Singlereis Wandelen Camino de Santiago 5 - van Rocroi naar Porcien

5 dagen
niveau 1
minibus
vanaf € 595,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 04-10-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

met Aktiva-reisleiding
1-persoonskamer inclusief
inclusief reis per minibus

route: lage heuvels (max. tussen ca. 100 en 150 meter) afgewisseld met golvend landschap, doorsneden met kleine riviertjes. Per wandeldag wordt ca. 19-20 km (de eerste en de laatste dag ca. 6 km) afgelegd.
groep: minimaal 6 / maximaal 16 reizigers.

De eindeloze weg naar Reims en Vézelay
De pelgrimage - of ook genoemd: pelgrimstocht, bedevaart - dateert al uit de vroege Middeleeuwen. De belangrijkste kerkelijke reisdoelen waren Jeruzalem, Rome en Santiago de Compostella. De tocht naar die laatstgenoemde Spaanse stad, ook de Sint Jacobsroute genoemd, is één van de oudste. Het is ongelooflijk hoe duizend jaar geleden christenen uit alle uithoeken van Europa zoals het Frankische Rijk, de Lage Landen en de Alpen de hachelijke onderneming via de Pyreneeën naar Noord-West Spanje waagden. Het einddoel was Santiago de Compostella in Galicië, bijna aan de Cabo Finisterre - op zijn Latijns de Finis Terrae - het einde van de wereld….

Deze reis is bij Aktiva Tours pas de vijfde in de lange Santiago-serie dus nog relatief dicht bij de eerdere start bij de Dom van het Duitse Aachen (Aken). Dit traject, dat soms bosrijk is en dan weer door agrarisch landschap loopt, gaat helemaal over Frans grondgebied, waar de bijna eindeloze reis nog bijna duizend kilometer lang zal blijven. Historisch gezien kende de pelgrimstocht naar Santiago vier belangrijke halteplaatsen in Frankrijk: Parijs, Vézelay, Le Puy en Arles. De Aktiva-serie Santiago-reizen volgt de route via Vézelay, de Limousin en de Dordogne naar de Pyreneeën. Dit traject nummer 5 is overigens het laatste met reliëf van betekenis, daarna wordt de lange weg naar de basiliek van Vézelay via Reims en Chalons/Champagne vrijwel continu vlak.

Het verblijf is in een sympathiek en aangenaam familiehotel van 200 jaar (!) oud, midden in het plaatsje Signy l’Abbaye, waar het overdag levendig en in de avond en nacht rustig is. Het verblijf is op basis van inbegrepen avondmaaltijd, die overigens met veel traditionele regionale producten gaat. De super en de bakker (voor de inkoop van de picknick-lunch) zijn om de hoek.

We bieden de reis aan in de zomer en het najaar, in dit klimaatgebied voor wandelaars de meest gewenste jaargetijden. De koude en de donkerte van de winter worden zo gemeden.

De - vele - volgende edities van deze Sint Jakobs-reis zullen de traverse van Frankrijk, de doorsteek van de Pyreneeën en de finale etappes in Spanje gaan behelzen. Het verdere verloop van dit wandelvakantie project, begonnen in 2015, staat gepland voor de periode 2021-2035.

Dag 1
Eindhoven Station NS-Rimogne (ca. 260 km) per minibus (11.00-14.30 uur). Informatie over de reis en de route door de reisleider. Wandeling (ca. 6 km/2 uur) van Rimogne met de in het oog springende oude hoge mijnschacht naar Murtin-et-Bogny door het dal van La Sormonne.

Dag 2
Wandeling (ca. 20 km/6 uur) van Murtin-et-Bogny naar Signy l’Abbaye via Rouvroy sur Audry, route door overwegend licht-glooiend agrarisch terrein. Signy l’Abbaye aan de Malval heeft een fraaie historische kerk met gebrandschilderde ramen. 

Dag 3
Wandeling (ca. 19 km/5,5 uur) van Signy l’Abbaye naar Wasigny door het Forêt Dominiale de Signy l’Abbaye. Wasigny heeft in het midden van de plaats een 15e eeuwse overdekte marktplaats die nog steeds in gebruik is.

Dag 4
Wandeling (ca. 20 km/6,5 uur) van Wasigny naar Château Porcien via de “Montagne” (150 m.!) van Sery. In de middag eventueel doorreis (per minibus, 10 km verder) naar Novion-Porcien met het Museé Guerre et Paix (‘oorlog en vrede’) een in januari 2018 geopend educatief museum over de laatste drie Franse oorlogen van 1870-1871 (Frankrijk-Duitsland), 1914-1918 (WO-I) en 1939-1945 (WO-II).
 

Dag 5
Wandeling (ca. 6 km/2 uur) van Bourg Fidèle via de Vallée de Misère naar Rocroi, een vestingstadje met verdedigingwerken en een strak symmetrisch stratenpatroon. Rocroi-Eindhoven Station NS (ca. 260 km) per minibus (13.30-17.00 uur). 

L’Auberge de l’Abbaye

ligging: in het midden van het plaatsje Signy l’Abbaye waar het overdag levendig en in de avond/nacht rustig/stil is.
faciliteiten: traditioneel familiehotel met een restaurant dat lokaal een goede reputatie heeft.
kamers: met badkamer met (bad en/of) douche en toilet. Gratis wifi.
maaltijden: ontbijt in buffetvorm, avondmaaltijd uitgeserveerd. Een hapje en een drankje voor overdag onderweg kan worden gekocht bij de lokale supermarkt (50 meter lopen).

Vertrekdatum
Prijs


inclusief
* Eindhoven Station NS-Rimogne en Rocroi-Eindhoven Station NS per minibus
* verblijf in 1-persoonskamer met (bad en) douche/toilet op basis van halfpension (logies/ontbijt en avondmaaltijd)
* Aktiva-reisleider
* transfers per minibus
* Nederlandse route-uitleg

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 120,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
Het was een mooie reis ondanks af en toe regen. Fraaie wandelingen die af en toe aangepast moesten worden vanwege het jacht seizoen. Een heel speciaal hotel:Auberge de Signy. Gelukkig 8 personen ipv de 16 genoemd op de website. Koos heeft zijn best gedaan om alles goed te regelen
fokje faber
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook