Singlereis Wandelen Peel Oud & Nieuw

5 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf € 549,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 29-12-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

verblijf in 1-persoonskamer inbegrepen
op 31/12 een speciaal 5-gangen oudejaarsdiner 
wandel met Aktiva-reisleider door Nationaal Park De Groote Peel
belangrijk om te weten: tijdens de gehele reis heeft u een eigen auto nodig!
route: per wandeldag wordt ca. 6 tot 16 km afgelegd
groep: minimaal 10 / maximaal 16 personen

Wandelend het jaar uit in Brabant
Wilt u graag op pad tijdens de jaarwisseling en een feestelijke en actieve afsluiting van het jaar met gelijkgestemden? Dan is deze groepswandelreis speciaal voor singles echt iets voor u! We ontdekken hierbij het Brabantse land rondom Helmond en wandelen door het prachtige natuurgebied 'Nationaal Park De Groote Peel'. Ook bezoeken we het Museum Klok & Peel in Asten en genieten we op oudjaarsavond van een speciaal 5-gangen oudejaarsdiner. Wat een feest!  

We verblijven tijdens deze reis in het elegante 4-sterren Golden Tulip Hotel West-Ende. De monumentale voormalige fabrieksvilla ligt midden in het centrum van Helmond en is een ideale uitvalsbasis voor wandelingen in en rond natuurgebied De Peel. 

Dag 1
Heenreis naar Helmond per eigen vervoer & inloopwandeling (ca. 6 km)
We verzamelen tussen 13.00 en 13.30 uur bij Hotel West-Ende in Helmond. Na aankomst maken we kennis met elkaar en met de reisleider en krijgt u een korte uitleg over het verloop van de reis. Daarna trekken we de wandelschoenen aan voor een korte inloopwandeling van ca. 6 km. In een mooie wandelroute langs monumentale en industriële panden loopt de nieuwste wandelroute van Helmond: de Gedichtenwandeling. We laten ons verrassen door gedichten en dichtregels die in de stad te vinden zijn. Sommige zijn groot en opvallend en andere zijn echt verborgen schatten. Vanavond maken we nader kennis met elkaar tijdens het 3-gangendiner in het restaurant van het hotel.

Dag 2
Wandeling Nationaal Park de Groote Peel (ca. 15 km)
Na een uitgebreid ontbijtbuffet trekken we de wandelschoenen weer aan. We rijden in ca. 25 minuten naar Buitencentrum de Pelen, gelegen aan de rand van Nationaal Park De Groote Peel. Het is het start- en eindpunt van verschillende wandelroutes. Afhankelijk van het weer maken we een korte of langere wandeling. Water, heide, zandruggen, berken en open vlaktes begroeid met pijpenstrootje, De Pelen is een paradijs voor natuurliefhebbers en wandelaars. Over smalle landstroken, vlonderpaden en knuppelbruggen doorkruisen we het gebied. Een wandeling door de Groote Peel is ook een kennismaking met een van de meest vogelrijke gebieden van West-Europa! Een hele dag buiten in de natuur maakt hongerig, dus ook vanavond schuiven we weer gezellig samen aan tafel voor een 3-gangendiner.

Dag 3
Oudejaarsdag • vrije ochtend en Museum Klok & Peel
Deze oudejaarsochtend doen we het wat rustiger aan want we hebben nog een lange, gezellige avond in het vooruitzicht. U kunt de ochtend naar eigen wens invullen. Blijft u wat langer in bed liggen, gaat u even zwemmen in het binnenbad van het hotel of brengt u een bezoekje aan de sauna of het Turks stoombad die ook in het hotel aanwezig zijn. Vanmiddag brengen we een bezoek aan het Klok en Peel Museum (de entree is exclusief en kost € 10 per persoon, gratis toegang met de museumkaart). De naam zegt het al, in Museum Klok & Peel ziet én hoort u klokken. Het heeft de grootste collectie luidklokken en klokkenspellen ter wereld. Daarnaast is er het verhaal van natuurgebied de Peel, met fossielen, fauna en flora. Vanavond gaan we om 19.00 uur aan tafel om te genieten van een 5-gangen oudejaarsdiner. Om 00.00 uur proosten we samen met een glaasje bubbels op het nieuwe jaar!

Dag 4
Nieuwjaarsdag • wandeling Vossenbergtocht (ca. 16 km)
We beginnen het nieuwe jaar met een goed ontbijt. Daarna rijden we naar Meijel om vanaf daar de Vossenbergtocht te wandelen. We lopen door het Simonshoekse bos en het Nationaal park De Groote Peel. Aan de rand van de Groote Peel ligt de Vossenberg, het hoogste deel van de Peel met een uitkijktoren, die we natuurlijk gaan beklimmen. Wie naast het 22 meter hoge Belfort staat, bevindt zich op historisch terrein. Ruim 75 jaar geleden vochten op deze drassige grond soldaten voor de vrijheid van heel Nederland. Dit is nog goed te zien aan de zes bunkers naast de toren, ook wel kazematten genoemd, en deel uitmakend van de Peelraamstelling. Vanaf de toren loopt een pad, dat niet alleen de ontsnappingsroute van Meijel naar Brabant vormde, maar ook essentieel was voor de turfwinning in de Peel. Via nog een stukje landbouwgebied en het Simonshoekse bos keren we weer terug in Meijel. Weer terug in het hotel wordt er wederom een 3-gangendiner voor ons geserveerd.

Dag 5
wandeling Stiphout (ca. 13 km)
We eindigen deze gezellige Oud & Nieuw reis zoals we hem ook zijn begonnen met een wandeling. Na het ontbijt pakken we onze spullen en leggen deze in de auto, waarna we voor de laatste keer samen op pad gaan. We starten de wandeling net buiten Stiphout. We lopen door de Stiphoutse bossen en het Helmondse stadspark De Warande. Over de lommerrijke weggetjes kunnen we lekker rustig wandelen langs velden en akkers. We komen ook door Croy, een buurtschap met enkele mooie oude boerderijen. Einde rond 14.00 uur. We nemen afscheid van elkaar en iedereen keert op eigen gelegenheid huiswaarts. 

Golden Tulip Hotel West-Ende Helmond ****

ligging: het luxe Golden Tulip Hotel West-Ende is gelegen op een toplocatie in het hart van Helmond, op ca. 900 m van het treinstation. In de omgeving vindt u Eindhoven en Nationaal Park de Groote Peel.
faciliteiten: het 4-sterrenhotel beschikt over een receptie (24 uur), restaurant, (dak)terras, lounge en bar. 
kamer: de moderne kamers zijn voorzien van gratis wifi, televisie, comfortabele Auping bedden en een badkamer met bad/douche en toilet. 
 

Vertrekdatum
Prijs


inclusief:
* 4 overnachtingen in een 1-persoonskamer inclusief ontbijt en 3-gangendiner
* 5-gangen oudejaarsdiner op 31/12
* een glas bubbels op Oudjaarsavond
* meelopende Aktiva-reisleider
 
optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* toeristenbelasting (ca. € 1,50 p.p.p.n.) ter plekke betalen
* parkeren bij Hotel West-Ende € 12,50 per nacht 
* heen- en terugreis
* bijdrage SGR
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook