Singlereis Wandelen Best of Kent

7 dagen
niveau 1
minibus
vanaf € 825,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 30-08-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

1-persoonskamer inclusief
met Aktiva-reisleiding
jubileumreis: 10 jaar Aktiva Tours naar Kent!

route: glooiend en licht-heuvelachtig (stijgingen en dalingen tot ca. 50-150 m.), routes wisselend door rivierdalen, door heuvels en over plateaus met uitzichten, niveauverschillen duren slechts kort. Per wandeldag wordt ca. 16-18 km afgelegd.
groep: minimaal 6 / maximaal 16 reizigers (vanaf 9 reizigers: 2 minibussen en dubbele reisleiding).

Jubileumreis: 10 jaar Aktiva Tours naar Kent! Reden voor een klein feestje!
Aktiva Tours viert een klein feestje: 10 jaar geleden begonnen we met onze reizen naar Kent in Engeland. Eerst wandelreizen en later ook fietsreizen. Vanuit het klooster The Friars in Aylesford en de University of Kent in Canterbury. Over de North Downs Way, de Stour Valley Walk en de de Medway Valley Walk. Altijd interessant en gezellig en altijd met succes. We staan bij dit feit stil met een special, die korte stukken van de drie bestaande routes en twee nieuwe routes combineert. Een mix van walkingtrails - noord oost zuid en west van Aylesford en Canterbury. Come and join us!

Vijf verschillende wandelroutes
Alles wat typisch Engels is, lijken we tijdens deze reis tegen te komen, want County Kent (county is Engels voor graafschap, district) is Groot-Brittannië in miniatuur. Kent is een gebied van heuvels en riviertjes, weiden en akkers - die als een lappendeken het landschap laten variëren -, kastelen en landhuizen, parken en tuinen, en oude stadjes en dorpen. Vijf dagen lang lopen we over de mooiste stukken van vijf verschillende wandelroutes. De North Downs Way: over “downs” (lage zandheuveltjes) van Aylesford naar Hollingbourne met een geweldig uitzicht over de Stour Valley. De Stour Valley Walk: naar de oude stadspoorten van het kathedraalstadje Canterbury via Chilham Castle. De Medway Valley Walk: door het steeds breder wordende dal van de Medway en via het Battle of Medway Memorial naar de historische marinestad Rochester. De Greensand Way, die meer zuidelijk dwars van west naar oost door Kent loopt. En de Saxon Shore Way: de kustroute die bij Ashford ook eventjes het glooiende binnenland inschiet. Iedere dag van deze reis zal voor ons anders zijn!

Aylesford en Canterbury
Aylesford is een klein stadje, of eigenlijk een groot dorp, precies halverwege Dover en Londen. Op 10 minuten lopen buiten het plaatsje ligt The Friars, een kleine abdij van de Karmelieten. Er wonen en werken nog minder dan tien actieve kloosterlingen, en economisch gezien is hun gastenverblijf, waar overigens iedereen welkom is, belangrijk. De sfeer in het gebouw en de omliggende tuin met een zwanenvijver is ingetogen maar ook hartelijk en sympathiek.

Vooraan in Kent ligt Canterbury, een middeleeuws aandoend stadje met hobbelige straatjes waaraan typisch Engelse vakwerkhuizen staan. In het midden van de plaats staat er stoer de enorme kathedraal: de eeuwenoude Metropolitical Church of Christ. Het is de hoofdkerk van de Anglicanen, waarvan Koningin Elisabeth II het hoofd is, samen met de aartsbisschop. Aan de noordrand van Canterbury ligt de University of Kent, een complex van school- en collegegebouwen, studentenverblijven en recreatieve voorzieningen, doorvlochten met wandel- en fietspaden, in een autoluwe en parkachtige omgeving. Hoewel voorzieningen zoals horeca en winkels ook in de voorjaarsvakantie dagelijks open zijn - en gelukkig "studentenprijzen" blijven hanteren -, is het er in die weken relatief rustig omdat dan het onderwijs gestopt is en vele studenten naar huis zijn gereisd. 

Dag 1
Breda Station NS-Aylesford
Breda Station NS-Aylesford (ca. 375 km) per minibus (10.00-17.30 uur) incl. veerboot Calais-Dover per P&O Ferries. Informatie over de reis en de route door de reisleider.
 

Dag 2
Wandeling van Aylesford naar Hollingbourne - North Downs Way (ca. 18 km/5,5 uur)
Naar keuze verlenging/verkorting mogelijk, in het begin vlak, later enkele hoogteverschillen. Een geweldig uitzicht over de Medway Valley, langs de “standing stone” (menhir) Kit’s Coty House.

Dag 3
Wandeling van Aylesford naar Rochester - Medway Valley Walk (ca. 16 km/5 uur)
Via de Saint Mary’s Church, vrijstaand in het veld en omzoomd door een oud kerkhofje, het Battle of Medway Memorial aan de River Medway bij Snodland en de Medway-uiterwaarden Shoulder of Mutton Wood. De historische havenplaats Rochester met als eindpunt van de Medway Valley Walk de Castle en de Cathedral leent zich ook uitstekend voor een extra wandeling door het oude centrum van de stad van Charles Dickens.

Dag 4
Wandeling van Goldmersham naar Canterbury - Stour Valley Walk (ca. 18 km/6 uur)
Via Chilham met een authentiek plein waaraan het oude Chilham Castle staat, en ook de pub White Horse die dateert uit de 16e eeuw!

Dag 5
Wandeling van Hothfield Common/Bogs langs de stadsrand van Ashford naar Hamstreet - Greensand Way (ca. 18 km/5,5 uur)
Een lange-afstands-wandeling van Surrey naar Kent, met Hamstreet als eindplaats van de totaalroute.

Dag 6
Wandeling van Hamstreet naar de badplaats Hythe aan Het Kanaal - Saxon Shore Way (ca. 18 km/5,5 uur)
Route via het kleine kasteel Lympne Castle.

Dag 7
Canterbury-Breda Station NS
Canterbury-Breda Station NS (ca. 325 km) per minibus (09.00-17.30 uur) incl. veerboot Dover-Calais per P&O Ferries.

The Friars - Aylesford Priory

Tijdens deze reis verblijft u 3 nachten (dag 1 t/m 4) in het klooster The Frairs net buiten Aylesford.

ligging: juist buiten het plaatsje Aylesford, aan het riviertje de Medway, omgeven door een grote tuin met een intieme "peace garden" sectie en een zwanenvijver.
faciliteiten: restaurant The Pilgrims Hall, in de tuin een tearoom, een pottery en een kruisweg met 14 staties met prachtige afbeelingen in reliëf.
kamers: 1-persoonskamers, sanitair voor algemeen gebruik.
maaltijden: ontbijt en avondmaaltijd (3-gangen incl. water, koffie en thee) inbegrepen. Overige drankjes (frisdrank, bier en wijn) zijn tegen betaling te bestellen. 

University of Kent

Tijdens deze reis verblijft u 3 nachten (dag 4 t/m 7) in de University of Kent.

ligging: het universiteitscomplex met de campus ligt aan de noordrand van het stadje Canterbury, in een rustige autoluwe en parkachtige omgeving. Afstand tot het centrum: ca. 4 km (per OV-bus ca. 10 min.).
faciliteiten:  "Hut 8" (25 meter) of "Dolche Vita" (100 meter) voor ontbijt en avondmaaltijd, café-brasserie, supermarkt (geopend 08.00-22.00 uur), sports centre, arts centre met theater en bioscoop.
kamers: in Turing College, ruime modern/functioneel ingerichte 1-persoonskamers voorzien van een 1-persoons bed met laken-/dekbed-set, bureau, stoel, kastruimte, gratis wifi. 2 kamers/reizigers delen 1 douche/toilet. Zeer ruime keuken met zithoek, aanrecht, ijskast etc. voor algemeen gebruik (door ca. 8 kamers/reizigers samen).
maaltijden: ontbijt en avondmaaltijd inbegrepen op de campus. Het is mogelijk eten en drinken voor onderweg te kopen in de supermarkt op de campus. 
 

Vertrekdatum
Prijs


inclusief:
* Eindhoven Station NS-Irrel v.v. per minibus
* verblijf in 1-persoonskamer (eigen douche/toilet) op basis van halfpension (ontbijt + avondmaaltijd)
* transfers per minibus
* Aktiva-reisleiding
* route-uitleg

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 55,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook