Singlereis Wandelen Hongarije

8 dagen
niveau 1 van 3
vliegtuig
vanaf € 1.045,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 27-08-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

ontbijt, lunch en 6 x diner inbegrepen
verblijf in een 1-persoonskamer
met Nederlandstalige reisleiding

route: de wandelingen variëren in lengte van ca. 14 tot 22 km en gaan door een vlak tot glooiend landschap met soms wat klimmetjes en afdalingen. De tochten worden begeleid door een Nederlands sprekende reisbegeleider/gids die in de omgeving woont en de regio zeer goed kent.
groep:  minimaal 10 / maximaal 16 reizigers

Wandelvakantie tussen het Balatonmeer en de Dráva
Hongarije is erg mooi om al wandelend te verkennen en het land heeft verrassend veel te bieden. Tijdens deze wandelvakantie lopen  we door een uitgestrekte en dunbevolkte heuvelachtige regio, vaak door zowel loof- als dennenbossen en genieten we van vele unieke uitzichten. We verblijven in de streek Somogy in het zuiden van het land, tussen het imposante Balatonmeer en de rivier de Dráva, met een landschap van afwisselend bos, akkerbouw en druiventeelt voor de wijnbouw. De wandelingen leiden langs traditionele stadjes en dorpen waar veel bewoners nog hun eigen groente en fruit verbouwen en druiven persen voor de huisgemaakte wijn. Op het erf van de plattelandse huizen staat vaak een apart wijnhuisje voor de productie en opslag van wijn - interessant om daar eens een kijkje te nemen, en te proeven natuurlijk.

In de omgeving van onze verblijfplaats Igal liggen mooie historische stadjes met mooie gebouwen uit de barokke tijd van de Donaumonarchie. In de thermale baden, letterlijk op loopafstand van het hotel, kunnen we ons heerlijk ontspannen.

Dag 1
Vlucht Amsterdam-Boedapest. Transfer van de luchthaven van Budapest naar Igal. Een hartelijke ontvangst door de eigenaar János van het familiehotel Peresa met een Hongaars welkomstdrankje en een hapje. Bij aankomst laat op de avond zullen we naar wens een snack, een soepje, hapjes of fruit ontvangen in plaats van een maaltijd.

Dag 2
Na een goed ontbijt maken we ons klaar voor de wandeling door de directe omgeving. We noemen deze tocht “de 4-dorpen route” en we komen deze dag dan ook door vier dorpen. U krijgt zo al een goede indruk hoe het leven er in Hongarije uit ziet. Voor de lunch wordt gezorgd. Onderweg genieten we van een lekkere (picknick) lunch, die klaar staat als we op onze eetplek(in het bos) aankomen. De tocht is ca. 20 km en kan, afhankelijk van de groep, iets langer of korter gemaakt worden. Na voldaan te zijn van deze wandeldag kunnen we bij thuiskomst wat drinken en degene die dat wil kan zich lekker opfrissen voor de avondmaaltijd.

Dag 3
Na het ontbijt vertrekken we weer per minibus naar het beginpunt van de wandelroute “Kereki”, hier wandelen we eerst langs de overblijfselen van een middeleeuws burcht. De klim hier naar toe is vrij pittig, maar voor iedereen goed te doen. Onderweg nuttigen we onze zelf meegebrachte lunch in één van de dorpscafe’s. Dit is een echt wijndorp, waarbij we in deze omgeving dan ook direct door de wijnvelden lopen. De tocht is afwisselend wat betreft het landschap, dichte bebossing en ook weidse panorama’s. Vaak zien we dieren als herten, reeën en zwijntjes. We komen langs het hoogste punt van de provincie Somogy (316 m) en tegen het einde van de tocht lopen we door het “Szóbor-park”, een verrassend mooi beeldenpark. Op een weidse heuvelrug staan prachtige beelden opgesteld van heersers uit het Hongaarse verleden. De tocht, met klimmetjes en dalen is ca. 22 km lang. Op het eindpunt van deze tocht in het dorpje Szólád staat de bus weer op ons te wachten voor de rit naar onze locaties in Somogyacsa. Moe en voldaan van deze mooie wandeldag kunnen we bij thuiskomst wat drinken en ons opknappen voor de avondmaaltijd.

Dag 4
Na het ontbijt gaan we met de minibus naar het beginpunt van de wandelroute “Deséda-meer”. Deze route is rond een meer, en zonder klimmen. Prachtige uitzichten over het water afgewisseld met een bosrijke omgeving. De lunch wordt ook dit keer weer geheel verzorgd en staat als picknick weer klaar als we op een overdekte lunchplaats aankomen. Het tweede gedeelte leidt ons door ‘een arboretum’: een tuin met zeldzame bomen en struiken. Deze tocht rond dit prachtige meer is ca. 22 km, en we komen later in de middag weer terug bij de camping waar we gestart zijn. ‘s Avonds bij het diner wordt de vrije dag van morgen besproken en krijgt u, indien gewenst, tips om de vrije dag zo succesvol mogelijk te maken.

Dag 5
Vrije dag, bestreding naar eigen inzicht. U kunt bijvoorbeeld met de bus naar Kaposvár, de provinciehoofdstad, of naar het thermálbad in Igal (7 km), waar u kunt baden in geneeskrachtig warm water of een heerlijke massage kunt ondergaan. U mag natuurlijk ook thuisblijven en de directe omgeving van het dorp nog wat verder verkennen. De kosten voor de lunch en avondeten en uitstapjes zijn voor eigen rekening. Diegenen die besluiten deze vrije dag ergens anders heen te gaan en daar te eten, zijn daar vrij in. Ook kan een restaurant gereserverd worden.

Dag 6
Deze ochtend rijden we met onze minibus naar het startpunt van de wandelroute in Ságvár. De “Ságvár-route” is ook weer afwisselend met hier en daar een klimmetje. Feitelijk lopen we over drie heuvelruggen vanwaar we ook diverse keren uitzicht hebben op het prachtige Balatonmeer. Halverwege is er een zeer steile wand omhoog; dit voor de echte liefhebber. Voor wie dat niet wil, is er om deze plek heen een by-pass mogelijk die glooiend en niet zo steil omhoog loopt. Onderweg genieten we op een mooi plekje van onze zelf meegebrachte lunch, genietend van het uitzicht.

Dag 7
Na het ontbijt vertrekken we naar Tihany (bekend door haar abdij, grotten, lavendel en volkskunst). We steken het Balatonmeer over vanuit Szantód, in 20 minuten zijn we met de pont aan de overkant en maken we een ochtendwandeling van ongeveer 6 km. We komen langs grotten waar al in 1050 monniken leefden en hebben vanaf diverse kanten prachtig uitzicht over het Balatonmeer. We lunchen in een restaurant in het centrum van Tíhany en vervolgen de middagwandeling (ca. 8 km) rond het Belsö Tó (meertje), waar we nog een aantal mooie plekken zien o.a. het Arany-Ház (het gouden huis) dat bestaat uit rotspartijen, miljoenen jaren geleden ontstaan en nu een mooi uitzicht over het schiereiland biedend. Het laatste gedeelte van deze tocht voert door een klein bosgebied waarna we langzaam weer in de bewoonde wereld komen. Wellicht hebben we dan nog wat tijd om in het toeristische gedeelte van Tíhany rond te lopen of lekker te genieten van een versnapering op één van de vele terrasjes. In de loop van de middag zijn we terug en kunnen we aanschuiven bij de “Hongaarse avond”. Er wordt buiten pörkölt gekookt in de heksenketel boven een knapperend vuurtje. Met de klanken van Hongaarse muziek, na het eten gezellig rond het kampvuur, komt zo ook deze mooie dag teneinde. 

Dag 8
Transfer naar de luchthaven van Boedapest. Vlucht Boedapest-Amsterdam. 

Tijdens de single reis verblijft u in een hotel in het plaatsje Igal met haar thermale baden. Het dagprogramma is onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

Hotel Peresa ***

ligging: het 3-sterenhotel ligt in het midden van het kleine plaatsje Igal op ca. 150 meter afstand van de thermale baden.
faciliteiten: het hotel heeft een buffetrestaurant voor het ontbijt en de avondmaaltijd. Het hotel ligt op een groot stuk land met een tuin.
kamers: alle kamers zijn voorzien van een toilet, en een badkamer met douche of bad.
maaltijden: ontbijt en avondmaaltijd (beide in buffetvorm) in het hotel. Op dag 2, 3, 4 , 6 en 7 wordt een lunchpakket gegeven. Op dag 5 (vrije dag) is er geen lunchpakket en geen avondmaaltijd inbegrepen. Op de Hongaarse avond wordt er buiten gekookt in een ketel aan de driepoot boven een houtvuur.
gastheer en gastvrouw (reisleiding): een Nederlands stel dat reeds 15 jaar in Hongarije woont. Zij dragen de Hongaarse cultuur en mensen een zeer warm hart toe en trachten zoveel mogelijk met de plaatselijke bevolking samen te werken.Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs


inclusief:
* vlucht Amsterdam-Boedapest v.v. 
* transfer luchthaven-Igal v.v. per minibus
* 7 overnachtingen in een 1-persoonskamer
* 7 x ontbijt, 6 x avondmaaltijd, 5 x lunchpakket
* plaatselijk vervoer per minibus naar de wandelingen v.v.
* Nederlandstalige reisleiding

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* in te checken bagage € 26,- per enkele reis (max. 20 kg)
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 35,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* eventuele entrees
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
 
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook