Singlereis Wandelen Eifelsteig Kloster Steinfeld-Hillesheim

5 dagen
niveau 2
minibus
vanaf € 495,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 28-03-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

verblijf in 1-persoonskamer
hotel met binnenzwembad
ontbijt en diner inbegrepen

route: heuvels (wandelingen tussen 400 en 600 meter) afgewisseld met dalen van riviertjes en beken, met lichte tot matige hoogteverschillen. Afwisselend bos, akkers en weiland. Per wandeldag wordt ca. 14-22 km (op de eerste en laatste dag ca. 11 resp 10 km) afgelegd.
groep: minimaal 6 / maximaal 16 reizigers.

De Schneifel - midden in de Eifel 
Voor eens en voor altijd moet afgerekend worden met het onterechte imago van het Duitse woord "Steig". Dat betekent gewoon pad of wandelpad, en heeft dus helemaal niks te maken met al dan niet constant stijgen of omhoog gaan!

De Eifelsteig is een zorgvuldig samengestelde wandelroute door het prachtige heuvellandschap tussen de oude steden Aachen (Aken) en Trier. Een zeer mooi deel ligt in de wijde omgeving van Blankenheim. Dat deel van de Eifel wordt ook wel de "Schneifel" genoemd vanwege de witte winters - maar in de andere jaargetijden is het gebied in vele tinten groen gekleurd, dat het landschap daardoor zo vriendelijk maakt.....

Blankenheim is het uitgangspunt van de reis: een historisch stadje, aan de voet van een slotberg, met straten met kinderkopjes en oude pandjes in zwart- en bruinwitte vakwerkstijl. De Eifelsteig doorkruist letterlijk de plaats en de omgeving, bijna halverwege de totAle route, op de grens van het stroomgebied van de Rijn en de Moezel en ook van de deelstaten Nordrhein-Westfalen en Rheinland-Pfalz.

De markering van de magnifieke Eifelsteig is typisch Duits te noemen: 100% nauwkeurig bewegwijzerd met bordjes en informatie. U kunt niet foutlopen en blijft steeds letterlijk van alles op de hoogte. Tableaus met kaarten en informatie over het landschap en de natuur langs de route lijken te zijn uitgedacht door wandelaars en natuurbezoekers. Dat alles is echte Deutsche Gründlichkeit!

En tot slot: Duitsland is natuurlijk gezellig. Dat geldt voor de mensen, het stadje Blankenheim en Hotel Schloßblick. De wandelvakantie wordt aangeboden in de lente, de zomer en de herfst (en een speciale variant in de kerstvakantie). Viel Spass in der Eifel!

De totale Eifelsteig met in totaal 15 dagtrajecten is bij Aktiva Tours opgebouwd uit 4 losse 5-daagse reizen waarvan deze de tweede is.

Dag 1
Van Eindhoven Station NS naar Blankenheim (ca. 190 km) per minibus (11.00-13.30 uur). In het hotel aangekomen ontvangt iedereen van de reisleider de nodige informatie over de reis en de routes. Na de briefing gaan we op pad voor een inloopwandeling (ca. 11 km/3 uur) van Alendorf naar Blankenheim via de Sankt Agathakapel bij het kerkhof, Ripsdorf met een uit de kluiten gewassen kerk, de Brotpfadhütte en het natuurgebied de Nonnenbach.

Dag 2
Vandaag ontdekken we het gebied tussen Alendorf en de Nohner Mühle (ca.18 km/6 uur) via het grootste natuurgebied in Noordrijn-Westfalen en zijdal van het Ahrdal: het Lampertstal. Ook passeren we het dorp Mirbach met de Neomaanse Erlöserkapelle en Wasserfall Dreimühlen. Dit natuurmonument is waarschijnlijk de meest bijzondere waterval in de Eifel. Die bestaat namelijk uit kalkafzettingen van drie verschillende rivieren en groeit hierdoor ca. 10 cm per jaar naar voren het dal in.  

Dag 3
Het startpunt van de wandelroute van vandaag (ca. 14 km/5 uur) is de Nohner Mühle. We wandelen via Kerpen met de op 500 meter hoogte gelegen middeleeuwse burcht. Ook passeren we de hoge heuvel 'Weinberg' met prachtige vergezichten. Onze wandeling eindigt in het gezellige stadje Hillesheim waar het goed toeven is.

Dag 4
Wandeling (ca. 22 km/6,5 uur) van Kloster Steinfeld naar Blankenheim via het uitkijkpunt de Königsberg, het gerestaureerde Römerkanal-aquaduct en Nettersheim met een Naturzentrum met een permanente tentoonstelling over de geologie en de flora/fauna van de Eifel. Op verschillende plaatsen langs de route staan gerestaureerde delen van het 2000 jaar oude Romeinse aquaduct dat Keulen 100 km verder (!) van Eifel-water voorzag. De route vervolgt zich door het dal van het riviertje de Urft en het natuurgebied Haubachtal.

Dag 5
Helaas is het alweer tijd voor de laatste wandeling van deze reis (naar keuze ca. 10 km/3 uur of ca. 15 km/4,5 uur). De Kneippwanderweg brengt ons door de bosrijke omgeving van het historische Bad Münstereifel, een vakwerkstadje met oude stadsmuren, poorten en torens. Na de wandelroute gaan we per minibus op weg naar Eindhoven Station NS (ca. 170 km/14.30-17.00 uur) en komt deze wandelreis ten einde.

Hotel Schlossblick

ligging: aan de rand van het centrum van het historische stadje Blankenheim, direct tegenover de Blankenheimer Weiher (stadspark met (zwanen-)vijver).
faciliteiten: goed georganiseerd en sympathiek hotel van de familie Mercier met ca. 25 kamers, binnenzwembad (gratis) en sauna.
kamers: altijd met eigen douche/toilet, altiijd gescheiden bedden bij de 2-persoonskamers, tv, gratis wifi.
maaltijden: ontbijt en avondmaaltijd inbegrepen; eten en drinken voor onderweg verkrijgbaar bij winkels in de buurt en horecagelegenheden op de route. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.inclusief:
* Eindhoven Station NS-Blankenheim en Bad Münstereifel-Eindhoven Station NS per minibus
* verblijf in 1-persoonskamer (eigen douche/toilet) op basis van halfpension (logies/ontbijt + avondmaaltijd)
* Aktiva-reisleider
* transfers per minibus
* route-uitleg en gebruik van kaarten en boekjes
* toeristenbelasting

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 35,- 
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
Een prima verzorgde reis naar een prachtig wandelgebied. Het hotel is uitstekend: Een geweldige gastvrouw, prima eten en de sauna en zwembad zijn heel fijne extra?s. Uitstekende begeleiding van Ronald. En als je dan ook nog een enthousiast en gezellig reisgezelschap hebt dan smaakt het alleen maar naar meer!
Tom Gerritsen
Fijne reis gehad. Goede reisleiding en leuke reisgenoten. De Eifel is een fantastisch gebied om te wandelen en voor geoefende wandelaars is het geen enkel probleem.
Herman
Wij hebben weer genoten van de Eifelsteig. Dit was voor ons de tweede keer dat we een stukje van de Eigelsteig liepen. Mooie kamer met balkon en mooi uitzicht. Het eten was goed. Het gezelschap was goed. En de natuur is schitterend. Op naar volgend jaar!!
Mieke van Gelderen
wandeleis was prima, goed hotel met mooie kamers. eten was ook er goed en voldoende. en wanneer je niet meer alles mee kan lopen van wegen een blessuren kan je ook kiezen om b.v.b. de helft te lopen.
A.Berger
Heerlijk met de Aktivo-groep gewandeld onder prima weercondities. De Eifelsteig is een fantastisch pad. Dit is de tweede keer dat we met een groep aansluiten bij een georganiseerde reis en bevalt ons prima. Volgend jaar weer.
Ren? Roffelsen
Mooie wandeling met aanpassing ivm Corona-tijd, goede reisleider die veel informatie weet te geven. goed hotel met heerlijk ontbijt en diner &#128077,&#127995,
Corrie Spaninks
Mooie wandeling met aanpassing ivm Corona-tijd, goede reisleider die veel informatie weet te geven. goed hotel met heerlijk ontbijt en diner &#128077,&#127995,
Corrie Spaninks
De tweede reis over de Eifelsteig is relatief de makkelijk. Over het algemeen redelijk golvend terrein met enkele pittige klimmetjes aan het begin en einde van de week. Ook nu weer waren de herfstkleuren volop aanwezig al hebben we de zon alleen op de laatste dag gezien. Ontbijt en diner in hotel Schlossblick waren voldoende. Alleen bij het diner werden de borden wel snel weg gehaald. De kamers zagen er goed en schoon uit. Al met al weer een geslaagde reis met Aktiva Tours met een gezellige groep. Ook de reisleider was flexibel in omgang. Volgend jaar de volgende etappe van de Eifelsteig.
H.A. Fransen
Leuke /goede reisleider een prima verzorgde reis
janny van der lely
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook