Singlereis Wandelen Eifelsteig Kloster Steinfeld-Hillesheim Kerstvakantie

5 dagen
niveau 2 van 3
minibus
beoordeling: 8.6
vanaf € 620,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
24-12-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

4 x ontbijt en avondmaaltijd (3-gangen) inbegrepen. 
extra uitgebreid diner op 25 en 31 december
1-persoonskamer inclusief!

route: heuvels (max. ca. 500 m) afgewisseld met dalen van riviertjes en beken, met lichte tot matige hoogteverschillen. Afwisselend loof- en dennenbos, akkers en weiland. Per wandeldag wordt ca. 14-22 km (op de eerste dag ca. 9 km) afgelegd. De reisleiding voert per minibus transfers uit naar het begin- en eindpunt van de wandelingen en loopt dus niet mee; u komt de reisleider onderweg regelmatig tegen en die kan in overleg een eerdere terugtransfer uitvoeren indien omstandigheden (slecht weer, moeilijke route) dat zouden verlangen.
groep: minimaal 7 / maximaal 16 reizigers

Wandelvakantie in de Schneifel - midden in de Eifel 
Tijdens deze wandelreis rekenen we voor eens en altijd af met de onterechte interpretatie van het Duitse woord "Steig". Dat betekent gewoon wandelweg of wandelpad, en heeft dus helemaal niets te maken met al dan niet constant stijgen of omhoog gaan!

De Eifelsteig is een zorgvuldig samengestelde wandelroute door het prachtige heuvellandschap tussen de oude steden Aachen (Aken) en Trier. Een zeer mooi deel ligt in de wijde omgeving van Blankenheim. Dat deel van de Eifel wordt ook wel de "Schneifel" genoemd vanwege de grote kans op witte winters - maar bij andere weersomstandigheden is het gebied in vele tinten groen en bruin gekleurd, dat het landschap óók zo aantrekkelijk maakt...

Blankenheim is het uitgangspunt van de reis: een historisch stadje, aan de voet van een slotberg, met straten met kinderkopjes en oude pandjes in zwart- en bruin-witte vakwerkstijl. De Eifelsteig doorklieft letterlijk de plaats en de omgeving, bijna halverwege de route, op de grens van het stroomgebied van de Rijn en de Moezel en ook van de deelstaten Nordrhein-Westfalen en Rheinland-Pfalz.

De markering van de magnifieke Eifelsteig is typisch Duits te noemen: 100% nauwkeurig bewegwijzerd met bordjes en informatie. U kunt niet foutlopen en blijft steeds letterlijk van alles op de hoogte. Tableaus met kaarten en informatie over landschap en natuur langs de route lijken te zijn uitgedacht door wandelaars en natuurbezoekers. Dat alles is echte Deutsche Gründlichkeit!

En tot slot: Duitsland is natuurlijk gezellig. Dat geldt voor de mensen, het stadje Blankenheim en Hotel Schloßblick. De wandelvakantie wordt aangeboden rondom kerstmis en met nieuwjaar. Viel Spaß in der Eifel!

Dag 1
Eindhoven Station NS-Blankenheim (ca. 190 km) per minibus (11.00-13.30 uur). Informatie over de reis en de route door de reisleider. Inloopwandeling (ca. 9 km/2,5 uur) van Ripsdorf naar Blankenheim via de Brotpfadhütte en het natuurgebied Nonnenbach.

Dag 2
Wandeling (ca.18 km/6 uur) van Alendorf naar de Nohner Mühle via Mirbach met de Erlöserkapelle en de Wasserfall Dreimühlen.

Dag 3
Wandeling (ca. 14 km/5 uur) van de Nohner Mühle naar Hillesheim via Kerpen met een hooggelegen middeleeuwse burcht.

Dag 4
Wandeling (ca. 22 km/6,5 uur) van Kloster Steinfeld naar Blankenheim via Nettersheim met het Naturzentrum Eifel (educatief centrum over de natuur van de streek). Op  verschillende plaatsen staan gerestaureerde delen van het 2000 jaar oude Romeinse aquaduct dat Keulen 100 km verder (!) van Eifel-water voorzag. Route door het dal van de Urft en het natuurgebied Haubachtal.

Dag 5
Wandeling "Wo die Ahr entspringt" (naar keuze ca. 15 km/4 uur of ca. 8 km/2,5 uur) vanuit Blankenheim (in het midden van de plaats: de bron van de Ahr) door het dal van de Ahr dat hier nog een klein en kronkelig riviertje is. Blankenheim-Eindhoven Station NS per minibus (14.30-17.00 uur).

Hotel Schloßblick ***

ligging: aan de rand van het centrum van het stadje Blankenheim, direct tegenover de Blankenheimer Weiher (een klein stadspark met een meertje).
faciliteiten: goed georganiseerd en sympathiek familiehotel met ca. 20 kamers, binnenzwembad (gratis) en sauna (€ 5,-).
kamers: altijd met eigen douche/toilet, altiijd gescheiden bedden bij de 2-persoonskamers, tv, gratis wifi.
maaltijden: ontbijt en avondmaaltijd inbegrepen; eten en drinken voor onderweg verkrijgbaar bij winkels in de buurt en horecagelegenheid op de route. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.

Reis 24.12: uitgebreide 4-gangen kerstmaaltijd (1e kerstdag) inclusief apéritief
Reis 29.12: uitgebreide 4-gangen sylvestermaaltijd (oudjaarsavond) inclusief apéritief Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Di 24-12-2024
620,-
Zo 29-12-2024
620,-


inclusief:
* Eindhoven Station NS-Blankenheim v.v. per minibus
* verblijf in 1-persoonskamer (eigen douche/toilet) op basis van halfpension (logies/ontbijt + avondmaaltijd, op 25.12 resp. 31.12 extra uitgebreid)
* Aktiva-reisleider
* transfers per minibus
* route-uitleg en gebruik van kaarten en boekjes

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 30,-

exclusief:
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
8

Prachtig gebied, mooie wandelingen en gezellige groep! Hotel heeft zeer wisselende kamers, deels gemoderniseerd, deels (flink) verouderd.

anoniem, reisperiode december 2023
8

Prima reis, leuk gezelschap en heerlijk gewandeld. Hotel was goed, zeer vriendelijke gastvrouw, prima kamer, eten was ok. Fijn dat er een zwembadje en sauna was. Reisleider was flexibel en behulpzaam wanneer het nodig was. Een enkele keer kregen we onjuiste info maar ach, daar kwamen we wel uit.

anoniem, reisperiode december 2023
6

De hotelkamer, de bedden, badkamer en hygiëne zijn prima. De sauna is fijn en het zwembad ook. De service is heel vriendelijk. Het ontbijt is uitgebreid. De wandelingen zijn mooi, soms pittig klimmend in de modder, maar het uitzicht is dan ook zeer de moeite waard. Toch krijgt deze reis een magere 6 en dat komt door het avondeten: het wordt elders gekookt en in buffetvorm aangeboden. De groenten zijn lang doorgekookt en slap, de sla is erg eenvoudig (alleen sla), lang opgewarmde rösti wordt er ook niet lekkerder op. Ik ben na 2 dagen buiten de deur gaan eten.

Carolien Dijkstra, reisperiode december 2023
8

anoniem, reisperiode december 2022
10

Ondanks het wat mindere weer mooie afwisselende wandelingen gemaakt in een goed gezelschap en kundig begeleid. Het hotel is prima met een zeer klantgerichte eigenaar en heerlijke taart. Wat ik echt top vind is dat je tegen betaling gewoon zelf je lunchpakket kan smeren met desgewenst een stuk fruit erbij. Dus altijd een lekker lunch! Lekker zwembad van 10 meter om de benen even goed te ontspannen na de wandeltochten.

Jop, reisperiode december 2022
9

anoniem, reisperiode december 2022
9

Een mooie reis met prima accommodatie in een prachtige omgeving.

anoniem, reisperiode december 2022
9

Het was een hele mooie wandelreis. Zelfs tegen de verwachting in droog. Alleen jammer dat er bijna geen horeca open was. Het hotel was heel fijn. De eigenaresse liep het vuur uit haar sloffen om ons te plezieren. Heel mooie locatie zo vlak bij het dorp en .... een mooi uitzicht.

anoniem, reisperiode december 2022
8

anoniem, reisperiode december 2022
9

Mooie kerstreis in de Eifel. Goed georganiseerd, uistekende reisleider (Jakob), goed hotel met vriendelijke en attente beheerder en goede maaltijden, mooie wandelingen in een prachtig, rustig gebied.

Paul van Weegen , reisperiode december 2022
8

De Eiffel is een prachtig gebied om te wandelen, niet al te ver van huis. Daardoor kun je meteen na aankomst de eerste dag al gaan wandelen en ook de laatste dag hebben we nog 12 km gelopen. Blankenheim is een mooi middeleeuws stadje, erg leuk om in te verblijven en zeker ook in Hotel Schlossblick. De uitbaatster is zo gastvrij als ik zelden heb meegemaakt.

anoniem, reisperiode december 2022
8

Heerlijk om rond oud&nieuw even een paar dagen buiten te kunnen zijn en te kunnen wandelen. We hadden heerlijk weer, een goede reisleider en een hele leuke groep met gezelligheid & goede gesprekken. De wandelingen vond ik niet moeilijk of te lang. Af en toe een klimmetje, maar veelal rustig stijgend of dalend. In de winter wel her en der een modder-pad of wat glibberig door natte bladeren. Ik heb genoten van het zachte winterlicht, de paddenstoelen, de vele mos-soorten en de kerken/kloosters die we onderweg tegenkwamen en konden bezoeken.

Carolien , reisperiode december 2021
8

anoniem, reisperiode december 2021
8

Mooie reis in prachtig gebied, zeer professioneel georganiseerd.

anoniem, reisperiode december 2021
9

Een uitstekende reis die in 5 dagen veel duidelijk gemarkeerde wandelingen biedt. Prima verzorging in hotel. Maximaal genieten, ook op de -relatief korte- reisdagen wordt gewandeld.

Marian de Haan, reisperiode december 2021
9

anoniem, reisperiode december 2021
10

Mijn eerste reis met Aktiva is zo goed bevallen dat ik nu weer uitkijk naar een volgende.

Tonia Swinkels, reisperiode december 2021
10

Genoten van goed verzorgde wandelvakantie tijdens Kerst naar Eifel. Reisleider Ronald zorgt voor goede uitvoering van reis en wandelingen. Er was als je wat korter wilde wandelen vaak een alternatief. Eten goed verzorgd. Sauna en zwembad in hotel, heerlijk van genoten. Al met al kijk ik terug op zeer geslaagde vakantie met leuke en gezellige groep.

Gerda Janze, reisperiode december 2021
8

anoniem, reisperiode december 2021
8

Voor mij was het een eerste kennismaking met Aktiva Tours. De reis was goed verzorgd. Het is goed bevallen en hoop zeker nog eens mee op reis te gaan.

anoniem, reisperiode december 2021
10

Een goed georganiseerde reis, zowel administratief als uitvoerend. Behulpzaam bij het invullen van reisdocumenten. Prettige reisleider. Hotel prima, uitgezonderd de akoestiek in de eetzaal. Kerstmaaltijd en Kerst-ambiance mag wat “specialer” zijn. Een zeer sympathieke hoteleigenares!

anoniem, reisperiode december 2021
inclusief:
* Eindhoven Station NS-Blankenheim v.v. per minibus
* verblijf in 1-persoonskamer (eigen douche/toilet) op basis van halfpension (logies/ontbijt + avondmaaltijd, op 25.12 resp. 31.12 extra uitgebreid)
* Aktiva-reisleider
* transfers per minibus
* route-uitleg en gebruik van kaarten en boekjes

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 30,-

exclusief:
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook