Singlereis Wandelen Limburgs Krijtland

5 dagen
niveau 1
eigen vervoer
beoordeling: 7,0
vanaf € 345,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 10-10-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

verblijf in 1-persoonskamer met ontbijt en diner
per eigen vervoer of per trein naar Zuid-Limburg v.v.
verblijf in het leukste familiehotel van Valkenburg

route: de wandelingen variëren van ca. 12 tot 18 km. Door enkele keren gebruik te maken van de trein (het hotel in Valkenburg ligt op korte afstand van het station) wordt de actieradius om te wandelen veel ruimer en worden zo de wandelmogelijkheden een stuk groter. Deze wandelreis beslaat het hele centrale deel van Zuid-Limburg, dus Valkenburg en wijde omgeving. U moet een OV-chipkaart meenemen. De bijkomende treinkosten ter plaatse zijn ca. € 7,- voor 3 enkele reizen samen.   
groep: minimaal 8 / maximaal 23 reizigers.
 
Fris en fruitig
Wat maakt het landschap van Zuid-Limburg toch zo mooi? Allereerst natuurlijk het zacht-heuvelachtige reliëf, waardoor u, heel verrassend, na elke bocht weer anders in de verte kijkt. Ook de frisse snelstromende beekjes en riviertjes die zich speels door de dalletjes bewegen. En de afwisseling van het landschap: een bonte lappendeken van bos en weiland en dan weer akkerbouw en boomgaarden. Want boomgaarden, die zijn er veel in Limburg: van appels tot peren en van pruimen tot kersen. Allemaal dankzij de vruchtbaarste bodemsoort van ons land: de löss, alléén daar in Zuid-Limburg!

Toeristisch hart
Valkenburg zelf is een provincieplaatsje met ruim 10.000 inwoners en ligt precies midden in Zuid-Limburg. Het is ook het toeristische hart van de regio. Stel dat u, bijvoorbeeld vanwege weersomstandigheden, een keertje wilt afzien van een dag wandelen dan zijn de droge alternatieven legio: de Kasteelruïne en de Fluweelrngrot, de Gemeentegrotten, de Steenkolenmijn, het Museum Land van Valkenburg en de Romeinse katakomben. De lokale horeca, op loopafstand vanuit het hotel bereikbaar, laat niemand omkomen van honger of dorst. In Valkenburg is altijd wat te doen!

Dag 1
Heenreis naar Valkenburg a.d. Geul per eigen vervoer. Bij het hotel kunt u in de straat gratis parkeren. Treinreizigers: Valkenburg is 14 minuten treinafstand van Maastricht, station-hotel 700 meter (9 min.) lopen. Verzamelen tussen 13.00 en 14.00 uur. Uitleg over de reis en de route door de reisleider. Inloopwandeling (ca. 8 km/2,5 uur) aan de noordzijde van Valkenburg langs het Ravensbosch en door Groot Haasdal met de oude watertoren "De Reusch van Schimmert" en de kasteelhoeve Bockhof. Route met vergezichten en weinig hoogteverschillen, stukjes door het bos en door open terrein.

Dag 2
Per stoptrein naar Voerendaal (10 min., € 2,84). Wandeling van Voerendaal naar Valkenburg (ca. 16 km/5 uur) via de Kunderberg, het dorp Ubachsberg, de Vrouwenheide (het hoogste punt van het Plateau van Ubachsberg), de Eyserbeek waaraan Kasteel Goedenraad ligt, de Eyser Bosschen, Wijle met Kasteel Wijlre en de Brand Bierbrouwerij, verder door het Geuldal langs de oude watermolen “Molen van Otten” en Kasteel Schaloen. De route is een combinatie van plateau en rivierdal. 

Dag 3
Per stoptrein naar Schin op Geul (3 min., € 1,61). Wandeling van Schin op Geul naar Valkenburg (ca. 18 km/5,5 uur) door het Gerendal en over het Plateau van Margraten, langs het Amerikaanse Soldatenkerkhof met ruim 8.000 graven (bezoek mogelijk, indrukwekkend) en terug via Sibbe en de Cauberg. De route is een combinatie van rivierdal en plateau. 

Dag 4
Per stoptrein naar Meerssen (7 min., € 2,43). Wandeling van Meerssen naar Valkenburg (ca. 13,5 km/4,5 uur) via de bossen Op de Bosch en De Dellen, de voormalige mergelgroeve van Geulhem en langs het natuurreservaat Ingendael. 

Dag 5
Uitloopwandeling (ca. 10,5 km/3,5 uur) aan de noordoostzijde van Valkenburg langs de dorpen Klimmen met mooie panden aan het Vrijthof en Termaar met een monumentale hoeve. Bij het teruggaan route via het boskerkje De Kluis op de Schaelsberg. Route met vergezichten. Einde tussen 14.00 en 15.00 uur. Terugreis per eigen vervoer.

Hotel Op de Boud ***

ligging: het eenvoudige, maar sfeervolle en sympathieke hotel van de familie Nabben: Hotel Op de Boud ligt aan de rand van Valkenburg, op loopafstand van het gezellige centrum en op ca. 700 m van het treinstation. Het hotel ligt nabij de bossen, het heuvellandschap en het Geuldal. 
faciliteiten: het hotel beschikt over een receptie, lift, lounge met televisie, gratis wifi, restaurant, gezellige huisbar, kegelbaan, tuin met terras.
kamer: uw kamer is voorzien van televisie, waterkoker en badkamer met douche en toilet. Bij de receptie kunt u een föhn vragen.
maaltijden: ontbijt en 3-gangen avondmaaltijd inbegrepen. Vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.

bereikbaarheid:
Per auto: over de A2 en de A79, afslag 3 Valkenburg.
Per OV: met NS naar Maastricht of Heerlen, overstappen op trein van Arriva naar Valkenburg. Afstand station-hotel: 700 m. 
U heeft ter plaatse uw auto niet nodig om naar de wandelingen te rijden. Wel wordt 3 keer de lokale trein gebruikt. inclusief:
* verblijf in een 1-persoonskamer (met eigen douche/toilet) op basis van halfpension (logies + ontbijt + avondmaaltijd)
* meewandelende Aktiva-reisleider

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 45,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* heen- en terugreis
* bijdrage SGR
* reserveringskosten

10 Eind juli heb ik de wandelreis Limburgs Krijtland gedaan in combinatie met een zelf georganiseerde korte stedentrip Maastricht. Uitvalsbasis voor deze wandelreis was het gezellige Hotel Op de Boud in Valkenburg dat goed met de trein bereikbaar is. Het hotel wordt gerund door een vriendelijke en gastvrije famile. Na de wandelingen smaakten de maaltijden daar erg goed! Voor de wandelingen maak je elke dag gebruik van de trein en vanaf de stations maak je vervolgens wandelingen door het mooie gevarieerde Limburgse landschap: bossen, landerijen, dorpjes. Een aantal stukken in de buurt van de Geul was i.v.m. de overstromingen in juli niet begaanbaar, maar onze zeer ervaren reisleidster Ellen die zelf in Limburg woont, kwam met goede alternatieven of improviseerde ter plaatse. Ook vertelde zij veel over de omgeving en stopte zij onderweg bij leuke adressen om even van koffie met vlaai te genieten. Dat ik deze reis zeker nog eens in een ander seizoen wil doen, zegt denk ik wel genoeg.

Annemiek Meertens, reisperiode juli 2021

8 Een prachtige reis door het landschap van midden Limburg.

anoniem, reisperiode oktober 2021

9 Prachtige routes in mooi Limburg. Goed ouderwets familiehotel met gezellige leuke persoonlijke benadering.

anoniem, reisperiode oktober 2021
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook