Singlereis Wandelen Sever Ceska 60+

8 dagen
niveau 2
trein
beoordeling: 9
vanaf € 730,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 10-06-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

1-persoonskamer inclusief
ontbijt en diner inclusief
verblijf in een gezellig familiehotel
voor reizigers vanaf 60 jaar

route: wandelingen door heuvelachtig tot licht-bergachtig terrein met hoogteverschillen van enkele honderden meters. Per wandeldag wordt ca. 15 km (1 keer ca. 10 km en 1 keer ca. 12 km) afgelegd. De reisleider kan variëren in de lengte en de duur van de routes. 
groep: minimaal 8 / maximaal 16 reizigers.

Zvicina, Boheemse Paradijs en Reuzengebergte
Tsjechië is een perfect land voor een wandelvakantie: vanwege de combinatie van natuur en boerenlandschap, de matige hoogteverschillen en de uitstekende routemarkeringen. Kortom: niet te ver weg van de mensen, en niet te zwaar of te moeilijk.

Uitvalsbasis voor deze afwisselende wandelreis is een gezellig familiehotel van Nederlandse eigenaren, een gebouw uit 1866 maar grotendeels gerenoveerd, bij het kleine dorp Bila Tremesna. De ligging is dicht bij de voet van de berg Zvicina, in het voorland van het Reuzengebergte, de berg waarnaar we op de dag na aankomst een inleidende wandeling maken. De andere tochten die we maken, zijn een gevarieerde mix van natuur en een beetje cultuur: het stadje Dvur Kralové bijvoorbeeld of een tocht naar de oudste stuwdam van Tsjechië, zo mooi ingebed in het heuvelachtige boslandschap, als een sprookjesbeeld van Anton Pieck. We maken een wandeling van een dag naar Kuks, bekend om haar historisch ziekenhuis en beelden van Matthias Braun, een bekende beeldhouwer, midden in het bos

In het Boheemse Paradijs, ook Cesky Raj genoemd, wandelen we letterlijk op, over en onder de grillige rotsformaties. Nergens anders in Tsjechië is het landschap zo uniek en onwerkelijk als daar.

Bekijk hier een fotoreportage van deze reis, in de zomer van 2019 gemaakt door Peter Cornelissen, een van onze vaste reizigers.

Dag 1
Heenreis
Elk Nederlands of Belgisch Station-Zittau (ca. 850 km) per trein (vertrek Amsterdam ca. 07.00 uur, Utrecht ca. 07.30 uur, Arnhem ca. 08.00 uur, aankomst ca. 18.30 uur). Transfer naar Bila Tremesna (ca. 1 uur 30 min, u ontvangt van het hotel een snack).

Dag 2
Berg Zvicina
Wandeling (ca. 10 km/4 uur) vanuit het hotel rondom de berg Zvicina.

Dag 3
Kuks
Wandeling (ca. 15 km/5 uur) in de omgeving van Kuks, met haar prachtige historische ziekenhuis met apotheek en kruidentuin. Route door een bosrijke omgeving met zandstenen beelden in het bos. Transfers per stoptrein (enkele reis ca. 15 minuten) vanuit het hotel heen en terug naar Dvůr Králové waar de wandeling begint en eindigt.
 

Dag 4
Dvur Králové
Wandeling vanuit het hotel via de 19e eeuwse stuwdam (de oudste van Tsjechië en sinds 2010 Unesco-werelderfgoed, ligging midden in het bos als een sprookjesprent van Anton Pieck) naar Dvůr Králové met een gezellig marktplein. Het stadje is bekend om haar dierentuin. Per lokale bus terug naar het hotel (ca. 15 min).

Dag 5
Vrije dag
Mogelijkheid voor een bezoek aan Hradec Králové of Praag op eigen gelegenheid. Ter plaatse ontvangt u de treintijden (station 1 kilometer) en de informatie o.a. over een stadswandeling. Alternatief: een extra wandeling in de directe omgeving van het hotel.

Dag 6
Pecka
Wandeling (ca. 12 km/4 uur) naar de burcht van Pecka, nu deels een ruïne. Binnen is een expositie over de voormalige eigenaar en bewoner Krystof Harant, die 7 talen sprak, muziek componeerde en in 1608 een boek schreef over zijn pelgrimage naar Jerusalem. Per lokale bus terug naar het hotel (ca. 15 min.).

Dag 7
Cesky Raj
Wandeling (ca. 15 km/5 uur) door het nationale natuurpark Cesky Raj (Boheemse Paradijs) met unieke grillige rotsformaties. Sinds 1955 is het een beschermd natuurgebied onder de naam Chko Český Ráj en in 2005 werd het uitgeroepen tot UNESCO Geopark. Het natuurpark biedt miljoenen jaren oude zandsteenrotsen, diepe dalen, glinsterende bergmeren en mooie vergezichten over de bosrijke omgeving. Hier en daar zijn oude kastelen en burchten. De trekpleister van Mala Skala is de boven op een rotsmassief gebouwde gotische burcht Vranov Pantheon (waar de busten staan van de drie keizers die de slag tegen Napoleon bij Leipzig hebben gewonnen) met een prachtig uitzicht. Treintransfer heen en terug 1,5 uur.

Dag 8
Terugreis
Transfer naar Zittau (het hotel geeft een ontbijtpakket mee). Zittau-Elk Nederlands of Belgisch station per trein (vertrek Zittau ca. 09.00 uur, aankomst Arnhem ca. 20.00 uur, Utrecht ca. 20.30 uur, Amsterdam ca. 21.00 uur). 

Hotel Pod Zvicinou ***

ligging: rustig in de bosrijke natuur, bij de berg Zvicina, uitzicht op het Reuzengebergte (Krkonose), tussen 2 kleine dorpjes (w.o. Bila Tremesna) in, 10 minuten lopen van het station.
faciliteiten: bar, restaurant, zwembad (buitenbad, bronbad), gratis wifi.
kamers: 1- en 2- persoonskamers met douche en toilet
maaltijden: ontbijt en diner in het restaurant van het hotel. Op dag 1 bij aankomst (ca. 21.00 uur) een snack-pakket. Op dag 8 een ontbijt-pakket (i.v.m. vertrek om ca. 06.30 uur). 
extra: na een wandeltocht kunt u heerlijk relaxen in de hot tub, infrarood sauna of gebruik maken van een welverdiende massage (deze services tegen betaling), of in de zomer het buitenzwembad gebruiken (gratis).Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs


inclusief:
* Elk Nederlands of Belgisch station-Zittau v.v. per trein incl. zitplaatsreservering
* Zittau-Bila Tremesna v.v. per minibus
* 7 overnachtingen halfpension (ontbijt en diner inbegrepen) in 1-persoons kamer met douche en toilet
* plaatselijk vervoer per trein, minibus en lokale bus
* lokale toegewijde Nederlands-, of Engelssprekende reisleider

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 45,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* overige maaltijden (overdag, onderweg) 
* eventuele entrees 
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
9

Een leuke groep van 10, niet te groot, niet te klein, een meer dan voortreffelijke gids Erik en een mooi, boeiend en afwisselend deel van Tsjechië waar nauwelijks buitenlands toerisme is, al die ingrediënten maakten dit een van de beste wandelvakanties die Aktiva te bieden heeft.

anoniem, reisperiode juni 2022
Het was goed georganiseerd en daardoor heb ik heerlijk kunnen genieten van een ontspannen wandelweek. Nadeel was wel dat er best moeilijk gedaan werd over vegetarisch eten, terwijl dit van te voren was gemeld. De praktijk viel echter mee en was goed te doen.
Sheila Pels
Het was een hele leuke wandelvakantie. Gezellig hotel, mooie wandelingen, heerlijk eten en een superleuke groep. Alleen jammer dat met de kerstdagen cafeetjes gesloten zijn en de bus soms niet gaat, waardoor we soms buiten ons lunchpakket moesten opeten, en de wandeling naar Kuks veel langer werd. En er lag geen sneeuw maar daar kan niemand iets aan doen. De levende kerststal bij het hotel was erg leuk om mee te maken!
Marijke Perquin
Een heerlijke wandelweek in een mooi heuvelachtig landschap, het hotel, een oud sanatorium, heeft een gezellige uitstraling, de eigenaren Erik en Nancy zijn heel gastvrij en het eten is erg lekker. Het enige minpuntje is de reis, je bent 15 uur bezig om er te komen met veel verschillende treinen en een minibusje.
Anja van Vliet
Een leuke wandelvakantie gehad vanuit het sfeervolle hotel Pod Zvicinou. Fijne wandelingen in een mooie omgeving met als mooiste wandeling die door het nationale natuurpark in het Boheemse paradijs Cesky Raj. Tijdens de wandelingen hele fijne begeleiding gehad van Erik, tevens de eigenaar van het hotel. Hij wist veel te vertellen over de omgeving en de gebruiken van de Tjechische bevolking. De treinreis was lang en vermoeiend maar wel te doen. Erg fijn was dat iedereen zonder meerprijs een eigen kamer had. De maaltijden in het hotel waren goed en lekker.
Lucy Gerrits
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook