Singlereis Wandelen in Griekenland Athene en Aegina

8 dagen
niveau 2
vliegtuig
vanaf € 1.069,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 14-09-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

1-persoonskamer inclusief
met lokale Nederlandssprekende reisleiding
inclusief stadswandeling Athene

route: bergachtig landschap, wandelroutes onregelmatig vlak, stijgend en dalend. Per dag wordt gemiddeld ca. 15 km afgelegd in ca. 4-4,5 uur.
groep: minimaal 10 / maximaal 18 reizigers

Wandel in Griekenland over eeuwenoude paden die sinds kort weer ontdekt werden
Deze wandelreis start in Athene en eindigt op een klein groen eiland, Aegina, gelegen op een uur varen. We maken een stadswandeling door het centrum van Athene. Elke straat, elke wijk heeft zijn eigen charme en eigen bedrijvigheid. Net buiten de bruisende stad kan er fantastisch gewandeld worden, over eeuwenoude paden, midden in de stilte en natuur terwijl de drukte toch nog zo dichtbij is.

Halverwege de week verhuizen we naar Aegina, dé plek voor Atheners om de drukte van de stad even te ontvluchten. Zodra je voet aan wal zet voel je meteen de Griekse eilandsfeer, het tempo ligt lager, kleurrijke houten vissersbootjes dobberen aan de kade en oude mannetjes spelen backgammon op het terras. ‘Siga siga’ (langzaam, langzaam), is de lijfspreuk op Aegina. Op het eiland zijn twee prachtige wandelingen uitgezet. Onderweg komen we langs het Byzantijnse ruïnedorp van Paleochora en de 5e eeuwse tempel van Aphaia. Ons pad loopt door gaarden met pistachebomen, maar ook door olijfgaarden en druivenvelden. De laatste nacht verblijven we nabij Sounio, bekend om de mooiste zonsondergang van Griekenland en een geweldige afsluiter van deze fijne reis.

Dag 1
Amsterdam-Athene per Transavia
Welkom in Athene! Bij aankomst ontmoeten we de reisbegeleider en wordt de groep meteen met privé vervoer naar het hotel in hartje Athene gebracht. Eenmaal in het hotel krijgen we te horen waar we moeten zijn in deze bruisende miljoenenstad. De reisleider weet de beste plekken om te bezoeken, te eten, een koffie te drinken en de geheime plekjes die alleen de lokalen kennen. Het hotel staat in de wijk Psirri, dé plek van de stad om te zijn. Afhankelijk van de aankomsttijd is er gelegenheid om samen de buurt te verkennen. Hét symbool van Griekenland, de Akropolis, zien we om elke hoek, tussen de huizen door. De late namiddag, na het vertrek van de massa, is een geschikt moment om het Parthenon te bezoeken. Het uitzicht rondom over de miljoenen stad is fantastisch. ’s Avonds staat een lange tafel gedekt in een traditionele taverna en kunnen we met een ouzo proosten op het komende wandelavontuur!

Dag 2
Stadswandeling Athene centrum (ca. 10 km) 
’s Ochtends beginnen we met een lange stadswandeling door het centrum van het fascinerende Athene. Op de Evripidou zijn winkels gespecialiseerd in kruiden, olijven of worst. Om de hoek is de vlees, vis en groentemarkt, een drukte van belang met marktkooplui die luidkeels hun waar aanprijzen. Op weg naar Kolonaki, een chique buurt tegen de Likavittos berg aangeplakt, passeren we de statige universiteitsgebouwen. Achter het parlement, met de fotogenieke wisseling van de wacht, liggen de Nationale Tuinen. In dit schitterende park kunnen we picknicken voordat we verder lopen naar de wijk Anafonitika. Via smalle steegjes met witte huisjes en onder het Parthenon door naar de Aeropagus heuvel lopen we letterlijk in de voetsporen van apostel Paulus. De wandeling eindigt in Psirri, waar het hotel staat, een wijk met overdag veel werkplaatsen voor ambachtslieden, ’s avonds met populaire terrasjes voor lokalen om te zien en gezien te worden.

Dag 3
Wandeling Parnitha berg & Fort Fyli (ca. 15 km/5 uur )
Na het ontbijt gaan we met de metro en dan taxi’s naar de rand van de stad. In de buitenwijk Fyli begint een prachtige wandeling over flanken van de Parnitha berg. Het pad loopt eerst door de vallei van Theodoro, tijdens klassieke tijden het beste pad van Athene naar Thebe. Nu is het pad verscholen tussen dichte begroeiing van een pijnbomenbos. Aan de voet van de imposante Theodororots is een ideale plek voor een pauze. Na een klimmetje bereiken we het strategisch gelegen Fort van Pyli met een mooi uitzicht over de omgeving. Via een dalend pad omlaag naar de wijk Fyli. Na een drankje en een broodje bij de dorpsbakker terug naar ons hotel in Athene centrum.

Dag 4
Hymittus berg & Kaisariani klooster (ca. 10 km/3 uur)
Transfer naar het beginpunt van de wandeling. Aan de zuidelijke rand van de stad liggen de Hymittus heuvels, een prachtig onderhouden bosrijk park. Verscholen in het bos zijn vele Byzantijnse kerkjes, sommige mooi gerestaureerd. Hoogtepunten zijn het klooster van Kaisariani en het kleurrijke grotkerkje van Alalypsi. Eenmaal terug in het centrum halen we de bagage op en reizen we naar de haven van Piraeus. Hier vertrekt de veerboot naar het eiland Aegina, gelegen in de helder blauwe Saronische Golf. In ruim een uur varen we van de drukke stad naar het rustige eilandleven. 

Dag 5
Aegina van west naar oost (ca. 20 km/5 uur)
Na een stevig ontbijt vertrekken we voor een afwisselende en avontuurlijke wandeling via de oude hoofdstad Paleochora. Dit ruïnestadje is aangetast door de jaren, met als stille getuigen de tientallen Byzantijnse kerkjes verspreid over de bergflank. Geniet van de serene rust en ontdek het weelderige interieur van enkele kerkjes, versierd met kleurige fresco’s en iconen. De volgende halte is de Dorische tempel van Aphaia, een bijzonder goed bewaarde Akropolis, misschien wel één van de mooiste van Griekenland, schitterend gelegen met weidse uitzichten over groene bossen en blauwe zee. Terug naar Agia Marina, een idyllisch plekje met een paar tavernes aan een lang zandstrand. In de zomer is het hier een drukte van belang, maar buiten het seizoen hebben we het strand voor ons zelf. Met taxi’s worden we uiteindelijk weer naar ons hotel terug gebracht.

Dag 6
Aegina van zuid naar noord (ca. 20 km/5 uur)
’s Ochtends gaan we met taxi’s naar het zuidelijke kustplaatsje Perdika. Na de koffie trekken we de bergen in, hoe hoger en verder we van de kust af lopen, hoe ruiger de natuur. Het landschap is bezaaid met Byzantijnse ruïnes en muurtjes van nederzettingen uit klassieke tijden. Op een eiland komt gevaar van zee en ooit leefden de bewoners in dit gebied ver weg van rovende piraten. Via de eeuwenoude olijfgaarden van Elaionas en de eindeloze pistachegaarden van Kakoperato komen we weer uit bij de kust. Het lange zandstrand van Marathonas is ideaal voor een pauze. Verder over rustige asfaltweggetjes naar Aegina Stad. We kunnen de laatste avond op ’ons’ eiland vieren met verse vis in de vistaverna van Jorgos op de boulevard. Hij vangt, kookt, serveert en zal samen met ons proosten op het mooie Aegina.

Dag 7
Het Ravijn van Chaos en de Tempel van Poseidon (ca. 13 km/4 uur)
Vandaag vertrekken we vroeg; we pakken één van de eerste veerboten naar Piraeus. Vanuit hier gaan we verder naar Lavrio, een vissersplaatsje in het zuiden van Attika voor de laatste wandeling via het Ravijn van Chaos, een enorme sinkhole met hoge wanden. Dit is ooit een grot geweest waarvan het plafond is ingestort. Verder door het weinig bezochte nationale park van Sounio. De donkerrode aarde verraadt de rijkdom aan ijzer en andere metalen zoals zilver en lood in dit gebied. Al in de oudheid werd hier volop gemijnd, waarvan de vele oude schachten, putten en vervallen nederzettingen getuigen. Naarmate we dichter bij de kaap komen wordt het uitzicht over de Egeïsche zee weidser, aan de horizon zien we duidelijk de eilanden Kea en Makronisi. Net voor het donker komen we aan bij de Tempel van Poseidon, gelegen op het uiterste puntje van de kaap van Attika. De zonsondergang is spectaculair. De oranje zon verdwijnt langzaam achter de donkerblauwe zilveren zee, een ideaal moment om de wandeling af te sluiten. We worden per taxi  naar ons hotel in Lavrio gebracht en in de dorpstaverna vieren we vanavond onze laatste dag en proosten we op een mooie wandelweek.

Dag 8
Athene - Amsterdam per Transavia
Na het ontbijt worden we naar de luchthaven van Athene gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam. Goede reis (Καλό ταξίδι)!

Single Reis Wandelen in Griekenland Athene en Aegina

Tijdens deze reis verblijft u in gezellige (familie)hotels. Alle kamers hebben een eigen douche en toilet. Het verblijf is op basis van logies en ontbijt. De reisleider zal iedere avond een taverna uitzoeken voor het avondeten. Reken hiervoor ca. € 14,-  per avond (excl. drankjes). Eet u liever ergens anders op eigen gelegenheid, dan is dat uiteraard geen probleem. 

Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.
 
dag 1 t/m 4 Hotel Evripides in Athene
dag 4 t/m 7 Aegina Plaza in Aegina
dag 7 t/m 8 Nikolakakis in Lavrio
Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs


inclusief: 
* Amsterdam-Athene v.v. met Transavia
* transfer luchthaven-accommodatie v.v.
* 7 overnachtingen in een 1-persoonskamer
* 7 x ontbijt
* dagelijkse transfers per taxi, metro en ferry naar de wandelingen v.v.
* Nederlands- of Engelssprekende lokale reisleiding. U reist samen met de groep zonder begeleiding naar uw vakantieadres en ontmoet de reisleider ter plaatse.

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* in te checken bagage € 31,- per enkele reis (max. 20 kg)
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief: 
* alle maaltijden m.u.v. ontbijt
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
 
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook