Singlereis Wandelen Abdij Rolduc en het Land van Rode Kerstvakantie 2022-2023

4 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
vanaf € 365,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 04-01-2023.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

23/12 nog 5 plaatsen, 31/12 nog 4 plaatsen en 4/1 nog 4 plaatsen!
meelopende reisleiding
uitsluitend 1-persoonskamers
uitgebreid diner op eerste kerstdag en oudejaarsavond

route: heuvels (hoogte max. ca. 150 m) afgewisseld met rivierdalen, met kleine hoogteverschillen. Per wandeldag wordt ca. 11-16 km afgelegd.
groep: minimaal 12/maximaal 24 reizigers

Wandelvakantie door het Duits-Nederlandse grensland
Het landgoed van Abdij Rolduc lijkt de abrupte overgang te zijn van het stedelijke gebied Parkstad Limburg en de zachtgolvende groene stilte in Duitsland voorbij het Drielandenpunt. De wandeltochten, die afwisselend over Nederlands en Duits grondgebied gaan, zijn een mix van gepubliceerde routes van de gemeenten Kerkrade en Herzogenrath. De streek heette in de Middeleeuwen Land van Rode waarvan later de plaatsnaam Kirchroa/Kerkrade is afgeleid.

Uitvalsbasis van deze wandelreis, kriskras door afwisselend landschap en langs mooie bezoekwaardige plekken onderweg, is het hotel van Abdij Rolduc, een fors voormalig kloostercomplex waarvan de oudste delen uit de 12e eeuw dateren, precies op de grens Nederland/Duitsland. Een anderhalf uur durende rondleiding door de gebouwen o.a. de kerk met de crypte, de historische bibliotheek in rococostijl en de bisschopskamer is inbegrepen. In en rondom de gebouwenverzameling van het hotel, bestaande uit een kerk, seminarie, oud gymnasium, wijngaard en omvangrijke tuin, heerst een prettige sfeer. De horecafaciliteiten zijn helemaal van deze tijd: in de gezellige brasserie "De kanunnik" of de hotelbar "De verloren zoon" voor een lekker biertje of wijntje, en in het restaurant (eetzaal) voor een smakelijke maaltijd. Dat komt dan goed uit want de reis is op basis van halfpension - dus het ontbijt en de avondmaaltijd zijn inbegrepen.

De streek staat werkelijk bol van lokale bezienswaardigheden, waar meestal "iets" historisch aan is... Die interessante plekjes en ook de wandelroutes zélf staan haarscherp beschreven in een mooi wandelgidsje dat u tevoren bij de reisbescheiden ontvangt, gezamenlijk uitgegeven door de gemeenten Kerkrade en Herzogenrath.

De combinatie van een comfortabel en sfeervol hotel in een oude abdij, de landschappelijke variatie van de streek en de couleur locale aan bezienswaardigheden onderweg maken de reis heel afwisselend en boeiend. De wintertinten, liefst beschenen door een laagstaande maar vriendelijke zon, maken het wandelen in het Duits/Limburgse grensgebied extra aantrekkelijk. 

De reis is exclusief voor singles: dus reizigers die zonder een vaste partner inschrijven, maar neem gerust een familielid, kennis of collega mee! Ontbijt en avondmaaltijd, van bovengemiddelde kwaliteit, staan dagelijks gereed en op zowel 25 als 31 december gaat het diner in uitgebreide vorm (5 resp. 4 gangen) en is dat extra smakelijk en rijk gesorteerd. De prachtige ambiance en professionele werkwijze van Rolduc leent zich uiteraard perfect voor deze sfeervolle maaltijden. Zie verder: data & prijzen.

 title=

Dag 1
Rolduc, aankomst per eigen vervoer tussen 12.30 en 13.00 uur. Groot parkeerterrein, gratis parkeren. Kerkrade heeft een station, afstand station-Rolduc 2 km/25 min. lopen. Om 13.00 uur informatie over de reis en de route door de reisleider. Aansluitend Broichbachtal wandeling (ca. 1,5 + 8 + 1,5 = 11 km/3,5 uur inclusief aan- en terugloop) met zicht op de hoge mijnberg van Alsdorf, via de Tiergarten Alsdorf, de kapel van Banneux en het 15e eeuwse Schloß Ottenfeld.

Dag 2
Graaf Saffenberg wandeling (ca. 14 + 2 = 16 km/5,5 uur inclusief afsteek naar het kunstenaarsdorp Rimburg voor de middagstop) via de Baalsbruggermolen een watermolen uit de 12e eeuw eens toebehorend aan Abdij Rolduc, de Finkenstein een rots die herinnert aan het in verband met de mijnbouw afgebroken dorp Finkenrath, en het dal van van het meanderende riviertje de Worm/Wurm.

Dag 3
Wurmtalwandeling in combinatie met het noordelijke deel van de Pauline von Borghesewandeling (ca. 1,5 + 7 + 5,5 + 1,5 = 15,5 km/5 uur inclusief aan- en afloop). Een vlakke tot glooiende route langs de oost- en westoever van de schilderachtige Worm/Wurm. Op de route passert u het (tot 1884) oude kolenmijntje Fürth waaraan zelfs een klein treintje nog herinnert, Burg Wilhelmstein en de uitspanning Teuterhof bij een manege.

Dag 4
Grupello wandeling (ca. 11 km/4 uur) langs het stuwmeer in de Anstel Cranenweyer. U passeert het klooster Elisabeth Stift uit 1877 gesticht door de Duitse zusters van de Orde der Elisabethinnen dat nu een seniorenverblijf is, het kasteel Erenstein met iets verderop de kasteeltuin met een borstbeeld van de Vlaamse beeldhouwer Gabriël Grupello, en de eerst afgebroken en later herbouwde Hoeve Klarenanstel (lokaal genoemd: 'Klöarenaselt') die eens behoorde tot Abdij Rolduc. Terugkomst in Rolduc ca. 15.00 uur. 

Abdijhotel Rolduc ***

ligging: rustig, op de grens Nederland/Duitsland, grenzend aan Kerkrade en Herzogenrath, ca. 10 km van Aachen.
faciliteiten:  groot en mooi hotelverblijf in een historisch gebouw, met een ruim restaurant (eetzaal), gezellige brasserie, hotelbar, grote tuin; op het eigen terrein is een kleine wijngaard. Groot parkeerterrein (gratis).
kamers: naar keuze 1-persoonskamer ECONOMY = zonder eigen douche/toilet (ca. 10 kamers delen 2 sanitaire units - dames/heren apart - met meerdere douches en toiletten) dan wel 1-persoonskamers COMFORT = met eigen douche/toilet. 
inbegrepen maaltijden: dagelijks ontbijt (buffet) en diner inbegrepen. Op 25 en 31 december een extra uitgebreid (5 resp. 4 gangen), luxe en smakelijk diner. Vegetarisch is mogelijk, opgeven bij boeking. 

Bereikbaarheid
per auto: aan de rand van Kerkrade, via de A76 richting grens afslag 7, navigatie Heyendallaan, gratis parkeren.
per OV: trein NS + trein Arriva naar Kerkrade, ca. 2 km (25 min.) lopen.
Alle (4) wandelingen gaan vanuit Rolduc. U heeft ter plaatse uw auto dus niet nodig om naar de wandelingen te rijden.

Wat is er inbegrepen?


23.12 Kerstmis:
3 x ontbijt, 3 x diner waarvan 1 x (25 december) extra uitgebreid (5 gangen, voorafgegaan door een apéritief met een amuse), luxe en smakelijk
27.12 Tussen kerst en nieuwjaar:
3 x ontbijt, 3 x diner 
31.12 Oud en nieuw:
3 x ontbijt, 3 x diner waarvan 1 x (31 december) extra uitgebreid (4 gangen, voorafgegaan door een apéritief met een amuse), luxe en smakelijk
04.01 Eerste dagen januari
3 x ontbijt, 3 x diner

inclusief:
* verblijf in 1-persoonskamer met gedeelde douche/toilet basis van halfpension (ontbijt + diner)
* Aktiva-reisleiding 
* rondleiding door Rolduc (ca. 1,5 uur)
* Nederlandstalig wandelroute-gidsje

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer met eigen douche en toilet € 115,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* bijdrage SGR
* reserveringskosten
 
Ik heb een hele fijne en gezellige reis gehad. Goed verzorgd, soms een beetje rommelig, maar dat vind ik niet erg. En ook erg leuke reisgenoten.
Nelleke Stegeman
ik heb met de kerstdagen een 4-daagse wandelreis in het Eiffel gebergte gemaakt. Overnachting in Abdij Rolduc en maar liefst twee kerstdiners in het hotel. Tijdens de 4e daagse wandelwandelreis hebben we ook 3 dagwandelingen gemaakt. Om alles samen te vatten, het was een prachtige reis, een leuke en gezellige overnachting locatie en de diners waren super. En dit alles onder begeleiding van Coos en Twain, zij zorgden ervoor dat de reis vlekkeloos en in goede banen verliep. Voor mij is de volgende bestemming ook een Aktiva reis. Coos, Twain, en medewerkers van het kantoor, allemaal bedankt. Hartelijke groet, Gerrit
gerrit van unen
Prachtige locatie. Aardige en goede reisleider
F. van den Broek
De wandelkerstreis vanuit Rolduc was een heerlijke reis. Dit keer had ik het grote geluk, ondanks op indeling geboekt te hebbende, een prachtige kamer voor me alleen te krijgen. In de groep zaten mensen die ik al eerder had ontmoet en nieuwe leuke contacten ontstonden. Het werden vier hele fijne wandeldagen. De groep was wat te groot en dat maakte de energie soms wat te veel, maar dat was het enige minpuntje. De locatie was wederom voortreffelijk met zeer vriendelijke bediening, heerlijk eten en prachtige versiering. Een aanrader!
Annemieke
Ik heb een heel fijne reis gehad. een feestelijke oudjaarsavond, met heerlijk eten. Het nieuwjaar werd met oliebol en drank ingeluid. verder leuke wandelingen in een stedelijke omgeving. Hoe vinden ze dat. De groep vond ik wel erg groot, meer dan 40 personen.
n.n
Ik heb een prima wandelkerstvakantie gehad in in Rolduc, ook door de geode zorgen van reisleiders Toine, Koos en Eveline
Annemiek Meertens
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook