Singlereis Wandelen door de Brabantse Kempen Kerst 2022

4 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf € 349,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 24-12-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

uitstekende maaltijden inbegrepen
1-persoonskamer inclusief
meelopende Aktiva-reisleiding
route: vlakke route, afwisselend met rivier- en beekdalen. Per wandeldag wordt ca. 12-20 km afgelegd.
groep: minimaal 12 / maximaal 20 reizigers.

Wandelen én genieten in het Brabantse land
Tussen Tilburg en Eindhoven, niet ver van de Belgische grens, vindt u het dorpje Westelbeers. Een klein plaatsje midden in het groen van Noord-Brabant. In het buitengebied daarvan ligt het 3-sterren hotel Eigentijdserf. Dit ruim opgezette en volledige gelijkvloerse hotel bevindt zich aan de rand van de Spreeuwelse Heide, in het natuurgebied 'Het dal van de Groote Beerze' aan de noordflank van de 'de Brabantse Kempen'. Aan nachtrust zal het u er zeker niet ontbreken. Door de bosrijke omgeving, de wandelingen overdag in de frisse buitenlucht en de natuur zo direct om u heen, zult u heerlijk slapen.

Samen met de meelopende wandelreisleiding trekt u er iedere dag tijdens deze wandelvakantie op uit. De wandelingen maken vooral gebruik van knooppunten waarmee Noord-Brabant zo rijk bedeeld is en gaan door heidegebieden, beekdalen en bossen. Pittoreske dorpjes met idyllisch ogende Kempische langgevelboerderijen completeren het geheel.  

U reist op eigen gelegenheid naar het hotel in Westelbeers, waar u gratis kunt parkeren. De accommodatie is niet bereikbaar met het openbaar vervoer. Graag ontvangen we u om 13.30 uur in het hotel, waar de reisleiding al aanwezig zal zijn. We trekken dan meteen de wandelschoenen aan voor een eerste wandeling in de omgeving van het hotel. 

Dag 1
Naar Westelbeers
U reist op eigen gelegenheid naar Westelbeers waar u om 13.30 uur wordt verwacht voor de kennismaking met de elkaar en de reisleider. We trekken meteen de wandelschoenen aan en starten met een korte inkoopwandeling van ca. 11 km/3 uur naar de uitgestrekte Kurkeindse en Landschotse Heide. De route gaat langs drie vennen die zo typisch zijn voor het landschap van Noord-Brabant: het Wit Hollandven, het Berkven en het Keijenhurkven. Na terugkomst kunnen we samen een drankje drinken in de bar. Later schuiven we gezellig samen aan tafel voor een heerlijk 3-gangendiner.

Dag 2
Landgoed De Utrecht, Lage Mierde en Herberg in den Bockenreyder (ca. 20 km/5,5 uur)
Na het kerstontbijt trekken we de wandelschoenen weer aan voor een wandeling naar het centrale deel van Landgoed De Utrecht, een uitgestrekt natuurgebied van 2.500 hectare dat in 1898 als belegging werd aangekocht door Levensverzekeringsmaatschappij De Utrecht, dat later opging in ASR. Route via het Goorven en De Flaes met een uitkijktoren van 22 m hoog, het plaatsje Lage Mierde en het boscafé/restaurant Herberg In den Bockenreyder, lokaal ook 'den Bok' genoemd, waar we onze middagstop kunnen houden. Ook vandaag komen we aan het einde van de middag weer terug bij onze accommodatie en hebben we nog alle tijd om iets voor onszelf of samen te doen voordat we vanavond gezellig samen van het kerstdiner gaan genieten.

Dag 3
Landgoed De Utrecht, de Hertgang en Esbeek (ca. 21 km/5,5 uur)
Wandeling door het noordelijke deel van Landgoed De Utrecht via het bos de Hertgang, de grens met België en het plaatsje Esbeek waar we onze middagstop houden. In Esbeek bevinden zich Museum Andreas Schotel en Museumcafé Schuttershof, genoemd naar de in Rotterdam geboren maar op jonge leeftijd naar Esbeek verhuisde graficus/tekenaar (1896-1984) wiens collectie van etsen van o.a. het Brabantse leven in dit kleine museum te zien is. We dineren weer gezellig  samen in kerstsfeer en proosten op een geslaagde reis!

Dag 4
Rondje Diessen (ca. 12 km/3,5 uur) en terugreis
Na het ontbijt checken we uit. We zetten onze bagage in de auto en maken daarna nog een mooie wandeling naar Diessen en terug. We wandelen heen via het bosgebiedje 'Het Stuk' en terug door het dal van het beekje de Reusel. Weer terug op de parkeerplaats van het hotel nemen we afscheid van elkaar en vertrekt iedereen weer per eigen vervoer naar huis.

Eigentijdserf ***

ligging: het hotel is rustig gelegen in het groen in Westelbeers tussen Tilburg en Eindhoven, niet ver van de Belgische grens. Het hotel is ruim opgezet en volledig gelijkvloers. Het bevindt zich aan de rand van de Spreeuwelse Heide, onderdeel van de 'Brabantse Kempen'. 
faciliteiten: het hotel heeft een receptie, sfeervolle lounge met open haard, bar en leestafel, restaurant/brasserie, pooltafel en terras. Wifi is tegen betaling beschikbaar.
kamers: de compacte 1-persoonskamers (ca. 6 m² excl. badkamer) beschikken over een 1-persoonsbed en een moderne badkamer met douche, toilet en wastafel. De meeste kamers hebben uitzicht op het bos. Tegen een toeslag is ruimere 2-persoonskamer voor alleengebruik te boeken. 
maaltijden: ontbijtbuffet en vastgesteld 3-gangendiner inbegrepen (met kerst uitgebreider ontbijt en 4-gangendiner).

Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs


inclusief:
* 3 nachten verblijf in een 1-persoonskamer
* ontbijtbuffet
* 3-gangendiner (met kerst 4-gangendiner en uitgebreider kerstontbijt)
* lunchpakket op 25/12 en 26/12
* onbeperkt thee, koffie en fruitwater bij de coffeecorners
* meelopende Aktiva-reisleiding
* toeristenbelasting
* parkeerplaats

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* 2-persoonskamer voor alleengebruik € 80,-
* reis- en annuleringsverzekering 

exclusief: 
* vervoer naar en van Westelbeers
* hapje en drankje onderweg
* bijdrage SGR
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook