Singlereis wandelen Almijara Andalusië (dorpshuis)

8 dagen
niveau 2.5
vliegtuig
vanaf € 975,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 19-04-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

zonnige, maar buiten de zomer niet te warme bestemming, perfect om te wandelen
meelopende Nederlands en Spaans sprekende lokale reisleiding 
inclusief onbijt en diner in lokale restaurantjes

route: van glooiend tot flink stijgend, hoogteverschillen van 200 tot 500 meter. Per wandeldag wordt ca. 8-18 km afgelegd, in 3-6 uur. De wandelingen, vaak over geiten- en ezelpaden, gaan tot iets boven de 1000 meter (Cómpeta zelf ligt op ruim 600 meter).
groep: minimaal 6 / maximaal 12 reizigers.

Wandelreis in de achtertuin van de Costa del Sol
Het typisch Spaanse bergplaatsje Cómpeta ligt in de streek Axarquia in de zuidelijke regio Andalusië, verscholen aan het einde van een langgerekt dal en ver weg van het massatoerisme. Het ’witte dorp’ heeft een enorm natuurpark met de indrukwekkende Tejada- en Almijara-bergketens op de achtergrond als achtertuin.

Vooral het voorjaar, het najaar en de winter zijn ideale jaargetijden om er te wandelen met dagtemperaturen van 16-23 graden. In deze streek schijnt de zon maar liefst 325 dagen per jaar.

Het landschap van Axarquia heeft veel te bieden: beboste bergen die worden afgewisseld met open terrein en boomgaarden waarin olijven, amandelen en andere zuidvruchten groeien.

Onze lokale vertegenwoordiging is een familie van wandelliefhebbers. Ze verzorgen al het lokale vervoer naar de wandeltochten en één van hen zal tijdens alle wandelingen meelopen.

Het verblijf is in enkele mooie dorpshuizen, in traditionele Andalusische stijl gebouwd, die hedendaags comfort bieden. De dorpshuizen liggen in het midden van het plaatsje Cómpeta. Restaurantjes, barretjes, de supermakt en andere winkels liggen direct om de hoek! In elk dorpshuis dat we gebruiken, bevinden zich 3 éénpersoonskamers. De badkamer en het toilet worden dus met 2 andere medereizigers gedeeld. De dorpshuizen liggen dicht bij elkaar, het centrum van Cómpeta is niet zo groot. 

Het plaatsje Cómpeta telt maar liefst 20 restaurantjes. Onze lokale vertegenwoordiging zorgt ervoor dat iedere avond een mooie grote tafel gereserveerd wordt voor de avondmaaltijd; liefst steeds in een ander restaurantje. Onze dagelijkse gezamenlijke avondmaaltijd is dus geregeld en inbegrepen in de reissom. Het ontbijt, ook gezamenlijk en inbegrepen, gebruiken we  altijd in het restaurantje La Taperia aan het kerkplein, dat elke dag om 8 uur open gaat. De ligging van het kerkplein is op maximaal 5 minuten lopen van onze dorpshuizen.

Dag 1
Heenreis
Amsterdam-Malaga per Transavia. Bij aankomst staan er een of twee taxibusjes klaar om ons naar Cómpeta te brengen, gelegen op ca. 70 km van de luchthaven. We maken nader kennis met elkaar tijdens ens het eerste diner dat voor ons geserveerd wordt in een gezellig restaurantje in het dorp.

Dag 2
Cómpeta-Canillas-Archez-Cómpeta (ca. 8 km/3 uur)
Inloopwandeling naar Canillas, over een prachtig oud pad en langs een irrigatiekanaaltje met mooie vergezichten, naar Canillas. Via een rustig weggetje dalen we af naar het Moorse dorp Archez met een eeuwenoude klokkentoren. Vervolgens wandelen we via smalle ezelpaden en wijngaarden weer terug naar Cómpeta.

Dag 3
Cómpeta-Casa de la Mina-Cómpeta (ca. 12 km/4 uur)
Wandeling over een bergkam, gelegen op 1020 m hoogte, met een brandwachttoren met prachtig uitzicht. Via een geitenpad dalen we af naar de gastvrije herberg Casa de la Mina, gelegen op 860 m hoogte. Via de Puerto del Collado (op 890 m hoogte) wandelen we terug naar Cómpeta.

Dag 4
Canillas-Rio Cajula-Canillas-Cómpeta (ca. 15 km/4 uur)
We worden met een terreinauito naar Canillas gebracht. Via een geitenpad dalen we af naar de Puente Romano. Daarna lopen we stroomopwaarts langs de Rio Cajula door een nauwe kloof en langs een waterval. Door het dal van de Rio Turvilla lopen we weer terug naar Canillas. Aansluitend transfer terug naar Cómpeta.

Dag 5
Vrije dag 
U kunt met andere reizigers samen een dagtocht naar Malaga maken, of een extra wandeling aan de Middellandse Zeekust maken, of een lokale wandeling in de directe omgeving van Cómpeta. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om iets heel rustigs te doen.

Dag 6
Cortijo del Daire-Collado de los Civiles-Rio Higueron-Blanquilla-Paez Blanca-Cortijo del Daire (ca. 18 km/6 uur) 
Een mooie natuurwandeling, onder andere door het dal van de Rio Higueron.
 

Dag 7
Fabrica de la Luz-Puerto Blanquillo-Lucero-Los Pradillos-Cómpeta (naar keuze ca. 17 km/5 uur of ca. 24 km/9 uur) 
Een afsluitende mooie natuurwandeling waarbij u de keuze heeft uit twee route- en afstandvarianten.
 

Dag 8
Terugreis
Transfer met een of twee taxibusjes naar Malaga. Malaga-Amsterdam per Transavia.

Dorpshuis in Cómpeta

Tijdens deze reis verblijft u in een dorpshuis in het centrum van Cómpeta. Verblijf in 1-persoonskamer met gedeelde woonkamer en gedeeld sanitair (met maximaal 2 andere medereizigers). inclusief:
* Amsterdam-Malaga v.v. per Transavia
* transfers Malaga luchthaven-Cómpeta v.v.
* lokale transfers
* 7 overnachtingen in een dorpshuis in het centrum van Cómpeta
* 7 x ontbijt en 3-gangendiner in plaatselijke restaurantjes
* plaatselijke meelopende Nederlands en Spaans sprekende reisleider

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* in te checken bagage € 26,- per enkele reis (20 kg)
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* eten en drinken onderweg
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook