Singlereis Wandelen Limburgs Krijtland Paasspecial

4 dagen
niveau 1.5 van 3
eigen vervoer
beoordeling: 8.3
vanaf € 295,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
29-03-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

verblijf in 1-persoonskamer met ontbijt en diner
per eigen vervoer of trein naar Zuid-Limburg v.v.
in het paasweekend van vrijdag t/m maandag, met paasontbijt op eerste paasdag
route: de wandelingen variëren van ca. 8 tot ca. 19 km. Door enkele keren gebruik te maken van de trein (het hotel in Valkenburg ligt op korte afstand van het station) wordt de actieradius om te wandelen veel ruimer en worden zo de wandelmogelijkheden een stuk groter. Deze wandelreis beslaat het hele centrale deel van Zuid-Limburg, dus Valkenburg en wijde omgeving. U moet een OV-chipkaart of een betaalpas meenemen. De bijkomende treinkosten ter plaatse zijn ca. € 5,- voor 2 enkele reizen samen.   
groep: minimaal 12 / maximaal 23 reizigers.
 
Fris en fruitig
Wat maakt het landschap van Zuid-Limburg toch zo mooi? Allereerst natuurlijk het zacht-heuvelachtige reliëf, waardoor we, heel verrassend, na elke bocht weer anders in de verte kijken. Ook de frisse snelstromende beekjes en riviertjes die zich speels door de dalletjes bewegen. En de afwisseling van het landschap: een bonte lappendeken van bos en weiland en dan weer akkerbouw en boomgaarden. Want boomgaarden, die zijn er veel in Limburg: van appels tot peren en van pruimen tot kersen. Allemaal dankzij de vruchtbaarste bodemsoort van ons land: de löss, alléén daar in Zuid-Limburg!

Toeristisch hart
Valkenburg zelf is een provincieplaatsje met ruim 10.000 inwoners en ligt precies midden in Zuid-Limburg. Het is ook het toeristische hart van de regio. Als iemand van ons, bijvoorbeeld vanwege weersomstandigheden, een keertje wil afzien van een dag wandelen dan zijn de droge alternatieven legio: de Kasteelruïne, de Fluweelengrot, de Gemeentegrotten, de Steenkolenmijn, het Museum Romeinse Katakomben. De lokale horeca, op loopafstand vanuit het hotel bereikbaar, laat niemand omkomen van honger of dorst. In Valkenburg is altijd wat te doen!

Paas Special
Dit jaar hebben we een vroege Pasen maar wandelen kan in alle jaargetijden. Dus als het frisser of juist warmer is, en rondom 1 april kan het eigenlijk beide kanten op. Pasen wordt wel gezien als het begin van het voorjaar, en als een start van nieuwe dingen doen. Zoals met gelijkgestemde medereizigers genieten van de vergezichten en het lentelandschap in misschien wel de mooiste wandelstreek van Nederland.

 

Dag 1
Heenreis en inloopwandeling (ca. 8 km/2,5 uur)
Start van de single wandelvakantie. Per eigen vervoer reizen we naar Valkenburg a.d. Geul. Bij het hotel is het in de straat gratis parkeren. Treinreizigers: Valkenburg is 14 minuten treinafstand van Maastricht, station-hotel 700 meter (9 min.) lopen. Verzamelen tussen 13.00 en 14.00 uur. Uitleg over de reis en de route door de reisleider. Inloopwandeling aan de noordzijde van Valkenburg langs het Ravensbosch en door Groot Haasdal met de oude watertoren "De Reusch van Schimmert" en de kasteelhoeve Bockhof. Route met vergezichten en weinig hoogteverschillen, stukjes door het bos en door open terrein.
 

Dag 2
Wandeling Voerendaal-Valkenburg (ca. 19 km/6 uur)
Per stoptrein naar Voerendaal (10 min., € 2,88). Wandeling van Voerendaal naar Valkenburg via de Kunderberg, het dorp Ubachsberg, de Vrouwenheide (het hoogste punt van het Plateau van Ubachsberg), de Eyserbeek waaraan Kasteel Goedenraad ligt, de Eyser Bosschen, Wijle met Kasteel Wijlre en de Brand Bierbrouwerij, verder door het Geuldal langs de oude watermolen 'Molen van Otten' en Kasteel Schaloen. De route is een combinatie van plateau en rivierdal. 

Dag 3
Wandeling Schin op Geul-Valkenburg (ca. 18 km/5,5 uur)
Na een uitgebreid paasontbijt reizen we per stoptrein naar Schin op Geul (3 min., € 1,63). Wandeling van Schin op Geul naar Valkenburg door het Gerendal en over het Plateau van Margraten, langs het Amerikaanse Soldatenkerkhof met ruim 8.000 graven (bezoek mogelijk, indrukwekkend) en terug via Sibbe en de Cauberg. De route is een combinatie van rivierdal en plateau. 

Dag 4
Uitloopwandeling (ca. 10,5 km/3,5 uur) en terugreis
Wandeling aan de noordoostzijde van Valkenburg langs de dorpen Klimmen, met mooie panden aan het Vrijthof, en Termaar met een monumentale hoeve. Bij het teruggaan volgen we de route via het boskerkje De Kluis op de Schaelsberg. Route met vergezichten. Einde van deze singlereis is tussen 14.00 en 15.00 uur. Terugreis per eigen vervoer.
 

Hotel op de Boud ***

ligging: het eenvoudige, maar sfeervolle en sympathieke hotel van de familie Nabben: Hotel Op de Boud ligt aan de rand van Valkenburg, op loopafstand van het gezellige centrum en op ca. 700 m van het treinstation. Het hotel ligt nabij de bossen, het heuvellandschap en het Geuldal. 
faciliteiten: het hotel beschikt over een receptie, lift, lounge met televisie, gratis wifi, restaurant, gezellige huisbar, kegelbaan, tuin met terras.
kamer: kamers zijn voorzien van televisie, waterkoker en badkamer met douche en toilet. Bij de receptie kunt u een föhn vragen.
maaltijden: ontbijt en 3-gangen avondmaaltijd zijn inbegrepen. Op eerste paasdag wordt er een uitgebreid paasontbijt geserveerd bestaande uit o.a. gebakken eitjes, roerei, spek, poffertjes, pannenkoekjes, wentelteefjes, luxe zoete broodjes, paasstol en natuurlijk de paaseitjes. Vegetarisch is mogelijk, opgeven bij boeking.

bereikbaarheid:
Per auto: over de A2 en de A79, afslag 3 Valkenburg.
Per OV: met de NS naar Maastricht of Heerlen, overstappen op trein van Arriva naar Valkenburg. Afstand station-hotel: 700 m. 
U heeft ter plaatse uw auto niet nodig om naar de wandelingen te rijden. Wel wordt 2 keer de trein van Arriva gebruikt. 
 Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs


inclusief:
* verblijf in een 1-persoonskamer inclusief ontbijt (op eerste paasdag extra uitgebreid) en avondmaaltijd (toeristenbelasting inbegrepen) ; naar wens gebruik van kegelbaan en oud-hollandse spellen
* meewandelende Aktiva-reisleider

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen een boeking) € 10,-

exclusief:
* heen- en terugreis
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
 
8

anoniem, reisperiode maart 2024
7

anoniem, reisperiode maart 2024
10

De wandelingen waren mooi en heel goed, alleen jullie moeten (meer) nieuwere wandelreizen organiseren in zuidelijk Limburg of in de Voerstreek (België), jullie wel een afgepast reisaanbod voor tijdens de paasweekeinde.

Albert Bouwers, reisperiode maart 2024
inclusief:
* verblijf in een 1-persoonskamer inclusief ontbijt (op eerste paasdag extra uitgebreid) en avondmaaltijd (toeristenbelasting inbegrepen) ; naar wens gebruik van kegelbaan en oud-hollandse spellen
* meewandelende Aktiva-reisleider

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen een boeking) € 10,-

exclusief:
* heen- en terugreis
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
 
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook