Singlereis Wandelen Eifelsteig Kloster Steinfeld-Hillesheim Kerstvakantie

5 dagen
niveau 2 van 3
minibus
beoordeling: 8.8
vanaf € 510,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 29-12-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

nog maar 1 plaats!
4 x ontbijt en avondmaaltijd (3- gangen) inbegrepen. 
extra uitgebreid diner op 25 en 31 december
1-persoonskamer inclusief!

route: heuvels (max. ca. 500 m) afgewisseld met dalen van riviertjes en beken, met lichte tot matige hoogteverschillen. Afwisselend loof- en dennenbos, akkers en weiland. Per wandeldag wordt ca. 14-22 km (op de eerste dag ca. 9 km) afgelegd. 
groep: minimaal 7 / maximaal 16 reizigers

Wandelvakantie in de Schneifel - midden in de Eifel 
Tijdens deze wandelreis rekenen we voor eens en altijd af met de onterechte interpretatie van het Duitse woord "Steig". Dat betekent gewoon wandelweg of wandelpad, en heeft dus helemaal niets te maken met al dan niet constant stijgen of omhoog gaan!

De Eifelsteig is een zorgvuldig samengestelde wandelroute door het prachtige heuvellandschap tussen de oude steden Aachen (Aken) en Trier. Een zeer mooi deel ligt in de wijde omgeving van Blankenheim. Dat deel van de Eifel wordt ook wel de "Schneifel" genoemd vanwege de grote kans op witte winters - maar bij andere weersomstandigheden is het gebied in vele tinten groen en bruin gekleurd, dat het landschap óók zo aantrekkelijk maakt.....

Blankenheim is het uitgangspunt van de reis: een historisch stadje, aan de voet van een slotberg, met straten met kinderkopjes en oude pandjes in zwart- en bruin-witte vakwerkstijl. De Eifelsteig doorklieft letterlijk de plaats en de omgeving, bijna halverwege de route, op de grens van het stroomgebied van de Rijn en de Moezel en ook van de deelstaten Nordrhein-Westfalen en Rheinland-Pfalz.

De markering van de magnifieke Eifelsteig is typisch Duits te noemen: 100% nauwkeurig bewegwijzerd met bordjes en informatie. U kunt niet foutlopen en blijft steeds letterlijk van alles op de hoogte. Tableaus met kaarten en informatie over landschap en natuur langs de route lijken te zijn uitgedacht door wandelaars en natuurbezoekers. Dat alles is echte Deutsche Gründlichkeit!

En tot slot: Duitsland is natuurlijk gezellig. Dat geldt voor de mensen, het stadje Blankenheim en Hotel Schloßblick. De wandelvakantie wordt aangeboden rondom kerstmis en nieuwjaar. Viel Spaß in der Eifel!

Dag 1
Eindhoven Station NS-Blankenheim (ca. 190 km) per minibus (11.00-13.30 uur). Informatie over de reis en de route door de reisleider. Inloopwandeling (ca. 9 km/2,5 uur) van Ripsdorf naar Blankenheim via de Brotpfadhütte en het natuurgebied Nonnenbach.

Dag 2
Wandeling (ca.18 km/6 uur) van Alendorf naar de Nohner Mühle via Mirbach met de Erlöserkapelle en de Wasserfall Dreimühlen.

Dag 3
Wandeling (ca. 14 km/5 uur) van de Nohner Mühle naar Hillesheim via Kerpen met een hooggelegen middeleeuwse burcht.

Dag 4
Wandeling (ca. 22 km/6,5 uur) van Kloster Steinfeld naar Blankenheim via Nettersheim met het Naturzentrum Eifel (educatief centrum over de natuur van de streek). Op  verschillende plaatsen staan gerestaureerde delen van het 2000 jaar oude Romeinse aquaduct dat Keulen 100 km verder (!) van Eifel-water voorzag. Route door de dalen van de Urft en het natuurgebied Haubachtal.

Dag 5
Wandeling "Wo die Ahr entspringt" vanuit Blankenheim (in het midden van de plaats: de bron van de Ahr) door het dal van de Ahr dat hier nog klein kronkelig riviertje is. Blankenheim-Eindhoven Station NS per minibus (14.30-17.00 uur).

Hotel Schloßblick ***

ligging: aan de rand van het centrum van het stadje Blankenheim, direct tegenover de Blankenheimer Weiher (stadspark met meertje).
faciliteiten: goed georganiseerd en sympathiek familiehotel met ca. 25 kamers, binnenzwembad (gratis) en sauna.
kamers: altijd met eigen douche/toilet, altiijd gescheiden bedden bij de 2-persoonskamers, tv, gratis wifi.
maaltijden: ontbijt en avondmaaltijd inbegrepen; eten en drinken voor onderweg verkrijgbaar bij winkels in de buurt en horecagelegenheid op de route. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.

Reis 24.12: uitgebreide 4-gangen kerstmaaltijd (1e kerstdag) inclusief apéritief
Reis 29.12: uitgebreide 4-gangen sylvestermaaltijd (oudjaarsavond) inclusief apéritief Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Za 24-12-2022 (niet meer beschikbaar)
€ 515,-
Do 29-12-2022 (niet meer beschikbaar)
€ 510,-


inclusief:
* Eindhoven Station NS-Blankenheim v.v. per minibus
* verblijf in 1-persoonskamer (eigen douche/toilet) op basis van halfpension (logies/ontbijt + avondmaaltijd, op 25.12 resp. 31.12 extra uitgebreid)
* Aktiva-reisleider
* transfers per minibus
* route-uitleg en gebruik van kaarten en boekjes

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 70,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
8

Heerlijk om rond oud&nieuw even een paar dagen buiten te kunnen zijn en te kunnen wandelen. We hadden heerlijk weer, een goede reisleider en een hele leuke groep met gezelligheid & goede gesprekken. De wandelingen vond ik niet moeilijk of te lang. Af en toe een klimmetje, maar veelal rustig stijgend of dalend. In de winter wel her en der een modder-pad of wat glibberig door natte bladeren. Ik heb genoten van het zachte winterlicht, de paddenstoelen, de vele mos-soorten en de kerken/kloosters die we onderweg tegenkwamen en konden bezoeken.

Carolien , reisperiode december 2021
8

anoniem, reisperiode december 2021
8

Mooie reis in prachtig gebied, zeer professioneel georganiseerd.

anoniem, reisperiode december 2021
9

Een uitstekende reis die in 5 dagen veel duidelijk gemarkeerde wandelingen biedt. Prima verzorging in hotel. Maximaal genieten, ook op de -relatief korte- reisdagen wordt gewandeld.

Marian de Haan, reisperiode december 2021
9

anoniem, reisperiode december 2021
10

Mijn eerste reis met Aktiva is zo goed bevallen dat ik nu weer uitkijk naar een volgende.

Tonia Swinkels, reisperiode december 2021
10

Genoten van goed verzorgde wandelvakantie tijdens Kerst naar Eifel. Reisleider Ronald zorgt voor goede uitvoering van reis en wandelingen. Er was als je wat korter wilde wandelen vaak een alternatief. Eten goed verzorgd. Sauna en zwembad in hotel, heerlijk van genoten. Al met al kijk ik terug op zeer geslaagde vakantie met leuke en gezellige groep.

Gerda Janze, reisperiode december 2021
8

anoniem, reisperiode december 2021
8

Voor mij was het een eerste kennismaking met Aktiva Tours. De reis was goed verzorgd. Het is goed bevallen en hoop zeker nog eens mee op reis te gaan.

anoniem, reisperiode december 2021
10

Een goed georganiseerde reis, zowel administratief als uitvoerend. Behulpzaam bij het invullen van reisdocumenten. Prettige reisleider. Hotel prima, uitgezonderd de akoestiek in de eetzaal. Kerstmaaltijd en Kerst-ambiance mag wat “specialer” zijn. Een zeer sympathieke hoteleigenares!

anoniem, reisperiode december 2021
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook