Singlereis Wandelen Limburgs Krijtland

5 dagen
niveau 1.5 van 3
eigen vervoer
beoordeling: 8.3
vanaf € 379,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
14-10-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

verblijf in 1-persoonskamer met ontbijt en diner
verblijf in het leukste familiehotel van Valkenburg
wandelroutes door de heuvels van Zuid-Limburg 

route: de wandelingen variëren van ca. 12 tot 19 km. Door enkele keren gebruik te maken van de trein (het hotel in Valkenburg ligt op korte afstand van het station) wordt de actieradius om te wandelen veel ruimer en worden zo de wandelmogelijkheden een stuk groter. Deze wandelreis beslaat het hele centrale deel van Zuid-Limburg, dus Valkenburg en wijde omgeving. U moet een OV-chipkaart of bankpas meenemen. De bijkomende treinkosten ter plaatse zijn ca. € 7,- voor 3 enkele reizen samen.   
groep: minimaal 8 / maximaal 20 reizigers.
 
Fris en fruitig
Wat maakt het landschap van Zuid-Limburg toch zo mooi? Allereerst natuurlijk het zacht-heuvelachtige reliëf, waardoor je, heel verrassend, na elke bocht weer anders in de verte kijkt. Ook de frisse snelstromende beekjes en riviertjes die zich speels door de dalletjes bewegen. En de afwisseling van het landschap: een bonte lappendeken van bos en weiland en dan weer akkerbouw en boomgaarden. Want boomgaarden, die zijn er veel in Limburg: van appels tot peren en van pruimen tot kersen. Allemaal dankzij de vruchtbaarste bodemsoort van ons land: de löss, alléén daar in Zuid-Limburg!

Toeristisch hart
Valkenburg zelf is een provincieplaatsje met ruim 10.000 inwoners en ligt precies midden in Zuid-Limburg. Het is ook het toeristische hart van de regio. Als je, bijvoorbeeld vanwege weersomstandigheden, een keertje wilt afzien van een dag wandelen dan zijn de droge alternatieven legio: de Kasteelruïne en de Fluweelengrot, de Gemeentegrotten, de Steenkolenmijn, het Museum Land van Valkenburg en de Romeinse katakomben. De lokale horeca, op loopafstand vanuit het hotel bereikbaar, laat niemand omkomen van honger of dorst. In Valkenburg is altijd wat te doen!

Dag 1
Heenreis en inloopwandeling (ca. 8 km/2,5 uur)
Vandaag begint uw single wandelvakantie. Per eigen vervoer reist u naar Valkenburg a.d. Geul. Bij het hotel kunt u in de straat gratis parkeren. Treinreizigers: Valkenburg is 14 minuten treinafstand van Maastricht, station-hotel 700 meter (9 min.) lopen. Verzamelen tussen 13.00 en 14.00 uur. Uitleg over de reis en de route door de reisleider. Inloopwandeling aan de noordzijde van Valkenburg langs het Ravensbosch en door Groot Haasdal met de oude watertoren "De Reusch van Schimmert" en de kasteelhoeve Bockhof. Route met vergezichten en weinig hoogteverschillen, stukjes door het bos en door open terrein.

Dag 2
Wandeling Voerendaal-Valkenburg (ca. 22 km/6 uur)
Per stoptrein naar Voerendaal (10 min., € 2,88). Wandeling van Voerendaal naar Valkenburg via de Kunderberg, het dorp Ubachsberg, de Vrouwenheide (het hoogste punt van het Plateau van Ubachsberg), de Eyserbeek waaraan Kasteel Goedenraad ligt, de Eyser Bosschen, Wijle met Kasteel Wijlre en de Brand Bierbrouwerij, verder door het Geuldal langs de oude watermolen “Molen van Otten” en Kasteel Schaloen. De route is een combinatie van plateau en rivierdal. 

Dag 3
Wandeling Schin op Geul-Valkenburg (ca. 19 km/5,5 uur)
Per stoptrein naar Schin op Geul (3 min., € 1,63). Wandeling van Schin op Geul naar Valkenburg door het Gerendal en over het Plateau van Margraten, langs het Amerikaanse Soldatenkerkhof met ruim 8.000 graven (bezoek mogelijk, indrukwekkend) en terug via Sibbe en de Cauberg. De route is een combinatie van rivierdal en plateau. 

Dag 4
Wandeling Meerssen-Valkenburg (ca. 12 km/4,5 uur)
Per stoptrein naar Meerssen (7 min., € 2,47). Wandeling van Meerssen naar Valkenburg via de bossen Op de Bosch en De Dellen, de voormalige mergelgroeve van Geulhem en langs het natuurreservaat Ingendael. 

Dag 5
Uitloopwandeling (ca. 12,5 km/3,5 uur) en terugreis
Wandeling aan de noordoostzijde van Valkenburg langs de dorpen Klimmen, met mooie panden aan het Vrijthof, en Termaar met een monumentale hoeve. Bij het teruggaan volgen we de route via het boskerkje De Kluis op de Schaelsberg. Route met vergezichten. Einde van deze singlereis is tussen 14.00 en 15.00 uur. Terugreis per eigen vervoer.

Hotel Op de Boud ***

ligging: het eenvoudige, maar sfeervolle en sympathieke hotel van de familie Nabben: Hotel Op de Boud ligt aan de rand van Valkenburg, op loopafstand van het gezellige centrum en op ca. 700 m van het treinstation. Het hotel ligt nabij de bossen, het heuvellandschap en het Geuldal. 
faciliteiten: het hotel beschikt over een receptie, lift, lounge met televisie, gratis wifi, restaurant, gezellige huisbar, kegelbaan, tuin met terras.
kamer: uw kamer is voorzien van televisie, waterkoker en badkamer met douche en toilet. Bij de receptie kunt u een föhn vragen.
maaltijden: ontbijt en 3-gangen avondmaaltijd inbegrepen. Vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.

bereikbaarheid:
Per auto: over de A2 en de A79, afslag 3 Valkenburg.
Per OV: met NS naar Maastricht of Heerlen, overstappen op trein van Arriva naar Valkenburg. Afstand station-hotel: 700 m. 
U heeft ter plaatse uw auto niet nodig om naar de wandelingen te rijden. Wel wordt 3 keer de lokale trein gebruikt. Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Ma 29-07-2024 (niet meer beschikbaar)
€ 379,-
Vertrekgarantie
Ma 19-08-2024 (niet meer beschikbaar)
€ 379,-
Vertrekgarantie
Ma 16-09-2024
379,-
Ma 07-10-2024 (niet meer beschikbaar)
€ 379,-
Ma 14-10-2024
379,-
Ma 11-11-2024
379,-
Ma 09-12-2024
379,-


inclusief:
* verblijf in een 1-persoonskamer inclusief ontbijt en diner; naar wens gebruik van kegelbaan en oud-hollandse spellen
* meewandelende Aktiva-reisleider

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen een boeking) € 10,-

exclusief:
* heen- en terugreis
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
8

anoniem, reisperiode juni 2024
8

anoniem, reisperiode juni 2024
8

Fijn dat er alle wandelingen horeca onderweg was

Henny Becks , reisperiode juni 2024
8

Mooie wandelingen in het prachtige Limburg. Dag 2 meteen de langste afstand maar voor een beetje geoefende wandelaar goed te doen, ook wat betreft de korte stijgingen. Goed idee van reisleider om dag 3 en 4 te ruilen. Hotel is eenvoudig maar de gastvrijheid en service maken alles goed. Heerlijke tuin om na de wandeling wat te drinken samen.

Christie, reisperiode mei 2024
9

Annet, reisperiode april 2024
9

Mooie routes. Indien mogelijk zou het mooi zijn om de wandelingen van kort naar steeds iets langer te plannen. We hadden nu direct op dag 2 de langste. Prima, gezellig hotel, eetzaal galmde nogal verder niks op aan te merken.

anoniem, reisperiode oktober 2023
7

Leuke dagen in het mooie limburg.

anoniem, reisperiode oktober 2023
8

Voor mijn maag- en darm problematiek is het belangrijk zoveel mogelijk rekening te houden met mijn dieet, de kok heeft er steeds een feestelijke maaltijd van gemaakt. Vooral Rosie bezorgde mij een hartverwarmend welkomsgevoel met haar goede zorgen.

C.M. Looijestijn, reisperiode oktober 2023
8

mooie wandelingen met een hele goede begeleiding in een sfeervol hotel met een goede verzorging.

anoniem, reisperiode september 2023
9

Een ontspannen vakantie in een prachtige omgeving met een fijne reisleider en gezellige groep. Erg geslaagd. Mijn tweede goede ervaring met Aktiva Tours.

anoniem, reisperiode september 2023
9

Onlangs de Krijtlandroute in Zuid-Limburg gelopen; prachtige omgeving, goed hotel, fijne gids en prettig gezelschap. Een aanrader!

Debora van der Veen, reisperiode augustus 2023
6

anoniem, reisperiode augustus 2023
9

Mijn derde reis naar het Limburgers Krijtland en alweer geboekt voor oud en nieuwjaar een bewijs dat ik zeer tevreden ben met deze Aktivareis qua accommodatie en wandelgebied. Overigens, dit was mijn 38ste reis met Aktiva in 25 Jaar. Chapau voor de organisatie en haar medewerkers

Pieter Faber, reisperiode augustus 2023
8

Zuid-Limburg is prachtig! Zeker de moeite waard, maar je moet echt geoefend zijn want de paadjes zijn regelmatig zeer stijl. Ook zijn de afstanden zeker gemiddeld 21% langer dan aangegeven.

Reimpie, reisperiode juni 2023
8

anoniem, reisperiode juni 2023
9

Wat heb ik genoten van het prachtige Limburgse landschap. Ik geloof dat we alle paadjes wel hebben gelopen. Verrassend afwisselend.

anoniem, reisperiode mei 2023
10

Fijn om met de trein te komen en een keer de auto thuis te laten. Het Limburgs landschap was mooi en afwisselend, reisleidster Ellen prettig, duidelijk en zeer goed bekend met de omgeving waar zij interessante dingen over vertelde. Er was onderweg weinig gelegenheid voor een sanitaire stop, dat is misschien handig om van tevoren rekening mee te houden. Het hotel werd gerund door een lieve en zorgzame familie die enorm hun best deden om het iedereen naar de zin te maken. Ik denk dat de wandelingen voor elk seizoen geschikt zijn maar de lente (begin mei) is toch wel het allermooist.

Madeleine van Eeghen, reisperiode mei 2023
6

Het wandelen in mei in Zuid Limburg is een feest van begin tot het eind!

anoniem, reisperiode mei 2023
8

anoniem, reisperiode mei 2023
8

anoniem, reisperiode mei 2023
9

Heerlijk wandelen door het mooie Limburgse Krijtland langs interessante plekken. Vooral in de herfst. Prettig vanuit 1 hotel.

anoniem, reisperiode oktober 2022
8

Fijne vakantie gehad. Een mooie omgeving. Leuke groep. Accommodatie zou wel wat beter kunnen. Maar het eten was er prima en aardige mensen van het hotel.

anoniem, reisperiode oktober 2022
9

Mooie, afwisselende routes. Cara was een supergoede en leuke gids. De begraafplaats bij Margraten heeft indruk op mij gemaakt. Gezellig en schoon hotel, lekker eten en fijne bedden. Kim

anoniem, reisperiode oktober 2022
8

Ik heb een hele fijne wandelingen gemaakt mede door de deskundige leiding van onze reisleidster Ellen Schneiders. We hadden een fijne groep en de omgeving is prachtig. De accommodatie is eenvoudig maar prima, bij het ontbijt is de keuze in wat je wilt eten groot en er wordt rekening gehouden met dieet wensen. De eigenaars van het hotel doen erg hun best om het de gast naar de zin te maken.

Astrid Goossens, reisperiode september 2022
8

Heerlijke wandel 5 daagse, maar houd rekening met veel klimmen en dalen en daarom goede bergschoenen. Basic hotel maar excellente begeleiding door Ellen.

Fred Verhagen, reisperiode augustus 2022
8

Een mooie wandelvakantie in Nederland. Dicht bij huis met het gevoel alsof je in het buitenland bent. Het hotel is knus en gezellig. Het was de eigenaren niets te veel om ons als gasten het naar de zin te maken.

anoniem, reisperiode augustus 2022
9

Het was een prachtig wandelweekend in het mooie Limburg! Een goede gids en een erg leuke groep mensen. Ik heb genoten!

anoniem, reisperiode augustus 2022
9

In totaal in 5 dagen bijna 100 km héérlijk gelopen in het práchtige landschap van Zuuid-Limburg!

anoniem, reisperiode augustus 2022
7

Zeer mooie omgeving om te wandelen. Wel heuvels en harde ondergrond dus anders dan het wandelen thuis. Wel jammer dat er geen tijd is om mooie dingen in de omgeving rustig te bekijken. Enorm gastvrij hotel waar ze er alles aan doen om het je naar de zin te maken.

anoniem, reisperiode augustus 2022
8

Mooie wandelreis in een prachtig Limburgs landschap.

anoniem, reisperiode augustus 2022
8

Wat een fantastisch mooie wandelvakantie deze week in het mooie Limburg. Prachtige goed begeleide tochten gemaakt in goed gezelschap. Dank aan Roos en Wies voor de enorme gastvrijheid in hun hotel. Deze vakantie is echt een aanrader!

Maria Brands, reisperiode juli 2022
8

Mooie wandelingen door het Limburgse heuvellandschap en met Jan hadden we de perfecte reisleider. Hotel Op de Boud is dan wel eenvoudig maar het is schoon, en door de familie Nabben met moeder en dochter (Wies & Roos) voorop voel je er meer dan welkom altijd even vriendelijk en ze nemen de tijd voor je als gast. De laatste dag van de uitloopwandeling waarbij volgens het officiële programma de eindtijd pas rond 14.00 -15.00 ligt zou ik aanpassen in een korte wandeling van maximaal 2 uur zodat je daarna rond 12.30 met de groep een afscheidslunch kunt doen.

Jeroen, reisperiode juli 2022
10

Leuke reis in een prachtige omgeving met ideaal weer. Prima reisbegeleiding, hotel met zeer klantvriendelijke aanpak, heerlijk eten en een gezellige groep mede wandelaars. Ik heb genoten!

anoniem, reisperiode juli 2022
9

Goede reisleider en mooie routes

Bertine Grefkens , reisperiode juli 2022
9

Limburgs Krijtland, een prachtig natuur en mooi wandelgebied. Hotel weliswaar op loopafstand, maar buiten de drukte van het toeristisch centrum van Valkenburg. Een gezellig en goed verzorgd familie hotel, met een prettige bediening, een zeer uitgebreide lunche en een eenvoudig doch smakelijk drie gangen diner. Uitstekende prijs kwaliteit verhouding. En zoals overal, geweldig zomerweer. Een aanrader voor een 5 daagse wandelvakantie.

Pieter Faber, reisperiode juli 2022
8

Dit is een echte kras reis geworden

anoniem, reisperiode juni 2022
8

Mooie wandelomgeving met heuvels en dalen. Heerlijke vlaaien. Fijne en goede reisleidster Familie hotel prima , schoon en erg gastvrij. Ze staan 24 uur voor je klaar met een glimlach. Heerlijk en gezellige wandelvakantie

Christien , reisperiode juni 2022
8

Het was een heerlijk weekje wandelen in het gevarieerde Zuid-Limburgse landschap. Ik heb genoten van het landschap, het prille groen van het voorjaar, de bloemen en de vogels die in deze periode luidruchtig aanwezig waren. Maar ook de prettige groep, reisleiding en hotel hebben bijgedragen aan een leuke week. Wie weet kom ik in de herfst nog eens terug!

anoniem, reisperiode mei 2022
9

Mooie wandelingen, prima hotel, goed weer en een goede reisbegeleidster.

anoniem, reisperiode mei 2022
9

anoniem, reisperiode mei 2022
8

Een prachtige reis door het landschap van midden Limburg.

anoniem, reisperiode oktober 2021
9

Prachtige routes in mooi Limburg. Goed ouderwets familiehotel met gezellige leuke persoonlijke benadering.

anoniem, reisperiode oktober 2021
8

Het was een fijne vakantie maar wij hadden ook uitzonderlijk mooi weer. De reisleider was een spring in het veld maar ontzettend aardig en in voor een geintje. De tweede dag was de wandeling voor een aantal mensen en ook voor mij te lang ik was bekaf. Meer dan 25 km en als je dan al een poosje niet zulke lange en dit terrein hebt gewandeld dan was deze dag te lang. Maar de andere dagen waren prima. Leuke ploeg, aardige mensen in het hotel. Prima kamers.

anoniem, reisperiode september 2021
8

Ik ga jaren mee met Aktiva en het bevalt nog steeds goed. Uitbreiding van het programma in Nederland met reisleider is een goede keuze. Ik zal vaker meegaan.

anoniem, reisperiode augustus 2021
10

Eind juli heb ik de wandelreis Limburgs Krijtland gedaan in combinatie met een zelf georganiseerde korte stedentrip Maastricht. Uitvalsbasis voor deze wandelreis was het gezellige Hotel Op de Boud in Valkenburg dat goed met de trein bereikbaar is. Het hotel wordt gerund door een vriendelijke en gastvrije famile. Na de wandelingen smaakten de maaltijden daar erg goed! Voor de wandelingen maak je elke dag gebruik van de trein en vanaf de stations maak je vervolgens wandelingen door het mooie gevarieerde Limburgse landschap: bossen, landerijen, dorpjes. Een aantal stukken in de buurt van de Geul was i.v.m. de overstromingen in juli niet begaanbaar, maar onze zeer ervaren reisleidster Ellen die zelf in Limburg woont, kwam met goede alternatieven of improviseerde ter plaatse. Ook vertelde zij veel over de omgeving en stopte zij onderweg bij leuke adressen om even van koffie met vlaai te genieten. Dat ik deze reis zeker nog eens in een ander seizoen wil doen, zegt denk ik wel genoeg.

Annemiek Meertens, reisperiode juli 2021
inclusief:
* verblijf in een 1-persoonskamer inclusief ontbijt en diner; naar wens gebruik van kegelbaan en oud-hollandse spellen
* meewandelende Aktiva-reisleider

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen een boeking) € 10,-

exclusief:
* heen- en terugreis
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook