Singlereis wandelen Almijara Andalusië (dorpshuis)

8 dagen
niveau 2 van 3
vliegtuig
beoordeling: 8.9
vanaf € 999,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 10-10-2023.
Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

zonnige, maar buiten de zomer niet te warme bestemming, perfect om te wandelen
meelopende Nederlands en Spaanssprekende lokale reisleiding 
inclusief onbijt en diner in lokale restaurantjes

route: van glooiend tot flink stijgend, hoogteverschillen van 250 tot 380 meter. Elke dag is er een begeleide ochtend- en een middagwandeling. Tijdens de ochtendwandeling zijn we 3 tot 4 uur onderweg (van 10:00 uur ´s tot 13:00 of 14:00 uur). Wanneer u niet mee gaat met de middagwandeling heeft u de rest van de dag vrij te besteden tot het avondeten. Wanneer u mee gaat met de middagwandeling bent u iedere dag 2 tot 2,5 uur langer onderweg (tot ongeveer 17 à 18 uur ’s middags). U kunt elke dag aan het eind van de ochtendwandeling besluiten of u verder wilt wandelen of terug wilt keren naar Cómpeta. Per wandeldag wordt ca. 6 tot 21 km afgelegd, in 3 tot 7 uur. De wandelingen, vaak over geiten- en ezelpaden, gaan tot iets boven de 1000 meter. Cómpeta zelf ligt op ruim 600 meter.
groep: minimaal 6 / maximaal 12 reizigers.

Wandelreis in de achtertuin van de Costa del Sol
Het typisch Spaanse bergplaatsje Cómpeta ligt in de streek Axarquia in de zuidelijke regio Andalusië, verscholen aan het einde van een langgerekt dal en ver weg van het massatoerisme. Het ’witte dorp’ heeft een enorm natuurpark met de indrukwekkende Tejada- en Almijara-bergketens op de achtergrond als achtertuin.

Vooral het voorjaar, het najaar en de winter zijn ideale jaargetijden om er te wandelen met dagtemperaturen van 16-23 graden. In deze streek schijnt de zon maar liefst 325 dagen per jaar.

Het landschap van Axarquia heeft veel te bieden: beboste bergen die worden afgewisseld met open terrein en boomgaarden waarin olijven, amandelen en andere zuidvruchten groeien.

Onze lokale vertegenwoordiging is een familie van wandelliefhebbers. Ze verzorgen al het lokale vervoer naar de wandeltochten en één van hen zal tijdens alle wandelingen meelopen.

Het verblijf is in enkele mooie dorpshuizen, in traditionele Andalusische stijl gebouwd, die hedendaags comfort bieden. De dorpshuizen liggen in het midden van het plaatsje Cómpeta. Restaurantjes, barretjes, de supermakt en andere winkels liggen direct om de hoek! In elk dorpshuis dat we gebruiken, bevinden zich 3 éénpersoonskamers. De badkamer en het toilet worden dus met 2 andere medereizigers gedeeld. De dorpshuizen liggen dicht bij elkaar, het centrum van Cómpeta is niet zo groot. 

Het plaatsje Cómpeta telt maar liefst 20 restaurantjes. Onze lokale vertegenwoordiging zorgt ervoor dat iedere avond een mooie grote tafel gereserveerd wordt voor de avondmaaltijd; liefst steeds in een ander restaurantje. Onze dagelijkse gezamenlijke avondmaaltijd is dus geregeld en inbegrepen in de reissom. Het ontbijt, ook gezamenlijk en inbegrepen, gebruiken we  altijd in het restaurantje La Taperia aan het kerkplein, dat elke dag om 8 uur open gaat. De ligging van het kerkplein is op maximaal 5 minuten lopen van onze dorpshuizen.

Dag 1
Heenreis
Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Malaga per Transavia voor de start van deze wandelreis voor singles!  Bij aankomst staan er een of twee taxibusjes klaar om ons naar Cómpeta te brengen, gelegen op ca. 70 km van de luchthaven. Afhankelijk van de vluchttijden is een begeleide dorpswandeling met bezoek aan het lokale museum mogelijk. We maken nader kennis met elkaar tijdens het eerste diner dat voor ons geserveerd wordt in een gezellig restaurantje in het dorp.

Dag 2
Cómpeta - Canillas - Archez - Cómpeta (ca. 6 km of 12,5 km)
Vanuit Cómpeta maken we een rondwandeling over mooie paden met avocado-, sinaasappel- en amandelplantages. Via een Romeins pad en de molenroute komen we langs de dorpen Canillas en Archez (ca. 6 km, 2,5 uur, hoogteverschil 180 meter). In de middag wandelen we verder door het natuurpark met bijzondere uitzichten om uiteindelijk weer in Cómpeta terug te keren (ca. 6,5 uur, 3 uur, hoogteverschil 300 meter).

Dag 3
Cómpeta-Salares-Cómpeta (ca. 7,5 km of 16,5 km)
In de ochtend hebben we een transfer naar Salares. Vanuit hier maken we een rondwandeling door een oud steeneikenbos en het natuurpark (ca. 7,5 km / 3 uur / hoogteverschil 280 meter). Daarna gaat het verder na de Romeinse brug en aansluitend maken we een rondwandeling langs de Rio Cajula waarna we terugkeren waar we zijn begonnen (ca. 9 km / 3 uur / hoogteverschil 320 meter).

Dag 4
Fabrica de la Luz - Arroyo de la Cueva del Melero - Cueva del Agua (ca. 14 km/5 uur)
We worden weggebracht naar Fabrica de la Luz in Canillas de Albaida. Daar start een wandeling langs de rivier de Arroyo de la Cueva del Melero, en terug over een pad door het bos (ca. 8 km/3 uur, hoogteverschil 350 meter). Daarna gaat de middagwandeling verder van Fabrica de la Luz omhoog naar de grot Cueva del Agua (ca. 6 km/2 uur, hoogteverschil 340 meter).
 

Dag 5
Vrije dag
U kunt samen andere reizigers een bezoek aan Malaga brengen (per openbaar vervoer). Wanneer u liever een extra wandeling maakt kunt u vanuit Cómpeta naar de Middellandse Zee wandelen en terug reizen per openbaar vervoer. Ook zijn er voldoende wandelingen in de directe omgeving van Cómpeta. Onze reisleider helpt u graag op weg.

Dag 6
Puerto del Collado - Gavilán en Rio Torrox - Acébuchal (ca. 10 km of 21 km)
In de ochtend maken we een rondwandeling vanuit Cómpeta naar Puerto del Collado en Gavilán in het natuurpark (ca. 10 km / 3,5 uur / hoogteverschil 380 meter). Na terugkomst in Cómpeta worden we per landrover naar Rio Torrox gebracht voor de wandeling naar Acebuchal (ca. 11 km / 3,5 uur / hoogteverschil 380 meter).

Dag 7
Casa la Mina - El Pullido of Puerto del Collado (ca. 10 km of 17 km) 
Transfer per landrover naar Casa la Mina voor een mooie rondwandeling naar Loma del Daire en Venta Pradillos (ca. 10 km / 4 uur / hoogteverschil 240). Aansluitend een wandeling naar Rio Torrox waarbij we de keuze hebben om naar el Pullido (ca. 6 km / 2 uur / hoogteverschil 250 meter) of naar Puerto del Collado (ca. 8 km / 3,5 uur / hoogteverschil 380 meter) wandelen. 

 

Dag 8
Terugreis
Vandaag worden we per taxibusje naar de luchthaven van Malaga gebracht voor de vlucht van Malaga naar Amsterdam per Transavia. Eenmaal geland nemen we afscheid van elkaar en komt er een einde aan deze singlereis in Spanje.

Noot: elke dag is er een begeleide ochtend- en een middagwandeling. Tijdens de ochtendwandeling zijn we 3 tot 4 uur onderweg (van 10:00 uur ´s tot 13:00 of 14:00 uur). Wanneer u niet mee gaat met de middagwandeling heeft u de rest van de dag vrij te besteden tot het avondeten. Wanneer u mee gaat met de middagwandeling bent u iedere dag 2 tot 2,5 uur langer onderweg (tot ongeveer 17 à 18 uur ’s middags). U kunt elke dag aan het eind van de ochtendwandeling besluiten of u verder wilt wandelen of terug wilt keren naar Cómpeta. 

Dorpshuis in Cómpeta

Tijdens deze reis verblijft u in een dorpshuis in het centrum van Cómpeta. Verblijf in 1-persoonskamer met gedeelde woonkamer en gedeeld sanitair (met maximaal 2 andere medereizigers). Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs


inclusief:
* Amsterdam-Malaga v.v. per Transavia
* transfers Malaga luchthaven-Cómpeta v.v.
* lokale transfers
* 7 overnachtingen (1-persoons kamer) in een dorpshuis in het centrum van Cómpeta
* 7 x ontbijt en 3-gangendiner in plaatselijke restaurantjes
* plaatselijke meelopende Nederlands en Spaans sprekende reisleider

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* ruimbagage € 27,- per enkele reis (20 kg)

exclusief:
* eten en drinken onderweg
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 15,- per persoon (max. € 25,- per boeking)
9

Mooie afwisselende wandelingen, begeleid door de deskundige, flexibele en gezellige Onne Schepel. De accomodatie was prima en het was leuk om kennis te maken met allerlei restaurantjes in Cómpeta. Goed concept ook: kiezen of je hele of halve dag loopt. Het was de eerste keer dat ik in een groep in het buitenland wandelde. Een positieve ervaring en zeer de moeite waard!

Sandra van Beek, reisperiode mei 2023
9

Een fantastische reis, pittige wandelingen de keuze om 1 dagdeel te lopen, mooie natuur een gezellige groep, zon en niet te warm! ideaal. Super goede reisbegeleider.

anoniem, reisperiode mei 2023
10

Sinds een jaar of 10 ga ik met aktiva/ kras dit soort reizen maken. Dit was een van de betere. De accommodatie te plaatse was dik in orde en voor dit soort reizen luxe te noemen. Het eten varieerde omdat elke dag een ander restaurant aangegaan werd. Maar het belangrijkste: het wandelen. Reisleider Onne bood een gevarieerd programma door prachtig andalusië. Rekening houdend met de betere geoefende wandelaar alsmede de minder getrainde. Iedereen kon er voldoening uit halen. Op de vrije dag met de bus naar malaga, het Picassomuseum aangedaan. Kan deze reis eenieder die van wandelen en cultuur houdt aanraden.

John ter Velde, reisperiode mei 2023
9

Wat een topweek was het in Andalusie; Compete. We hebben prachtige wandelingen gemaakt en Onne Schepel, onze sympathieke en hulpvaardige reisleider kende de mooiste routes. Vaak waren dat verborgen pareltjes. Onne wist veel te vertellen over de geschiedenis van het gebied, wat het gebied nog aantrekkelijker maakten. We zaten met vier reisgenoten in een authentiek Spaans huis met twee dakterrassen. We hadden ieder onze eigen etage, zo hadden wij privacy als je dat wilde of we zagen elkaar op het dakterras. Wij leefden tussen de Spanjaarden met een prachtig uitzicht over het gezellige dorp. Iedere avond aten we in een ander restaurant in het dorp, wat leuk was ivm de afwisseling van de menukeuzes. Verder spreekt Onne goed Spaans wat de hele vakantie soepel deed verlopen. Verder vind ik de Spanjaarden ontzettend sympathiek en hulpvaardig. Kortom, een aanrader!

Ingrid Riechelmann, reisperiode mei 2023
9

Geweldige wandelvakantie in een super mooi berglandschap met een leuke groep mensen. De reisleider Onne was top, hij had oog voor iedere deelnemer en wilde het iedereen naar de zin maken. Alles werd goed geregeld door hem. Deze wandelreis is echt een aanrader!!!

Anita D., reisperiode mei 2023
8

Deze reis was geboekt door 2 stellen 3 alleengaande dames en 2 singles(waarvan ik er een ben). Deze combinatie is mij erg goed bevallen en dat mag van mij vaker zo georganiseerd worden

Huib scheffers, reisperiode oktober 2022
8

anoniem, reisperiode september 2022
9

Echte aanrader!

anoniem, reisperiode april 2022
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook