Singlereis Wandelen in de Peel

4 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
vanaf € 489,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
02-07-2023. Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

met meelopende Aktiva-reisleiding
nú ook te boeken voor zomer 2023!
verblijf in 1-persoonskamer inbegrepen
route: per wandeldag wordt ca. 8 tot 20 km afgelegd.
groep: minimaal 15 / maximaal 20 reizigers

Wandelen door de Peel
We verblijven tijdens deze reis in het elegante 4-sterren Golden Tulip Hotel West-Ende. De monumentale voormalige fabrieksvilla ligt midden in het centrum van Helmond en is een ideale uitvalsbasis voor wandelingen in en rond natuurgebied De Peel. Elke ochtend staat er een heerlijk ontbijt voor u klaar en aan het eind van de wandeldag schuiven we aan voor het diner. Tijdens de wandelingen ontdekken we het Brabantse landschap rondom Helmond en wandelen we door de typische Brabantse bossen bij Liessel waarbij we een stuk van de de meanderende Astense Aa volgen. Ook is er een mooie route door het Peel-landschap uitgestippeld waarbij het schilderachtige dorpje Griendtsveen niet overgeslagen mag worden. Door enkele keren gebruik te maken van de trein (het hotel in Helmond ligt op korte afstand van het station) is elke wandeldag weer anders!

Dag 1
Heenreis naar Helmond per eigen vervoer of trein & inloopwandeling (ca. 4,5 km/tijdsduur variabel)
We verzamelen tussen 13.00 en 13.30 uur bij Hotel West-Ende in Helmond. Na aankomst maken we kennis met elkaar en met de reisleider en krijgen we een korte uitleg over het verloop van deze single wandelreis. Daarna maken we een korte inloopwandeling van ca. 4,5 km. In een mooie wandelroute langs monumentale en oude industriële panden loopt deze tocht langs o.a. het kasteel van Helmond, de Cacaofabriek, de Lambertuskerk aan het Lambertushof en de kubuswoningen van Piet Blom. Vanavond maken we nader kennis met elkaar tijdens het 3-gangendiner in het restaurant van het hotel.

Dag 2
Wandeling naar de Liesselse Bossen en het dal van de Astense Aa (ca. 18 km/4,5 uur)
Na een uitgebreid ontbijtbuffet stappen we op de trein (niet inbegrepen, ca. € 2,70) naar Deurne voor een mooie wandeling door de Liesselse Bossen en het weergaloos stille en schilderachtige dal van de Astense Aa. Een afwisselende route door open terrein en bossen. Een hele dag buiten in de natuur maakt hongerig, dus na een korte treinreis (niet inbegrepen, ca. € 2,70) van Deurne terug naar Helmond schuiven we ook vanavond weer gezellig samen aan tafel voor een 3-gangendiner.

Dag 3
Wandeling door de Peel en naar het kerkdorp Griendtsveen (ca. 23 km/6 uur, korter alternatief ca. 15 km/4 uur)
We hebben een mooie route uitgestippeld door het landschap van de Peel. Na een treinrit van ca. 20 minuten (niet inbegrepen, ca. € 6,-) vertrekken we vanaf het station van Horst/Sevenum en wandelen we over rechte paden en langs vaarten naar het schilderachtige Griendtsveen, een oude veenkolonie in de Peel. Door het beschermde dorpsgezicht ademt het kerkdorpje nog steeds de sfeer van vroeger. Vanuit Deurne reizen we per trein (niet inbegrepen, ca. € 2,70) weer terug naar ons hotel. Een alternatief is vanuit Horst/Sevenum een kortere wandeling (ca. 15 km/4 uur) te maken naar o.a. Evertsoord en weer terug naar Horst/Sevenum. Op  enkele plaatsen herinneren informatieborden aan de vele nachtelijke vliegtuigbeschietingen in de Tweede Wereldoorlog in dit gebied. Vanuit Hort/Sevenum reizen we per trein (niet inbegrepen, ca. € 6,-) terug naar Helmond. 

Dag 4
Wandeling door de bossen bij Lieshout en Stiphout (ca. 12,5 km/3,5 uur) & vertrek per eigen vervoer of trein
Na het ontbijt pakken we onze spullen en leggen deze in de auto, waarna we voor de laatste keer samen op pad gaan. We lopen eerst naar/door het grote historische stadspark De Warande met zelfs een monumentaal grafeiland, aan de noordkant van Helmond. Daarna gaat de route via het mooie 18e eeuwse kasteeltje Croy met een slotgracht (tegenwoordig een bedrijvencentrum, niet toegankelijk voor buitenstaanders maar vanaf buiten wel mooi te zien liggen), het buurtschap Geeneind, de bossen van Lieshout en het dorp Stiphout met een alleenstaande oude kerktoren (de kerk is in het begin van de 19e eeuw gesloopt). Rond 14.00 uur zijn we terug bij het hotel en komt er een einde aan deze singlereis in Nederland. We nemen afscheid van elkaar en iedereen keert op eigen gelegenheid huiswaarts. 

Golden Tulip Hotel West-Ende Helmond ****

ligging: het luxe Golden Tulip Hotel West-Ende is gelegen op een toplocatie in het hart van Helmond, op ca. 900 m van het treinstation. In de omgeving vindt u Eindhoven en Nationaal Park de Groote Peel.
faciliteiten: het 4-sterrenhotel beschikt over een receptie (24 uur), restaurant, (dak)terras, lounge en bar. 
kamer: de moderne kamers zijn voorzien van gratis wifi, televisie, comfortabele Auping bedden en een badkamer met bad/douche en toilet. Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs


inclusief:
* 3 overnachtingen in een 1-persoonskamer inclusief ontbijt en 3-gangendiner
* meelopende Aktiva-reisleiding
 
optioneel (direct bij boeking te reserveren):

exclusief:
* toeristenbelasting € 1,50 p.p.p.n.
* eventuele parkeerkosten (ca. 12,50 per nacht)
* heen- en terugreis
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 15,- per persoon (max. € 25,- per boeking)
inclusief:
* 3 overnachtingen in een 1-persoonskamer inclusief ontbijt en 3-gangendiner
* meelopende Aktiva-reisleiding
 
optioneel (direct bij boeking te reserveren):

exclusief:
* toeristenbelasting € 1,50 p.p.p.n.
* eventuele parkeerkosten (ca. 12,50 per nacht)
* heen- en terugreis
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 15,- per persoon (max. € 25,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook