Singlereis Wandelen door de Brabantse Kempen Kerst

4 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
beoordeling: 8.4
vanaf € 449,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
24-12-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

uitstekende maaltijden inbegrepen
1-persoonskamer inclusief
meelopende Aktiva-reisleiding
route: vlakke route, afwisselend met rivier- en beekdalen. Per wandeldag wordt ca. 11,5-15 km afgelegd.
groep: tijdens de kerst staat Eigentijdserf helemaal ter beschikking voor Aktiva Tours. Minimaal 20 / maximaal 60 reizigers. Er zal gewandeld worden in groepjes van maximaal 20 deelnemers met een eigen meewandelende reisleider. In totaal zullen er dus maximaal 3 groepjes van 20 zijn met 3 reisleiders. Zo wandelt u in een kleine groep, maar heeft u 's avonds de gezelligheid van een grote groep. Eigentijdserf is heel ruim opgezet met een gezellige lounge en bar, maar ook nog diverse kleinere zitjes verspreid over het gebouw zodat u ook 's avonds rustig kunt zitten mocht u daar behoefte aan hebben.

Wandelen én genieten in het Brabantse land
Tussen Tilburg en Eindhoven, niet ver van de Belgische grens, vindt u het dorpje Westelbeers. Een klein plaatsje midden in het groen van Noord-Brabant. In het buitengebied daarvan ligt het 3-sterren hotel Eigentijdserf. Dit ruim opgezette en volledige gelijkvloerse hotel bevindt zich aan de rand van de Spreeuwelse Heide, in het natuurgebied 'Het dal van de Groote Beerze' aan de noordflank van de 'de Brabantse Kempen'. Aan nachtrust zal het u er zeker niet ontbreken. Door de bosrijke omgeving, de wandelingen overdag in de frisse buitenlucht en de natuur zo direct om u heen, zult u heerlijk slapen.

Samen met de meelopende wandelreisleiding trekt u er iedere dag tijdens deze wandelvakantie op uit. De wandelingen maken vooral gebruik van knooppunten waarmee Noord-Brabant zo rijk bedeeld is en gaan door heidegebieden, beekdalen en bossen. Pittoreske dorpjes met idyllisch ogende Kempische langgevelboerderijen completeren het geheel.  

U reist op eigen gelegenheid naar het hotel in Westelbeers, waar u gratis kunt parkeren. Graag ontvangen we u om 13.30 uur in het hotel, waar de reisleiding al aanwezig zal zijn. We trekken dan meteen de wandelschoenen aan voor een eerste wandeling in de omgeving van het hotel. 

De accommodatie is niet bereikbaar met het openbaar vervoer. Voor degenen die toch graag met het openbaar vervoer reizen bieden we een transfer aan vanaf Station Eindhoven naar Eigentijdserf op de aankomstdag en op de vertrekdag ook weer terug. Deze transfer kost € 15 en kunt u bij boeking meteen reserveren. 

Dag 1
Naar Westelbeers
U reist op eigen gelegenheid naar Westelbeers waar u om 13.30 uur wordt verwacht voor de kennismaking met elkaar en de reisleider. We trekken meteen de wandelschoenen aan en starten met een korte inkoopwandeling van ca. 11 km/3 uur naar de uitgestrekte Kurkeindse en Landschotse Heide. De route gaat langs drie vennen die zo typisch zijn voor het landschap van Noord-Brabant: het Wit Hollandven, het Berkven en het Keijenhurkven. Na terugkomst kunnen we samen een drankje drinken in de bar. Later schuiven we gezellig samen aan tafel voor een heerlijk 3-gangendiner.

Dag 2
Landgoed De Utrecht en Herberg in den Bockenreyder (ca. 11,5 km/3,5 uur)
Na het kerstontbijt trekken we de wandelschoenen weer aan voor een wandeling naar het centrale deel van Landgoed De Utrecht, een uitgestrekt natuurgebied van 2.500 hectare dat in 1898 als belegging werd aangekocht door Levensverzekeringsmaatschappij De Utrecht, dat later opging in ASR. Route via het Goorven en De Flaes met een uitkijktoren van 22 m hoog en het boscafé/restaurant Herberg In den Bockenreyder, lokaal ook 'den Bok' genoemd, waar we onze middagstop kunnen houden. Ook vandaag komen we aan het einde van de middag weer terug bij onze accommodatie en hebben we nog alle tijd om iets voor onszelf of samen te doen voordat we vanavond gezellig samen van het kerstdiner gaan genieten.

Dag 3
Landgoed De Utrecht, de Hertgang en Esbeek (ca. 15 km/4 uur)
Na het lekkere kerstdiner van gisterenavond is het weer tijd voor wat beweging. We maken een mooie wandeling over de Neterselse Heide en door het dal van de Groote Beerze naar Casteren, waar we onze middagstop houden. Vanmiddag kunnen we gezellig samen wat drinken in de bar, samen een spelletje spelen of lekker rustig een boek lezen. We dineren weer gezellig samen in kerstsfeer en proosten op een geslaagde reis!

Dag 4
Rondje Diessen (ca. 12 km/3,5 uur) en terugreis
Na het ontbijt checken we uit. We zetten onze bagage in de auto en maken daarna nog een mooie wandeling naar Diessen en terug. We wandelen heen via het bosgebiedje 'Het Stuk' en terug door het dal van het beekje de Reusel. Weer terug op de parkeerplaats van het hotel nemen we afscheid van elkaar en vertrekt iedereen weer per eigen vervoer naar huis.

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen en kan aangepast worden aan bijvoorbeeld het weer of de openingstijden van de horeca onderweg. Omdat er in maximaal 3 groepen gewandeld zal worden kan de volgorde afwijken. Zo kan het zijn dat groep 1 bijv. het programma zoals beschreven volgt, groep 2 het programma in omgekeerde volgorde en groep 3 een mix daarvan. Op deze manier kunnen alle groepen rustig wandelen en van de horeca onderweg gebruik maken zonder dat men elkaar in de weg zit.

Eigentijdserf ***

ligging: het hotel is rustig gelegen in het groen in Westelbeers tussen Tilburg en Eindhoven, niet ver van de Belgische grens. Het hotel is ruim opgezet en volledig gelijkvloers. Het bevindt zich aan de rand van de Spreeuwelse Heide, onderdeel van de 'Brabantse Kempen'. 
faciliteiten: het hotel heeft een receptie, sfeervolle lounge met open haard, bar en leestafel, restaurant/brasserie, pooltafel, terras en wifi.
kamers: de compacte 1-persoonskamers (ca. 6 m² excl. badkamer) beschikken over een 1-persoonsbed en een moderne badkamer met douche, toilet en wastafel. De meeste kamers hebben uitzicht op het bos. Tegen een toeslag is een ruimere 2-persoonskamer voor alleengebruik te boeken. 
maaltijden: ontbijtbuffet en vastgesteld 3-gangendiner inbegrepen (met kerst uitgebreider ontbijt en 4-gangendiner).

Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Di 24-12-2024
449,-


inclusief:
* 3 nachten verblijf in een 1-persoonskamer
* ontbijtbuffet
* 3-gangendiner (met kerst 4-gangendiner en uitgebreider kerstontbijt)
* onbeperkt thee, koffie en fruitwater bij de coffeecorners
* meelopende Aktiva-reisleiding
* toeristenbelasting
* parkeerplaats

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* 2-persoonskamer voor alleengebruik € 80,-
* transfer Station Eindhoven - Eigentijdserf v.v. € 15.-

exclusief: 
* vervoer naar en van Westelbeers
* hapje en drankje onderweg
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
9

Fijne wandeldagen met een uitstekende reisleider. Ze wist heel goed om te gaan met de natte omstandigheden en vond telkens bruikbare alternatieve routes. Fijn om zo de Kerst door te brengen. Prima locatie met uitstekende verzorging.

anoniem, reisperiode december 2023
8

Gewoon een prima kerst-wandelreis. Lekker wandelen, lekker eten en een goed bed.

anoniem, reisperiode december 2023
8

Eigentijds Erf is een zeer inspirerend en mooi gelegen onderkomen in de bosrijke Kempen, uniek in zijn soort.

Corine Blaauw, reisperiode december 2023
9

Geweldige reisleidster. Heeft gezien de nattigheid het programma bijna dagelijks moeten aanpassen. Zij had voor alle reizigers aandacht. Het vegetarisch eten in het hotel was subliem.

anoniem, reisperiode december 2023
9

Voor de 2e keer de singel wandel reis wandeling mee gedaan met Aktiva een tot in de puntjes verzorgde reis, reisleidster super, deelnemers onderling gezellig, verblijf en verzorging kon niet beter , zeker volgend jaar weer.

Mari Kastelijns, reisperiode december 2023
8

anoniem, reisperiode december 2023
9

anoniem, reisperiode december 2023
9

Een goed georganiseerde reis, mooi om de feestdagen te vullen.

Mari .Kastelijns, reisperiode december 2022
8

Fijne locatie met uitstekende maaltijden. Mooie wandelomgeving.

anoniem, reisperiode december 2022
8

anoniem, reisperiode december 2022
7

anoniem, reisperiode december 2022
inclusief:
* 3 nachten verblijf in een 1-persoonskamer
* ontbijtbuffet
* 3-gangendiner (met kerst 4-gangendiner en uitgebreider kerstontbijt)
* onbeperkt thee, koffie en fruitwater bij de coffeecorners
* meelopende Aktiva-reisleiding
* toeristenbelasting
* parkeerplaats

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* 2-persoonskamer voor alleengebruik € 80,-
* transfer Station Eindhoven - Eigentijdserf v.v. € 15.-

exclusief: 
* vervoer naar en van Westelbeers
* hapje en drankje onderweg
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook