Singlereis Wandelen in Griekenland Athene en Aegina

8 dagen
niveau 2 van 3
vliegtuig
vanaf € 1.239,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
05-06-2023. Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

1-persoonskamer inclusief
met lokale Nederlands- of Engelssprekende reisleiding
hotel met zwembad op Aegina en de laatste overnachting in een hotel dichtbij het strand

route: bergachtig landschap, wandelroutes onregelmatig vlak, stijgend en dalend. Per dag wordt gemiddeld ca. 15 km afgelegd in ca. 4-4,5 uur.
groep: minimaal 10 / maximaal 20 reizigers

Wandel in Griekenland over eeuwenoude paden die sinds kort weer ontdekt werden
Griekenland heeft meer te bieden dan stranden met veel zon. Wandelen staat nog in de kinderschoenen, eeuwenoude paden worden sinds kort weer ontdekt. Athene is verassend divers, met een stadswandeling beslaan we het centrum, elke straat, elke wijk heeft zijn eigen charme en eigen bedrijvigheid. Binnen een kleine straal zien we een wijk vol anarchisten en graffiti naast een wijk met peperdure apartementen en chique winkels. Ogenschijnlijk onbeduidende heuvels rondom de Acropolis zijn van groot historische waarde, de Pnyx waar ooit Periclis zijn betogen hield en de Aeropaag waar ooit apostel Paulus heeft gepreekt. Net buiten de bruisende stad kan er fantastisch gewandeld worden, over eeuwenoude paden, midden in de stilte en natuur terwijl de drukte toch nog zo dichtbij is.

Halverwege de week verhuizen we naar Aegina, een eiland op slechts een uurtje varen van Athene, maar een totaal andere wereld. Aegina is een intiem groen eilandje en is dé plek voor Atheners om de drukte van stad even te ontvluchten. Zodra je voet aan wal zet voel je meteen de Griekse eilandsfeer, het tempo ligt lager, kleurrijke houten vissersbootjes dobberen aan de kade en oude mannetjes spelen backgammon op het terras. 'Siga siga' (langzaam, langzaam), is de lijfspreuk van Aegina. Op het eiland zijn twee prachtige wandelingen uitgezet, eerst van oost naar west en dan van zuid naar noord. Onderweg komen we langs hoogtepunten zoals het Byzantijnse ruïne- dorp van Paleochora en de 5e eeuwse tempel van Aphaia. Het eiland is een van de grootste producenten van pistachenootjes en ons pad slingert door gaarden met pistachebomen, maar ook olijfgaarden en druivenvelden.

De laatste nacht verblijven we in Glyfada, ook wel de Atheense Riviera genoemd. Hier kunnen we nog één keer naar een uitzichtpunt wandelen om een foto te maken van de Saranische Golf, een fantastsiche afsluiter van een week wandelavontuur in Griekenland.

 

Dag 1
Amsterdam-Athene per Transavia
Welkom in Athene! Bij aankomst ontmoeten we de reisbegeleider van onze singlereis in Griekenland en wordt de groep meteen met privé vervoer naar het hotel in hartje Athene gebracht. Eenmaal in het hotel krijgen we te horen waar we moeten zijn in deze bruisende miljoenenstad. De reisleider weet de beste plekken om te bezoeken, te eten, een koffie te drinken en de geheime plekjes die alleen de lokalen kennen. Het hotel staat in de wijk Psirri, dé plek van de stad om te zijn. Afhankelijk van de aankomsttijd is er gelegenheid om samen de buurt te verkennen. Hét symbool van Griekenland, de Akropolis, zien we om elke hoek, tussen de huizen door. De late namiddag, na het vertrek van de massa, is een geschikt moment om het Parthenon te bezoeken. Het uitzicht rondom over de miljoenen stad is fantastisch. 's Avonds staat een lange tafel gedekt in een traditionele taverna en kunnen we met een ouzo proosten op het komende wandelavontuur (niet inbegrepen)!

Dag 2
Stadswandeling Athene centrum (ca. 10 km) 
's Ochtends beginnen we met een lange stadswandeling door het centrum van het fascinerende Athene. Op de Evripidou zijn winkels gespecialiseerd in kruiden, olijven of worst. Om de hoek is de vlees-, vis- en groentemarkt, een drukte van belang met marktkooplui die luidkeels hun waar aanprijzen. Op weg naar Kolonaki, een chique buurt tegen de Likavittos berg aangeplakt, passeren we de statige universiteitsgebouwen. Achter het parlement, met de fotogenieke wisseling van de wacht, liggen de Nationale Tuinen. In dit schitterende park kunnen we picknicken voordat we verder lopen naar de wijk Anafonitika. Via smalle steegjes met witte huisjes en onder het Parthenon door naar de Aeropagus heuvel lopen we letterlijk in de voetsporen van apostel Paulus. De wandeling eindigt in Psirri, waar het hotel staat, een wijk met overdag veel werkplaatsen voor ambachtslieden, 's avonds met populaire terrasjes voor lokalen om te zien en gezien te worden.

Dag 3
Wandeling Parnitha berg & Fort Fyli (ca. 15 km/5 uur )
Na het ontbijt gaan we met de metro en dan taxi's naar de rand van de stad. In de buitenwijk Fyli begint een prachtige wandeling over flanken van de Parnitha berg. Het pad loopt eerst door de vallei van Theodoro, tijdens klassieke tijden het beste pad van Athene naar Thebe. Nu ligt het pad verscholen tussen dichte begroeiing van een pijnbomenbos. De voet van de imposante Theodoro-rots is een ideale plek voor een pauze. Na een klimmetje bereiken we het strategisch gelegen Fort van Pyli met een mooi uitzicht over de omgeving. Via een dalend pad omlaag naar de wijk Fyli. Na een drankje en een broodje bij de dorpsbakker (niet inbegrepen) terug naar ons hotel in Athene centrum.

Dag 4
Athene - Pireaus - Aegina
Vandaag doen we het rustig aan, ruim na het ontbijt gaan we met de metro naar de haven van Piraeus. Hier vertrekt de veerboot naar het eiland Aegina, gelegen in de helder blauwe Saronische Golf. Zodra we aan boord zijn is de hectiek verdwenen, in ruim een uur varen we van de drukke stad naar het lome eilandleven. Eenmaal voet aan wal, nemen we eerst een koude frappé-koffie voordat we naar ons hotelletje wandelen, we passen ons immers aan aan het lokale tempo; 'siga siga' (langzaam, langzaam).

Dag 5
Aegina van west naar oost (ca. 20 km/5 uur)
Na een stevig ontbijt vertrekken we voor een afwisselende en avontuurlijke wandeling via de oude hoofdstad Paleochora. Dit ruïnestadje is aangetast door de jaren, met als stille getuigen de tientallen Byzantijnse kerkjes verspreid over de bergflank. Geniet van de serene rust en ontdek het weelderige interieur van enkele kerkjes, versierd met kleurige fresco's en iconen. De volgende halte is de Dorische tempel van Aphaia, een bijzonder goed bewaarde Akropolis, misschien wel een van de mooiste van Griekenland, schitterend gelegen met weidse uitzichten over groene bossen en blauwe zee. Terug naar Agia Marina, een idyllisch plekje met een paar tavernes aan een lang zandstrand. In de zomer is het hier een drukte van belang, maar buiten het seizoen hebben we het strand voor ons zelf. Met taxi's worden we uiteindelijk weer naar ons hotel terug gebracht.

Dag 6
Aegina van zuid naar noord (ca. 12 km/5 uur)
's Ochtends gaan we met taxi's naar het zuidelijke kustplaatsje Perdika. Na de koffie trekken we de bergen in, hoe hoger en verder we van de kust af lopen, hoe ruiger de natuur. Het landschap is bezaaid met Byzantijnse ruïnes en muurtjes van nederzettingen uit klassieke tijden. Op een eiland komt gevaar van zee en ooit leefden de bewoners in dit gebied ver weg van rovende piraten. Via de eeuwenoude olijfgaarden van Elaionas en de eindeloze pistachegaarden van Kakoperato komen we weer uit bij de kust. Het lange zandstrand van Marathonas is ideaal voor een pauze. Hierna wandelen we verder over rustige asfaltweggetjes naar Aegina-Stad. We kunnen de laatste avond op het eiland vieren met verse vis in de vistaverna van Jorgos op de boulevard. Hij vangt, kookt, serveert en zal samen met ons proosten op het mooie Aegina.

Dag 7
Kaisariani klooster en Hymittus (ca. 19 km/5 uur)
Vandaag moeten we helaas afscheid nemen van het mooie Aegina, we gaan met de veerboot terug naar Piraeus. De drukte is weer even wennen, door het eiland zijn we geheel onthaast. Het volgende verblijf is in Glyfada, een welgestelde buurt in het zuiden van Athene, gelegen aan mooie lange zandstranden, daarom wordt deze kust ook wel de Atheense Riviera genoemd. Aan de zuidelijke rand van Athene ligt het Hymittus bos met een prachtig onderhouden bosrijk park. Verscholen in het bos zijn vele Byzantijnse kerkjes, sommigen mooi gerestaureerd, anderen nog ruïnes. Hoogtepunt is het kloostertje van Kaisariani. Alleen door de weidse uitzichten over de stad besef je dat we dicht bij de drukte zitten, maar in het park overheerst de stilte en rust. We zullen eerst stijgen, tot de Adelaars-top van 875 meter, het uitzicht over de Egeïsche zee blijft verbazen. We blijven foto's maken, we zien Aegina, met daarachter de Peloponnessos, duidelijk in het westen liggen. De donkerrode aarde verraadt de rijkdom aan ijzer en andere metalen zoals zilver en lood in dit gebied. Al in de oudheid werd hier volop gemijnd, getuige de vele oude schachten. Uiteindelijk lopen we Glyfada binnen, met in het centrum ons hotel.

Dag 8
Athene - Amsterdam per Transavia
Na het ontbijt worden we naar de luchthaven van Athene gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam. Goede reis (Καλό ταξίδι) en tot ziens op een van onze andere wandelreizen voor singles!

Single Reis Wandelen in Griekenland Athene en Aegina

Tijdens deze reis verblijft u in gezellige (familie)hotels. Alle kamers hebben een eigen douche en toilet. Het verblijf is inclusief ontbijt. De reisleider zal iedere avond een taverna uitzoeken voor het avondeten. Reken hiervoor ca. € 15,-  per avond (excl. drankjes). Eet u liever ergens anders op eigen gelegenheid, dan is dat uiteraard geen probleem. Het hotel op Aegina beschikt over een zwembad, het hotel in Glyfada ligt op loopafstand van het strand.

Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd in de genoemde plaats of in de nabije omgeving. De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.
 
dag 1 t/m 3 Hotel Evripides in Athene
dag 4 t/m 6 Danae hotel in Aegina
dag 7  Hotel Minavra of hotel Parthenis Riviera in Glyfada
Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs


inclusief: 
* Amsterdam-Athene v.v. met Transavia
* transfer luchthaven-accommodatie v.v.
* 7 overnachtingen in een 1-persoonskamer
* 7 x ontbijt
* dagelijkse transfers per taxi, metro en ferry naar de wandelingen v.v.
* Nederlands- of Engelssprekende lokale reisleiding. U reist samen met de groep zonder begeleiding naar uw vakantieadres en ontmoet de reisleider ter plaatse.

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* in te checken bagage € 31,- per enkele reis (max. 20 kg)

exclusief: 
* overige maaltijden
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 15,- per persoon (max. € 25,- per boeking)
 
inclusief: 
* Amsterdam-Athene v.v. met Transavia
* transfer luchthaven-accommodatie v.v.
* 7 overnachtingen in een 1-persoonskamer
* 7 x ontbijt
* dagelijkse transfers per taxi, metro en ferry naar de wandelingen v.v.
* Nederlands- of Engelssprekende lokale reisleiding. U reist samen met de groep zonder begeleiding naar uw vakantieadres en ontmoet de reisleider ter plaatse.

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* in te checken bagage € 31,- per enkele reis (max. 20 kg)

exclusief: 
* overige maaltijden
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 15,- per persoon (max. € 25,- per boeking)
 
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook