Singlereis wandelen Abdij Rolduc en Aachener Land Kerstvakantie 2022-2023

4 dagen
niveau 1 van 3
minibus
vanaf € 475,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 31-12-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

31/12 nog 2 plaatsen!
transfers per minibus
historische rondleiding van 1,5 uur
uitgebreid diner op eerste kerstdag en oudjaarsdag
Wandelen door het Duitse Grensland
Het grote terrein van Abdij Rolduc lijkt de abrupte overgang van het industriële gebied Parkstad Limburg en het zachtgolvende groene landschap in Duitsland voorbij het Drielandenpunt. De wandeltocht gaat merendels over Duits grondgebied en neemt ook het meest zuidoostelijke snippertje Nederland mee. De wandelingen worden uitgevoerd in de wijde omgeving ten noorden en zuidoosten van Aachen (Aken). Deze streek staat werkelijk bol van lokale bezienswaardigheden, waar meestal wel "iets" historisch over te vertellen is. Op alle wandeldagen volgt de reisleider met de minibus op korte afstand.

Uitvalsbasis van deze wandelreis is het Abdijhotel Rolduc, een vroeger kloostercomplex, waarvan de oudste delen uit de 12e eeuw dateren. Een historische rondleiding door het gebouw inclusief de kerk en de crypte is gereserveerd en inbegrepen in de reissom.  

De combinatie van het verblijf in een oude abdij, de landschappelijke variatie van de streek en de couleur locale aan bezienswaardigheden onderweg maken de reis heel afwisselend en boeiend. De wintertinten, liefst beschenen door een vriendelijke zon, maken het wandelen in het Limburgse/Duitse grensgebied extra aantrekkelijk in de winter.
 
 title=

Dag 1
Eindhoven Station NS-Rolduc (ca. 110 km) per minibus (11.00-12.30 uur). Informatie over de reis en de route door de reisleider. Wandeling (ca. 11 km/3 uur) van Herzogenrath naar Alsdorf met de kleine en vrij toegankelijke Tiergarten Alsdorf (pauzestop mogelijk) en terug naar Rolduc, door het Broibachtal en via Schloss Ottenfeld (oudste delen 14e eeuw, herbouwd in 1878). Inchecken in Rolduc.

Dag 2
Wandeling (ca. 17 km/5 uur) van Rolduc via Herzogenrath naar Verlautenheide door het bosrijke dal van de Wurm, via Haaren met het Jüdische Friedhof en de kapel Haarener Kreuz met een weids uitzicht over de omgeving van Aachen. Transfer naar Rolduc.

Dag 3
Transfer naar Verlautenheide. Wandeling (ca. 17 km/5 uur) via het natuurgebied Münsterbusch, het Brander Wald, de mooie vallei van het riviertje de Inde en de Kornelimünsterer Klause (kapel) naar het fraaie plaatsje Kornelimünster met de Sankt Korneliuskirche met prachtige gebrandschilderde ramen. Transfer naar Rolduc.

Dag 4
Uitchecken uit Rolduc. Wandeling (ca. 15 km/4 uur) naar het kunstenaarsdorp Rimburg (pauzestop mogelijk) en terug door het Wurmtal. Rolduc-Eindhoven Station NS per minibus (15.30-17.00 uur). 

Abdijhotel Rolduc ***

ligging: rustig, op de grens Nederland/Duitsland, grenzend aan Kerkrade en Herzogenrath, ca. 10 km van Aachen.
faciliteiten: groot en mooi hotelverblijf in een historisch gebouw, met een ruim restaurant (eetzaal), gezellige brasserie, hotelbar, grote tuin; op het eigen terrein is een kleine wijngaard. Groot parkeerterrein (gratis).
kamers: naar keuze 1-persoonskamer ECONOMY = zonder eigen douche/toilet (ca. 10 kamers delen 2 sanitaire units - dames/heren apart - met meerdere douches en toiletten) dan wel 1-persoonskamers COMFORT = met eigen douche/toilet.
inbegrepen maaltijden: dagelijks ontbijt (buffet) en diner inbegrepen. Op 25 en 31 december een extra uitgebreid, luxe en smakelijk diner. Vegetarisch is mogelijk, opgeven bij boeking.

Bereikbaarheid
per auto: aan de rand van Kerkrade, via de A76 richting grens afslag 7, navigatie Heyendallaan, gratis parkeren.
per OV: trein NS + trein Arriva naar Kerkrade, ca. 2 km (25 min.) lopen. U heeft ter plaatse uw auto niet nodig om naar de wandelingen te rijden.Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Vr 23-12-2022 (niet meer beschikbaar)
€ 475,-
Di 27-12-2022 (niet meer beschikbaar)
€ 440,-
Wo 04-01-2023 (niet meer beschikbaar)
€ 410,-


23.12 Kerstmis:
3 x ontbijt, 3 x diner waarvan 1 x (25 december) extra uitgebreid, luxe en smakelijk
27.12 Tussen kerst en nieuwjaar:
3 x ontbijt, 3 x diner 
31.12 Oud en nieuw:
3 x ontbijt, 3 x diner waarvan 1 x (31 december) extra uitgebreid, luxe en smakelijk
04.01 Eerste dagen januari
3 x ontbijt, 3 x diner

inclusief:
*
Eindhoven-Rolduc v.v. per minibus
* verblijf in 1-persoonskamer met gedeelde douche/toilet basis van halfpension (ontbijt + diner)
* transfers per minibus naar de begin- en eindpunten van de wandelingen
* Aktiva-reisleiding 
* rondleiding door Rolduc (ca. 1,5 uur)

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer met eigen douche en toilet € 115,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* bijdrage SGR
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook