Singlereis Wandelen Abdij Rolduc en Aachener Land

5 dagen
niveau 1 van 3
minibus
beoordeling: 8.8
vanaf € 525,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 11-09-2023.
Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

4 x ontbijt en 4 x 3-gangendiner inbegrepen
inclusief: historische rondleiding van 1,5 uur
incl. wandelingen op de heen- en terugreisdag
route: heuvels (max. ca. 150 m) afgewisseld met rivier- en beekdalen, met overwegend kleine hoogteverschillen. Per wandeldag wordt ca. 11-17 km afgelegd. De reisleiding voert per minibus transfers uit naar het begin- en eindpunt van de wandelingen en loopt dus niet mee; u komt de reisleider onderweg regelmatig tegen en die kan in overleg een eerdere terugtransfer uitvoeren indien omstandigheden (slecht weer, moeilijke route) dat zouden verlangen.
groep: minimaal 6/maximaal 16 reizigers.

Wandelen door het Duitse grensgebied
Het grote terrein van Abdij Rolduc lijkt de abrupte overgang van het industriële gebied Parkstad Limburg en het zachtgolvende groene landschap in Duitsland voorbij het Drielandenpunt. De wandeltocht gaat merendels over Duits grondgebied en neemt ook het meest zuidoostelijke snippertje Nederland mee. De wandelingen worden uitgevoerd in de wijde omgeving ten noorden en zuidoosten van Aachen (Aken). Deze streek staat werkelijk bol van lokale bezienswaardigheden, waar meestal wel "iets" historisch over te vertellen is. Op de eerste en de laatste dag wandelt de reisleider mee, bij de overige wandelingen volgt die met de minibus op korte afstand.

Uitvalsbasis van deze wandelreis is het Abdijhotel Rolduc, een vroeger kloostercomplex, waarvan de oudste delen uit de 12e eeuw dateren. Een historische rondleiding door het gebouw inclusief de kerk en de crypte is gereserveerd en inbegrepen in de reissom.  

De combinatie van het verblijf in een oude abdij, de landschappelijke variatie van de streek en de couleur locale aan bezienswaardigheden onderweg maken de reis heel afwisselend en boeiend. De zomer-, herfst-, winter- en lentetinten, liefst beschenen door een vriendelijke zon, maken het wandelen in het Limburgse/Duitse grensgebied extra aantrekkelijk in alle jaargetijden.
 

Dag 1
Vandaag begint uw single wandelvakantie. Eindhoven Station NS-Rolduc (ca. 110 km) per minibus (11.00-12.30 uur). Informatie over de reis en de route door de reisleider. Wandeling (ca. 11 km/3,5 uur) met zicht op de hoge mijnberg van Alsdorf, via de Tiergarten Alsdorf, de kapel van Banneux en het 15e eeuwse Schloß Ottenfeld. Inchecken Rolduc.

 

Dag 2
Transfer naar Vaals. Wandeling (ca. 14 km/5 uur) van het oude centrum van Vaals met het deftige Von Clermonthuis (thans het gemeentehuis) en het voormalige douanehuisje via Seffent met een oud kasteeltje en Laurensberg met het statige Schloss Rahe naar Teuterhof in het dal van de Wurm. Transfer naar Rolduc.
 

Dag 3
Wandeling (ca. 17 km/5 uur) van Rolduc via Herzogenrath naar Verlautenheide door het bosrijke dal van de Wurm, via Haaren met het Jüdische Friedhof en de kapel Haarener Kreuz met een weids uitzicht over de omgeving van Aachen. Transfer naar Rolduc.
 

Dag 4
Transfer naar Verlautenheide. Wandeling (ca. 17 km/5 uur) via het natuurgebied Münsterbusch, het Brander Wald, de mooie vallei van het riviertje de Inde en de Kornelimünsterer Klause (kapel) naar het fraaie plaatsje Kornelimünster met de Sankt Korneliuskirche met prachtige gebrandschilderde ramen. Transfer naar Rolduc.
 

Dag 5
Uitchecken uit Rolduc. Wandeling (ca. 16 km/5 uur) via de Baalsbruggermolen een watermolen uit de 12e eeuw eens toebehorend aan Abdij Rolduc, het kunstenaarsdorp Rimburg en de Finkenstein een rots die herinnert aan het in verband met de mijnbouw afgebroken dorp Finkenrath. Afsluiting door het mooie dal van het meanderende riviertje de Worm/Wurm. Rolduc-Eindhoven per minibus (15.30-17.00 uur) waarna deze singlereis ten einde komt.
 

Abdijhotel Rolduc ***

ligging: rustig, op de grens Nederland/Duitsland, grenzend aan Kerkrade en Herzogenrath, ca. 10 km van Aachen.
faciliteiten: grote en mooie verblijfsaccommodatie in een historisch gebouw, met een ruim restaurant (eetzaal), gezellige brasserie, hotelbar, grote tuin; op het eigen terrein is een kleine wijngaard. 
kamers: naar keuze 1-persoonskamer ECONOMY = zonder eigen douche/toilet (ca. 10 kamers delen 2 sanitaire units - dames/heren apart - met meerdere douches en toiletten) dan wel 1-persoonskamer COMFORT = met eigen douche/toilet.
inbegrepen maaltijden: dagelijks ontbijt (buffet) en diner (buffet of uitgeserveerd, afhankelijk van de hotelbezetting) inbegrepen. Keuze uit vlees, vis en vegetarisch.
 

Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Ma 05-06-2023 (niet meer beschikbaar)
€ 525,-
Ma 14-08-2023 (niet meer beschikbaar)
€ 525,-


inclusief
* Eindhoven Station NS-Rolduc v.v. per minibus
* lokale transfers naar/van de wandelingen per minibus
* verblijf in 1-persoonskamer met gedeelde bad/douche en toilet op basis van halfpension (logies + ontbijt + diner)
* Aktiva-reisleiding
* historische rondleiding door Rolduc (ca. 1,5 uur)
* toeristenbelasting

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer met eigen bad/douche en toilet € 140,-
* korting 2-persoonskamer met gedeelde bad/douche en toilet (indien met 2 personen geboekt binnen een boeking) € 52,-
* toeslag 2-persoonskamer met eigen bad/douche en toilet (indien met 2 personen geboekt binnen een boeking) € 40,-

exclusief:
* consumpties onderweg
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 15,- per persoon (max. € 25,- per boeking)
 
8

Rolduc is een een sfeervolle locatie met mooie wandelingen in de regio en met Willemein als reisleidster was de wandelvakantie compleet.

Jeroen, reisperiode september 2022
8

Rolduc prachtige locatie, goed eten, mooie wandelingen in/door schilderachtige natuur en dorpjes, waarbij je soms niet ontkomt aan de aanwezige verstedelijking. Fijne vakantie gehad.

anoniem, reisperiode september 2022
8

anoniem, reisperiode september 2022
10

Viel met m,n neus in de boter, prachtig verblijf met eigen bier, uit de brouwerij. Leuke gezellige groep, en reisleidster Willemien. omgeving is schitterend, Kerkrade,Herzogenrath, Wurmtal,Wormdal, wonderschone natuur. Na afloop van de wandeling gezamenlijk eten, en en daarna samen op terras drinken en buurten.

Pascal Stark, reisperiode augustus 2022
10

Prachtige wandelvakantie vanuit de sfeervolle en historische abdij Rolduc. Leuk om op de eerste avond tijdens een rondleiding van een enthousiaste vrijwilliger meer te horen over de rijke geschiedenis van Rolduc. Voor de liefhebbers van de LAW-route Eifelsteig: met deze wandelvakantie koppel je er aan "voorkant" nog twee extra wandeletappes aan vast. Van Rolduc wandel je namelijk via het dal van de rivier de Worm naar Verlatenheide en de dag erna van Verlautenheide via het dal van de Inde naar het Benediktusplatz in Kornelimunster, startpunt van de Eifelsteig Aken-Trier.

Annemiek Meertens, reisperiode augustus 2022
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook