxibusje naar de luchthaven voor de vlucht Lissabon-Amsterdam waarna er een einde komt aan deze singlereis in Portugal.

Single Reis Wandelen Rota Vicentina

Monte Pedras Negras.
Een kleinschalige accommodatie in Sao Luis met 11 kamers, rustig en landelijk gelegen op een groot terrein met kurkeiken en fruitbomen rondom. Monte Pedras Negras biedt in de tuin diverse zitjes en een buitenzwembad (in de zomer). Er is gratis wifi beschikbaar. Er zijn koffie en thee faciliteiten. 
ligging: ca. 2,5 km afstand van het kleine dorp Sao Luis, met 2 kleine supermarkten, cafés en restaurantjes, in het achterland op 19 km afstand van Vila Nova de Milfontes (aan de kust). 
faciliteiten: alle kamers hebben een eigen badkamer met bad/douche en wc. 
maaltijden: dagelijks ontbijtbuffet, 6 x lunchpakket, 5 x diner. Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs


inclusief:
* vlucht Amsterdam of Rotterdam - Lissabon of Faro v.v.
* 1 stuk handbagage van max. 10 kg
* transfer luchthaven-Sao Luis v.v.
* lokale transfers naar de wandelingen v.v.
* Nederlandse meelopende reisleiding
* 7 overnachtingen in een 1-persoonskamer
* 7 x ontbijt, 6 x lunchpakket en 5 x diner
*  1,5 liter water per dag

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* in te checken bagage € 31,- per enkele reis (20 kg)

exclusief:
* drankjes bij de maaltijden
* overige maaltijden
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 100,- 
* overtocht boot € 4,-
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 15,- per persoon (max. € 25,- per boeking)

9

Het was een prachtige reis. Mooie accommodatie. De groep viel goed mee. Er was een goede verstandhouding. Evelien heeft mij veel kennis bijgebracht over de planten, dieren en bomen tijdens de wandelingen en over de streek. Deze vakantie is een echte aanrader.

Arlette Van der Steen, reisperiode mei 2023
8

Mooie wandelingen. Soms wel pittig, vanwege bv. rul zand. Je moet dus in NL wel echt zo´n 15 km redelijk gemakkelijk aankunnen om plezier te hebben van deze reis. Goede balans wandelen en info over wat we zien. Topkok Dina. Helaas regende het; de huisjes waren daardoor wel wat klam ondanks verwarmingsmogelijkheden.

Brigitte Brinkel, reisperiode oktober 2022
9

Zeer afwisselende wandelingen door een prachtig landschap, alles keurig georganiseerd. Accommodatie en maaltijden zijn prima, goede prijs-kwaliteitsverhouding. Aanrader!

anoniem, reisperiode maart 2022

inclusief:
* vlucht Amsterdam of Rotterdam - Lissabon of Faro v.v.
* 1 stuk handbagage van max. 10 kg
* transfer luchthaven-Sao Luis v.v.
* lokale transfers naar de wandelingen v.v.
* Nederlandse meelopende reisleiding
* 7 overnachtingen in een 1-persoonskamer
* 7 x ontbijt, 6 x lunchpakket en 5 x diner
*  1,5 liter water per dag

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* in te checken bagage € 31,- per enkele reis (20 kg)

exclusief:
* drankjes bij de maaltijden
* overige maaltijden
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 100,- 
* overtocht boot € 4,-
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 15,- per persoon (max. € 25,- per boeking)

Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook