Singlereis Wandelen Almijara Andalusië (hotel)

8 dagen
niveau 2 van 3
vliegtuig
vanaf € 1.079,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 07-11-2023.
Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

zonnige, maar buiten de zomer niet te warme bestemming, perfect om te wandelen
meelopende Nederlands- en Spaanssprekende lokale reisleiding 
inclusief onbijt in het hotel en diner in lokale restaurantjes

route: van glooiend tot flink stijgend, hoogteverschillen van 250 tot 380 meter. Elke dag is er een begeleide ochtend- en een middagwandeling. Tijdens de ochtendwandeling zijn we 3 tot 4 uur onderweg (van 10:00 uur tot 13:00 of 14:00 uur). Wanneer u niet mee gaat met de middagwandeling heeft u de rest van de dag vrij te besteden tot het avondeten. Wanneer u mee gaat met de middagwandeling bent u iedere dag 2 tot 2,5 uur langer onderweg (tot ongeveer 17.00 uur). U kunt elke dag aan het eind van de ochtendwandeling besluiten of u verder wilt wandelen of terug wilt keren naar Cómpeta. Per wandeldag wordt ca. 6 tot 21 km afgelegd, in 3 tot 7 uur. De wandelingen, vaak over geiten- en ezelpaden, gaan tot iets boven 1000 meter. Cómpeta zelf ligt op ruim 600 meter.
groep: minimaal 6 / maximaal 16 reizigers.

Wandelreis in de achtertuin van de Costa del Sol
Het typisch Spaanse bergplaatsje Cómpeta ligt in de streek Axarquia in de zuidelijke regio Andalusië, verscholen aan het einde van een langgerekt dal en ver weg van het massatoerisme. Het ’witte dorp’ heeft een enorm natuurpark met op de achtergrond de indrukwekkende Tejada- en Almijara-bergketens als achtertuin.

Vooral het voorjaar, het najaar en de winter zijn ideale jaargetijden om er te wandelen met dagtemperaturen van 16-23 graden. In deze streek schijnt de zon maar liefst 325 dagen per jaar.

Het landschap van Axarquia heeft veel te bieden: beboste bergen die worden afgewisseld met open terrein en boomgaarden waarin olijven, amandelen en andere zuidvruchten groeien.

Onze lokale vertegenwoordiging is een familie van wandelliefhebbers. Ze verzorgen al het lokale vervoer naar de wandeltochten en één van hen zal tijdens alle wandelingen meelopen.

Het verblijf is in Hotel Balcón de Cómpeta, zowat in het midden van Cómpeta. Restaurantjes, barretjes, de supermarkt en andere winkels liggen direct om de hoek! 

Het plaatsje Cómpeta telt maar liefst 20 restaurantjes. Onze lokale vertegenwoordiging zorgt ervoor dat iedere avond een mooie grote tafel gereserveerd wordt voor de avondmaaltijd; liefst steeds in een ander restaurantje. Onze dagelijkse gezamenlijke avondmaaltijd is dus geregeld en inbegrepen in de reissom. Het ontbijt (ook inbegrepen) ontvangt u in de eetkamer van het hotel.

Dag 1
Heenreis
Vandaag vliegen we van Amsterdam naar Malaga per Transavia voor de start van onze wandelreis voor singles! Bij aankomst staan er een of twee taxibusjes klaar om ons naar Cómpeta te brengen, gelegen op ca. 70 km van de luchthaven. Afhankelijk van de aankomsttijd is een begeleide dorpswandeling met een bezoek aan het lokale museum mogelijk. We maken nader kennis met elkaar tijdens het eerste diner dat voor ons geserveerd wordt in een gezellig restaurantje in het dorp.

Dag 2
Cómpeta - Canillas - Archez - Cómpeta (ca. 6 km of 12,5 km)
Vanuit Cómpeta maken we een rondwandeling over mooie paden met avocado-, sinaasappel- en amandelplantages. Via een Romeins pad en de molenroute komen we langs de dorpen Canillas en Archez (ca. 6 km, 2,5 uur, hoogteverschil 180 meter). In de middag wandelen we verder door het natuurpark met bijzondere uitzichten om uiteindelijk weer in Cómpeta terug te keren (ca. 6,5 uur, 3 uur, hoogteverschil 300 meter).

Dag 3
Cómpeta - Salares - Cómpeta (ca. 7,5 km of 16,5 km)
In de ochtend hebben we een transfer naar Salares. Vanuit hier maken we een rondwandeling door een oud steeneikenbos en het natuurpark (ca. 7,5 km , 3 uur, hoogteverschil 280 meter). Daarna gaan we verder na de Romeinse brug en aansluitend maken we een rondwandeling langs de Rio Cajula waarna we terugkeren naar het startpunt (ca. 9 km, 3 uur, hoogteverschil 320 meter).
 

Dag 4
Corumbela - Sayalonga (ca. 9,5 km of 16 km)
We worden naar Corumbela gebracht waar we een rondwandeling maken naar de ruïnes van een Moors fortencomplex op de strategische berg Ben Tomiz maken (ca. 9,5 km, 3,5 uur, hoogteverschil 260 meter). Daarna wandelen we via het dal van de Rio Ruvilla naar Sayalonga (ca. 6,5 km, 2,5 uur, hoogteverschil 250 meter).

Dag 5
Vrije dag
U kunt samen met andere reizigers een bezoek aan Malaga brengen (per openbaar vervoer). Wanneer u liever een extra wandeling maakt kunt u vanuit Cómpeta naar de Middellandse Zee wandelen en terug reizen per openbaar vervoer. Ook zijn er voldoende wandelingen in de directe omgeving van Cómpeta. Onze reisleider helpt u graag op weg.

Dag 6
Puerto del Collado - Gavilán en Rio Torrox - Acébuchal (ca. 10 km of 21 km)
In de ochtend maken we een rondwandeling vanuit Cómpeta naar Puerto del Collado en Gavilán in het natuurpark (ca. 10 km , 3,5 uur, hoogteverschil 380 meter). Na terugkomst in Cómpeta worden we per landrover naar Rio Torrox gebracht voor de wandeling naar Acebuchal (ca. 11 km, 3,5 uur, hoogteverschil 380 meter).

Dag 7
Casa la Mina - El Pullido of Puerto del Collado (ca. 10 km of 17 km) 
Transfer per landrover naar Casa la Mina voor een mooie rondwandeling naar Loma del Daire en Venta Pradillos (ca. 10 km, 4 uur, hoogteverschil 240 meter). Aansluitend een wandeling naar Rio Torrox waarbij we de keuze hebben om naar El Pullido (ca. 6 km, 2 uur, hoogteverschil 250 meter) of naar Puerto del Collado (ca. 8 km, 3,5 uur, hoogteverschil 380 meter) te wandelen. 

 

Dag 8
Terugreis
Transfer per taxibusje naar de luchthaven voor de vlucht van Malaga naar Amsterdam per Transavia. Eenmaal geland nemen we afscheid van elkaar en komt er een einde aan deze singlereis in Spanje.

Noot: elke dag is er een begeleide ochtend- en een middagwandeling. Tijdens de ochtendwandeling zijn we 3 tot 4 uur onderweg (van 10:00 uur ´s tot 13:00 of 14:00 uur). Wanneer u niet mee gaat met de middagwandeling heeft u de rest van de dag vrij te besteden tot het avondeten. Wanneer u mee gaat met de middagwandeling bent u iedere dag 2 tot 2,5 uur langer onderweg (tot ongeveer 17,00 uur ’s middags). U kunt elke dag aan het eind van de ochtendwandeling besluiten of u verder wilt wandelen of terug wilt keren naar Cómpeta. 

Hotel Balcon de Competa ***

ligging: aan de rand van het centrum van Cómpeta, enkele honderden meters van de Plaza Almijara (het dorpsplein).
faciliteiten: 2 zwembaden, buitenbar in de tuin, restaurant en een groot terras met groots uitzicht over de vallei, de bergen en de zee. Gratis wifi.  
kamers: alle kamers beschikken over een badkamer, telefoon, satelliet TV, airconditioning en kluisje. Het is mogelijk om tegen een toeslag een kamer met balkon te boeken.Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Di 14-02-2023 (niet meer beschikbaar)
€ 1.129,-


inclusief:
* Amsterdam-Malaga v.v. per Transavia
* transfers Malaga luchthaven-Cómpeta v.v.
* lokale transfers
* 7 overnachtingen in Hotel Balcón de Cómpeta in een 1-persoonskamer met bad en/of douche en toilet
* 7 x ontbijt (in het hotel), 7 x 3-gangendiner (in plaatselijke restaurantjes)
* plaatselijke meelopende Nederlands- en Spaanssprekende reisleider

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer met balkon € 50,-
* ruimbagage € 27,- per enkele reis (max. 20 kg)
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* eten en drinken onderweg
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook