Singlereis Wandelen in de Kop van Drenthe Kerst

5 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
beoordeling: 8
vanaf € 679,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
23-12-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

inclusief 4-gangen kerstdiner op 2e kerstdag
per eigen vervoer naar Roden 
meelopende Aktiva-reisleiding

groep: minimaal 10 / maximaal 19 reizigers.

Wandelreis langs meren, moerassen, velden en prehistorische grafheuvels
Een gebied dat elke kilometer anders is door de overgangen tussen zand, klei en moeras. Een gebied ingeklemd tussen Groningen en Assen met verschillende Nationale Parken. Dat is de Kop van Drenthe. Slenterend over de Brink of door Nationale Parken komen we de geheimen uit de prehistorie tegen. Ontdek verborgen beken en meren, spot een Schotse Hooglander en struin door het eeuwenoude Esdorpenlandschap.

Een gezellig en sfeervol hotel
De uitvalsbasis van de reis is Hotel Onder de Linden, gelegen middenin het levendige centrum van Roden en op loopafstand van de bossen. Het is een gezellig, sfeervol en gastvrij hotel met een groot terrein achter het hotel waar we de auto gratis kunnen parkeren. 

Dag 1
Heenreis naar Roden per eigen vervoer
We verzamelen tussen 13.00 en 13.30 uur bij Hotel Onder de Linden. Na aankomst uitleg over de reis en kennismaken met elkaar en de reisleider. We starten vervolgens met een korte wandeling (ca. 10,5 km/3 uur). Een fijne eerste wandeling die start en eindigt bij het hotel. We dwalen heerlijk door het Mensingebos over mooie brede bospaden en soms over kleine struinpaadjes. We komen langs 2 mooie vennen en wandelen vervolgens met een flinke lus over de heide. Via de heide en het bos steken we door naar het beekdallandschap. We lopen over de brug van het Groote diep en gaan dan richting Lieveren. Het laatste deel van de wandeling komt langs de mooie vistrappen in het Peizerdiep. Het laatste stuk door het Sterrenbos en uiteraard langs de Havezate Mensinge. Terug van de wandeling genieten we samen, zoals elke avond tijdens ons verblijf, van een lekkere maaltijd.

Dag 2
‘Het Fochteloërveen’ en Veenhuizen (ca. 19 km/6,5 uur)
We starten de dag goed met een lekker ontbijt. Vervolgens gaan we op pad. We maken een mooie wandeling vanuit de voormalige dwangkolonie en het tegenwoordige gevangenisdorp Veenhuizen. We gaan hier met de auto naar toe (ca.15 minuten rijden). De wandelroute gaat door een uniek natuurgebied ‘Het Fochteloërveen’ op de grens van Drenthe en Friesland. Het is een uniek hoogveen natuurgebied. Door de prachtige vennen, diversiteit aan vogels en het weidse uitzicht is het een fijne wandelbelevenis.

Dag 3
De Slokkert, Langeloërduinen en Oosterveld (ca. 15 km/4,5 uur)
Na ca. 10 minuten rijden met de auto komen we aan in het brinkdorp Norg. We maken een mooie wandeling in het noorden van Drenthe. In het centrum van dit dorp staan nog authentieke boerderijen, een Romaanse kerk uit de dertiende eeuw en twee korenmolens. We wandelen over zandwegen langs boerenland in de richting van Westervelde en dwalen af naar de rand van het beekdal De Slokkert. De route vervolgt door bos met veel heuveltjes naar de rand van de Langeloërduinen. Eerst lopen we langs de rand met zicht op het weidse boerenland en verderop doorkruisen we het bos van de Oosterduinen. Op het laatste stuk van de route wandelen we om het Oosterveld heen, een afwisselend gebied met veel open plekken, drassige natuurgraslanden en beekjes. Moe maar voldaan rijden we terug naar ons gezellige hotel waar we heerlijk uit kunnen rusten met een drankje op het verwarmde terras of binnen in het café, voor we weer samen gezellig aan tafel gaan. 

Dag 4
Drentsche Aa en Kniphorstbos (ca. 17 km/5,5 uur)
Vol goede moet beginnen we aan alweer de vierde wandeling van ons programma. Het natuurgebied Drentsche Aa is één van de mooiste natuurgebieden in Nederland met kilometers wandelpaden. Deze wandeling start vanuit Zeegse. Hier parkeren we de auto. We wandelen langs het prachtige Siepelven richting De Strubben Kniphorstbos. In 2000 is dit gebied aangewezen als het grootste archeologische monument van Nederland. Dat is niet voor niets, al duizenden jaren lang wonen er mensen in het gebied. Ze hebben vele sporen achtergelaten die nog goed zijn te zien in het landschap; hunebedden, grafheuvels, een galgenberg, bomkraters, karrensporen en meer. Het is als het ware een openluchtmuseum. De wandeling komt langs 2 hunebedden. Vanavond genieten we samen van een heerlijk 4-gangen kerstdiner! 

Dag 5
Onlanden en het Peizerdiep (ca. 10 km/2,5 uur)
We eindigen vandaag deze gezellige reis zoals we ook zijn begonnen met een kortere wandeling (ca. 10 km/2,5 uur). Na het ontbijt pakken we onze spullen en leggen deze in de auto, waarna we voor de laatste keer samen op pad gaan. De startplaats is Peize. We wandelen onder de rook van Groningen rondom het Noord-Drentse Peize aan de rand van het nieuwe natuurgebied Onlanden en langs het Peizerdiep. De route gaat grotendeels over lage brede grasdijken in een open landschap. Einde rond 14.00 uur. We nemen afscheid van elkaar en iedereen keert weer met eigen vervoer huiswaarts. 

Noot
Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen en wordt aangepast aan de weersomstandigheden. Als het bijvoorbeeld te koud en/of te nat is, dan wordt er voor een alternatief programma gezorgd of wordt er voor een korte wandeling gekozen in plaats van een langere. 

Hotel Onder de Linden

ligging: Hotel Onder de Linden ligt in Roden, middenin het levendige centrum, aan de gezellige brink en op loopafstand van de bossen. 
faciliteiten: het hotel heeft 25 kamers op de eerste verdieping. Er is geen lift aanwezig. Er is een sfeervol café/restaurant met een terras (met warmtelampen) waar het heerlijk toeven is. 
kamer: de sfeervol ingerichte kamers beschikken over een bad/douche, toilet, flatscreen tv en gratis WiFi. De kamers zijn onlangs gerenoveerd. Tegen een toeslag van 35 euro per reis kunt u in een 3-persoonskamer voor alleengebruik verblijven of voor 70 euro per reis in een 2-persoonskamer deluxe voor alleengebruik (met inloopdouche ipv bad). 
maaltijden: uitgebreid ontbijt en 3-gangendiners inbegrepen. Op 26 december is er een 4-gangen 'kerstdiner' inbegrepen. Dieetwensen of vegetarisch? Graag a.u.b. opgeven bij boeking. 

Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Ma 23-12-2024
679,-


inclusief:
* 4 nachten verblijf in een 2-persoonskamer voor alleengebruik
* 4 x uitgebreid ontbijt en 3-gangendiner
* op 26/12 een 4-gangen kerstdiner
* meelopende Aktiva- reisleider
* toeristenbelasting

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* 3-persoonskamer voor alleengebruik € 35 euro per verblijf
* 2-persoonskamer voor alleengebruik deluxe (met inloopdouche ipv bad) € 70 euro per verblijf

exclusief:
* heen- en terugreis 
* drankjes en overige maaltijden/versnaperingen
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
7

Het waren fantastische dagen leuk gezelschap en prima hotel Een groot compliment voor de reisleider

anoniem, reisperiode december 2023
9

anoniem, reisperiode december 2023
8

anoniem, reisperiode december 2023
8

Mooi gebied met bijzondere geschiedenis, o.a.Veenhuizen, en fraaie natuur. Hotel is prima, heel vriendelijk personeel.

anoniem, reisperiode december 2023
7

anoniem, reisperiode december 2023
9

anoniem, reisperiode december 2022
8

anoniem, reisperiode december 2022
8

En weer een leuke reis gehad met Aktiva Tours, goed verzorgd. Aardig gezelschap, met een gezellig automaatje Sonja. Team van Onder Linden waren zeer gastvrij, lekker eten klaargemaakt, alleen graag iets meer groente bij het avond eten.

Pascal Stark, reisperiode december 2022
8

Fijne reis met goede reisleiding.

anoniem, reisperiode december 2022
inclusief:
* 4 nachten verblijf in een 2-persoonskamer voor alleengebruik
* 4 x uitgebreid ontbijt en 3-gangendiner
* op 26/12 een 4-gangen kerstdiner
* meelopende Aktiva- reisleider
* toeristenbelasting

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* 3-persoonskamer voor alleengebruik € 35 euro per verblijf
* 2-persoonskamer voor alleengebruik deluxe (met inloopdouche ipv bad) € 70 euro per verblijf

exclusief:
* heen- en terugreis 
* drankjes en overige maaltijden/versnaperingen
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook