Singlereis Wandelen Harz-Sachsen - 7 dagen

7 dagen
niveau 2
minibus
beoordeling: 8
vanaf € 895,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 30-09-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

inclusief ontbijt en 3-gangendiner
verblijf in 1-persoonskamer inbegrepen
alle transfers per eigen minibus

route: wandelingen door heuvel- en licht bergachtig terrein met soms flinke maar wel regelmatige en daardoor minder vermoeiende stijgingen en dalingen. Per wandeldag word ca. 10,5-21 km afgelegd.
groep: minimaal 6/maximaal 8 reizigers.

Wandelen in het  Wandelvakantie Lahn Wanderweg 
6 dagenvan Duitsland

De Harz is een schitterende reisbestemming, niet ver van Nederland (vanaf Arnhem iets meer dan 400 km), die het - vooral door de combinatie van natuur en cultuur - gewoon verdient opgenomen te zijn in het aanbod van Aktiva Tours.

De Harz is het noordelijkste middelgebergte van Duitsland. In de uitlopers ervan, dus iets lager in meer heuvelachtig terrein dat Harzvorland heet, liggen op een rijtje enkele boeiende provincieplaatsjes: Vienenburg, Ilsenburg, Drübeck en Blankenburg. In Drübeck, aan de Harzer Klosterwanderweg, staat onze accommodatie van deze wandelweek. Het is een klooster met een indrukwekkend verleden. Sinds 20 jaar is het Evangelisches Zentrum Kloster Drübeck: een plaats voor mensen van buiten, om er te verblijven, te leren, te congresseren en te ontmoeten. Het gebouw is gemoderniseerd en iedereen is welkom. Elke bezoeker bewondert de uitstraling, de geschiedenis en de sfeer van het complex.

Het wandelniveau van deze reis is een serieuze 2. Vanuit de voet van de Harz maken één of twee routes over de Klosterwanderweg een stijging van ca. 200-250 meter. Twee andere routes die het Nationalpark inschieten, stijgen 300-350 meter. De wandeling op de laatste dag naar de top van de Brocken gaat van 300 naar 1200 meter, maar wel gelijkmatig en zonder tussentijdse onregelmatigheden in het reliëf. Echter, er rijdt ook een treintje naar boven.

Dag 1
Arnhem Station NS-Ilsenburg (ca. 430 km) per minibus (10.00-16.00 uur). Nadat we ons hebben geïnstalleerd, maken we een oriënterende wandeling in de directe omgeving van het klooster en het plaatsje Drübeck. Daarna is er de eerste gezamenlijke avondmaaltijd.

Dag 2
Wandeling (ca. 20 km/5,5 uur) over de Harzer Klosterwanderweg van Vienenburg naar Ilsenburg
We starten onze wandeling bij Kloster Wöltingerode, een in barokke stijl gebouwd Cisterciënzer klooster uit de 12e eeuw. Het is in 1676 verbrand en opnieuw opgebouwd. We wandelen via Vienenburg met het oudste nog bewaard gebleven station van Duitsland (uit 1840), waarin nu een klein spoorwegmuseum gevestigd is. De route gaat vlak langs de voormalige grens BRD-DDR (West- en Oost-Duitsland). 

Dag 3
Wandeling (ca. 20 km/5,5 uur) over de Harzer Klosterwanderweg van Timmenrode naar Wernigerode
De route kent een spectaculaire start langs de Teufelsmauer ("de duivelsmuur"), gaat door het monumentale stadje Blankenburg en eindigt in Wernigerode met een fraai kasteel en een gezellige oude binnenstad.

 

Dag 4
Wandeling Eckertal, Eckerstausee en Scharfenstein (ca. 21 km/6 uur)
Een lange wandeling langs het riviertje de Ecker (de voormalige grens BRD-DDR) naar het stuwmeer de Eckerstausee, terug naar Drübeck via het rangerstation en het uitzichtpunt Scharfenstein.
 

Dag 5
Wandeling Steinerne Renne-Plessenburg-Ilsenburg (ca. 15,5 km, 4,5 uur)
Een boswandeling dwars door de Harz van de waterkrachtcentrale Steinerne Renne via de Paternosterklippe (een grote rotspunt met een kruis er boven op) naar Drübeck.

 

Dag 6
Wandeling naar de top van de Brocken (ca. 10,5 of 17 km/3 of 6 uur)
Een pittige wandeling naar het hoogste punt van de Harz: de Brocken (1141 meter). De wandeling kan tot de top gemaakt worden, dan wel inclusief de afdaling via Schierke. Reizigers die willen afzien van de wandeling maar wel graag naar de Brocken-top gaan, kunnen heen en terug een treintje nemen.

Dag 7
Ilsenburg-Arnhem Station NS (ca. 430 km) per minibus (09.00-15.00 uur).  

Evangelisches Zentrum Kloster Drübeck

ligging: aan de rand van het plaatsje Drübeck (gemeente Ilsenburg), direct grenzend aan de natuur
faciliteiten: restaurant voor ontbijt en avondmaaltijd, koffiehuis, café en weinstube (alleen in de avond)
kamers: overwegend modern ingerichte 1- en 2-persoonskamer met douche en toilet, die alle gelegen zijn in een van de oude historische huizen van het kloostercomplex, wifi overal in het hele complex
maaltijden: ontbijtbuffet en 3-gangendinerWat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Vr 30-09-2022 (niet meer beschikbaar)
€ 895,-


inclusief:
* Arnhem station NS-Ilsenburg v.v. per minibus
* 6 overnachtingen in een 1-persoonskamer met douche en toilet
* ontbijt en diner
* transfers per minibus
* Aktiva-reisleider
* Nederlandse route-uitleg
* toeristenbelasting

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 75,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* eten en drinken onderweg
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten

8

anoniem, reisperiode mei 2022
8

Mooie wandelreis door de natuur en typische Duitse dorpjes. Het verblijf is op een mooi en sfeervol kloostercomplex. Alleen jammer dat er mede dankzij de "ruhetage" zowel in het dorp als op kloostercomplex weinig horeca open is aan het eind van de middag / begin van de avond.

Jeroen, reisperiode juli 2021
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook