Singlereis Wandelen Berlijn Brandenburg

5 dagen
niveau 1 van 3
trein
vanaf € 725,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 27-04-2023.
Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

meereizende en meelopende Nederlandse (/-talige) reisleiding
incl. treinreis met zitplaatsreservering
1-pers.kamer met bad (en/of douche) en toilet
route: vlak (dag 4) tot lichtglooiend (dag 2 en 3). Per wandeldag wordt resp. 15,5 - 12,5 - 10 km afgelegd.
groep: minimaal 8 / maximaal 16 reizigers

Stadswandelreis in en rond de Duitse hoofdstad
Berlijn: met 3,7 miljoen inwoners de grooste stad van Duitsland. En bovendien, opvallend genoeg, met heel veel groene natuur in de onmiddellijke omgeving ervan, bereikbaar met het OV-netwerk (o.a. de Straßenbahn) van de hoofdstad.

In deze reis worden twee wandelingen gemaakt aan de west- en zuidoostzijde van Berlijn. Van de zuidpunt van de Wannsee via de oevers van de Griebnietzsee en het beroemde kasteel Schloss Babelsberg naar Potsdam, beroemd om haar prachtige paleizen en tuinen. En over de overigens tamelijk bosrijke Rüdersdorfer Heide met de Krnichsbergen met als hoogste top de Beckers Höhe (104 m.). Want, hoewel u misschien anders zou vermoeden: vlak is het er niet (overal), eerder heel zacht glooiend. De hoogste punten gaan naar enkele tientallen meters boven het aardoppervlak, maar toch hoog genoeg voor een uitzicht op Berlijn in de verte en over de groene natuur rondom de stad. Aan de randen van Berlijn is de overgang van stad naar natuur zo wel heel abrupt en verrassend.

De derde wandeldag wordt besteed aan een wandeling over de gecombineerde fiets- en wandelroute de Berliner Mauerweg en wel het meest centrale deel daarvan: van Checkpoint Charlie via de Potsdamer Platz en de Brandenburger Tor naar de gedenkstätte Berliner Mauer (aangelegd in 1998) en het Mauerpark. Indrukwekkende historische plekken waar tot ruim 30 jaar geleden de splitsing van Berlijn en Duitsland zo nadrukkelijk waren. De belangrijkste datum in de Duitse naoorlogse geschiedenis: die van de val van Berlijnse Muur op 9 november 1989, wordt iedere 5 jaar herdacht. 2023 is dus geen kroonjaar, maar de herinnering aan het IJzeren Gordijn, de Mauearfall en de hereniging van de BRD en de DDR tot één Duitsland is nog overal in de stad springlevend. Het was ook het einde van de Koude Oorlog en de opmaat naar een herenigd Duitsland, midden in één Europa van samenwerking en vrede.

Het verblijf van deze stadswandelreis is in Spandau, een kleine overzichtelijke en plezierige voorstad van Berlijn, op een treinafstand (het OV is inbegrepen in de reissom) van 10-15 minuten tot Berlijn Hauptbahnhof . De reis is op basis van logies/ontbijt. De reisleider doet de reizigers elke avond een voorstel om naar een steeds ander restaurantje in Spandau te gaan, op maximaal 15 minuten lopen van het hotel. Hoewel naturlijk niet verplicht, kunt u zich dus altijd bij dat gezelschap aansluiten. Praktisch: Hotel Ibis Spandau ligt tegenover het station.

Dag 1
Elk Nederlands of Belgisch Station-Berlijn Spandau per trein, reisduur ca. 5-7 uur afhankelijk van de woonplaats. Transfer te voet (ca. 5 minuten lopen) naar Hotel Ibis. Wandeling (ca. 6 km/2 uur) via de Juliusturm naar de Citadel van Spadau, een 16e eeuws symetrisch gebouwd verdedigingsfort waartoe eens de gevangenis van oorlofsmisdadiger Rudolf Hess behoorde, thans stadsmuseum over o.a. de geschiedenis van Spandau en Berlijn.
 

Dag 2
Straßenbahn naar Erkner/Fangschleuse. Wandeling (ca. 17,5 km/4,5 uur) over de Rüdersdorfer Heide, door het vochtige dal van de Löcknitz en via de grote boom Fontanekiefer, de Peetzsee (oversteken met een brug) en de Beckers Höhe (104 m.) naar Woltersdorfer Schleuse. Aansluitend Straßenbahn naar Spandau of langer middagverblijf in Berlijn.
 

Dag 3
Straßenbahn naar Wannsee. Wandeling (ca. 12,5 km/3,5 uur) door het op één na grootste natuurgebied bij Berlijn met uitgestrekt loofbos. Het tweede deel van de wandeling maakt een mooie route naar/door het statige Potsdam, Brandenburgs hoofdstad, met prachtige gebouwen zoals de Loggia Alexandra, Schloss Babelsberg en de Flatowtoren. Vanuit Potsdam Hauptbahnhof/Straßenbahn terug naar Spandau of langer middagverblijf in Berlijn.
 

Dag 4
Straßenbahn naar Eberswalder Straße. Wandeling (ca. 10 km/3 uur) over het centrale deel van de Berliner Mauerweg van het Mauerpark via de de Gedenkstätte Berliner Mauer (met Dokumentationszentrum) aan de Bernauer Straße, de Brandenburger Tor en het ernaast gelegen Holocaust Monument, de Potsdammer Platz, het museum Topografie des Terrors en Checkpoint Charlie. Vanuit Potsdammerplatz Straßenbahn naar Spandau of langer middagverblijf in Berlijn.
 

Dag 5
Berlijn Spandau-Elk Nederlands of Belgisch Station, vertrek ca. 09.00 uur, reisduur ca. 5-7 uur afhankelijk van de woonplaats.
 

Hotel Ibis Berlin Spandau **

ligging: tegenover het station van Spandau, op 10-15 treinminuten van Berlijn Hauptbahnhof.
faciliteiten: receptie, ontbijtrestaurant, bar, gratis wifi.
kamers: 1-persoonskamers (of 2-persoonskamers voor alleengebruik) met bad (en/of douche) en toilet.
maaltijden: ontbijt (uitgebreid buffet met koude en warme gerechten) inbegrepen. De reisleider zal elke avond een voorstel doen om naar een (steeds ander) lokaal restaurantje te gaan om daar gezamenlijk te eten (eigen rekening).  
 Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* Elk Nederlands of Belgisch station-Berlijn Spandau v.v. per trein
* 4 overnachtingen in een 1-persoonskamer met eigen badkamer/toilet (logies/ontbijt)
* meelopende Aktiva-reisleider
* Berlin WelcomeCard voor ongelimiteerd gratis gebruik van het OV (Straßenbahn, metro en tram) op dag 2, 3 en 4

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* eten en drinken onderweg, avondmaaltijd
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reseveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook