Singlereis Wandelen Rota Vicentina

8 dagen
niveau 2
vliegtuig
vanaf € 1.145,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 06-11-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

verblijf in een 1-persoonskamer
Nederlands meelopende reisleiding
7 x ontbijt, 6 x lunchpakket en 5 x diner inbegrepen
route: glooiend met korte maar soms wat steile klimmetjes en afdalingen, de hoogteverschillen zijn gering. Per wandeldag wordt ca. 14-20 km afgelegd in 3 tot 5 uur. De wandelingen zijn onderdeel van het Rota Vicentina project, een in 2012 geopend lange afstandswandelpad in het zuidwesten van Portugal. Deze trail leidt door het rustige binnenland en langs de ongerepte, ruige kust van de Costa Vicentina. 
groep: minimaal 5/maximaal 8 reizigers. De vertrekdata 15 juni en 22 oktober zijn speciaal voor singles (alleengaanden). 

Wandelreis aan de Costa Vicentina in de Alentejo
Heerlijk wandelen langs de wilde Atlantische kust van Zuid-Europa met haar ruige kliffenkust en kleine baaien. Tijdens deze wandelreis door de natuur in het zuidwesten van de Alentejo verblijven we op een prachtige plek tussen de kurkeiken en fruitbomen, met een fantastisch uitzicht. De wandelingen passeren gehuchtjes waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan en waar de boerenbevolking nog een traditioneel leven leidt. De vele kurk- en steeneiken die hier groeien, steken prachtig af tegen de rode aarde waardoor het landschap ietwat "Afrikaans" aandoet. Hier vinden we het oorspronkelijke en vooral rustige leven van de Alentejo. Drukte en stress zijn hier ver te zoeken!

We volgen paden die van oudsher werden gebruikt door pelgrims, handelsreizigers en lokale bewoners. Tijdens de wandelvakantie maken we ook kennis met de eeuwenoude kurkproductie: een natuurproduct dat een opmerkelijke comeback maakt als multifunctioneel en hip designmateriaal.

De wandeltocht bestaat uit twee routes: de kustroute die de Trilho dos Pescadores ("het visserspad") genoemd wordt, en de de landroute welke het historische wandelpad is. We lopen langs verlaten zandstrandjes, boven kliffen en over rotsen (maar niet gevaarlijk) boven een diepblauwe zee. Langs de route vinden we vele bloemen en kruiden zoals wilde lavendel, gele brem, rotsroosjes, leeuwenbekjes, wilde mimosa, munt en oregano. En met enig geluk zien we onderweg broedende ooievaars op hun nesten op de kliffen aan de oceaan. De wandeltochten in het binnenland gaan door de bosrijke heuvels met imposante kurkeiken, via stille dorpjes en langs landerijen.

Dag 1
Amsterdam-Lissabon. Transfer per taxibusje naar Sao Luis (140 km).

Dag 2
Inloopwandeling (ca. 14 km/3 uur) over landweggetjes via boerengehuchtjes naar het dorp Sao Luis. Na een koffiestop in een lokaal cafétje verder naar de kleine landerijen met olijf- en boomgaarden achter het dorp.

Dag 3
Kustwandeling Vila Nova de Milfontes-Almograve (ca. 16 km/4,5 uur, ca. 100 meter stijgen en ca. 100 meter dalen). Na een korte transfer naar het kustplaatsje Vila Nova de Milfontes oversteek met een boot van de rivier de Mira en verder over de het Visserspad van de Rota Vicentina. Langs stille strandjes en een grillige kust naar Almograve met twee prachtige stranden. Het noordelijke strand heeft glooiende duinen, het zuidelijke strand daarentegen imponeert met de zwarte rotspartijen en steile kliffen. Vanuit Almograve transfer terug naar Sao Luis.

Dag 4
Wandeling Cercal (ca. 17 km/5 uur of ca. 20 km/6 uur, ca. 200 meter stijgen en ca. 300 meter dalen). Route van het traditionele plaatsje Cercal do Alentejo naar Porto Covo aan de ruige kust. Dit sfeervolle kustplaatsje heeft prachtige kleine baaitjes en strandjes. De langere variant is een pittigere kustwandeling vanaf de natuurlijke haven Lapa das Pombas naar het kustplaatsje Zambujeira do Mar via de prachtige Kaap van Sardao met een vuurtoren.

Dag 5
Vrije dag. Suggesties: een rustige ochtendwandeling of met de lokale bus een bezoek aan het oude stadje Santiago do Cacem aan de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella of een mooi kano- of boottochtje over de rivier de Mira.

Dag 6
Wandeling Sao Luis-Odemira (ca. 20 km/5,5 uur, ca. 275 meter stijgen en ca. 435 meter dalen). Een lange maar zeer mooie wandeling leidt u over landweggetjes, door kurkeikenbossen met beekjes en langs oude boerderijen. Onderweg prachtige rotspartijen van Pego das Pias. Een klein riviertje heeft hier een enorme rotspartij in tweeën gesplitst waardoor een prachtige waterpartij is ontstaan waarin heerlijk gezwommen kan worden. Aan het eind van de wandeling aankomst in het stadje Odemira, gelegen aan de gelijknamige rivier de Mira. Transfer terug naar Sao Luis.

Dag 7
Kustwandeling Ribeira da Azenha-Vila Nova de Milfontes (ca. 17 km/4 uur). Na een korte transfer start deze indrukwekkende wandeling langs de ruige kust. De route gaat vlak langs de zee loopt bovenlangs verlaten baaien en indrukwekkende rotspartijen. De wandeling eindigt bij het strand van Farol in Vila Nova de Milfontes waar bij een van de strandtentjes iets gegeten en gedronken kan worden. Transfer terug naar Sao Luis.

Dag 8
Transfer per taxibusje naar de luchthaven. Lissabon-Amsterdam per Vueling/Easyjet.

In verband met het tij (eb en vloed van de zee) kan de volgorde van de wandelingen gewijzigd worden.

Single Reis Wandelen Rota Vicentina

Tijdens deze reis verblijft u in Monte Pedras Negras. Een kleinschalige accommodatie met 11 kamers, rustig en landelijk gelegen op een groot terrein met kurkeiken en fruitbomen rondom. Monte Pedras Negras ligt in São Luis en biedt een tuin en een buitenzwembad (in de zomer). Er is gratis wifi beschikbaar. 
ligging: bij het dorp Sao Luis, met cafés en restaurantjes, in het achterland op 14 km afstand van Vila Nova de Milfontes (aan de kust). 
faciliteiten: alle kamers hebben een eigen badkamer met bad/douche en wc. 
maaltijden: dagelijks ontbijtbuffet, 5 x lunchpakket (op de wandeldagen) en 1 x lunch binnen, 5 x diner. 

Vertrekdatum
Prijs


inclusief:
* vlucht Amsterdam-Lissabon of Faro v.v. per Vueling of Easyjet
* handbagage (10 kg)
* transfer luchthaven-Sao Luis v.v.
* Nederlandse meelopende reisleiding
* 7 overnachtingen in een 1-persoonskamer met eigen douche/toilet
* maaltijden zoals beschreven (7 x ontbijt, 6 x lunchpakket en 5 x diner)
* lokale transfers naar de wandelingen v.v.

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* in te checken bagage € 26,- per enkele reis (20 kg)
* reis- en annuleringsverzekering 

exclusief:
* niet-genoemde maaltijden
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 110,- 
* overtocht boot € 4,-
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten

Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook