Singlereis Wandelen Abdij Rolduc en Aachener Land

5 dagen
niveau 1
minibus
vanaf € 460,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 24-10-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

4 x ontbijt en avondmaaltijd (3-gangen) inbegrepen
inclusief: historische rondleiding van 1,5 uur
overnachten in een voormalig klooster
route: heuvels (max. ca. 150 m) afgewisseld met rivier- en beekdalen, met overwegend kleine hoogteverschillen. Per wandeldag wordt ca. 11-17 km afgelegd.
groep: minimaal 6/maximaal 16 reizigers.

Wandelen door het Duitse Grensland
Het grote terrein van Abdij Rolduc lijkt de abrupte overgang van het industriële gebied Parkstad Limburg en het zachtgolvende groene landschap in Duitsland voorbij het Drielandenpunt. De wandeltocht gaat over Duits grondgebied en neemt ook het meest zuidoostelijke snippertje Nederland mee. De wandelingen worden uitgevoerd in de wijde omgeving ten noorden en zuidoosten van Aachen (Aken). Deze streek staat werkelijk bol van lokale bezienswaardigheden, waar meestal wel "iets" historisch over te vertellen is.
Uitvalsbasis van deze wandelreis is het Abdijhotel Rolduc, een vroeger kloostercomplex, waarvan de oudste delen uit de 12e eeuw dateren. Een historische rondleiding door het gebouw inclusief de kerk en de crypte is gereserveerd en inbegrepen in de reissom.  
De combinatie van het verblijf in een oude abdij, de landschappelijke variatie van de streek en de couleur locale aan bezienswaardigheden onderweg maken de reis heel afwisselend en boeiend. De zomer-, herfst-, winter- en lentetinten, liefst beschenen door een vriendelijke zon, maken het wandelen in het Limburgse/Duitse grensgebied extra aantrekkelijk in alle jaargetijden.
 

Dag 1
Eindhoven Station NS-Rolduc (ca. 105 km) per minibus (11.00-12.30 uur). Informatie over de reis en de route door de reisleider. Wandeling (ca. 11 km/3 uur) van Herzogenrath naar Alsdorf met de kleine en vrij toegankelijke Tiergarten Alsdorf (pauzestop mogelijk) en terug naar Rolduc, door het Broibachtal en via Schloss Ottenfeld (oudste delen 14e eeuw, herbouwd in 1878). Inchecken Rolduc.
 

Dag 2
Transfer naar Vaals. Wandeling (ca. 14 km/5 uur) van het oude centrum van Vaals met het deftige Von Clermonthuis (thans het gemeentehuis) en het voormalige douanehuisje via Seffent met een oud kasteeltje en Laurensberg met het statige Schloss Rahe naar Teuterhof in het dal van de Wurm. Transfer naar Rolduc.
 

Dag 3
Wandeling (ca. 17 km/5 uur) van Rolduc via Herzogenrath naar Verlautenheide door het bosrijke dal van de Wurm, via Haaren met het Jüdische Friedhof en de kapel Haarener Kreuz met een weids uitzicht over de omgeving van Aachen. Transfer naar Rolduc.
 

Dag 4
Transfer naar Verlautenheide. Wandeling (ca. 17 km/5 uur) via het natuurgebied Münsterbusch, het Brander Wald, de mooie vallei van het riviertje de Inde en de Kornelimünsterer Klause (kapel) naar het fraaie plaatsje Kornelimünster met de Sankt Korneliuskirche met prachtige gebrandschilderde ramen. Transfer naar Rolduc.
 

Dag 5
Uitchecken Rolduc. Wandeling (ca. 15 km/4 uur) naar het kunstenaarsdorp Rimburg (pauzestop mogelijk) en terug door het Wurmtal. Rolduc-Eindhoven per minibus (15.30-17.00 uur).
 

Abdijhotel Rolduc

ligging: rustig, op de grens Nederland/Duitsland, grenzend aan Kerkrade en Herzogenrath, ca. 10 km van Aachen.
faciliteiten:  groot en mooi gastenverblijf in een historisch gebouw, met een ruim restaurant (eetzaal), gezellige brasserie, hotelbar, grote tuin; op het eigen terrein is een kleine wijngaard. Groot parkeerterrein (gratis).
kamers: naar keuze 1-persoonskamer ECONOMY = zonder eigen douche/toilet (ca. 10 kamers delen 2 sanitaire units - dames/heren apart - met meerdere douches en toiletten) dan wel 1-persoonskamers COMFORT = met eigen douche/toilet.
inbegrepen maaltijden: dagelijks ontbijt (buffet) en diner inbegrepen. Vegetarisch is mogelijk, opgeven bij boeking

inclusief
* Eindhoven Station NS-Rolduc v.v. per minibus
* verblijf in 1-persoonskamer met gedeelde bad/douche en toilet op basis van halfpension (logies + ontbijt + diner)
* Aktiva-reisleiding
* rondleiding door Rolduc (ca. 1,5 uur)
* toeristenbelasting

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer met eigen bad/douche en toilet € 126,-
* korting 2-persoonskamer met gedeelde bad/douche en toilet (indien met 2 personen geboekt binnen een boeking) € 45,-
* korting 2-persoonskamer met eigen bad/douche en toilet (indien met 2 personen geboekt binnen een boeking) € 100,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* consumpties onderweg
* bijdrage SGR
* reserveringskosten
 
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook