Singlereis Special: the coronation of His Majesty King Charles III

7 dagen
niveau 2 van 3
minibus
beoordeling: 10
vanaf € 875,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
01-05-2023. Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

koningskroning (coronation) van Charles III
verblijf in een historisch klooster in Aylesford
1-persoonskamer inclusief
 wandelroutes door de tuin van Engeland met o.a. Rochester en Canterbury
route: de wandelingen gaan door glooiend tot licht heuvelachtig landschap (toppen tot ca. 100 m) met rivierdalen. Per wandeldag wordt ca. 16-18 km (1 x 10 km) (ca. 3-5 uur) afgelegd. De routes zijn naar wens in te korten. De reisleiding voert per minibus transfers uit naar het begin- en eindpunt van de wandelingen en loopt dus niet mee; u komt de reisleider onderweg regelmatig tegen en die kan in overleg een eerdere terugtransfer uitvoeren indien omstandigheden (slecht weer, moeilijke route) dat zouden verlangen.
groep: minimaal 8/maximaal 16 reizigers. Er is een dubbel aantal kamers gereserveerd en bij max. 16 reizigers gaat de reis met 2 busjes/reisleiders.. 

6 mei: Koningskroning van Charles - maak het mee samen met de Britten
Zaterdag 6 mei is het zo ver: de officiële koningskroning van Charles III in Westminster Abbey in Londen. Een plechtige gebeurtenis - en ook een 900 jaar oude traditie - die geleid wordt door de aartsbisschop van Canterbury in het bijzijn van de belangrijkste staatshoofden en regeringsleiders uit de hele wereld maar vooral de Commonwealth. Een bijeenkomst waarop de ogen van zeer vele mensen op de wereld gericht zullen zijn. Een inschatting van het aantal kijkers via alle media samen: 4 miljard.

Maak de coronation van Charles III mee, samen met de Britten! Tijdens deze special met vertrekdatum maandag 1 mei doen we het normale (wandel-)programma van de reis Kent Aylesford. Echter de vrije dag in het midden van de reis ruilen we in voor de zaterdag. The Friars heeft speciaal voor onze groep een van de meetingrooms gereserveerd om ongestoord op een groot beeldscherm het programma te kunnen volgen. Aansluitend is het een leuk idee om in het midden van Aylesford (10 minuten lopen) de feestelijkheden samen met de lokale bevolking mee te maken. Iedereen, van jong tot oud, doet mee - zo gaat dat als altijd met de Britten, maak dat alles samen met hen mee!

Langs de River Medway door de tuin van Engeland
Bij county (het Engelse woord voor graafschap) Kent kan gemakkelijk gedacht worden aan vredige dorpen, lommerrijke laantjes en stille stukjes bos. En dat klopt! Her en der liggen verscholen landhuizen omzoomd door fraaie tuinen en boomgaarden. Het gebied wordt 'The garden of England' genoemd, ideaal om te wandelen en ook om tot rust te komen. Kent is het deel van Engeland dat we binnenrijden bij Dover, dus de reistijd per minibus vanuit Nederland is relatief kort.

De Medway is een riviertje dat ontspringt in Sussex en 112 kilometer verderop instroomt in de brede monding van The Thames (de Theems) en in de Noordzee. Over het grootste deel is het een zwak kronkelend en rustig kabbelend stroompje door een afwisselend landschap van bos, boomgaarden, akkers en weiden. Dicht bij de kust verandert de waterloop vrij plotseling van karakter: veelvuldig gevoed door zijriviertjes verwildert de Medway tot een uitgebreide mixture van water en land, steeds breder uitstromend in de Noordzee verderop. Aan die verbrede Medway liggen de historische marinehavensteden Rochester en Chatham, waar in de 17e eeuw de Engelse vloot was opgelegd. In 1667 waren Rochester en de Medway het strijdtoneel van ‘The Raid on the Medway’ - ook ‘De tocht naar Chatham’ genoemd - in welke zeeslag Michiel de Ruyter met 60 zeilschepen de Engelse navy versloeg, feitelijk het einde van de Tweede Engels-Nederlandse Oorlog (1665-1667). De wandeling van dag 3 eindigt (of naar keuze: start) in die oude marinestad Rochester.

We lopen tijdens deze wandelvakantie ook twee dagtrajecten over de North Downs Way: een lange-afstand-wandelpad door fraaie stukjes loofbos en agrarisch landschap met mooie uitzichten over de weidse omgeving. Het landschap is typisch Engels met vele holle weggetjes met hoge heggen langs weiden en akkers die begrensd zijn door muurtjes waarover de wandelroutes soms met trapjes gaan. Het reliëf is meestal glooiend en soms even heuvelachtig.

Ons verblijfadres is eenvoudig en uniek tegelijk: we verblijven namelijk in het gastenverblijf (het oude of nieuwe gedeelte), The Friars geheten, van een eeuwenoud gemoderniseerd klooster: de Aylesford Priory. Het klooster wordt omgeven door een parkachtige tuin van vele hectaren, direct aan het riviertje de Medway. Sanitair wordt door meerdere kamers gedeeld, maar is ruimschoots aanwezig. 
 title=

Dag 1
Breda Station NS-Aylesford
Vandaag begint uw singlereis. Vanaf Breda Station NS rijden we naar Aylesford (ca. 375 km) per minibus (09.30-17.30 uur) incl. veerboot Calais-Dover P&O. Na aankomst checken we in bij The Friars en krijgen we informatie over de reis en de route door de reisleider. Na aankomst een "supper" (eenvoudige beperkte avondmaaltijd met uitsluitend een hoofdgerecht).

Dag 2
Wandeling van Tonbridge naar Wateringbury Station (ca. 17 km/6 uur).
Wandelroute over de Medway Valley Walk. Bij het startpunt is gelegenheid het robuuste Tonbridge Castle van de buitenkant te bekijken. De wandelroute volgt de kronkelende River Medway via vele kleine sluisjes die hier locks genoemd worden zoals Tonbridge Town Lock, Eldridges Lock, East Lock en Oak Weir Liock. De route passeert in Yalding een oude spoorbrug en in Twyford de eeuwenoude Twyford Bridge en de (misschien wel even oude?) pub The Anchor Inn.

Dag 3
Wandeling van Aylesford naar Rochester (ca. 10 km/3 uur).
Wandelroute over de Medway Valley Walk of de North Downs Way. Na een bezoek aan Rochester terug per minibus naar Aylesford, ook mogelijk andersom (heen met de minibus, wandeling naar Aylesford terug).
Rochester ligt aan de Medway-rivier en is een historische havenstad, die al beschreven werd door Charles Dickens in zijn 'Seven Poor Travellers'. Mogelijkheid voor een bezoek aan Rochester Castle, de Kathedraal, het Guildhall Museum en de Watts Charity. Ook de oude werf waar eeuwenlang grote zeilschepen werden gebouwd die in de 17e/18e eeuw Engeland tot een wereldmacht maakten, is nog te bezoeken. De stad was in juni 1667 het strijdtoneel van de Battle of Medway, die door de Nederlandse Michiel de Ruyter gewonnen werd.

Dag 4
Wandeling van Otford naar Holly Hill (ca. 18 km/6 uur)
We maken een inloopwandelroute. Meteen aan het begin maken we een klim, daarna gaat het tot aan Wrotham wisselend licht omhoog en omlaag. Na Wrotham volgt weer een klimmetje. De route gaat wisselend door open terrein en door bos. We lopen redeljik beschut langs de vele, typisch Engelse, houtsingels. Mocht de route te kort of te lang zijn, dan is een verlenging of een verkorting mogelijk.

Dag 5
Wandeling van Aylesford naar Hollingbourne (ca. 18 km/5,5 uur)
We beginnen met een vlak stuk, later op de route zijn er enkele hoogteverschillen. We hebben een geweldig uitzicht over de Medway Valley en River en wandelen langs een verzameling stenen (megalieten) uit de prehistorie, genaamd Kit’s Coty House. We eindigen in Hollingbourne, een pittoresk dorpje. Naar keuze is verlenging of verkorting mogelijk.

Dag 6
King Charles III Coronation.
Het klooster heeft speciaal voor de Aktiva Tours groep in een van de conferentiekamers een groot tv screen staan waarop we de het event van van de coronation van Charles III live kunnen volgen. Aansluitend kunnen we het stadje Aylesford in lopen (afstand vanuit het klooster: minder dan 1 kilometer) om samen met de plaatselijke bevolking de lokale koningskroningsfestiviteiten mee te maken.
 

Dag 7
Aylesford-Breda Station NS
Aan al het goeds komt een eind, zo ook aan deze wandelreis voor singles. We rijden van Aylesford naar Breda Station NS (375 km) per minibus (09.00-18.00 uur) incl. veerboot Dover-Calais P&O.

The Friars Aylesford Priory

ligging: juist buiten het plaatsje Aylesford (10 minuten lopen), aan het riviertje de Medway, omgeven door een grote tuin en een zwanenvijver.
faciliteiten: restaurant The Pilgrims Hall, theesalon en een pottenbakkerij.
kamers: 1-persoonskamers, sanitair wordt gedeeld door meerdere kamers.
maaltijden: ontbijt en 3-gangendiner (op de aankomstdag een "supper") (incl. water, koffie en thee) inbegrepen. Overige drankjes (frisdrank, bier en wijn) tegen betaling. 
 Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs


inclusief:
* Breda Station NS-Aylesford v.v. per minibus incl. veerboot Calais-Dover P&O
* verblijf in het gastenverblijf 'The Friars' van het klooster Aylesford Priory (het oude of nieuwe gedeelte) in een 1-persoonskamer
* ontbijt en 3-gangen diner (aankomstdag: 'supper' 1 gang) 
* Aktiva-reisleider
* transfers per minibus
* Nederlandse routebeschrijving

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt in 1 boeking) € 40,-

exclusief:
* eten en drinken onderweg
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 15,- per persoon (max. € 25,- per boeking)
10

Fijne reisleider Stephan van Balgoy die op een prettige manier onze groep heeft begeleid in Kent,mooie wandeltochten vier dagen lang vanaf The Friars in Aylesford,zeker aan te bevelen!!

bart van Dalsen , reisperiode mei 2023
inclusief:
* Breda Station NS-Aylesford v.v. per minibus incl. veerboot Calais-Dover P&O
* verblijf in het gastenverblijf 'The Friars' van het klooster Aylesford Priory (het oude of nieuwe gedeelte) in een 1-persoonskamer
* ontbijt en 3-gangen diner (aankomstdag: 'supper' 1 gang) 
* Aktiva-reisleider
* transfers per minibus
* Nederlandse routebeschrijving

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt in 1 boeking) € 40,-

exclusief:
* eten en drinken onderweg
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 15,- per persoon (max. € 25,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook