Singlereis Wandelen in het Westerwald kerstvakantie 2023-2024

4 dagen
niveau 2 van 3
minibus
beoordeling: 8.1
vanaf € 415,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
04-01-2024. Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

verblijf midden in Waldbreitbach in kerstsfeer
de Westerwaldsteig: een van de mooiste wandelroutes van Duitsland
extra uitgebreid diner op 24 en 31 december

route: heuvelachtig (hoogte tussen ca. 200-500 m.), routes wisselend over heuvels en door dalen, meestal lichte tot gematigde (maar niet zware) stijgingen en dalingen. Per wandeldag wordt tussen 12 en 17 km (op de aankomstdag 7,5 km) afgelegd. De reisleiding voert per minibus transfers uit naar het begin- en eindpunt van de wandelingen en loopt dus niet mee; u komt de reisleider onderweg regelmatig tegen en die kan in overleg een eerdere terugtransfer uitvoeren indien omstandigheden (slecht weer, moeilijke route) dat zouden verlangen.
groep: minimaal 8/maximaal 16 reizigers

Wandelvakantie in de bosrijke natuur van het dal van de Wied
Waldbreitbach ligt in het buitengewoon mooie dal van de Wied in het Duitse Westerwald. Het is een vaste bestemming van Aktiva-wandelreizen in het voorjaar, de zomer en de herfst. Maar omdat het plaatsje veel aandact schenkt aan kerstmis en alles daaromheen wordt de wandelreis ook in de eindejaarsvakantie als een 4-daagse special aangeboden. Met een speciale kersttoevoeging: een wandeling langs “Der Große Krippenweg”, en uiteraard exta aandacht voor een lekkere uitgebreide feestmaalijd met kerstmis en de jaarwisseling.

Westerwald is een relatief onbekende streek maar niet ver van Nederland: aan de overkant van de Rijn, ter hoogte van de Eifel. Eigenlijk lijkt het heuvelachtige landschap daar sterk op: een bonte afwisseling van weiden, akkers en vooral heel veel bossen van loofbomen en dennen. Alleen….minder bekend, dus dat maakt nieuwsgierig!

In de reis worden mooie wandelingen gemaakt zoals de Klosterweg en twee trajecten van de Westerwaldsteig. Met als toegift de speciale de Krippenweg als afsluiter van dag 2. Die is in de directe omgeving van Waldbreitbach waar op veel plaatsen langs het wandelpad tijdelijk kerststallen zijn gebouwd, soms zelfs fraai versierd en verlicht. De route is vanaf Heiligenabend, dus de dag voor kerstmis, te maken want vanaf dan staan alle kerststallen klaar, mét het kindje Jezus in de kribbe. De wandelroutemarkering in de hele regio is grondig uitgevoerd: veelvuldig, duidelijk en consequent. 

Een ander fenomeen van Waldbreitbach is dat de plaats twee maanden lang in kerstsfeer is en zich dan Weihnachtsdorf noemt. Dat eindigt niet zoals vaker meteen na kerstmis maar loopt door tot in januari. Tegenover Hotel Zur Post staat een maar liefst bijna 20 meter hoge kerstboom versierd met duizenden lichtjes. Tenslotte is binnen in de Pfarrkirche Maria Himmelfahrt in het midden van Waldbreitbach een enorme kerststal opgebouwd met gebruikmaking van veel natuurlijke materialen zoals boomwortels en een overdadige variatie aan planten. De kerststal is ook na terugkomst van de wandelingen te bezoeken dus die staat het wandelprogramma niet in de weg (en dat geldt ook andersom).

Deze Westerwaldse wandelvakantie is goed voor de gezondheid. Overdag een poos wandelen in de buitenlucht en in de avond een smakelijke en voedzame warme maaltijd. Dat is genieten van ontspanning na inspanning! Bij deze speciale kerstvakantiereis in winters Waldbreitbach wordt u vier dagen lang ondergedompeld in winterse sfeer en gezelligheid.

Dag 1
Eindhoven Station NS-Waldbreitbach (ca. 225 km) per minibus (11.00-14.30 uur). Na aankomst ontvangen we in het hotel informatie over de reis en de route van de reisleider. Inloopwandeling (ca. 7,5 km/2 uur) over de lokale wandeling W3 (route van de Verbandsgemeinde Waldbreitbach) naar het indrukwekkende en fraai gelegen gebouw van de Westerwaldklinik en de plaats Hausen met het klooster Sankt Josefshaus.

Dag 2
Wandeling (ca. 17 km/5,5 uur) over de Klosterweg wandelroute van de Sankt Kastor Kapelle in Rengsdorf naar Waldbreitbach via Kurtscheid met de Heilige Schutzengel Kirche en de ruïne Neuerburg. De route is zo genoemd omdat die via het indrukwekkende Kloster Sankt Marienhaus, boven Waldbreitbach, gaat. Het laatste deel van de route gaat over "der große Krippenweg" met de vele kerststallen ("open" vanaf Heiligenabend 24 december).

Dag 3
Wandeling (ca. 17 km/6 uur) over de Westerwaldsteig van Strauscheid naar Waldbreitbach. Vergeet onderweg niet om een kijkje te nemen bij de Weißenfelser Ley, dit uitkijkpunt biedt een prachtig uitzicht over het uitgestrekte Wiedtal. We vervolgen de route langs het hooggelegen Rossbacher Häuptchen en via Schloss Walburg. Een alternatief tussen Strauscheid en Waldbreitbach is mogelijk over de Wiedweg die dichter bij de rivier blijft en minder stijgingen en dalingen heeft.
 

Dag 4
Wandeling (ca. 12 km/4 uur) over de Westerwaldsteig van Bad Hönningen/Museum Römer Welt naar Waldbreitbach via de Mahlberg met een prachtig uitzicht en langs wel zes Romeinse wachttorens (’limes’ genoemd) van de vroegere Romeinse noordgrens. In Waldbreitbach is nog gelegenheid voor Kaffee mit Kuchen. Waldbreitbach-Eindhoven (ca. 225 km) per minibus (13.30-17.00 uur).

Hotel Zur Post Waldbreitbach ***

ligging: midden in het overdag levendige maar op de avond rustige plaatsje Waldbreitbach, ca. 200 m van de Westerwaldsteig en van het riviertje de Wied, de bijna 20 meter hoge kerstboom staat pal tegenover het hotel.
faciliteiten: receptie, drie restaurants, terras.
kamers: 1- en 2-persoonskamers altijd met eigen douche/toilet, altijd gescheiden bedden bij de 2-persoons (indeel-)kamers, tv, gratis wifi.
maaltijden: avondmaaltijd en ontbijt inbegrepen, extra uitgebreid op 24 december (kerstavond) en 31 december (oudjaar), eten en drinken voor onderweg verkrijgbaar bij winkels en horeca op de route en in twee supermarkten in  Waldbreitbach. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Za 23-12-2023 (niet meer beschikbaar)
€ 495,-
Vertrekgarantie


23.12 Kerstmis:
3 x ontbijt, 3 x diner waarvan 1 x (24 december kerstavond/Heiligenabend) extra uitgebreid (4 gangen), en met het sfeervol voorlezen van een kerstgedachte door een medewerker van het hotel 
27.12 Tussen kerst en nieuw:
3 x ontbijt, 3 x diner 
31.12 Oud en nieuw:
3 x ontbijt, 3 x diner waarvan 1 x (31 december oudjaar/Sylvester) extra uitgebreid (4 gangen), met siervuurwerk toe

inclusief:
* Eindhoven Station NS-Waldbreitbach v.v. per minibus
* verblijf in 1-persoonskamer (eigen douche/toilet) inclusief ontbijt en avondmaaltijd
* Aktiva-reisleider
* transfers per minibus
* route-uitleg en gebruik van kaartmateriaal

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 40,-

exclusief:
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 15,- per persoon (max. € 25,- per boeking)
8

anoniem, reisperiode december 2022
8

De laatste avond was het maal voor de vega's wel karig. Zou pasta met groenten zijn. Maar de paar tomaatjes moest je met een loep zoeken.

anoniem, reisperiode december 2022
7

anoniem, reisperiode december 2022
8

anoniem, reisperiode december 2022
8

reispapieren mogen wat mij betreft wel per email

anoniem, reisperiode december 2022
9

Aanrader wat een gezelligheid rond de kerst. Prima dagen gehad goed hotel en Maarten als reisleider altijd gezellig

Irma van der Pol, reisperiode december 2022
10

Genoten van een heerlijke wandel4daagse. Mijn eerste reis met Aktiva Tours is mij zeer goed bevallen en zeker voor herhaling vatbaar. Goed hotel, prima maaltijden, prachtige wandelingen met een fijne groep mensen.

Annemieke Meulenbelt, reisperiode december 2022
9

Leuke reis, leuke medereizigers, leuke reisleider, goede accommodatie, goed eten. Alles prima geregeld en voor herhaling vatbaar!

anoniem, reisperiode december 2022
7

Prima hotel! Jammer dat met kerst alles gesloten was. Reisleider had wel iets meer voor ons kunnen betekenen. Doordat de groep telkens in tweeën werd verdeeld had je minder contact met elkaar. Ook het naar huis gaan verliep apart zonder afscheid te kunnen nemen van de helft vd groep.

anoniem, reisperiode december 2022
8

Fijne kerst-/wandelreis. Leuke sfeer in dorpje en fijn gewandeld met aardige groep mensen. Zeer veel waardering voor eigenaresse hotel die nog kannen gluhwein kwam brengen. Kleine tip misschien; op een kerstreis (en als alles gesloten is) misschien de reisleider vragen om een keertje onderweg een paar kannen koffie met een koekje te regelen?

anoniem, reisperiode december 2022
8

anoniem, reisperiode december 2022
7

anoniem, reisperiode december 2022
8

Westerwald met oud & nieuw Een heel leuke, korte reis in prima gezelschap en met vriendelijke reisleider! De wandelingen van gemiddeld 17 km per dag waren ondanks veel stijgen en dalen goed te doen. Geweldige uitzichten over het Wiedtal als beloning! Na het wandelen gezellig op een terrasje aan de glühwein en ‘s avonds in kleine groepen aan het diner. Prima manier om de dagen rond de jaarwisseling door te brengen.

Irene , reisperiode december 2021
8

Een heel mooie streek met veel naaldbossen. Pittige stijgingen en dalingen vooral door de modder waardoor het erg glad was. Het hotel heeft geen lift. Het eten is geweldig. Jammer dat de sauna gesloten was.

anoniem, reisperiode december 2021
8

Een korte, maar wel aangename vakantie naar het sfeervolle "kerstdorp" Waldweitbrach. Het Westerwald is een rustig, prachtig wandelgebied. Een fijn hotel, met vriendelijk personeel en goed eten.

anoniem, reisperiode december 2021
8

Erg leuke reis. Jammer dat inloopwandeling verviel. Onprettig dat zeven mensen zich individueel inschreven, maar als groep opereerden.

anoniem, reisperiode december 2021

Reactie van Aktiva Tours:
Hartelijk dank voor uw reactie. Komend seizoen zullen wij weer gewoon een wandeling inplannen op de eerste dag.
9

Uitstekende reisleider Maarten heeft ons een prima verblijf in Duitsland bezorgd. Jammer dat de paden soms erg nat waren, maar daar kan niemand wat aan doen.

René Roffelsen, reisperiode december 2021
9

Ondanks alle beperkingen en verscherpte maatregelen wegens Covid heb ik een prima vakantie gehad. Erg leuke kerstsfeer in Waldbreitbach. Zeker voor herhaling vatbaar.

Stef Bakker, reisperiode december 2021
9

anoniem, reisperiode december 2021
8

Leuk dorp. Mooie omgeving. Jammer dat de corona regels zo streng zijn dat wij nergens iets mochten drinken onderweg.

anoniem, reisperiode december 2021
7

Ik had een 4 daagse wandelreis geboekt naar Westerwald tijdens de kerst. Rond 14.00 kwamen we bij het hotel aan de 1e dag. Ik vond het een zware tegenvaller dat de 1e wandeldag door Aktiva niet door ging. De reden: het zou al vroeg donker worden en dat zou onverantwoord zijn het laatste stuk door het bos. Als alternatief bezochten we kerststallen in het dorp. Heel jammer vind ik dat. Ik heb al meer als tientallen reizen gedaan met Aktiva. En elk jaar komen we zo rond 14.00 aan bij het hotel. En elk jaar is het rond 16:30 donker. Waarom nu werd besloten dat er de 1e dag niet gewandeld werd. Een enorme teleurstelling, want ik had me enorm verheugd om na 3 uur reizen nog een paar uurtjes te wandelen. Had als alternatief de wandeling bijv. iets ingekort. Verder een heel fijne reisleider Maarten. Altijd vrolijk een regelmatig kwamen we hem weer tegen tijdens de wandeling. En kerstavond was heel speciaal in Duitsland: kerstliederen zingen, muzikanten en kerstverhalen die werden verteld (o.a. door reisleider Maarten). Verder was de reis tiptop.

Marcel Dierckx, reisperiode december 2021

Reactie van Aktiva Tours:
Hartelijk dank voor uw reactie. Komend seizoen zullen wij weer gewoon een wandeling inplannen op de eerste dag.
23.12 Kerstmis:
3 x ontbijt, 3 x diner waarvan 1 x (24 december kerstavond/Heiligenabend) extra uitgebreid (4 gangen), en met het sfeervol voorlezen van een kerstgedachte door een medewerker van het hotel 
27.12 Tussen kerst en nieuw:
3 x ontbijt, 3 x diner 
31.12 Oud en nieuw:
3 x ontbijt, 3 x diner waarvan 1 x (31 december oudjaar/Sylvester) extra uitgebreid (4 gangen), met siervuurwerk toe

inclusief:
* Eindhoven Station NS-Waldbreitbach v.v. per minibus
* verblijf in 1-persoonskamer (eigen douche/toilet) inclusief ontbijt en avondmaaltijd
* Aktiva-reisleider
* transfers per minibus
* route-uitleg en gebruik van kaartmateriaal

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 40,-

exclusief:
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 15,- per persoon (max. € 25,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook