Singlereis Wandelen Moselsteig van Cochem naar Moselkern

5 dagen
niveau 2 van 3
minibus
beoordeling: 8.4
vanaf € 595,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
14-10-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

inclusief ontbijt en diner
op de hele wandeldagen een lange en een korte variant
verblijf in 1-persoonskamer inclusief

route: heuvels (max. ca. 500 m) afgewisseld met dalen van riviertjes en beken, met matige tot flinke hoogteverschillen. Het landschap bestaat afwisselend uit bos, akkers en wijnvelden. Per wandeldag wordt gemiddeld ca. 18 km (op de aankomst- en vertrekdag resp. ca. 7 en ca. 11,5 km) afgelegd. Op de dagen 2, 3 en 4 kan er naar wens gekozen worden voor een verkorte variant. De reisleiding voert per minibus transfers uit naar het begin- en eindpunt van de wandelingen en loopt dus niet mee; u komt de reisleider onderweg regelmatig tegen en die kan in overleg een eerdere terugtransfer uitvoeren indien omstandigheden (slecht weer, moeilijke route) dat zouden verlangen.
groep: minimaal 6 / maximaal 8 reizigers

Water, wijn en burchten
De Moselsteig is een wandelroute langs het Duitse deel van de Moezel, over een lengte van maar liefst 365 kilometer, slingerend benedenlangs en boven de rivier. Startpunt is Perl, dat tegenover Schengen (ja, van het Europese verdrag uit 1992!) ligt. En eindpunt is Deutsches Eck in Koblenz, het punt waar de Moezel in de Rijn stroomt. De Moselsteig is ’geopend’ in 2014 en kreeg toen direct het keurmerk ’Qualitätsweg Wanderbares Deutschland’. Want behalve wunderbar is de Moezelstreek ook 100% zeker ’wanderbar’!

Tijdens deze reis lopen we het Moselsteig-deel van Cochem naar Moselkern. De Moezel is misschien wel de meest meanderende rivier ter wereld, constant ruime en dan weer scherpe bochten makend naar links en naar rechts, waardoor het landschap steeds onverwachte verrassingen toont.

Deze reis wordt uitgevoerd vanuit het kleine plaatsje Landkern: rustig gelegen in het binnenland van de Süd-Eifel, op nog geen 10 kilometer van het bekende Cochem aan de Moezel. Daar in de benedenloop van de rivier vindt de wandereis plaats, langs routeplaatsen die toeristisch gezien allure hebben: Cochem en Treis-Karden zijn immers klinkende namen.

De Moezel vormt de grens tussen de Eifel in het noorden en de Hunsrück in het zuiden. Beide genoemde gebieden zijn buitengewoon bosrijk. De routes langs de oevers van de Moezel daarentegen lopen door meer open terrein, afwisselend over de noord- en de zuidoever, soms op rivierniveau waar ook de dorpjes en stadjes gelegen zijn, dan weer hoog boven het dal met fraaie uitzichten over de wijde omgeving. Het is soms letterlijk lopen langs de wijngaarden. De reis is niveau 2, maar in alle eerlijkheid zijn de standaard routes eerder niveau 2,5 en de verkorte varianten slechts niveau 1,5 (zie: programma).

Dag 1
heenreis en inloopwandeling
Start van de singlereis. Station Eindhoven Centraal-Landkern (ca. 230 km) per minibus (11.00-14.00 uur). Na aankomst een korte informatiebijeenkomst over de reis en de route door de reisleider. Daarna maken we een inloopwandeling (ca. 7 km/2 uur) door het plaatsje en de directe onmgeving, met steeds een mooi uitzicht over het dal met Landkern met de hoge kerktorenspits.

Dag 2
wandeling Cochem-Pommern over de Moselsteig (ca. 17 km/6 uur, verkorting mogelijk tot ca. 9 km/3,5 uur) 
De route heeft twee flinke stijgingen. We wandelen via Klotten, een mooi romantisch wijndorp gelegen aan de monding van de Dortebach. In Klotten staan tal van oude stenen huizen en vakwerkhuizen. Ook bezienswaardig is het knusse centrum met de gotische hallenkerk. De ruïne van burcht Coraidelstein, ook wel Konradstein genoemd, is boven Klotten zichtbaar op de Burgberg. Tegenwoordig is de burcht in particulier bezit en is die gedeeltelijk gerestaureerd. Eindpunt is Pommern, een oud klein wijndorp langs de Moezel met als hoogtepunt het in renaissancestijl gebouwde Burghaus met traptoren.

De korte variant gaat van Klotten naar Pommern.

Dag 3
Wandeling Pommern-Moselkern over de Moselsteig (ca. 17 km/6 uur, verkorting mogelijk tot ca. 12 km/4,5 uur )
We wandelen via de Martberg, Treis-Karden en de indrukwekkende burcht Eltz. Op de Martberg tussen Pommern en Karden bevond zich 180 meter boven de Moezel eens een Keltische nederzetting, vergelijkbaar met een grote stad. In het midden hiervan ontstond een Romeins tempelcomplex. Delen zijn gereconstrueerd en kunnen bezocht worden. Treis-Karden is een gezellig wijnplaatsje met leuke terrasjes en ijssalons. We eindigen vandaag in het wijndorp Moselkern met smalle en steile straatjes, gelegen aan de monding van de Elzbach. Bezienswaardig is het mooie vakwerkraadhuis uit 1673. De route heeft 3 flinke stijgingen.

De korte variant gaat van Treis-Karden naar Moselkern.

Dag 4
Wandeling Ulmen-Cochem (ca. 18,5 km/5,5 uur, verkorting mogelijk tot ca. 10 km/3,5 uur)
Wandeling constrant door het dal van de Endert. Deze wandeling ’Im Tal der wilden Endert’ is 5 jaar geleden (in 2019) door ’Das Wandermagazin’ bekroond als mooiste dag-wandelroute van Duitsland! We starten bij de Kruisridderburcht bij de Ulmener Maar en wandelen via de waterval Rausch en het klooster Maria Martental. Route aaneengesloten dalend van 500 meter naar 100 meter. 

De korte variant gaat van Maria Martental naar Cochem.

Dag 5
Wandeling Pyrmonter Felsensteig (ca. 11,5 km/3,5 uur) en terugreis
We wandelen vanaf de Pyrmonter Mühle omhoog naar een plateau, vanwaar een weids uitzicht over de omgeving. De route gaat over de Heidberg en verder naar het hoogste punt, de Sammetzkopf, waar een groot kruis staat en een steen met informatie over de omgeving. We lopen het natuurgebied van de Juckelberg binnen en dalen door de bossen af naar het dal van de Elzbach. Het wandelpad passeert regelmatig verschillende steile rotswanden. Aan het einde passeert de wandeling Burg Pyrmont, een fraai gelegen burcht die nog intact is en bezichtigd kan worden. Daarna volgt een laatste flinke afdaling naar de Pyrmonter Muhle (restaurant/terras), waar de Elzbach via een fraaie stroomversnelling een aantal meters omlaag valt. Pyrmonter Mühle-Eindhoven Centraal Station (ca. 230 km) per minibus (14.00-17.00 uur), waarna er een einde komt aan deze actieve singlereis.

Hotel Zur Post

ligging: in de (maar op de avond en in de nacht rustige) hoofdstraat van het plaatsje Landkern (Süd-Eifel) op ca. 10 km van de Moezel
faciliteiten: klein, gezellig en verzorgd hotel van de familie Schaden met ca. 25 kamers, restaurant/ontbijtruimte, bar, achtertuin met terras, wifi.
kamers: altijd met een eigen badkamer met douche en toilet. 
maaltijden: ontbijt en avondmaaltijd inbegrepen; eten en drinken onderweg verkrijgbaar bij winkels in de buurt of in een horecagelegenheid onderweg tijdens de wandelingen. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Ma 14-10-2024
595,-


inclusief:
* Eindhoven Centraal Station-Landkern en Pyrmonter Mühle-Eindhoven Centraal Station per minibus
* verblijf in een 1-persoonskamer met eigen douche en toilet op basis van halfpension (logies, ontbijt en diner) (toeristenbelasting inbegrepen)
* Aktiva-reisleiding
* transfers per minibus
* Nederlandstalige route-uitleg

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 50,-

exclusief:
* eten en drinken onderweg
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)

8

anoniem, reisperiode juni 2024
10

Prachtige reis, alles klopte. Goed geregeld. Prima reisleider Henk. Leuke reisgenoten . Gezellig hotel, lekker eten. En het allerbelangrijkste : heel mooie wandelingen wel met pittige klimmetjes.

anoniem, reisperiode juni 2024
8

anoniem, reisperiode juni 2024
8

Door het veelal slechte weer en de pittige stukken klimmen en dalen was ik persoonlijk na 5 dagen uitgewandeld. Dit lag zeker niet aan de groep en de reisleider, of het heerlijke eten in het hotel.

Cora van der Meij, reisperiode april 2024
10

Eerste ervaring met Aktiva. Verrassend goed. Hele gezellige leuke herinnering aan deze korte wandelvakantie. Aktiva is voor mij zeker voor herhaling vatbaar!

anoniem, reisperiode april 2024
8

Heerlijke tochten aan de oever van de Moesel, door oude stadjes, over mooie uitzichtpunten en langs druivenranken.

anoniem, reisperiode juli 2023
8

Mooie wandelingen met regelmatig prachtig uitzicht waarvoor uiteraard wel eerst hard geklommen moet worden. Accommodatie is outdated, het eten eenvoudig maar niemand hoeft met honger van tafel. De vriendelijkheid van het personeel maakt veel goed.

anoniem, reisperiode juli 2023
9

De Moselsteig is echt een hele leuke en mooie wandelreis. Er zitten stevige klimmetjes in, maar ook mooie uitzichtspunten. De wandelingen omvatten ook stukken bos en wijngaarden bekend om de witte Moezelwijn.

anoniem, reisperiode juli 2023
9

Een pittige wandelreis langs de mooiste plekjes van de Moezel!

anoniem, reisperiode juli 2023
8

anoniem, reisperiode april 2023
9

Een mooie wandelreis in mooie natuur met af en toe stevige hellingen

Rene, reisperiode april 2023
9

Mooie wandelingen in een schitterende natuur. Af en toe moet er flink geklommen worden. Leuk hotel met goed eten. Prima reisleider.

Leo, reisperiode april 2023
8

De reis was prima, mooie tochten. Alleen kan er misschien duidelijk gezegd worden dat er veel klimmen in de reis zitten. Maar heel erg genoten.

anoniem, reisperiode april 2023
10

Mooie wandeltochten en een leuke/gezellige reisleidster die echt moeite deed voor de groep om alles goed te organiseren en het iedereen naar de zin te maken.

anoniem, reisperiode november 2022
8

anoniem, reisperiode november 2022
7

Mooie reis ,diverse uitdagende wandelingen met mooie uitzichten.

anoniem, reisperiode november 2022
7

Wandelingen zijn heel mooi, wel stevig klimmen. Hotel is zeer gedateerd, vriendelijke eigenaren, maar kamers moeten heel nodig gerenoveerd worden.

anoniem, reisperiode november 2022
9

Mooie wandelingen. Ruig natuurgebied. Hotel in een klein landelijk dorpje.

anoniem, reisperiode juni 2022
7

Mooie natuur-rijke omgeving. Zeker in het voorjaar (laatste week april) was alles fris groen. Wandeling dag 1 (rond Landkern) was erg veel asfalt. Daar moet een mooier alternatief voor te vinden zijn. Wandelingen dag 2 en 3 (beiden Moselsteig) waren erg mooi! Flinke klimmetjes en afdalingen (precies zoals in de beschrijving op de website stond: niveau ruim boven de 2), leuk! Wandeling 4 van uit de Vulkaneifel (Ulmener Maar) tot vlak voor Cochem is erg makkelijk met veelal een breed wandelpad. Erg mooi om zo langs het riviertje te lopen. Wandeling dag 5 heeft de reisleider (in overleg met de groep) ingeruild voor een wandeling rond en over de Geierlay-hangbrug. Een leuk alternatief. Hotel was verouderd. Het eten eenvoudig maar wel goed en voldoende.

anoniem, reisperiode april 2022
8

De prachtige, pittige wandelingen met mooie uitzichten maken de wat gedateerde accommodatie meer dan goed.

anoniem, reisperiode april 2022
8

Een heel fijne en gezellige reis. Mede door de reisleider en enthousiaste mede wandelaars zijn dit 5 fantastische dagen geweest. Prachtige natuur, met heel mooie wandelingen. Een aanrader !

Josien Mouwen, reisperiode september 2021
8

anoniem, reisperiode juli 2021

inclusief:
* Eindhoven Centraal Station-Landkern en Pyrmonter Mühle-Eindhoven Centraal Station per minibus
* verblijf in een 1-persoonskamer met eigen douche en toilet op basis van halfpension (logies, ontbijt en diner) (toeristenbelasting inbegrepen)
* Aktiva-reisleiding
* transfers per minibus
* Nederlandstalige route-uitleg

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 50,-

exclusief:
* eten en drinken onderweg
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)

Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook