Singlereis Wandelen Almijara Andalusië (hotel)

8 dagen
niveau 2.5
vliegtuig
vanaf € 1.125,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 15-02-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

zonnige, maar buien de zomer niet te warme bestemming, perfect om te wandelen
meelopende Nederlands en Soaans sprekende lokale reisleiding 
inclusief onbijt en diner in lokale restaurantjes

route: van glooiend tot flink stijgend, hoogteverschillen van 200 tot 500 meter. Per wandeldag wordt ca. 8-18 km afgelegd, in 3-6 uur. De wandelingen, vaak over geiten- en ezelpaden, gaan tot iets boven de 1000 meter (Cómpeta zelf ligt op ruim 600 meter).
groep: minimaal 6 / maximaal 16 reizigers.

Wandelreis in de achtertuin van de Costa del Sol
Het typisch Spaanse bergplaatsje Cómpeta ligt in de streek Axarquia in de zuidelijke regio Andalusië, verscholen aan het einde van een langgerekt dal en ver weg van het massatoerisme. Het ’witte dorp’ heeft een enorm natuurpark met de indrukwekkende Tejada- en Almijara-bergketens op de achtergrond als achtertuin.

Vooral het voorjaar, het najaar en de winter zijn ideale jaargetijden om er te wandelen met dagtemperaturen van 16-23 graden. In deze streek schijnt de zon maar liefst 325 dagen per jaar.

Het landschap van Axarquia heeft veel te bieden: beboste bergen die worden afgewisseld met open terrein en boomgaarden waarin olijven, amandelen en andere zuidvruchten groeien.

Onze lokale vertegenwoordiging is een familie van wandelliefhebbers. Ze verzorgen al het lokale vervoer naar de wandeltochten en één van hen zal tijdens alle wandelingen meelopen.

Het verblijf is in Hotel Balcón de Cómpeta, zowat in het midden van Cómpeta. Restaurantjes, barretjes, de supermarkt en andere winkels liggen direct om de hoek! 

Het plaatsje Cómpeta telt maar liefst 20 restaurantjes. Onze lokale vertegenwoordiging zorgt ervoor dat iedere avond een mooie grote tafel gereserveerd wordt voor de avondmaaltijd; liefst steeds in een ander restaurantje. Onze dagelijkse gezamenlijke avondmaaltijd is dus geregeld en inbegrepen in de reissom. Het ontbijt (ook inbegrepen) ontvangt u in de eetkamer van het hotel. 

Dag 1
Heenreis
Amsterdam-Malaga per Transavia. Bij aankomst staan er een of twee taxibusjes klaar om ons naar Cómpeta te brengen, gelegen op ca. 70 km van de luchthaven. We maken nader kennis met elkaar tijdens het eerste diner dat voor ons geserveerd wordt in een gezellig restaurantje in het dorp.

Dag 2
Cómpeta-Canillas-Archez-Cómpeta (ca. 8 km/3 uur)
Inloopwandeling naar Canillas, over een prachtig oud pad en langs een irrigatiekanaaltje met mooie vergezichten, naar Canillas. Via een rustig weggetje dalen we af naar het Moorse dorp Archez met een eeuwenoude klokkentoren. Vervolgens wandelen we via smalle ezelpaden en wijngaarden weer terug naar Cómpeta.
 

Dag 3
Cómpeta-Casa de la Mina-Cómpeta (ca. 12 km/4 uur). 
Wandeling over een bergkam, gelegen op 1020 m hoogte, met een brandwachttoren met prachtig uitzicht. Via een geitenpad dalen we af naar de gastvrije herberg Casa de la Mina, gelegen op 860 m hoogte. Via de Puerto del Collado (op 890 m hoogte) wandelen we terug naar Cómpeta.
 

Dag 4
Canillas - Rio Cajula - Canillas - Cómpeta (ca. 15 km/4 uur). 
We starten vandaag met de wandeling in Canillas, waar we naartoe gebracht worden. Via een geitenpad dalen we af naar de Puente Romano. Daarna lopen we stroomopwaarts langs de Rio Cajula door een nauwe kloof en langs een waterval. Door het dal van de Rio Turvilla lopen we weer terug naar Canillas. Aansluitend transfer terug naar Cómpeta.

Dag 5
Vrije dag
U kunt met andere reizigers samen een dagtocht naar Malaga maken, of een extra wandeling aan de Middellandse Zeekust maken, of een lokale wandeling in de directe omgeving van Cómpeta. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om iets heel rustigs te doen.

 

Dag 6
Cortijo del Daire-Collado de los Civiles-Rio Higueron-Blanquilla-Paez Blanca-Cortijo del Daire (ca. 18 km/6 uur) 
Een mooie natuurwandeling, onder andere door het dal van de Rio Higueron.

Dag 7
Fabrica de la Luz-Puerto Blanquillo-Lucero-Los Pradillos-Cómpeta (naar keuze ca. 17 km/5 uur of ca. 24 km/9 uur) 
Een afsluitende mooie natuurwandeling waarbij u de keuze heeft uit twee route- en afstandvarianten.

Dag 8
terugreis
Transfer met en of twee taxibusjes naar Malaga. Malaga-Amsterdam per Transavia.

Hotel Balcón de Cómpeta ***

ligging: aan de rand van het centrum van Cómpeta, enkele honderden meters van de Plaza Almijara.
faciliteiten: 2 zwembaden, buitenbar in de tuin, restaurant en een groot terras met groots uitzicht over de vallei, de bergen en de zee. Gratis wifi.  
kamers: alle kamers beschikken over een badkamer, telefoon, satelliet TV, airconditioning en kluisje. Tegen een toeslag (€ 80,-) is een superior kamer beschikbaar. Deze kamers zijn groter, recent gerenoveerd en hebben een balkon. inclusief:
* Amsterdam-Malaga v.v. per Transavia
* transfers Malaga luchthaven-Cómpeta v.v.
* lokale transfers
* 7 overnachtingen in Hotel Balcón de Cómpeta in een 1-persoonskamer met bad en/of douche en toilet
* 7 x ontbijt (in het hotel), 7 x 3-gangendiner (in plaatselijke restaurantjes)
* plaatselijke meelopende Nederlands en Spaans sprekende reisleider

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 100,-
* in te checken bagage € 26,- per enkele reis (20 kg)
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* eten en drinken onderweg
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook