Singlereis Wandelen Matthiasweg Hallschlag-Dasburg paasspecial

4 dagen
niveau 2
minibus
vanaf € 415,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 15-04-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

verblijf in 1-persoonskamer inclusief
gemarkeerde routes van de Eifelverein
ontbijt en diner inbegrepen
route: heuvelachtig (hoogte ca. 250-700 m), routes soms over hoogvlaktes maar ook door rivierdalen, daartussen soms korte stijgingen en dalingen. Per wandeldag wordt gemiddeld 14 km (op dag 1 ca. 11,5 km en op dag 3 ca. 20 km) afgelegd.
groep: minimaal 6 / maximaal 16 reizigers.

Over de Matthiasweg door de Eifel 
De Eifel is een topstreek om te wandelen door de bonte afwisseling van loof- en dennenbos, de vele snelstromende beken en riviertjes en het heuvelachtige landschap met een hoogte variërend van zo’n 250 tot 600 meter. Deze reis gaat door het uiterste westen van de Eifel, in het grensgebied met eerst België en later Luxemburg. De wandelvakantie overlapt daarom niet met de Eifelsteig, die een veel verdere slinger naar het oosten van de Eifelstreek maakt.

De Matthiasweg is ontwikkeld door de Eifelverein, een in 1888 opgerichte vrijwilligersorganisatie waarvan de leden diverse langeafstandswandelroutes hebben samengesteld. De 232 kilometer lange wandeling, via de kloosterplaatsen Prüm in Duitsland en Echternach in Luxemburg, is rijkelijk voorzien van abdijen en kerken onderweg. Eindpunt van de wandelroute is de oudste stad van Duitsland: Trier, waar de Heilige Matthias is begraven. 

Het grensgebied van het zuidoosten van België en de Eifel - ook wel ‘Schneifel’ genoemd door de relatief grote kans op sneeuw van december tot februari - is een van de hoogste delen van de Eifel (tot bijna 700 meter), en ook een van de meest dunbevolkte. De ruige natuur is er prachtig in alle jaargetijden. Wandelingen gaan soms over hoogvlaktes en dan weer door rivierdalen, maar de steilheid is niet buitensporig. Het gebied is bosrijk en vrij verlaten. Wel is er meestal op de helft en aan het einde van elke wandeldag een dorpje met een horecagelegenheid om daar, afhankelijk van het seizoen, iets warms of kouds te kunnen drinken.

Deze 4-daagse wandeltocht van Hallschlag naar Dasburg is een speciale variant voor het paasweekend.

Dag 1
Heenreis en inloopwandeling (ca. 11,5 km/3 uur)
Eindhoven Centraal Station-Winterspelt (ca. 190 km/2,5 uur) per minibus (11.00-13.30 uur). We ontvangen kort informatie over de reis en de route van de reisleider en maken een inloopwandeling (ca. 11,5 km/3 uur) van de uitspanning Blockhaus 'Zum schwarzen Mann' naar Bleialf. We wandelen via de Tranchot-steen (een meetpunt uit de tijd van Napoleon) en een mooi hoogtepunt met uitzicht over maar liefst 3 landen! De route begint op het hoogste punt van de Schneifel gelegen op 697 m, vervolgens wandelen we door het bos omlaag richting Bleialf (gelegen op 485 m).

Dag 2
Wandeling (ca. 14,5 km/5 uur) van Hallschlag naar Blockhaus 'Zum schwarzen Mann'
We worden met de minibus afgezet in Hallschlag, waar onze wandeling begint. Door het dal van de Taubkyll en via het Matthias-kruis bij Ormont wandelen we terug naar de uitspanning Blockhaus 'Zum schwarzen Mann'.

Dag 3
Wandeling (ca. 20 km/6 uur) van Bleialf naar Eschfeld
De minibus brengt ons naar Bleialf. Vanaf hier wandelen we door het dal van de Alfbach, via twee mooie molens naar Eschfeld. We wandelen over bos- en veldpaden, door open landschap en door de vallei van de Prümerbach. Terugtransfer naar het hotel.

Dag 4
Wandeling (ca. 14 km/4 uur) van Eschfeld naar Dasburg en terugreis
Een mooie afsluitende wandeling van Eschfeld naar Dasburg aan de Our, feitelijk de grens tussen Duitsland en Luxemburg. Onderweg passeren we het indrukwekkende oorlogskerkhof van Daleiden. We maken nog een afsluitende klim naar de Hohe Kuppe, gelegen in het staatsbos van Neuerburg. Dasburg-Eindhoven Centraal Station (ca. 215 km) per minibus (14.00-17.00 uur).  

Hotel Haus Hubertus

ligging: aan de rustige hoofdstraat van het plaatsje Winterspelt, juist over de grens van België-Duitsland, ca. 6 km van de Matthiasweg.
faciliteiten: goed geleid en gerenoveerd familiehotel met ca. 35 kamers, caféruimte, restaurant/eetzaal en gratis sauna.
kamers: altijd met eigen douche en toilet, tv en gratis wifi
maaltijden: ontbijt en avondmaaltijd inbegrepen; eten en drinken voor onderweg verkrijgbaar bij winkels en horeca op de route. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.

Vertrekdatum
Prijs


inclusief:
* Eindhoven Centraal Station NS-Winterspelt en Dasburg-Eindhoven Centraal Station NS per minibus
* verblijf in 1-persoonskamer met douche en toilet
* ontbijt en diner
* Aktiva-reisleiding
* transfers per minibus
* route-uitleg
* toeristenbelasting

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen een boeking) € 40,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook