Singlereis Wandelen Costa de la Luz

8 dagen
niveau 2
vliegtuig
beoordeling: 9
vanaf € 1.395,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 02-10-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

1-persoonskamer inclusief
4 x lunchpakket inbegrepen
met meelopende Nederlandstalige gids

route: per wandeldag wordt ca. 12-18 km afgelegd in 3,5 tot 5,5 uur. Het zijn rustige wandelingen, dag 3 en 6 zijn pittiger met meer hoogteverschil.
groep: minimaal 6 / maximaal 16 reizigers.

Wandelvakantie over kliffen en door dennenbossen
Wanneer u op zoek bent naar een bijzondere wandelvakantie aan de zuidkust van Spanje dan is deze reis een aanrader. In de omgeving van Barbate tot Caños de Meca en in het binnenland tot Vejer de la Frontera ligt een van de mooiste natuurparken van Andalusië met een oppervlakte van 5.000 hectare: het natuurpark La Breña en Marismas del Barbate. Met deze reis aan de Costa de la Luz ontdekt u een bijzonder stukje Spanje dat nog vrij onbekend is in Nederland! 

We bezoeken de ruïnes van een Romeinse stad waar de inwoners van de tonijnvangst leefden, om daarna zelf ook deze delicatesse te proeven met een goed glas lokale wijn. Ook wandelen we door natuurpark La Breña, een gebied vol heerlijk geurende pijnboombossen. De heldergroene boomtoppen contrasteren prachtig met de azuurblauwe zee.

Uiteraard mag een bezoek aan een karakteristiek wit Andalusisch dorpje met zijn smalle straatjes niet ontbreken. Ook bezoeken we het levendige, veelzijdige Cádiz.  Deze oudste stad van West Europa ligt op een schiereilandje in de oceaan. Het bijzondere licht waar de streek, de Costa de la Luz, haar naam aan dankt geeft de stad de allure van een filmdecor.

De omgeving waar u wandelt onderscheidt zich in vijf verschillende ecosystemen: zee-, klif-, dennen-, moeras- en duinsystemen. De indrukwekkende Taag van Barbate valt op, die met meer dan 100 meter hoog de beruchtste klif van de Andalusische Atlantische Oceaan vormt. Deze rotswanden bevatten zoetwaterstroompjes, zo zuiver dat men het als drinkwater gebruiken kan. Boven op de klif, die meer dan 100 meter uit zee oprijst, staat een oude wachttoren uit de zestiende eeuw, de ’Torre del Tajo’. Deze toren maakte deel uit van een uitgebreider netwerk van wachttorens dat langs het zuidelijke gedeelte van de Costa de la Luz wordt aangetroffen. 

Een ander karakteristiek landschap is het dennenbos van La Breña. Op de rotswanden zijn ook veel vogelsoorten te vinden, die hier een veilig nest kunnen bouwen. De dennen houden de erosie tegen en zo heeft La Brena zich kunnen ontwikkelen tot het grootste dennenbos in Cádiz. Op deze plek wordt het aroma van dennen gemengd met dat van rozemarijn en lavendel. Het dennenbos strekt zich uit tot aan de rand van de klif waar de dennen van Carrasco samengaan met jeneverbessenbossen. Tijdens deze week genieten wij van mooie wandelingen in deze bossen. Met name de wandeling over het Torre del Tajo-pad, dat uitmondt in een prachtig panorama, zal een bijzondere indruk achterlaten. Torre del Tajo is een van de wachttorens die in de vijftiende en zestiende eeuw waarschuwde voor piratenschepen en getuige was van de slag om Trafalgar.

Dag 1
Amsterdam-Sevilla of Malaga. 
Transfer naar het plaatsje Zahora (ca. 2 uur rijden). Indien de tijd het toelaat maken we nog een wandeling naar het strand voor de avondmaaltijd voor ons klaarstaat.

Dag 2
Kaap van Trafalgar – Los Caños de Meca – Barbate (ca. 16,5 km/4,5 uur, 280 m stijgen en dalen) 
We starten deze reis met een prachtige kust- en boswandeling vanuit ons hotel. We lopen over het strand naar de Kaap van Trafalgar, waar in 1805 de beroemde slag plaatsvond die Engeland heerser over de zeeën maakte. We wandelen verder langs de kust naar los Caños de Meca met haar zandstrand, zoetwaterbronnen en rotspartijen. Na een welverdiende pauze vervolgen we onze wandeling door het natuurpark La Breña, langs de steile kliffen van Barbate. We genieten voortdurend van een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan, bij helder weer zelfs tot aan Afrika; de huisjes van Tanger zijn dan te zien. Bij Torre del Tajo, een wachttoren uit de 15e eeuw, hebben we nog een laatste prachtige blik op de spectaculaire kliffen, alvorens we langs de pijnboombossen lopen tot aan het strand van Barbate, waar we de grootste duiventil van Europa vinden: 7.770 nestplaatsen uit terracotta. Nu in onbruik, maar tijdens ontdekkingsreizen werden de duiven meegenomen als vers voedsel op de schepen. Een korte transfer brengt ons terug naar ons hotel waar we van onze vrije tijd genieten tot het gezamenlijke avondeten.

Dag 3
Tarifa en de kurkeiken van Facinas (ca. 12 km/3,5 uur, nauwelijks stijgen of dalen). 
We rijden ‘s ochtends naar Tarifa, het zuidelijkste puntje van Spanje. Vanaf de ’Mirador del Estrecho’ hebben we een prachtig uitzicht op de Straat van Gibraltar en de Afrikaanse kustlijn op slechts 14 km afstand. Het strand bij Tarifa is een windsurfersparadijs en het is tevens een goede plek om dolfijnen en walvissen te spotten. De geïnteresseerden kunnen mee op een boottocht van ca. 2,5 uur (niet inbegrepen, kosten € 30). Degenen die aan wal blijven kunnen genieten van de kunsten van de windsurfers en het witte stadje bezoeken. Na het bezoek aan Tarifa rijden we naar Facinas, waar we een kapel en een dorpskerkhofje bezoeken en met onze wandeling beginnen. We lopen langs oude kurkeiken die om de negen jaar geschild worden. De kurk wordt nog steeds met ezels en muildieren vervoerd. Wij lopen over een slingerend, soms met stenen bedekt, ezelspad, waarbij we soms een waterstroompje over moeten springen. Onderweg komen we ezels, muildieren en paarden tegen die vrij rondlopen. We picknicken ergens op een mooi plekje en wandelen terug naar het dorp. ‘s Avonds staat er weer een goede maaltijd voor ons klaar in het hotel.

Dag 4
Van bergen tot aan strand (ca. 16 km/4 uur, 507 m stijgen en dalen) 
Vandaag een pittigere maar prachtige wandeling. We rijden in een klein uur naar de enorme wandelduin van Punta Paloma. Daar begint onze wandeling: we stijgen langs een ’vallei’, een kloof waar we ons in een western wanen, door de pijnboombossen naar boven. Het is een aardige klim, maar we worden er rijkelijk voor beloond! Tijdens het wandelen hebben we uitzicht op de hoge rotsen van de Sierra de la Plata, nogal ongenaakbare kammen, spectaculair om te fotograferen. We hebben een schitterend uitzicht over de hele kustlijn van Tarifa tot Bolonia: een overzicht van wat we bezoeken of al bezocht hebben. Als we teruglopen zijn er mooie doorkijkjes op de oceaan.
Onderweg hebben we een uitgebreide lunch op een unieke plek, waarover we nog niets vertellen…. laat u verrassen! (niet inbegrepen, kosten ca. € 15 p.p.). Na de goede lunch lopen we naar beneden tot aan de oceaan waar we kunnen zwemmen. We wandelen langs deze wilde kust terug naar onze busjes voor de transfer terug naar het hotel. Daar hebben we weer vrije tijd alvorens we lekker uit eten gaan.

Dag 5
Cádiz en bodegabezoek
We bezoeken vandaag Cádiz, op een uur afstand van ons hotel. We maken een wandeling door deze oudste stad van West-Europa, daterend uit 1100 v.Chr. Cádiz is één groot monument uit de 18e, 19e eeuw met een prachtige architectuur; een stad die je omarmt. We laten u natuurlijk de mooiste plekjes zien: zoals ’Plaza san Juan de Dios’, de kathedraal en de bloemenmarkt. Daarna bezoeken we een kleine, zeer charmante bodega en leren we alle geheimen van de sherry kennen door een Engelssprekende gids. Het proeven van de sherry hoort er natuurlijk bij! Daarna is het tijd voor tapas op de oude overdekte markt. We vervolgen we onze stadswandeling en bezoeken (facultatief) Torre Tavira, de hoogste toren van Cádiz, met een ‘camera oscura’ die ons in levende beelden een unieke blik op de stad doet werpen. Ook is er een terras met een prachtig uitzicht over de stad, de haven en de baai: perfect voor foto’s. Hierna kan ieder voor zichzelf de stad verder verkennen of op een terrasje neerstrijken voordat we later op de middag weer terug naar onze accommodatie gaan. We hebben nog wat vrije tijd voordat we samenkomen om uit eten te gaan.

Dag 6
Van de vuurtoren tot Baelo Claudia (ca. 13 of 18  km/4 of 5,5 uur, 333 m stijgen en dalen) 
We rijden naar Atlanterra waarlangs in mei en juni stromen tonijnvissen richting Middellandse Zee zwemmen. Dat was 2000 jaar geleden ook al zo, toen Baelo Claudia gebouwd werd. Deze Romeinse stad leefde van de tonijn; de ’fabriek’ is nog goed bewaard gebleven, evenals het forum, de oude straten, de Romeinse baden en zelfs het theater. We lopen langs een geitenboerderij en een gierenbroedplaats, waar u de Vale Gier kunt spotten, naar een geheim weggetje dat ons tot op de top van een wandelduin brengt. Het is hier alsof we in de woestijn zijn beland. We lopen via de duin naar beneden, het prachtige strand van Bolonia langs en bezoeken (facultatief) de Romeinse stad. Daarna een picknick in Bolonia, een klein gehuchtje met uitzicht op zee. Misschien is er nog tijd voor een duik voordat we terugwandelen naar de vuurtoren en naar Zahora gebracht worden. De wandeling kan voor de liefhebbers met 5 km verlengd worden.

Dag 7
La Muela - Santa Lucia -  Vejer de la Frontera (ca. 14,5 km/4,5 uur, 174 m stijgen en dalen) 
Een prachtdag! We beginnen met een goede kop koffie of thee op een bijzondere plek in La Muela. We hebben een prachtig uitzicht en kunnen precies zien waar we gaan wandelen. De route loopt naar beneden, via een Romeins aquaduct met watervallen en een natuurlijke jacuzzi, voordat we in de bewoonde wereld komen waar we in een barretje met een terrasje boven het stromende water een drankje kunnen drinken. We vervolgen onze weg, die heuvelopwaarts klimt tot aan Vejer de la Frontera: een mooi wit Andalusisch dorp. We wandelen door de smalle straatjes met vrolijke bloemen in de patio’s, langs de oude stadsmuur en we beklimmen de oude stadstoren. Daarna is er vrije tijd om zelf wat door dit historische dorpje te dwalen. We lopen aan het einde van de middag terug en hebben een laatste verrassingsetentje op de berg van La Muela, met uitzicht op Vejer.

Dag 8
terugreis
Na het ontbijt einde programma, afhankelijk van het tijdstip van de vlucht kunnen we nog een laatste strandwandeling maken of een duik in zee nemen. Transfer naar de luchthaven van Malaga of Sevilla voor de vluchtterug naar Nederland.

Singlereis Wandelen Costa de la Luz **

In de maanden april t/m september wordt er verbleven in een sfeervol, familie gerund, Hostel Alhambra in het plaatsje Zahora met vrolijk gekleurde kamers en vele planten op de patio. In de maanden oktober t/m maart wordt er verbleven in een sfeervol, familie gerund, Hostal la Janda in het plaatsje Vejer de la Frontera. Het verblijf is op basis van een 1-persoonskamer met eigen douche en toilet.

Hostal Alhambra:
Het hotel is rustig gelegen in een mooie tuin op 15 minuten lopen van het strand, aan de prachtige Costa de la Luz. Dit traditionele Andalusische gebouw heeft ruime slaapkamers (sommige met een terras of balkon). Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, een flatscreen-tv en gratis WiFi. De accommodatie ligt in het natuurpark Breña, dat ideaal is om te wandelen. De vuurtoren van Kaap Trafalgar is ook vlakbij.

Hostal la Janda:
Dit hotel beschikt over airconditioning en kamers met gratis WiFi en een eigen badkamer in de nieuwe wijk van Vejer de la Frontera. Het historische centrum ligt op slechts 5 minuten lopen. Alle kamers van Hostal La Janda hebben een gezellige inrichting met tegelvloeren en klassieke meubels. Ze zijn voorzien van kabeltelevisie en een eigen badkamer met gratis toiletartikelen. Het hotel beschikt over 24-uurs receptie, een restaurant en een bar. Op loopafstand vindt u veel winkels en cafés.Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* Amsterdam-Sevilla of Malaga v.v. 
* verblijf in 1-persoonskamer met eigen douche en toilet
* ontbijt en diner
* 4 x lunchpakket
* Nederlandssprekende meelopende reisleiding
* lokale transfers naar de wandelingen zoals beschreven

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 55,-
* ruimbagage € 50,- per enkele reis
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* overige lunches
* drankjes bij het diner en consumpties onderweg
* bezoek bodega in Cadiz met proeverij € 15,-
* boottocht dolfijnen/walvissen spotten (ca. 2,5 uur € 30,-)
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten

9

Prachtige wandelingen door de mooie natuur van Costa de la Luz, afgewisseld met bezoeken aan leuke steden en dorpen. De Nederlandse reisleiders Ini en Peter wisten veel te vertellen over deze streek. Ook was het genieten van de autoritten naar de wandelingen toe, de gezellige groep en het mooie weer. Kortom: een fantastische wandelvakantie!

anoniem, reisperiode april 2022
8

Voor de organisatie alleen maar lof, inclusief die ter plekke (en soms ad hoc) door de reisleiders. De wandelpaden op zichzelf beantwoordden niet aan mijn verwachting/wens: weinig echte paden, maar smalle ezelpaadjes of wandelen over het strand. Liever langere routes, wellicht meer landinwaarts, met stijgen en dalen dat meer uitdaagt. (Niet altijd gemakkelijk, begrijp ik, door steeds terug moeten keren naar de busjes.)

Theo van Peperstraten, reisperiode december 2021
8

Zelfs de zwaarste regenval ever kon deze wandelreis niet verpesten. Dankzij de flexibiliteit van de reisleiders (Ini & Peter) en hun perfecte kennis van de mooiste, meest begaanbare, enigszins overdekte en zeker ook lekkerste plaatsen om te verkennen was het een reis zonder feitelijke zon maar met een zonnig gezelschap dat toch genoten heeft.

Willy de Graaff, reisperiode december 2021
10

Fijne wandelingen in het mooie kustgebied en bezoek aan leuke plaatsen. Verblijf in het prachtige Vejer de la Frontiera (in de winter). Supergoede reisleiders. Deze reis is echt een aanrader!

anoniem, reisperiode december 2021
10

Fantastische reisleider en reisleidster, organisatie talenten, leuke boeiende conversaties over Spanje en het leven. Aandacht voor iedereen in de groep. Zorgen voor afwisseling van wandelingen en stadsbezoeken weten veel over de streek. Ze brengen zonneschijn ook al regende de eerste 2 dagen soms hard, dit kon de pret niet bederven. Unieke keuze restaurants.

anoniem, reisperiode december 2021
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook