Singlereis Wandelen Heuvelland en Geulvallei

4 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
beoordeling: 8.3
vanaf € 480,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
20-10-2024. Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).

3 x ontbijt en diner (van topkwaliteit) inbegrepen
meelopende Aktiva-reisleiding
verblijf in 1-persoonskamer met eigen sanitair inclusief

route: heuvels (hoogte max. ca. 200 m) afgewisseld met plateaus en rivierdalen. Per wandeldag wordt resp. 9 - 20 - 16,5 - 11,5 km afgelegd.
groep: minimaal 6/maximaal 14 reizigers.

Een reis van hoog niveau!
Zuid-Limburg oogt voor de meesten van ons als een stukje buitenland. Het landschap is er heuvelachtig, de mensen spreken wat zangerig met een flink zachte g, en qua genieten van eten en drinken weten de bewoners van wanten. Zuid-Limburg bezoeken is als een soort schoolreisje vroeger: bijzonder, verrassend en de herinnering blijft. Deze reis vindt plaats in de verste zuidoosthoek van Nederland, dat ook het hoogste deel van ons land is. Epen bijvoorbeeld is hoog gelegen en verder zuidelijker in Nederland kan men niet komen. De Plank, de naam van het buurtschap, het grenspunt én het hotel, ligt zelfs op ruim 200 meter hoogte. Die hoog(s)tepunten liggen aan tegen de slingervormige grens Nederland/België, de rafelrand van Zuid-Limburg.

De meest romantische riviertjes van Nederland
De Gulp en ook de Geul zijn romantische riviertjes die juist over de grens met België ontspringen en al kronkelend hun weg landinwaarts volgen om bij Gulpen (ja, van de Gulpener pils) samen verder te stromen richting de Maas. Enkele wandelingen, bijvoorbeeld bij het Groote Bosch, gaan afwisselend door de bochtige Gulpvallei maar ook iets bovenlangs met mooie uitzichten naar beneden en naar opzij. Op de plateaus liggen afwisselend kleine stukjes bos en dan weer akkers en weiden, waardoor en -langs de smalle wandelpaadjes lopen. Wandelen doen we steeds in het groen, zonder ver van de bewoonde wereld te raken.

Ook nog een snipper van de Voerstreek 
Twee mooie wandelingen pikken ook nog een snipper van de Voerstreek in België mee. De Belgische Voerstreek is een verhaal op zich. Het gebiedje bestaat uit de gemeente Voeren met vijf kerkdorpen die compleet ingeklemd ligt tussen Nederland en Franssprekend Wallonië. Grenspalen in overvloed hier op de grens, soms wel elke 200 meter eentje! Het landschap van de Voerstreek oogt hetzelfde als in het zuiden van Limburg: een zachtgolvend heuvellandschap doorkliefd met romantische riviertjes en talloze kleine - en vaak "holle" - zandweggetjes en paden. Nóg zo’n typische overeenkomst van die twee: de wandelpaden steken meermaals koeienweiden over, gebruikmakend van hekjes en draaideurtjes aan weerszijden van het grasland.

Dag 1
Heenreis en inloopwandeling  (ca. 9 km / 2,5 uur)
Start van de singlereis Nederland. U reist op eigen gelegenheid naar De Plank, aankomst tussen 13.00 en 14.00 uur (de kamers zijn pas na 16.00 uur beschikbaar dus na terugkomst van de wandeling). Uitleg over de reis en de route door de reisleider. Daarna beginnen we aan een inloopwandeling naar het dorpje Ulvend, gelegen op de Belgische grens, en Noorbeek. We wandelen afwisselend door weilanden en stukjes bos. Vanavond schuiven we gezellig samen aan tafel voor een heerlijke maaltijd (zoals alle vier de avonden)!

Dag 2
Wandeling naar Teuven en Epen (ca. 18,5 km / 5,5 uur)
Na het ontbijt wandelen we naar Teuven in de Belgische Voerstreek. De neogotische Sint-Pieters-kerk uit 1870 steekt opvallend hoog boven de rest van het dorp uit. Teuven bezit ook twee kastelen, nu in particulier bezit. We wandelen ook door het 'Onderste Bosch', dat net een stukje buitenland lijkt. Voor liefhebbers van natuur, bos en landschap is het Onderste bos het einde! Hier ruiken we als het ware de Ardennen en de Eifel. We passeren vandaag ook het schilderachtige en gezellige plaatsje Epen, gelegen boven het Geuldal. 

Dag 3
Wandeling naar Banholt en Margraten (ca. 20 km / 5,5 uur)
Wandeling via Banholt met enkele markante vakwerkhuizen naar Margraten met het Amerikaanse soldatenkerkhof. We wandelen terug via Reijmerstok met de recreatieboerderij De Puthof, het pand stond er al in de Middeleeuwen! We wandelen vandaag over over plateaus met mooie vergezichten.

Dag 4
Wandeling Hoogcruts en Slenaken (ca. 11,5 km / 3 uur) en terugreis
Einde van de singlereis Nederland. Na het ontbijt lopen we via Hoogcruts met een 15e-eeuwse kloosterruïne die nu gerestaureerd wordt, het plateau bij Heijenrath en het Groote Bosch naar Slenaken en terug naar De Plank. In het begin en het midden van de route lopen we door en boven het dal van de Gulp.

Hotel de Plank ***

ligging: in de gemeente Noorbeek, ca. 3 km buiten de plaats. Het buurtschap De Plank ligt aan de doorgaande weg tussen Margraten en de grens en het hotel ligt vlak voor de grens van Nederland en België (ca. 500 m).
faciliteiten: restaurant, leeshoek met boeken en spelletjes, brasserie, panoramaterras (aan de achterzijde) met bij helder weer een uitzicht van wel 20 km ver over het Limburgse en Belgische heuvellandschap.
kamers: mooi gerenoveerde en ingerichte kamers met gemoderniseerde badkamer met douche en toilet. Er is gratis wifi beschikbaar.
maaltijden: ontbijt en 3-gangen avondmaaltijd inbegrepen. Keuze uit 3 varianten: vlees, vis en vegetarisch (kan bij aankomnst worden doorgegeven).

bereikbaarheid:
* per auto: 
aan de weg van Margraten naar de grens, navigatie Schilberg, gratis parkeren op het eigen terrein van het hotel. 
* per OV: trein NS naar Maastricht, bus Arriva lijn 57 richting Gulpen, uitstappen halte Hoogcruts, 600 meter (7 min.) lopen.
Alle (4) wandelingen gaan vanuit Hotel de Plank. U heeft ter plaatse uw auto dus niet nodig om naar de wandelingen te rijden.Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Zo 17-03-2024
480,-
Zo 21-04-2024
480,-
Zo 12-05-2024
480,-
Zo 09-06-2024
480,-
Zo 14-07-2024
480,-
Zo 04-08-2024
480,-
Zo 08-09-2024
480,-
Zo 20-10-2024
480,-


inclusief:
* 3 nachten verblijf in een 1-persoonskamer met badkamer met douche en toilet (toeristenbelasting inbegrepen)
* ontbijt en diner
* meelopende Aktiva-reisleider
* route-uitleg

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer met badkamer met douche en toilet (indien met 2 personen geboekt binnen een boeking) € 50,-
 
exclusief:
* consumpties onderweg
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
9

Een hele mooie omgeving om te wandelen. Hele gezellige groep wandelaars, heerlijk gegeten, prima kamers en een uitgebreid ontbijt. Het landschap in Limburg is schitterend om wandelend te beleven!

Erwin, reisperiode september 2021
9

Een fijn hotel op een mooie plek. Prachtige wandelingen door het Limburgse heuvellandschap. De reisleider was enthousiast en zorgde voor een goede sfeer. Ik trof het met een zeer ruime kamer met zowel een bad als een douche. Het eten was smaakvol en zeer goed verzorgd. Zeker aan te bevelen en ik kom hier graag nog een keer terug.

Astrid P. , reisperiode september 2021
7

anoniem, reisperiode juni 2021
inclusief:
* 3 nachten verblijf in een 1-persoonskamer met badkamer met douche en toilet (toeristenbelasting inbegrepen)
* ontbijt en diner
* meelopende Aktiva-reisleider
* route-uitleg

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer met badkamer met douche en toilet (indien met 2 personen geboekt binnen een boeking) € 50,-
 
exclusief:
* consumpties onderweg
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook