Singlereis wandelen Almijara Andalusië

8 dagen
niveau 2 van 3
vliegtuig
beoordeling: 8.8
vanaf € 979,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
10-09-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

zonnige, maar buiten de zomer niet te warme bestemming, perfect om te wandelen
meelopende Nederlands- en Spaanssprekende lokale reisleiding 
inclusief onbijt en diner in lokale restaurantjes

route: van normaal stijgend tot flink stijgend, hoogteverschillen van 250 tot 380 meter (gedurende de week meer dan 4.000 meter). Elke dag is er een begeleide ochtend- en een middagwandeling. Tijdens de ochtendwandeling zijn we 3 tot 4 uur onderweg (van 10:00 uur tot 13:00 of 14:00 uur). Wanneer u niet mee gaat met de middagwandeling heeft u de rest van de dag vrij te besteden tot het avondeten. Wanneer u mee gaat met de middagwandeling bent u iedere dag 2 tot 2,5 uur langer onderweg (tot ongeveer 17 à 18 uur ’s middags). U kunt elke dag aan het eind van de ochtendwandeling besluiten of u verder wilt wandelen of terug wilt keren naar Cómpeta. Per wandeldag wordt ca. 6 tot 21 km afgelegd, in 3 tot 7 uur. De wandelingen, vaak over geiten- en ezelpaden, gaan tot iets boven de 1000 meter. Cómpeta zelf ligt op ruim 600 meter.
groep: minimaal 6 / maximaal 12 reizigers.

Wandelreis in de achtertuin van de Costa del Sol
Het typisch Spaanse bergplaatsje Cómpeta ligt in de streek Axarquia in de zuidelijke regio Andalusië, verscholen aan het einde van een langgerekt dal en ver weg van het massatoerisme. Het ’witte dorp’ heeft een enorm natuurpark met de indrukwekkende Tejada- en Almijara-bergketens op de achtergrond als achtertuin.

Vooral het voorjaar, het najaar en de winter zijn ideale jaargetijden om er te wandelen met dagtemperaturen van 16-23 graden. In deze streek schijnt de zon maar liefst 325 dagen per jaar.

Het landschap van Axarquia heeft veel te bieden: beboste bergen die worden afgewisseld met open terrein en boomgaarden waarin olijven, amandelen en andere zuidvruchten groeien.

Onze lokale vertegenwoordiging is een familie van wandelliefhebbers. Ze verzorgen al het lokale vervoer naar de wandeltochten en één van hen zal tijdens alle wandelingen meelopen.

Het verblijf is naar keuze in enkele mooie dorpshuizen of in hotel Balcón de Cómpeta, De dorpshuizen zijn in traditionele Andalusische stijl gebouwd met hedendaags comfort. De dorpshuizen liggen in het midden van het plaatsje Cómpeta. Restaurantjes, barretjes, de supermarkt en andere winkels liggen direct om de hoek! In elk dorpshuis dat we gebruiken, bevinden zich 3 of 4 éénpersoonskamers, u heeft de keuze tussen een eigen badkamer of een gedeelde badkamer (met maximaal een andere medereiziger). De dorpshuizen liggen dicht bij elkaar, het centrum van Cómpeta is niet zo groot. In het hotel, ook op loopstand van het centrum, heeft u altijd een kamer met eigen badkamer. Naar keuze heeft u een kamer met of zonder balkon. 

Het plaatsje Cómpeta telt maar liefst 20 restaurantjes. Onze lokale vertegenwoordiging zorgt ervoor dat iedere avond een mooie grote tafel gereserveerd wordt voor de avondmaaltijd; liefst steeds in een ander restaurantje. Onze dagelijkse gezamenlijke avondmaaltijd is dus geregeld en inbegrepen in de reissom. Het ontbijt, ook gezamenlijk en inbegrepen, gebruiken we  altijd in het restaurantje La Taperia aan het kerkplein, dat elke dag om 8 uur open gaat. De ligging van het kerkplein is op maximaal 5 minuten lopen van onze dorpshuizen en het hotel. 

Dag 1
Heenreis
Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Malaga per Transavia voor de start van deze wandelreis voor singles!  Bij aankomst staan er een of twee taxibusjes klaar om ons naar Cómpeta te brengen, gelegen op ca. 70 km van de luchthaven. Afhankelijk van de vluchttijden is een begeleide dorpswandeling met bezoek aan het lokale museum mogelijk. We maken nader kennis met elkaar tijdens het eerste diner dat voor ons geserveerd wordt in een gezellig restaurantje in het dorp.

Dag 2
Cómpeta - Canillas - Archez - Cómpeta (ca. 7 km of 13,5 km)
Vanuit Cómpeta maken we een rondwandeling over mooie paden met avocado-, sinaasappel- en amandelplantages. Via een Romeins pad en de molenroute komen we langs de dorpen Canillas en Archez (ca. 7 km, 2,5 uur, hoogteverschil 180 meter). In de middag wandelen we verder door het natuurpark met bijzondere uitzichten om uiteindelijk weer in Cómpeta terug te keren (ca. 6 km, 3 uur, hoogteverschil 300 meter).

Dag 3
Cómpeta-Salares-Cómpeta (ca. 7,5 km of 16,5 km)
In de ochtend hebben we een transfer naar Salares. Vanuit hier maken we een rondwandeling door een oud steeneikenbos en het natuurpark (ca. 7,5 km / 3 uur / hoogteverschil 280 meter). Daarna gaat het verder na de Romeinse brug en aansluitend maken we een rondwandeling langs de Rio Cajula waarna we terugkeren waar we zijn begonnen (ca. 9 km / 3 uur / hoogteverschil 320 meter).

Dag 4
Fabrica de la Luz - Arroyo de la Cueva del Melero - Cueva del Agua (ca. 14 km/5 uur)
We worden weggebracht naar Fabrica de la Luz in Canillas de Albaida. Daar start een wandeling langs de rivier de Arroyo de la Cueva del Melero, en terug over een pad door het bos (ca. 8 km/3 uur, hoogteverschil 350 meter). Daarna gaat de middagwandeling verder van Fabrica de la Luz omhoog naar de grot Cueva del Agua (ca. 6 km/2 uur, hoogteverschil 340 meter).
 

Dag 5
Vrije dag
U kunt samen andere reizigers een bezoek aan Malaga brengen (per openbaar vervoer). Wanneer u liever een extra wandeling maakt kunt u vanuit Cómpeta naar de Middellandse Zee wandelen en terug reizen per openbaar vervoer. Ook zijn er voldoende wandelingen in de directe omgeving van Cómpeta. Onze reisleider helpt u graag op weg.

Dag 6
Puerto del Collado - Gavilán en Cómpeta - Santa Ana - Cómpeta (ca. 10 km of 16 km)
In de ochtend maken we een rondwandeling vanuit Cómpeta naar Puerto del Collado en Gavilán in het natuurpark (ca. 10 km , 3,5 uur, hoogteverschil 380 meter). Na terugkomst in Cómpeta wandelen we vanuit het dorp door een natuurgebied en olijfgaarden. Via een Acequia komen we uit bij de kapel van Santa Ana en wandelen we via avocado- en sinaasappelplantages terug naar de accommodatie (ca. 6 km, 2,5 uur, hoogteverschil 380 meter).

Dag 7
Puerto del Collado - Casa La Mina (ca. 14 km) 
Transfer per landrover naar Puerto del Collado voor een mooie rondwandeling naar Loma del Daire en Venta Pradillos, en via de muilezelroute terug (ca. 14 km, 4,5 uur, hoogteverschil 240 meter). De middagwandelaars kunnen er voor kiezen om terug naar Competa te wandelen. 

 

Dag 8
Terugreis
Vandaag worden we per taxibusje naar de luchthaven van Malaga gebracht voor de vlucht van Malaga naar Amsterdam per Transavia. Eenmaal geland nemen we afscheid van elkaar en komt er een einde aan deze singlereis in Spanje.

Noot: elke dag is er een begeleide ochtend- en een middagwandeling. Tijdens de ochtendwandeling zijn we 3 tot 4 uur onderweg (van 10:00 uur ´s tot 13:00 of 14:00 uur). Wanneer u niet mee gaat met de middagwandeling heeft u de rest van de dag vrij te besteden tot het avondeten. Wanneer u mee gaat met de middagwandeling bent u iedere dag 2 tot 2,5 uur langer onderweg (tot ongeveer 17 à 18 uur ’s middags). U kunt elke dag aan het eind van de ochtendwandeling besluiten of u verder wilt wandelen of terug wilt keren naar Cómpeta. 

Singlereis Wandelen Almijara Andalusië

Tijdens deze reis kunt u een keuze maken uit verschillende accommodaties in het centrum van Cómpeta. U kunt overnachten in een dorpshuis in een eigen kamer met gedeelde badkamer (met maximaal 1 andere medereiziger) of met privé badkamer. U kunt ook overnachten in Hotel Bálcon de Cómpeta in een kamer zonder of met balkon. 

Hieronder een sfeerimpressie van de hotels die we gebruiken.Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Di 10-09-2024
979,-
Di 08-10-2024
999,-


inclusief:
* Amsterdam-Malaga v.v. per Transavia
* handbagage (max. 40 x 30 x 20 cm)
* transfers Malaga luchthaven-Cómpeta v.v.
* lokale transfers
* 7 overnachtingen in een 1-persoonskamer in een dorpshuis in het centrum van Cómpeta
* 7 x ontbijt en 3-gangendiner in plaatselijke restaurantjes
* plaatselijke meelopende Nederlands en Spaans sprekende reisleider

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* cabinebagage (max. 55 x 35 x 25 cm) € 27,- per enkele reis
* ruimbagage (max. 20 kg) € 42,- per enkele reis
* toeslag 1-persoonskamer in een dorpshuis met eigen bad/douche en toilet € 40,-
* toeslag 1-persoonskamer Hotel Bálcon de Cómpeta € 200,-
* toeslag 1-persoonskamer met balkon Hotel Bálcon de Cómpeta € 240,- 

exclusief:
* eten en drinken onderweg
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
8

Leuke afwisselende wandelingen. Competa is leuk om vanuit te wandelen. Goede restaurants om te eten

anoniem, reisperiode mei 2024
10

Wat een prachtige wandelweek. Op en top verzorgd door Onne. Schitterende wandelingen, soms even pittig klimmen en voorzichtig afdalen. En een fijn verblijf in het dorpshuis. Ik heb genoten!

Henriëtte , reisperiode april 2024
8

Mooie omgeving, heel goede, vriendelijke en zorgzame reisleider. Fijn dat je kunt kiezen om morgen/middag wandeling, of allebei te doen. Leuk, dat je elke avond ergens anders eet. Leuk concept dat je ook in dorpshuis kunt slapen, i.p.v. hotel.

anoniem, reisperiode april 2024
9

Heerlijk gewandeld in een prachtige omgeving. Top begeleid door Onne Schepel. Dorpshuis was geweldig en leuk de variatie in restaurants voor het avondeten.

anoniem, reisperiode maart 2024
10

Onne heeft onze groep gedurende 1 week fantastisch begeleid van aankomst in Cómpeta tot vertrek. De wandelingen waren zeer afwisselend en soms pittig, maar daar houd ik wel van:). Hij hield daarnaast met iedereen rekening, regelde de leukste restaurants en deelde vele tips met ons. Kortom: Ik heb een heerlijke, zonnige en gezellige week gehad waarin ik weer volledig ben opgeladen! Dank je wel Onne en Aktiva!

anoniem, reisperiode maart 2024
9

Een prachtige verzorgde reis, met mooie wandelingen uitgezocht door en met de gids, die vriendelijk was en veel vertelde over de omgeving en geschiedenis van Competa.

anoniem, reisperiode maart 2024
8

Heel fijne reis, ook door de keuze die je kunt maken in en/of ochtend/ middagwandeling. Onne is een kundige en aardige gids, alles prima geregeld.

anoniem, reisperiode maart 2024
8

Een mooie reis in een prachtige omgeving. De wandelingen zijn behoorlijk pittig. Wat mij betreft zou de reis op zwaarteniveau 2,5 moeten worden gewaardeerd. Onze gids en reisleider ter plaatse, Onne Schepel verdient alle lof voor zijn inzet, hulpvaardigheid en deskundigheid. De authentieke logies in de dorpshuizen waren stuk voor stuk uniek en prima in orde. De diners in de diverse restaurants varieerden van 'lekker' tot 'fantastisch'. Kortom: een aanrader!

anoniem, reisperiode oktober 2023
9

Net terug van een geweldige wandelvakantie met afwisselde wandelingen in en prachtig gebied rondom Cómpeta. Ook was het fijn dat je iedere keer weer kon beslissen of je ook de middagwandeling mee wilde lopen want de wandelingen zijn best wel pittig. Onne Schepel onze reisleider had prachtige routes voor ons in petto de ene nog mooier dan de ander en een zeer gevarieerd landschap, ook doet hij zijn uiterste best om het iedereen naar de zin te maken, niets is hem te veel. Iedere avond weer een ander restaurantje. Waar we gezellig konden eten ,1 avond met Flamenco dansers was geweldig om mee te maken. Kortom echt een aanrader !

anoniem, reisperiode oktober 2023
9

Heb deze reis cadeau gekregen van mijn echtgenote. Kan iedere echtgenote aanbevelen dat voor haar man te doen. Superreis met leuke positieve deelnemers. De reisbegeleiding door Onne was voortreffelijk. Hij was bijzonder vriendelijk en attent en altijd erop gericht om de groep optimaal te faciliteren. Verder mooie omgeving. Ik ben fit en herboren thuis gekomen.

anoniem, reisperiode oktober 2023
8

Deze eerste ervaring met Aktiva is heel goed bevallen. Deskundig begeleide afwisselende wandelingen met keuze voor ochtend en/of middag in een prachtig natuurgebied. De reisbegeleider heeft alles gedaan om het ons naar de zin te maken. Het ontbijt en diner, elke avond een ander restaurant, met ruime keuze en van goede kwaliteit. Logeren in een authentieke accommodatie in een gezellig Spaans dorp.

anoniem, reisperiode oktober 2023
9

De gids Onne Schepel was fantastisch! Hij regelde meer dan nodig was, steeds heel behulpzaam! Geweldig mooie natuurgebieden: door bosgebieden, langs bergwanden en met de Jeep door een riviertje om opnieuw ergens anders een schitterende wandeling te mogen maken. Mooie smalle paadjes afgewisseld door brede paden om op de top te komen waar we werden beloond met een heel mooi uitzicht. Onne vertelde ook steeds over de gebieden waar we wandelden met een stukje geschiedenis. Dat maakt alles zo waardevol in deze vakantie.

Erwin, reisperiode oktober 2023
9

Onne Schepel is een fantastische reisleider die er echt voor ons was! Prachtige wandelingen in mooi berggebied . Voor sommigen iets te pittig, maar je kon ook een halve dag mee. We verbleven in mooi gerenoveerde dorpshuizen en het eten was elke avond weer een feest in 7 verschillende leuke restaurantjes. Een echte aanrader!

anoniem, reisperiode oktober 2023
8

anoniem, reisperiode september 2023
9

Mooie afwisselende wandelingen, begeleid door de deskundige, flexibele en gezellige Onne Schepel. De accomodatie was prima en het was leuk om kennis te maken met allerlei restaurantjes in Cómpeta. Goed concept ook: kiezen of je hele of halve dag loopt. Het was de eerste keer dat ik in een groep in het buitenland wandelde. Een positieve ervaring en zeer de moeite waard!

Sandra van Beek, reisperiode mei 2023
9

Een fantastische reis, pittige wandelingen de keuze om 1 dagdeel te lopen, mooie natuur een gezellige groep, zon en niet te warm! ideaal. Super goede reisbegeleider.

anoniem, reisperiode mei 2023
10

Sinds een jaar of 10 ga ik met aktiva/ kras dit soort reizen maken. Dit was een van de betere. De accommodatie te plaatse was dik in orde en voor dit soort reizen luxe te noemen. Het eten varieerde omdat elke dag een ander restaurant aangegaan werd. Maar het belangrijkste: het wandelen. Reisleider Onne bood een gevarieerd programma door prachtig andalusië. Rekening houdend met de betere geoefende wandelaar alsmede de minder getrainde. Iedereen kon er voldoening uit halen. Op de vrije dag met de bus naar malaga, het Picassomuseum aangedaan. Kan deze reis eenieder die van wandelen en cultuur houdt aanraden.

John ter Velde, reisperiode mei 2023
9

Wat een topweek was het in Andalusie; Compete. We hebben prachtige wandelingen gemaakt en Onne Schepel, onze sympathieke en hulpvaardige reisleider kende de mooiste routes. Vaak waren dat verborgen pareltjes. Onne wist veel te vertellen over de geschiedenis van het gebied, wat het gebied nog aantrekkelijker maakten. We zaten met vier reisgenoten in een authentiek Spaans huis met twee dakterrassen. We hadden ieder onze eigen etage, zo hadden wij privacy als je dat wilde of we zagen elkaar op het dakterras. Wij leefden tussen de Spanjaarden met een prachtig uitzicht over het gezellige dorp. Iedere avond aten we in een ander restaurant in het dorp, wat leuk was ivm de afwisseling van de menukeuzes. Verder spreekt Onne goed Spaans wat de hele vakantie soepel deed verlopen. Verder vind ik de Spanjaarden ontzettend sympathiek en hulpvaardig. Kortom, een aanrader!

Ingrid Riechelmann, reisperiode mei 2023
9

Geweldige wandelvakantie in een super mooi berglandschap met een leuke groep mensen. De reisleider Onne was top, hij had oog voor iedere deelnemer en wilde het iedereen naar de zin maken. Alles werd goed geregeld door hem. Deze wandelreis is echt een aanrader!!!

Anita D., reisperiode mei 2023
8

Deze reis was geboekt door 2 stellen 3 alleengaande dames en 2 singles(waarvan ik er een ben). Deze combinatie is mij erg goed bevallen en dat mag van mij vaker zo georganiseerd worden

Huib scheffers, reisperiode oktober 2022
8

anoniem, reisperiode september 2022
9

Echte aanrader!

anoniem, reisperiode april 2022
inclusief:
* Amsterdam-Malaga v.v. per Transavia
* handbagage (max. 40 x 30 x 20 cm)
* transfers Malaga luchthaven-Cómpeta v.v.
* lokale transfers
* 7 overnachtingen in een 1-persoonskamer in een dorpshuis in het centrum van Cómpeta
* 7 x ontbijt en 3-gangendiner in plaatselijke restaurantjes
* plaatselijke meelopende Nederlands en Spaans sprekende reisleider

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* cabinebagage (max. 55 x 35 x 25 cm) € 27,- per enkele reis
* ruimbagage (max. 20 kg) € 42,- per enkele reis
* toeslag 1-persoonskamer in een dorpshuis met eigen bad/douche en toilet € 40,-
* toeslag 1-persoonskamer Hotel Bálcon de Cómpeta € 200,-
* toeslag 1-persoonskamer met balkon Hotel Bálcon de Cómpeta € 240,- 

exclusief:
* eten en drinken onderweg
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook