Singlereis wandelen Almijara Andalusië (dorpshuis)

8 dagen
niveau 2 van 3
vliegtuig
beoordeling: 8.3
vanaf € 949,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 10-10-2023.
Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

zonnige, maar buiten de zomer niet te warme bestemming, perfect om te wandelen
meelopende Nederlands en Spaanssprekende lokale reisleiding 
inclusief onbijt en diner in lokale restaurantjes

route: van glooiend tot flink stijgend, hoogteverschillen van 250 tot 380 meter. Elke dag is er een begeleide ochtend- en een middagwandeling. Tijdens de ochtendwandeling zijn we 3 tot 4 uur onderweg (van 10:00 uur ´s tot 13:00 of 14:00 uur). Wanneer u niet mee gaat met de middagwandeling heeft u de rest van de dag vrij te besteden tot het avondeten. Wanneer u mee gaat met de middagwandeling bent u iedere dag 2 tot 2,5 uur langer onderweg (tot ongeveer 17 à 18 uur ’s middags). U kunt elke dag aan het eind van de ochtendwandeling besluiten of u verder wilt wandelen of terug wilt keren naar Cómpeta. Per wandeldag wordt ca. 6 tot 21 km afgelegd, in 3 tot 7 uur. De wandelingen, vaak over geiten- en ezelpaden, gaan tot iets boven de 1000 meter. Cómpeta zelf ligt op ruim 600 meter.
groep: minimaal 6 / maximaal 12 reizigers.

Wandelreis in de achtertuin van de Costa del Sol
Het typisch Spaanse bergplaatsje Cómpeta ligt in de streek Axarquia in de zuidelijke regio Andalusië, verscholen aan het einde van een langgerekt dal en ver weg van het massatoerisme. Het ’witte dorp’ heeft een enorm natuurpark met de indrukwekkende Tejada- en Almijara-bergketens op de achtergrond als achtertuin.

Vooral het voorjaar, het najaar en de winter zijn ideale jaargetijden om er te wandelen met dagtemperaturen van 16-23 graden. In deze streek schijnt de zon maar liefst 325 dagen per jaar.

Het landschap van Axarquia heeft veel te bieden: beboste bergen die worden afgewisseld met open terrein en boomgaarden waarin olijven, amandelen en andere zuidvruchten groeien.

Onze lokale vertegenwoordiging is een familie van wandelliefhebbers. Ze verzorgen al het lokale vervoer naar de wandeltochten en één van hen zal tijdens alle wandelingen meelopen.

Het verblijf is in enkele mooie dorpshuizen, in traditionele Andalusische stijl gebouwd, die hedendaags comfort bieden. De dorpshuizen liggen in het midden van het plaatsje Cómpeta. Restaurantjes, barretjes, de supermakt en andere winkels liggen direct om de hoek! In elk dorpshuis dat we gebruiken, bevinden zich 3 éénpersoonskamers. De badkamer en het toilet worden dus met 2 andere medereizigers gedeeld. De dorpshuizen liggen dicht bij elkaar, het centrum van Cómpeta is niet zo groot. 

Het plaatsje Cómpeta telt maar liefst 20 restaurantjes. Onze lokale vertegenwoordiging zorgt ervoor dat iedere avond een mooie grote tafel gereserveerd wordt voor de avondmaaltijd; liefst steeds in een ander restaurantje. Onze dagelijkse gezamenlijke avondmaaltijd is dus geregeld en inbegrepen in de reissom. Het ontbijt, ook gezamenlijk en inbegrepen, gebruiken we  altijd in het restaurantje La Taperia aan het kerkplein, dat elke dag om 8 uur open gaat. De ligging van het kerkplein is op maximaal 5 minuten lopen van onze dorpshuizen.

Dag 1
Heenreis
Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Malaga per Transavia voor de start van deze wandelreis voor singles!  Bij aankomst staan er een of twee taxibusjes klaar om ons naar Cómpeta te brengen, gelegen op ca. 70 km van de luchthaven. Afhankelijk van de vluchttijden is een begeleide dorpswandeling met bezoek aan het lokale museum mogelijk. We maken nader kennis met elkaar tijdens het eerste diner dat voor ons geserveerd wordt in een gezellig restaurantje in het dorp.

Dag 2
Cómpeta - Canillas - Archez - Cómpeta (ca. 6 km of 12,5 km)
Vanuit Cómpeta maken we een rondwandeling over mooie paden met avocado-, sinaasappel- en amandelplantages. Via een Romeins pad en de molenroute komen we langs de dorpen Canillas en Archez (ca. 6 km, 2,5 uur, hoogteverschil 180 meter). In de middag wandelen we verder door het natuurpark met bijzondere uitzichten om uiteindelijk weer in Cómpeta terug te keren (ca. 6,5 uur, 3 uur, hoogteverschil 300 meter).

Dag 3
Cómpeta-Salares-Cómpeta (ca. 7,5 km of 16,5 km)
In de ochtend hebben we een transfer naar Salares. Vanuit hier maken we een rondwandeling door een oud steeneikenbos en het natuurpark (ca. 7,5 km / 3 uur / hoogteverschil 280 meter). Daarna gaat het verder na de Romeinse brug en aansluitend maken we een rondwandeling langs de Rio Cajula waarna we terugkeren waar we zijn begonnen (ca. 9 km / 3 uur / hoogteverschil 320 meter).

Dag 4
Corumbela - Sayalonga (ca. 9,5 km of 16 km)
We worden naar Corumbela gebracht waar we een rondwandeling naar de ruïnes van een Moors fortencomplex op de strategische berg Ben Tomiz maken (ca. 9,5 km / 3,5 uur / hoogteverschil 260 meter). Daarna wandelen we via het dal van de Rio Ruvilla naar Sayalonga (ca. 6,5 km / 2,5 uur / hoogteverschil 250 meter).

Dag 5
Vrije dag
U kunt samen andere reizigers een bezoek aan Malaga brengen (per openbaar vervoer). Wanneer u liever een extra wandeling maakt kunt u vanuit Cómpeta naar de Middellandse Zee wandelen en terug reizen per openbaar vervoer. Ook zijn er voldoende wandelingen in de directe omgeving van Cómpeta. Onze reisleider helpt u graag op weg.

Dag 6
Puerto del Collado - Gavilán en Rio Torrox - Acébuchal (ca. 10 km of 21 km)
In de ochtend maken we een rondwandeling vanuit Cómpeta naar Puerto del Collado en Gavilán in het natuurpark (ca. 10 km / 3,5 uur / hoogteverschil 380 meter). Na terugkomst in Cómpeta worden we per landrover naar Rio Torrox gebracht voor de wandeling naar Acebuchal (ca. 11 km / 3,5 uur / hoogteverschil 380 meter).

Dag 7
Casa la Mina - El Pullido of Puerto del Collado (ca. 10 km of 17 km) 
Transfer per landrover naar Casa la Mina voor een mooie rondwandeling naar Loma del Daire en Venta Pradillos (ca. 10 km / 4 uur / hoogteverschil 240). Aansluitend een wandeling naar Rio Torrox waarbij we de keuze hebben om naar el Pullido (ca. 6 km / 2 uur / hoogteverschil 250 meter) of naar Puerto del Collado (ca. 8 km / 3,5 uur / hoogteverschil 380 meter) wandelen. 

 

Dag 8
Terugreis
Vandaag worden we per taxibusje naar de luchthaven van Malaga gebracht voor de vlucht van Malaga naar Amsterdam per Transavia. Eenmaal geland nemen we afscheid van elkaar en komt er een einde aan deze singlereis in Spanje.

Noot: elke dag is er een begeleide ochtend- en een middagwandeling. Tijdens de ochtendwandeling zijn we 3 tot 4 uur onderweg (van 10:00 uur ´s tot 13:00 of 14:00 uur). Wanneer u niet mee gaat met de middagwandeling heeft u de rest van de dag vrij te besteden tot het avondeten. Wanneer u mee gaat met de middagwandeling bent u iedere dag 2 tot 2,5 uur langer onderweg (tot ongeveer 17 à 18 uur ’s middags). U kunt elke dag aan het eind van de ochtendwandeling besluiten of u verder wilt wandelen of terug wilt keren naar Cómpeta. 

Dorpshuis in Cómpeta

Tijdens deze reis verblijft u in een dorpshuis in het centrum van Cómpeta. Verblijf in 1-persoonskamer met gedeelde woonkamer en gedeeld sanitair (met maximaal 2 andere medereizigers). Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* Amsterdam-Malaga v.v. per Transavia
* transfers Malaga luchthaven-Cómpeta v.v.
* lokale transfers
* 7 overnachtingen in een dorpshuis in het centrum van Cómpeta
* 7 x ontbijt en 3-gangendiner in plaatselijke restaurantjes
* plaatselijke meelopende Nederlands en Spaans sprekende reisleider

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* ruimbagage € 27,- per enkele reis (20 kg)
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* eten en drinken onderweg
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
8

Deze reis was geboekt door 2 stellen 3 alleengaande dames en 2 singles(waarvan ik er een ben). Deze combinatie is mij erg goed bevallen en dat mag van mij vaker zo georganiseerd worden

Huib scheffers, reisperiode oktober 2022
8

anoniem, reisperiode september 2022
9

Echte aanrader!

anoniem, reisperiode april 2022
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook