Singlereis Proef en Beleef de Kop van Noord-Holland

5 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf € 539,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 30-08-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

uitsluitend 2-persoonskamers voor alleengebruik met eigen sanitair
4 x ontbijt, lunchpakket en avondmaaltijd inbegrepen
met Aktiva-reisleiding

let op: u heeft gedurende de hele reis de eigen auto nodig om van en naar de activiteiten te kunnen rijden!
groep: minimaal 10/maximaal 13 reizigers.

Natuurschoon, mooie stadjes en gezelligheid aan de rand van het IJssel- en Markermeer
In West-Friesland, gelegen aan het IJsselmeer tussen Hoorn, Alkmaar, Schagen en Enkhuizen, wordt er veel aan gedaan om het voor toeristen en andere bezoekers aantrekkelijk te maken. Fraaie dorpen met lintbebouwing en mooie historische stadjes met leuke musea worden afgewisseld door een weids landschap met molens en authentieke stolpboerderijen.

Accommodatie de Woudhoeve
De uitvalsbasis van de reis is de Woudhoeve, gelegen in een landschap van weilanden, akkers en bollenvelden, in Oosterblokker. Het is een mooie luxe groepsaccommodatie en beschikt over 14 slaapkamers (uitgerust met comfortabele boxspringbedden) met een eigen badkamer. De tuin biedt een verrassend uitzicht op de uitgestrekte weilanden waar tuinbouw plaatsvindt en koeien grazen. De gezamenlijke ruimte is uitgerust met een ruime zithoek met tv en geluidsinstallatie. Er is tevens een ruime keuken en een gezellige bar aanwezig. Vanuit de zithoek heeft u zicht op het ruime terras en het grote speelveld met een jeu de boules baan, een tafeltennistafel en een reuze schaakspel. 

De kamers van de Woudhoeve hebben allemaal de naam van een dorp/stad gekregen welke aan de Westfriese Omringdijk ligt. Deze dijk is een provinciaal monument, 126 km lang en aangelegd rond het jaar 1320 door de verbinding van verschillende dijken. Destijds was Westfriesland nog een eiland in de Zuiderzee, maar door drooglegging en inpoldering heeft het zijn huidige vorm gekregen. 

Vijf dagen rust en gezelligheid
Tijdens deze reis organiseren we allerlei gezellige activiteiten (inbegrepen in de prijs) om samen te ondernemen. De reisleider is bij alle activiteiten aanwezig.  Alle maaltijden, inclusief koffie en thee zijn inbegrepen. 

Dag 1
naar Oosterblokker per eigen vervoer
U wordt tussen 13.00 en 14.00 uur verwacht. De Woudhoeve heeft voldoende eigen parkeerplaatsen (gratis). Na een eerste korte kennismaking leren we elkaar meteen beter kennen tijdens een gezellige  creatieve workshop die wordt verzorgd door Thessa Bruijns. Ze heeft een mooie werkruimte waar we gebruik van mogen maken. Deze werkruimte ligt ook in Oosterblokker, het dorpje waar we deze midweek verblijven. Terug in De Woudhoeve hebben we de tijd om ons rustig te installeren in onze kamer en een drankje te drinken. Rond 19.00 uur staat een heerlijk warm buffet voor ons klaar en kunnen we gezellig samen heerlijk tafelen. Na het eten kunnen we nog napraten in de zithoek of gezellig een spelletje spelen. Rustig een boek lezen of zo kan natuurlijk ook.

Dag 2
stadswandeling Enkhuizen en bowlen
Na een lekker ontbijt (waarbij u ook voor vanmiddag een lunchpakket kunt smeren) maken we een stadwandeling door Enkhuizen o.l.v. een lokale gids. In de 17e eeuw was Enkhuizen een van de welvarendste steden van Nederland. Als lid van de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) won de stad, samen met Hoorn, aan macht en invloed. Tijdens onze wandeling herinneren de vele herenhuizen, grachten, kerken, stadsmuren en havens ons aan deze rijke historie. De rest van de middag is ter vrije besteding. Blijft u in Enkhuizen om nog wat te winkelen of een terrasje te pakken of gaat u liever terug naar de accommodatie om daar nog even te ontspannen? Vanavond genieten we weer van een lekker buffet en daarna gaan we nog gezellig samen bowlen (inbegrepen in de reissom). Wie lukt het om een strike te gooien? 

Dag 3
golfclinic, high tea en wandeling Drachterveld (ca. 9 km/2 uur)
Na het ontbijt lopen we of rijdt u met de eigen auto naar de golfbaan Westwoud (gelegen op ca. 1,8 km van de accommodatie) waar we een golfclinic krijgen. Daarna wordt onze inspanning beloond met een gezellige ’High Tea’ bij de ’Keuken van tante Cornelia’. Een moment om even uit te rusten en te genieten van al het lekkers. Na de high tea trekken we de wandelschoenen aan voor een wandeling door Oosterblokker en het groengebied Drachterveld. We maken een wandeling van ca. 9 km/2 uur (over asfalt, dus gemakkelijk begaanbaar). Vanavond staat er weer een heerlijk buffet voor ons in de accommodatie klaar. Dat wordt heerlijk tafelen en gezellig kletsen. We sluiten deze dag af met een pubquiz onder leiding van de reisleider. Wie gaat er vanavond met de winst vandoor?

Dag 4
stadswandeling Hoorn en kookworkshop
Na het ontbijt (waarbij u ook voor vanmiddag een lunchpakket kunt smeren) maken we onder leiding van een gids een stadwandeling door Hoorn. Hoorn werd gesticht in 716 en in 1356 kreeg Hoorn de officiële stadsrechten, wat de groei van de stad als handelsstad snel stimuleerde. Vanwege de strategische ligging en toegang tot handelsroutes, werd Hoorn een belangrijke locatie voor de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC), met als belangrijkste focus de handel in grondstoffen zoals peper, nootmuskaat en kruidnagel. Hoorn speelde een cruciale rol in het bestaan van de zogenaamde Gouden Eeuw, een tijd van welvaart en rijkdom. Vandaag de dag, kunt u nog steeds die rijkdom zien en voelen. Met indrukkende historische gevels, architectuur, prachtige musea en pittoreske havens, is Hoorn een waar openluchtmuseum. Eventueel kunt u op eigen gelegenheid het Westfries Museum (gratis entree met de museumkaart) bezoeken. Aan het einde van de middag krijgen we een kookworkshop. Onder leiding van een kookliefhebber, bereiden we samen een eenvoudig 3-gangen diner. Uiteraard eten we dit ook samen op. Dat wordt smullen!

Dag 5
terugreis
Vandaag komt aan deze reis alweer een einde. We ontbijten voor de laatste keer samen en pakken dan onze spullen in en gaan per eigen vervoer weer naar huis. Tip: bezoek vandaag met wat reisgenoten het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen (gratis entree met de museumkaart), u moet dan vooraf wel een tijdslot reserveren. Overleg dus eerder deze week met uw groepsgenoten wie eventueel mee wil.

Noot: Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen en kan worden aangepast aan bijvoorbeeld de weersomstandigheden. Heeft u een museumkaart, neem deze dan zeker mee. Er zijn een paar musea in de omgeving die gratis toegankelijk zijn met de museumkaart. U kunt er uiteraard ook voor kiezen om een gedeelte van het programma niet mee te doen en gewoon lekker in de accommodatie te blijven en bijvoorbeeld een boek te lezen of er zelf op uit te trekken.
 

de Woudhoeve

ligging: Oosterblokker, in de kop van Noord-Holland, centraal in de historische driehoek Hoorn, Medemblik en Enkhuizen. 
faciliteiten: de gezamenlijke ruimte is uitgerust met een ruime zithoek met tv en geluidsinstallatie waar u een tablet of smartphone op aan kunt sluiten. Aangrenzend aan de gezamenlijke ruimte is een ruime keuken. Voor de keuken is genoeg tafelruimte gecreëerd om met de hele groep gezamenlijk te eten of een spel te spelen. In de hoek tegenover de keuken staat een bar. De gehele accommodatie is rook- en huisdiervrij. Er is gratis wifi beschikbaar.
kamers: functionele, ruime 2-persoonsslaapkamers voor alleengebruik met eigen moderne badkamer/toilet.
maaltijden: ontbijt en uitgebreide avondmaaltijd (in buffetvorm),  2 x lunchpakket (zelf samenstellen bij het ontbijt), 1 x high tea. Vegetarische maaltijden mogelijk, opgeven bij boeking.

Vertrekdatum
Prijs


inclusief:
* verblijf in een 2-persoonskamer voor alleengebruik met eigen douche/toilet
* 4 ontbijt, 2x lunchpakket (zelf samenstellen bij het ontbijt), 1x hightea en 4x diner 
* onbeperkt koffie en thee
* de in het programma genoemde workshops en activiteiten (kookworkshop, creatieve workshop, golfclinic, bowlen en begeleide stadswandeling Enkhuizen en Hoorn)
* Aktiva-reisleider
 
optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* heen- en terugreis en vervoer naar de activiteiten. U heeft daarvoor een eigen auto nodig!
* overige consumpties 
* bijdrage SGR
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook