Singlereis Wandelen in het Westerwald kerstvakantie 2021-2022

4 dagen
niveau 2
minibus
vanaf € 380,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 27-12-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

logies en diner inbegrepen
hotel met sauna, dagelijks vrij te gebruiken
extra luxe/uitgebreid diner op 24 en 31 december

route: heuvelachtig (hoogte tussen ca. 200-500 m.), routes wisselend over heuvels en door dalen, meestal lichte tot gematigde (maar niet zware) stijgingen en dalingen. Per wandeldag wordt tussen 12 en 17 km (op de aankomstdag 7,5 km) afgelegd.
groep: minimaal 8/maximaal 16 reizigers

Wandelvakantie in de bosrijke natuur van Rheinland-Pfalz
Waldbreitbach ligt in het buitengewoon mooie dal van de Wied in het Duitse Westerwald. Het is een vaste bestemming van Aktiva-wandelreizen in het voorjaar, de zomer en de herfst. Maar omdat het plaatsje veel aandact schenkt aan kerstmis en alles daaromheen wordt de wandelreis ook in de eindejaarsvakantie als een 4-daagse special aangeboden. Met een speciale kerstvakantiewandeling: “Der Große Krippenweg”, en uiteraard exta aandacht voor een lekkere uitgebreide feestmaalijd met kerstmis en de jaarwisseling.

Westerwald is een relatief onbekende streek maar niet ver van Nederland: aan de overkant van de Rijn, ter hoogte van de Eifel. Eigenlijk lijkt het heuvelachtige landschap daar sterk op: een bonte afwisseling van weiden, akkers en vooral heel veel bossen van loofbomen en dennen. Alleen….minder bekend, dus dat maakt nieuwsgierig!

In de reis worden mooie wandelingen gemaakt zoals één traject van de Wiedweg en twee etappes van de Westerwaldsteig. Met als toegift de speciale Krippenweg in de directe omgeving van Waldbreitbach waar op veel plaatsen in de natuur tijdelijk kerststallen zijn gebouwd, soms zelfs fraai  versierd en verlicht. Die route heeft een variabele lengte van 10-25 kilometer; in principe wordt die door de reisleider gemiddeld tot 17 kilometer. De route is vanaf Heiligenabend, dus de dag voor kerstmis, te maken want vanaf dan staan alle kerststallen klaar. De wandelroutemarkering in de hele regio is grondig uitgevoerd: veelvuldig, duidelijk en consequent. 

Een ander fenomeen van Waldbreitbach is dat de plaats twee maanden lang in kerstsfeer en zich dan Weihnachtsdorf noemt. Dat eindigt niet zoals vaker meteen na kerstmis maar loopt door tot in januari. Tegenover Hotel Zur Post staat een maar liefst bijna 20 meter hoge kerstboom versierd met duizenden lichtjes. Tenslotte is binnen in de Pfarrkirche Maria Himmelfahrt in het midden van Waldbreitbach een enorme kerststal opgebouwd met gebruikmaking van veel natuurlijke materialen zoals boomwortels en een overdadige variatie aan planten. De kerststal is ook na terugkomst van de wandelingen te bezoeken dus die staat het wandelprogramma niet in de weg (en dat geldt ook andersom).

Deze Westerwaldse wandelvakantie is goed voor de gezondheid. Overdag een poos wandelen in de buitenlucht en In de avond een smakelijke en voedzame warme maaltijd. Dat is genieten van ontspanning na inspanning! Bij deze speciale kerstvakantiereis in winters Waldbreitbach wordt u vier dagen lang ondergedompeld in winterse sfeer en gezelligheid.

Dag 1
Eindhoven Station NS-Neustadt/Wied (ca. 225 km) per minibus (11.00-14.00 uur). Informatie over de reis en de route door de reisleider. Inloopwandeling (ca. 8 km/2,5 uur) over de Wiedweg wandelroute van Neustadt/Wiedt naar Strauscheid..

Dag 2
Wandeling (ca. 17 km/5,5 uur) over de Klosterweg wandelroute van de Sankt Kastor Kapelle in Rengsdorf naar Waldbreitbach via Kurtscheid met de Heilige Schutzengel Kirche en de ruïne Neuerburg. De route is zo genoemd omdat die via het indrukwekkende Kloster Sankt Marienhaus, boven Waldbreitbach, gaat.

Dag 3
Wandeling (ca. 17 km/6 uur) over “Der Große Krippenweg” met vele kerststallen rondom Waldbreitbach, langs de Kreuzkapelle, de Westerwaldklinik en het Sankt Josefshaus, terug via de kloosterberg van de Waldbreitbacher Franciskanerinnen.

Dag 4
Wandeling (ca. 12 of 13,5 km/4 of 4,5 uur) over de Westerwaldsteig van Waldbreitbach naar Bad Hönningen via de Mahlberg met een prachtig uitzicht en langs wel 6 Romeinse wachttorens (’limes’ genoemd) van de vroegere Romeinse noordgrens. Bad Hönningen-Eindhoven (ca. 200 km) per minibus (14.30-17.00 uur).

Hotel Zur Post Waldbreitbach ***

ligging: gelegen midden in het overdag levendige maar op de avond rustige plaatsje Waldbreitbach, ca. 200 m van de Westerwaldsteig en van het riviertje de Wied, de bijna 20 meter hoge kerstboom staat tegenover het hotel..
faciliteiten: receptie, twee restaurants, terras, sauna (dagelijks vrij te gebruiken, inclusief in de reissom)
kamers: 1- en 2-persoonskamers altijd met eigen douche/toilet, altijd gescheiden bedden bij de 2-persoons (indeel-)kamers, tv, gratis wifi.
maaltijden: avondmaaltijd en ontbijt inbegrepen; eten en drinken voor onderweg verkrijgbaar bij winkels en horeca op de route en in het plaatsje Waldbreitbach. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.

Vertrekdatum
Prijs
Do 23-12-2021 (niet meer beschikbaar)
€ 420,00
Ma 27-12-2021 (niet meer beschikbaar)
€ 380,00
Vr 31-12-2021 (niet meer beschikbaar)
€ 435,00


23.12 Kerstmis:
3 x ontbijt, 3 x diner waarvan 1 x (24 december Heiligenabend) extra luxe/uitgebreid (4 gangen) en feestelijk, en met het sfeervol voorlezen van een kerstgedachte door een medewerker van het hotel 
27.12 Tussen kerst en nieuw:
3 x ontbijt, 3 x diner 
31.12 Oud en nieuw:
3 x ontbijt, 3 x diner waarvan 1 x (31 december Sylvester) extra luxe/uitgebreid (4 gangen) en feestelijk, met siervuurwerk toe

inclusief:
* Eindhoven Station NS-Neustadt/Wied en Bad Hönningen-Eindhoven Station NS per minibus
* verblijf in 1-persoonskamer (eigen douche/toilet) op basis van halfpension (logies/ontbijt + avondmaaltijd)
* Aktiva-reisleider
* transfers per minibus
* route-uitleg en gebruik van kaartmateriaal

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 60,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook