Singlereis Wandelen Decemberspecial Kerststad Valkenburg

5 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
beoordeling: 8.2
vanaf € 365,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
18-12-2023. Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

verblijf in 1-persoonskamer met ontbijt en diner
bezoek Valkenburg in kerstsfeer
te gast in het gezelligste kleinschalige hotel van Valkenburg
route: de wandelingen variëren in lengte van ca. 13,5 tot 18 km (op de aankomst- en vertrekdag 8 resp. 10,5 km, de 2 langere routes zijn inkortbaar). Door enkele keren gebruik te maken van de trein (het hotel in Valkenburg ligt op korte afstand van het station) wordt de actieradius om te wandelen veel ruimer en worden zo de wandelmogelijkheden een stuk groter. Deze wandelreis beslaat het hele centrale deel van Zuid-Limburg, dus Valkenburg en wijde omgeving. U moet een OV-chipkaart of bankpas meenemen. De bijkomende treinkosten ter plaatse zijn ca. € 7,- voor 3 enkele reizen samen.   
groep: minimaal 10 / maximaal 19 reizigers.

                                                                                       Logo Kerststad Valkenburg - In limburg op vakantie - vacantiehuisjes.nl

Bijzonder december
Voor iedereen is december een bijzondere maand. Niet alleen omdat het de aanvang is van de winter (met de daar bij horende korte dagen met nauwelijks 7 uur licht per dag), maar ook de aanloop naar de mooiste feestdagen van het jaar. Een maand waarin samen zijn met anderen extra gewaardeerd en beleefd wordt. Deze reis is een unieke gelegenheid om vijf dagen lang samen met anderen te zijn, samen te wandelen, te eten, een kerstmarkt te bezoeken. Kortom: samen te genieten en plezier te hebben. Met gelijkgestemde medereizigers, die op de eerste dag nog vreemden waren en aan het einde van de reis als bekenden voelen.

Levendig versus ingetogen
Zo levendig een provinciestadje als Valkenburg (10.000 inwoners) door het jaar heen is, zo ingetogen toont zich in de winter het omliggende Heuvelland. In het golvende en glooiende landschap is het altijd rustig en soms helemaal stil. Lopende door de dalletjes van riviertjes of boven over het plateau is dat, in het dichtstbevolkte land ter wereld, nauwelijks te bevatten. Landschappelijk is er veel afwisseling: een bonte lappendeken van bos en weiland en dan weer akkerbouw en boomgaarden. Deels dankzij de vruchtbaarste bodemsoort van ons land: de löss, alléén daar in Zuid-Limburg!

Toeristisch (kerst-)hart
Als er een top 10 van kerstmarkten in Nederland zou bestaan, dan stond Valkenburg op de eerste plaats. Er zijn er daar zelfs drie: twee ondergronds en één buiten. De Gemeentegrot, in een eindeloos lijkend ondergronds labyrint met rijkelijk versierd decor en duizenden kleine lichtjes. De Fluweelengrot, met even zo vele aangeklede kraampjes in een warm, verlicht gangenstelsel. En op het Theodoor Dorrenplein bij het VVV-kantoor met kraampjes met eten en drinken. De kerstmarkten zijn tot 19.00 uur geopend en dus na het wandelen nog te bezoeken, de reisleiding zal daar een voorstel voor doen. Heel het centrum van Valkenburg is verder in kerstsfeer, de plaats mag zich met recht Kerststad Valkenburg noemen. En ook Hotel Op de Boud doet natuurlijk mee: met een overdaad aan kerstversierselen, groot en klein, binnen en in de grote tuin.  

Eenmalige datum, unieke prijs.
Deze decemberspecial wordt eenmalig aangeboden op maandag 18 december. 

Dag 1
Heenreis naar Valkenburg a.d. Geul per eigen vervoer (verzamelen in het hotel tussen 13.00 en 13.30 uur). Bij het hotel is in de straat gratis parkeergelegenheid. Voor alle treinreizigers: Valkenburg ligt op 14 minuten treinafstand van Maastricht en een wandeling van het station naar het hotel bedraagt ca. 700 meter (9 min.). Na aankomst geeft de reisleider een korte uitleg over de reis en de routes. Daarna maken we een inloopwandeling (ca. 8 km/2,5 uur) aan de noordzijde van Valkenburg langs het Ravensbosch en door Groot Haasdal met de oude watertoren "De Reusch van Schimmert" en de kasteelhoeve Bockhof. Deze route is er een met vergezichten en weinig hoogteverschillen, stukjes door het bos en over open terrein.

Dag 2
Per stoptrein naar Voerendaal (10 min., € 2,88) en daarna een wandeling terug naar Valkenburg (ca. 19 km/6 uur, inkortbaar) via de Kunderberg, het dorp Ubachsberg, de Vrouwenheide (het hoogste punt van het Plateau van Ubachsberg), de Eyserbeek waaraan Kasteel Goedenraad ligt, de Eyser Bosschen en Wijlre met Kasteel Wijlre en de Brand Bierbrouwerij. Vervolgens wandelen we door het Geuldal langs de oude watermolen “Molen van Otten” en Kasteel Schaloen. De route is een combinatie van plateau en rivierdal. 

Dag 3
Per stoptrein naar Schin op Geul (4 min., € 1,63). Daarna wandelen we van Schin op Geul naar Valkenburg (ca. 18 km/5,5 uur, inkortbaar) door het Gerendal en over het Plateau van Margraten, langs het Amerikaanse Soldatenkerkhof met ruim 8.000 graven (bezoek mogelijk, zeer indrukwekkend!) en terug via Sibbe en de Cauberg. De route is een combinatie van rivierdal en plateau. 

Dag 4
Per stoptrein naar Meerssen (6 min., € 2,47) met aansluitend een wandeling van Meerssen naar Valkenburg (ca. 13,5 km/4 uur) via de bossen Op de Bosch en De Dellen, de voormalige mergelgroeve van Geulhem en langs het natuurreservaat Ingendael. Dit was vroeger een landbouwstreek met teelt van aardappelen en bieten. Inmiddels is met behulp van o.a. de begrazing met Konikpaarden en Galloway-runderen de ontwikkeling naar een natuurlijk beekdallandschap ingezet. 

Dag 5
Voor een laatste keer genieten van de omgeving met deze uitloopwandeling (ca. 10,5 km/3,5 uur) aan de noordoostzijde van Valkenburg. We passeren onder andere de dorpen Klimmen met mooie panden aan het Vrijthof en Termaar met een monumentale hoeve. Op de terugweg lopen we via het boskerkje De Kluis op de Schaelsberg. Een mooie route met prachtige vergezichten. Tussen 14.00 en 15.00 uur komt deze wandelreis ten einde en reist u op eigen gelegenheid naar huis.

Hotel Op de Boud ***

ligging: het kleinschalige, sfeervolle en sympathieke hotel van de familie Nabben: Hotel Op de Boud ligt aan de rand van Valkenburg, op loopafstand van het gezellige centrum (en de Gemeentegrot en de Fluweelengrot) en op ca. 700 m van het treinstation. Het hotel ligt nabij de bossen, het heuvellandschap en het Geuldal. 
faciliteiten: het hotel beschikt over een receptie, lift, lounge met televisie, gratis wifi, restaurant, gezellige huisbar, kegelbaan, tuin met terras.
kamer: uw kamer is voorzien van een televisie en een waterkoker, badkamer met douche en toilet. Bij de receptie kunt u een föhn vragen.
maaltijden: ontbijt en 3-gangen avondmaaltijd inbegrepen. Vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.

bereikbaarheid:
Per auto: over de A2 en de A79, afslag 3 Valkenburg.
Per OV: met NS naar Maastricht of Heerlen, overstappen op de trein van Arriva naar Valkenburg. Afstand station-hotel: 700 m. 
U heeft ter plaatse uw auto niet nodig om naar de wandelingen te rijden. Wel wordt 3 keer de lokale trein gebruikt. Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Ma 18-12-2023
365,-


inclusief:
* verblijf in een 1-persoonskamer (met eigen douche/toilet) op basis van logies + ontbijt + avondmaaltijd
* meelopende Aktiva-reisleider

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 22,-

exclusief:
* heen- en terugreis
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 15,- per persoon (max. € 25,- per boeking)
 
8

Leuke reis in een prachtige omgeving. Een aanrader

anoniem, reisperiode december 2022
8

Prijs-kwaliteitverhouding goed. Schitterende omgeving. Vriendelijk hotel. Beetje conditie ivm hoogteverschil moet je wel hebben.

anoniem, reisperiode december 2022
9

Heb een héerlijke wandelvakantie beleefd in Zuid Limburg; weer, groep & wandelingen! Genóten.

anoniem, reisperiode december 2022
8

anoniem, reisperiode december 2022
8

Deze wandelreis - met hotel in Valkenburg - is een aanrader. Mooi gebied, waardoor er geweldige wandelingen te maken zijn. Elke dag vanuit een ander startpunt beginnen maakt deze wandelreis bijzonder . Het enige minpuntje vond ik dat we op dag 3 erg vroeg in Valkenburg terug waren. Ik zou willen meegeven om die dag een grotere ronde te maken. Voor het overige was het perfect geregeld. Hotel is prima evenals het eten.

L.M. van Heusden, reisperiode december 2022
inclusief:
* verblijf in een 1-persoonskamer (met eigen douche/toilet) op basis van logies + ontbijt + avondmaaltijd
* meelopende Aktiva-reisleider

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 22,-

exclusief:
* heen- en terugreis
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 15,- per persoon (max. € 25,- per boeking)
 
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook