Singlereis Wandelen in Twente Oud & Nieuw

5 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf € 489,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 28-12-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

verblijf in Hotel de Wyllandrie in Ootmarsum 
1-persoonskamer inclusief (met ontbijt en diner)
met meelopende Aktiva-reisleiding

belangrijk om te weten: tijdens de gehele reis heeft u een eigen auto nodig!
route: per wandeldag wordt ca.10 tot 22 km afgelegd.
groep: minimaal 6 / maximaal 17 personen

Wandelreis in hartje Twente!
Wandelen in Twente: voor wie echt ‘ne grote loopsküte’ heeft, ofwel graag op pad is. Het zogenaamde coulissen-landschap wat u in Twente treft, bestaat uit een afwisseling van open velden, houtwallen, lanen en stukken bos. We komen regelmatig een boerenhoeve tegen. 

We verblijven deze 5 dagen in Hotel Wyllandrie in Ootmarsum. Dit kunstenaarsstadje ligt midden in een web van prachtige wandelroutes door het Twentse landschap. Ootmarsum is een heel gezellig plaatsje vol oude gevels, galerietjes, winkels en en een mooi openluchtmuseum. Een heerlijke uitvalsbasis voor deze nieuwe wandelreis speciaal voor singles!

Zet de wandelschoenen maar klaar en op naar Twente!

Dag 1
heenreis
U reist op eigen gelegenheid naar Ootmarsum. We verblijven in het gezellige Hotel Wyllandrie. Verzamelen tussen 13.00 en 13.30 uur. Vanuit Ootmarsum gaan we de komende dagen op pad door het Twentse land. Nadat we kennis hebben gemaakt met elkaar en de reisleider trekken we onze wandelschoenen aan voor een eerste rondje in de omgeving van het hotel en Ootmarsum. De route van vandaag is ca.11 km. 

Dag 2
Ootmarsum - het Springendal (ca. 18 km)
De Kuiperberg in Ootmarsum is een fantastische locatie om een wandeling te beginnen. Wat fijn dat ons hotel bovenop deze berg ligt. Bij helder weer zijn Oldenzaal, Enschede en zelfs het kasteel in Bentheim te zien. Vanaf de Kuiperberg dalen we af naar Ootmarsum. Via kleine paden in een glooiend landschap lopen we richting natuurgebied het Springendal. De route gaat door een van de mooiste natuurgebieden in ons land. Heerlijk wandelen over leuke bospaden en soms over houten vlonders. In het Springendal ontspringt bronwater op drie plaatsen die te herkennen zijn aan de bosmeertjes. We komen via vlonders langs één van de meertjes. De route gaat verder door het bos en vervolgens via een gebied van weilanden afgebakend met houtwallen. We maken kennis met de bossen van de Tutenberg. Verrassend is de Vasserheide. Op het Vassergrafveld zijn veel gerestaureerde grafheuvels die grote archeologische waarde hebben te zien. Als we het laatste stuk van de route omhoog lopen, kijk dan nog eens om en geniet van het uitzicht. Dit is Twente op z’n best!

Dag 3
Drie bergen en de Manderheide (ca. 18 km)
Echt een topper is deze wandeling. Het startpunt is in Mander, ca. 7 km rijden van ons hotel vandaan. Niet alleen omdat we maar liefst drie bergen op ons pad treffen maar ook omdat de omgeving zo mooi en steeds anders is. We wandelen over prachtige paden langs verhoogde essen en houtwallen, maar ook door bos en over heidevelden. Door een gebied met een rijk verleden. De natuur is hier adembenemend!

Dag 4
De Lutte (ca. 18 km)
Deze wandeling mag zeker niet ontbreken als u in Twente bent. Wat een prachtige omgeving is het hier! Deze route wordt zelfs de mooiste van heel Overijssel genoemd. Dat belooft wat. Met onze eigen auto rijden we naar de start van de wandeling in De Lutte, ca. 15 km rijden. Op deze rondwandeling naar Beuningen is goed het coulisselandschap te zien waar Noordoost Twente zo bekend om is: een halfopen landschap dat door de beplanting en bebouwing het karakter van een toneel met coulissen heeft. We worden vandaag steeds verrast doordat landschapselementen verdwijnen en even later weer verschijnen. Dit komt vooral door de vele houtwallen, met bomen en struiken begroeide opgeworpen wallen. Van oorsprong hadden houtwallen als functie het wild buiten en het vee binnen de landbouwpercelen te houden. Het maakt dat wandelen hier telkens weer verrassende stukken heeft.

's Avonds hebben we een 4-gangendiner in het hotel en proosten we met een glas bubbels op 2023!

Dag 5
Het Lutterzand - langs de Dinkel (ca. 12 km) 
Na het ontbijt checken we uit in het hotel en maken we ons klaar voor een laatste wandeling. Een mooie, afwisselende wandeling die start bij Paviljoen het Lutterzand in Lutte. Een groot deel van deze wandeling lopen we vervolgens langs de prachtige kronkelende Dinkel. Er zijn maar weinig rivieren in Nederland die nog zo’n natuurlijk karakter hebben. In tegenstelling tot in Duitsland is in Noordoost Twente de Dinkel nog in volle glorie aanwezig. Dat maakt het wandelen erlangs ook zo bijzonder. We sluiten de reis af bij het Paviljoen.

Einde tussen 15.00 en 16.00 uur. We nemen afscheid van elkaar en u keert per eigen vervoer huiswaarts.

Hotel Wyllandrie ***

ligging: het 3-sterrenhotel ligt aan de rand van Ootmarsum, bovenop de top van de Kuiperberg (71 meter). Vanwege deze mooie ligging heeft u vanuit het hotel een waanzinnig uitzicht over de omgeving.
faciliteiten: het hotel beschikt over een eigen restaurant, een bar, zonneterras met tuin en een ruime parkeerplaats. Het gehele hotel is rookvrij en voorzien van gratis wifi.
kamers: alle comfortabele kamers beschikken over een zitje, televisie en een badkamer met douche en toilet. Er zijn maar een beperkt aantal 1-persoonskamers in het hotel. Indien ze allemaal vol geboekt zijn, dan zijn er 2-persoonskamers voor alleengebruik te boeken voor een toeslag van € 50,-.
maaltijden: tijdens deze reis zijn het ontbijt en diner inbegrepen. Het diner is een 3-gangen keuzemenu. Op 31/12 is er een 4-gangendiner inbegrepen en wordt er om 00.00 uur geproost op een gelukkig nieuwjaar met een glas bubbels. 

Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs


inclusief:
* 4 nachten verblijf in een 1-persoonskamer 
* 4 x ontbijt en 3-gangendiner (op 31/12 een 4-gangendiner)
* op 31/12 een glas bubbels 
* met meelopende Aktiva-reisleiding
* toeristenbelasting
 
optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 50,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* heen- en terugreis
* bijdrage SGR
* reserveringskosten

* er zijn maar een beperkt aantal 1-persoonskamers in het hotel. Indien ze allemaal vol geboekt zijn, dan zijn er 2-persoonskamers voor alleengebruik te boeken voor een toeslag van € 50,-.
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook