Singlereis Noordkaap

18 dagen
niveau 1 van 3
vliegtuig
vanaf € 2.059,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
26-06-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

ontdek de schitterende natuur van Zweden en Noorwegen
met als hoogtepunt de magische Noordkaap
inclusief vluchten en verblijf in huisjes met een slaapkamer voor uzelf
groep: minimaal 6 / maximaal 14 reizigers

Reis met ons mee naar het noordelijkste puntje van het Europese continent!
Ga met ons mee op deze unieke nieuwe rondreis! Vanuit Oslo rijden we per minibus dwars door de overweldigende natuur van Zweden en een stukje Finland om de noordelijkste punt van het Europese continent te bereiken, de Noordkaap. Vervolgens zakken we langs de westkust van Noorwegen weer af naar het zuiden langs bergen, fjorden en door nationale parken. We verblijven op campings in huisjes, waarbij u een eigen kamer heeft. We bezoeken tijdens deze 18-daagse reis vele hoogtepunten en maken onvergetelijke wandelingen door de prachtige natuur. 

Dag 1
Heenreis Amsterdam - Oslo - Johannisholm
Bij aankomst in Oslo worden we opgewacht door gidsen van Johannisholm Adventure. We rijden door Noorwegen, over de grens naar Zweden en verder naar Johannisholm - een idyllisch vakantiedorp diep in de Zweedse bossen. Bij aankomst installeren we ons in onze cabins. Tijdens deze reis verblijven we steeds in deze huisjes (ook wel 'cabins' of 'stuga' genaamd). Iedere deelnemer krijgt een eigen slaapkamer, de badkamer deelt u met een paar deelnemers. Daarna hebben we een welkomstdiner en nemen we het programma voor de komende dagen door.

Dag 2
Wandeling Lybergsgnupen
Na het ontbijt rijden we in 40 minuten naar het startpunt van de wandeling van vandaag, gelegen tussen oude Zweedse zomerboerderijen. Daarna beginnen we aan de wandeling door het prachtige natuurgebied Gnupen, waar zeldzame planten en vogels leven. We lopen ongeveer 4 km door een heel oud bos. De Lybergsgnupen is een rotspartij, 657 meter boven zeeniveau, met een prachtig uitzicht over Mora en het Siljanmeer. Boven is er een schuilplaats waar we een vuurtje aansteken en we onze meegebrachte boterhammen kunnen roosteren.

Dag 3
Johannisholm - Östersund
Vandaag verlaten we Johannisholm en rijden we richting Östersund. Onderweg stoppen we bij het Hamra nationaal park met de Svartå rivier voor een wandeling van 3 km, daarna rijden we verder naar de camping in Östersund en koken we ons avondeten boven een open vuur.
Reistijd: 4 uur en 35 minuten (zonder stops)

Dag 4
Östersund - Burtrask
Na het ontbijt pakken we onze spullen in en rijden we richting Burtrask. Eenmaal op de camping zetten we onze bagage in de cabins en rijden we naar een wandelgebied. We maken een wandeling van ca. 5 km. over prachtige bospaden omhoog naar Djakneviksberget waar een kleine hut staat vanwaar we een prachtig uitzicht hebben op het omliggende platteland. Daarna rijden we terug naar de camping en maken we samen het avondeten klaar.
Reistijd 6 uur (zonder stops)

Dag 5
Burtrask - Gällivare
Na het ontbijt pakken we onze spullen weer in en gaan we via het klimpark Skelleftea Adventure Park naar de volgende camping in Gällivare. Wie wil kan hier een touwenparcours hoog in de bomen volgens. Er zijn 8 verschillende parcoursen met meer dan 60 obstakels in verschillende moeilijkheidsgraden, het laagste parcours is één meter en het meest uitdagende twaalf meter boven de grond. Deelname aan het touwenparcours is optioneel en tegen extra kosten. Hierna gaan we verder naar Gällivare Camping en onze hutten voor de nacht. Eventueel kunnen we 's avonds naar de Dundret-berg, waar we vanaf de top een geweldig uitzicht hebben. Er is een wandeling rond de toppen van 15,4 km waarvan we een (klein) deel kunnen doen. Daarna gaan we terug naar de camping en om samen onze maaltijd te bereiden en op te eten.
Reistijd: 5 uur (zonder stops)
 

Dag 6
Gällivare - Hetta Village Camping
Op naar Finland, onze eindbestemming van vandaag is de Hetta Village Camping. Eenmaal op de camping aangekomen, pakken we onze spullen uit gaan we vervolgens naar het Fell Lapland Visitors Centre. Hier maken we een wandeling van 1,8 km door een licht gevuld dennenbos naar de top van de Jyppyrävaara-heuvel. Op de top van de heuvel staat de Jyppyrä-hut, vanwaar we kunnen genieten van het uitzicht over het Ounasjärvi-meer, bij helder weer kunnen we zelfs helemaal tot aan de hoge bergen van de käsivarsi-regio en de Halti-waterval kijken. We lunchen op de top en wandelen dan weer 1,8 km terug naar beneden naar het bezoekerscentrum. Daarna doen we wat boodschappen en gaan we terug naar de camping om het avondeten klaar te maken in de gemeenschappelijke keuken of op de open vuurplaats.
Reistijd: 3 uur en 20 minuten (zonder stops)
 

Dag 7
Vandaag is een reisdag. We rijden Noorwegen in met als eindpunt de Nordkapp Camping. Onderweg stoppen we om eten te kopen voor het avondeten.
Reistijd: 6 uur en 10 minuten (zonder stops)

Dag 8
Noordkaap
Na het ontbijt bezoeken we het Nordkapp Centre, waarbij we de meest noordelijke punt van Europa bezoeken, een 307 meter hoge klif die in zee stort. Het enige droge land tussen ons en de noordpool de Svalbard-archipel is. Het bezoekerscentrum heeft een historische tentoonstelling, een lichtgrot, een cadeau- en souvenirwinkel en een restaurant en café. Optioneel kunt u ervoor kiezen om de Northcape Wildlife & Kingcrab safari te doen (extra kosten). Daarna gaan we terug naar de camping en maken we het avondeten klaar.

Dag 9
Noordkaap - Skibotn Camping
Na het ontbijt pakken we onze spullen in en maken we ons op voor een lange reis naar camping Skibotn. Onderweg stoppen we bij de Cathedral Of The Northern Lights om even rond te kijken of koffie te drinken.
Reistijd: 7 uur (zonder stops)

Dag 10
Gorsabrug
Vanochtend gaan we een stukje rijden en maken we een korte wandeling van 1,8 km naar de Gorsabrug. Dit is een aluminium brug die een van de diepste ravijnen van Noord-Europa overspant, met zicht op de waterval die helemaal naar beneden loopt. Daarna rijden we terug naar de camping voor de lunch. Na de lunch maken we voor een rondwandeling van 10 km in de buurt van onze camping, we doen daar ca. 3,5 uur over. Er zijn enkele lastige stukken op de route, maar de uitzichten zijn geweldig. Daarna diner op de camping.
Reistijd: 1 uur naar de brug en 1 uur terug

Dag 11
Skibotn Camping - Morsvikbotn Camping
Vandaag hebben we een lange rit door bergpassen naar de volgende camping. Het is geen straf om zo lang in de auto te zitten want uit de raampjes is er genoeg te zien. Vanavond kunnen we kiezen voor een ontspannen avond of een mooie wandeling maken naar de waterval of naar de andere kant van het water.
Reistijd: 6 uur en 15 minuten (zonder stops)

Dag 12
Morsvikbotn Camping - Korgen Camping
Vandaag is een reisdag waarbij we bergen en nationale parken doorkruisen, op weg naar onze volgende camping. Onderweg stoppen we om de Grønligrotta (grotten) te verkennen met een gids die ons 400 meter de berg in neemt. In de grot zien we een ondergrondse rivier en watervallen, stalactieten en vele prachtige formaties die de natuur duizenden jaren lang heeft gemaakt. Het is goed gefaciliteerd met trappen, loopbruggen en verlichting. 
Reistijd: 4 uur en 30 minuten (zonder stops)

Dag 13
Korgen Camping - Flora Camping
Vandaag is weer een lange dag rijden door bergen en langs fjorden, maar er is dus weer genoeg te zien onderweg. We stoppen om de Laksforsen-waterval te bekijken. Laksforsen is een brede en krachtige waterval van ca. 12 meter hoog.
Reistijd: 6 uur (zonder stops)

Dag 14
Flora Camping - Skjolden
Opnieuw een lange reisdag die ons over een weg voert met prachtig uitzicht op meren en velden. We stoppen in Lom; met een van de grootste en mooiste staafkerken van Noorwegen. De indrukwekkende kerk dateert uit 1158-1159 en het oudste deel is gebouwd in Romaanse stijl. Lom is de meest typische berggemeente van Noorwegen met 135 toppen en 23 grenstoppen. Er zijn ook een paar wandelingen die we eventueel kunnen doen. Vervolgens rijden we door naar de camping waar we de komende twee nachten verblijven.
Reistijd: 6 uur en 50 minuten (zonder stops)

Dag 15
Vrije dag in Skjolden of optionele gletsjerwandeling
Vandaag kunt u genieten van een heerlijke vrije dag. U kunt er ook voor kiezen om een optionele excursie bij de boeken waarbij we een gletsjerwandeling gaan maken op de Fjord Active. We gaan met de boot om toegang te krijgen tot een niet-toeristische arm van de Jostedalsbreen-gletsjer. Vanaf de boot wandelen we richting de gletsjer, we rusten uit bij een Tipi-tent en wandelen dan naar de gletsjer, waar we stoppen en onze uitrusting verzamelen: stijgijzers, ijsbijl, harnas en touw. We zijn dan klaar om de blauwe ijsgletsjer te verkennen. 
Reistijd: 1 uur heen en 1 uur terug.

Dag 16
Skjolden - Sjoa
Vandaag rijden we door het Jotunheimen Nationaal Park, op weg naar de camping bij Sjoa. Zodra we op de camping aankomen, zetten we onze bagage weg en hebben we 's middags de mogelijkheid om tegen extra kosten te wildwatervaren. Het bedrijf zorgt voor wetsuits, reddingsvesten, helmen en schoenen en vervoer naar het begin van het raften. 
Reistijd: 2 uur en 40 minuten (zonder stops)

Dag 17
Sjoa - Oslo
Vandaag rijden we van Sjoa naar Oslo, we rijden naar de camping voor de laatste nacht. Vanavond hebben we de mogelijkheid om een ​​boottocht door het fjord te maken en te eten op de boot. Indien u liever Olso gaat verkennen dan is het centrum van de stad prima vanaf de camping te bereiken met het openbaar vervoer.
Reistijd: 3 uur en 30 minuten

Dag 18
Terugreis
Vandaag komt deze geweldige reis na het ontbijt ten einde. We worden naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht.

Singlereis Noordkaap

Tijdens deze reis verblijft u in gedeelde huisjes (ook wel cabins of stuga genoemd) in de genoemde plaatsen in het dagprogramma. U krijgt een slaapkamer voor uzelf. De huisjes beschikken niet over bed- en badlinnen, daarom ontvangt u op de eerste dag 2 pakketten met bed- en badlinnen zodat u steeds zelf uw bed op kunt maken en weer af kunt halen. De meeste campings beschikken over een wasmachine en droger, dus tussentijds wassen is mogelijk. Tijdens de eerste dagen in Johannisholm is het ontbijt, lunch en diner inclusief. De overige dagen koken we zelf. De campings waar we verblijven hebben een gemeenschappelijke kookgelegenheid waar we gebruik van maken om samen 's avonds te koken. We doen ook samen inkopen voor het avondeten. Aan de boodschappen voor de maaltijden bent u ca. € 300 kwijt. 

Hieronder vindt u de meestgebruikte campings tijdens deze reis. Deze campings zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een camping niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.
 
Dag 1 Johannisholm Adventure
Dag 2 Johannisholm Adventure
Dag 3 Östersund Camping
Dag 4 Burtrask Camping
Dag 5 Gällivare Camping
Dag 6 Hetta Camping
Dag 7 Nordkapp Camping
Dag 8 Nordkapp Camping
Dag 9 Skibotn Camping
Dag 10 Skibotn Camping
Dag 11 Morsvikbotn Camping
Dag 12 Korgen Camping
Dag 13 Flora Camping
Dag 14 Nymoer Leirplass Camping
Dag 15 Nymoer Leirplass Camping
Dag 16 Sjoa Camping
Dag 17 Topcamp Bogstad
Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Wo 26-06-2024 (niet meer beschikbaar)
€ 2.059,-
Vertrekgarantie
Za 13-07-2024 (niet meer beschikbaar)
€ 2.059,-
Vr 16-08-2024 (niet meer beschikbaar)
€ 2.059,-
Vertrekgarantie


inclusief: 
* vlucht Amsterdam-Oslo v.v.
* alle transfers 
* 17 overnachtingen in een slaapkamer voor alleengebruik in een gedeeld huisje met gedeelde sanitaire faciliteiten 
* 2 pakketten met bedlinnen en handdoeken voor gebruik in de huisjes (bed zelf opmaken)
* 2 x ontbijt, 2 x lunch en 3 x eenvoudige avondmaaltijd 
* wandeling Lybergsgnupen
* bezoek Hamra National Park
* wandeling Djakneviksberget
* wandeling Dundret Mountain
* wandeling Jyppräväära Hill
* entree Noordkaap
* bezoek kathedraal van het Noorderlicht
* wandeling Gorsa Bridge
* wandeling Roykeneselva Natuurreservaat
* bezoek Gronligrotta grotten
* bezoek Lakforsen waterval
* Nederlands- of Engelssprekende gids. U reist samen met de groep zonder begeleiding naar Noorwegen. De gids ontmoet u op de luchthaven van Oslo en staat alleen ter beschikking voor de groep tijdens de uitvoering van het programma.

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* in te checken bagage (max 23 kg) € 35,- per enkele reis
* klimpark Skellefta Adventure Park € 55,-
* wildlife en kingcrab safari € 210,-
* gletsjerwandeling Fjord Active € 180,-
* wildwater rafting € 180,- 

exclusief: 
* alle niet genoemde maaltijden en drankjes. De campings waar we verblijven hebben een gemeenschappelijke kookgelegenheid waar we gebruik van maken om samen 's avonds te koken. We doen samen inkopen voor de maaltijden en koken ook samen. Aan de boodschappen voor de maaltijden bent u ca. € 150 - 300 kwijt.
* optionele excursies
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
inclusief: 
* vlucht Amsterdam-Oslo v.v.
* alle transfers 
* 17 overnachtingen in een slaapkamer voor alleengebruik in een gedeeld huisje met gedeelde sanitaire faciliteiten 
* 2 pakketten met bedlinnen en handdoeken voor gebruik in de huisjes (bed zelf opmaken)
* 2 x ontbijt, 2 x lunch en 3 x eenvoudige avondmaaltijd 
* wandeling Lybergsgnupen
* bezoek Hamra National Park
* wandeling Djakneviksberget
* wandeling Dundret Mountain
* wandeling Jyppräväära Hill
* entree Noordkaap
* bezoek kathedraal van het Noorderlicht
* wandeling Gorsa Bridge
* wandeling Roykeneselva Natuurreservaat
* bezoek Gronligrotta grotten
* bezoek Lakforsen waterval
* Nederlands- of Engelssprekende gids. U reist samen met de groep zonder begeleiding naar Noorwegen. De gids ontmoet u op de luchthaven van Oslo en staat alleen ter beschikking voor de groep tijdens de uitvoering van het programma.

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* in te checken bagage (max 23 kg) € 35,- per enkele reis
* klimpark Skellefta Adventure Park € 55,-
* wildlife en kingcrab safari € 210,-
* gletsjerwandeling Fjord Active € 180,-
* wildwater rafting € 180,- 

exclusief: 
* alle niet genoemde maaltijden en drankjes. De campings waar we verblijven hebben een gemeenschappelijke kookgelegenheid waar we gebruik van maken om samen 's avonds te koken. We doen samen inkopen voor de maaltijden en koken ook samen. Aan de boodschappen voor de maaltijden bent u ca. € 150 - 300 kwijt.
* optionele excursies
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook