Singlereis Fietsen White Cliffs Country Kent

8 dagen
niveau 2
minibus
vanaf € 725,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 23-08-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

1-persoonskamer inclusief
verblijf aan de rand van Canterbury
inclusief hybride fiets met 24 versnellingen

route: glooiend landschap (hoogte max. 100 m.) met rivierdalen van o.a. de Wye en de Stour. Per fietsdag wordt gemiddeld ca. 57 km (5,5 uur) afgelegd.
groep: minimaal 6/maximaal 8 reizigers.

Engeland dichtbij
"There’ll be bluebirds over the white cliffs of Dover" zong "The Forces’ Sweetheart" Vera Lynn († 2020) al in de oorlogsjaren dit zo hartverwarmende lied. Het achterland van de Zuidwest-Engelse kliffenkust, White Cliffs Country genoemd, is verrassend interessant: een gebied van land en water, tuinen en parken, kastelen en landhuizen, oude stadjes en dorpen. Engeland blijkt zo dichtbij te zijn. 

Kent in Canterbury
Midden in de streek East Kent ligt Canterbury, een middeleeuws aandoend stadje met hobbelige straatjes waaraan typisch Engelse vakwerkhuizen staan. In het midden van de plaats staat er stoer de enorme kathedraal: de eeuwenoude Metropolitical Church of Christ, de hoofdkerk van de Anglicanen, waarvan Koningin Elisabeth II het hoofd is.

De University Campus
Aan de noordrand van Canterbury ligt de University of Kent, een complex van school- en collegegebouwen, studentenverblijven en recreatieve voorzieningen, doorvlochten met wandel- en fietsroutes, in een autoluwe en parkachtige omgeving. Hoewel voorzieningen zoals winkels en sportfaciliteiten ook in juli en augustus dagelijks open zijn - en gelukkig studentenprijzen blijven hanteren -, is het er in de zomermaanden minder dicht bevolkt omdat dan het onderwijs gestopt is en de studenten naar huis zijn gereisd. De supermarkt op de campus is geopend van 08.00-22.00 uur. 
Op nauwelijks een paar stappen afstand van het verblijf bevinden zich de twee studentenrestaurants waar het ontbijt en de avondmaaltijd gebruikt worden: Hut 8 en Dolche Vita. Dat studenten door-het-jaar-heen gezond moeten eten, is bekend in de keuken en die klus klaren ze in de zomer niet anders! Dat een dag lang buiten fietsen goed is voor de eetlust, is bij deze reis dus een bijkomend voordeel. Het systeem is self-service waarbij er een ruime keuze is uit vlees, vis en vegetarische gerechten met diverse groenten en salades. Drankjes tijdens de maaltijd dient u zelf af te rekenen maar dat gaat tegen on-engelse studenten-prijzen. Zoals overal op de universiteit van Canterbury het geval, is het horecapersoneel vriendelijk en behulpzaam. 

De omgeving
De omgeving van Canterbury leent zich prima om te fietsen. Weliswaar zijn de landweggetjes vrij smal maar auto’s houden daardoor extra rekening met fietsers. U ontvangt een Nederlandse fietsroutebeschrijving, maar de Nederlandse reisleider in de volgwagen komt u dagelijks talloze malen tegen. Op feitelijk een slechts korte afstand van het Europese vasteland maakt u kennis met een typisch stukje Engeland: Kent wordt ook wel de Garden of England genoemd. Dat smaakt naar meer en kan u op de gedachte brengen: "We’ll meet again…".Dag 1
Breda station NS-Canterbury (ca. 325 km) per minibus (10.00-17.00 uur) incl. veerboot Calais-Dover per P&O Ferries.  Informatie over de reis en de route door de reisleider. 

Dag 2
Fietstocht (ca. 50 km/5 uur) naar het leuke historische plaatsje Sandwich aan het riviertje de Stour, met drie kerken waarvan St. Peter’s Church opvallend is door zijn sterk Nederlands lijkende vierkante toren (gerestaureerd door vluchtelingen uit de Nederlanden in de Tachtigjarige Oorlog). Een omweg is mogelijk over het kustplaatsje Deal met een mooi zandstrand  en Walmer Castle & Gardens (historisch object van English Heritage), gebouwd door koning Henry VIII.

Dag 3
Fietstocht (ca. 50 km/5 uur) door het dal van het riviertje de Wye naar Stelling Minnis, een gerestaureerde 19e eeuwse houten windmolen met het daarbij gelegen molenmuseum.

Dag 4
Fietstocht (ca. 65 km/6 uur) naar de Romeinse opgraving Faversham met een recent ontdekt theater en Chilham, een leuk dorpje bij een groot landgoed met een tearoom.

Dag 5
Fietstocht (ca. 45 km/4 uur) naar Herne Bay, met zijn markante vuur-/klokkentoren, aan de zuidoever van de trechtermonding van de Thames, en Whitstable met Whitstable Castle. 

Dag 6
Vrije dag. Mogelijkheid voor een bezoek aan Canterbury (elke zaterdag 15.15 uur Heilige mis met koorzang "Evensong"), de oude havenstad Rochester of evt. Londen (80 km) per trein.

Dag 7
Fietstocht (ca. 75 km/7 uur, terug per trein is mogelijk, dan 40 km/4 uur)  naar Dover met Dover Castle (historisch object van English Heritage) en het mooie en gezellige zandstrand aan de Marine Parade tussen de twee havenhoofden in.

Dag 8
Canterbury-Breda Station NS per minibus (09.30-17.30 uur) incl. veerboot Dover-Calais per P&O Ferries.

University of Kent

University of Kent
ligging:
 het universiteitscomplex met de campus ligt aan de noordrand van het stadje Canterbury, in een rustige autoluwe en parkachtige omgeving. Afstand tot het centrum: ca. 4 km (per OV-bus ca. 10 min.).
faciliteiten:  "Hut 8" (25 meter) of "Dolche Vita" (100 meter) voor ontbijt en avondmaaltijd, café-brasserie, supermarkt (geopend 08.00-22.00 uur), sports centre, arts centre met theater en bioscoop.
kamers Turing College: ruime modern/functioneel ingerichte 1-persoonskamers voorzien van bed met laken-/dekbed-set, bureau, stoel, kastruimte, gratis wifi. Naar keuze zonder eigen douche/toilet (2 kamers delen dan 1 douche/toilet) (niet mogelijk op 12 juli) of eigen douche/toilet. Zeer ruime keuken met zithoek, aanrecht, ijskast etc. voor algemeen gebruik (door ca. 8 kamers samen).
maaltijden: ontbijt en avondmaaltijd inbegrepen op de campus. Het is mogelijk eten en drinken voor onderweg te kopen in de supermarkt op de campus. 
 

Vertrekdatum
Prijs


inclusief:
* Breda Station NS-Canterbury v.v. per minibus incl. vervoer Calais-Dover v.v. per P&O Ferries
* verblijf in ruime 1-persoons collegekamers op basis van halfpension (=ontbijt en avondmaaltijd zijn inbegrepen)
* Aktiva-reisleider
* hybride fiets met 24 versnellingen
* Nederlandse routebeschrijving

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag kamer met eigen douche/toilet € 120,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* eten en drinken onderweg
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
Een fijne week fietsen in de prachtige omgeving rond Canterbury. Idyllische wegen door het zo kenmerkende glooiende Engelse landschap. Ook een bezoek aan het historische centrum van Canterbury, waarbij het bijwonen van de service in de Kathedraal Anglicaanse kerk zeker een hoogtepunt genoemd mag worden. Het verblijf op de campus van de universiteit van Kent, welke op fietsafstand van het centrum van de stad ligt, is een uitstekend alternatief voor een hotel gebleken. Goed verzorgd en van alle gemakken voorzien. De beschikbare fietsen zijn van goede kwaliteit, waarbij wel gezegd dient te worden dat enige ervaring met het schakelen in heuvelachtig gebied geen overbodige luxe is. Verder kan het meebrengen van een banden reparatiesetje een goed idee zijn. De heen - en terugreis met de milieuvriendelijke hogesnelheidstrein maakt voor mij de inspirerende reis helemaal af. Kortom een fijne week die ik, wanneer je van fietsen, het Engelse landschap en van historische plaatsen houdt, zeker aan kan bevelen.
Erik
prima reis. Fietsroutes en gezelschap prima. Heen- en terugreis (per trein) aangenaam en soepel. Accommodatie probleemloos, maar niet erg gezellig. Maaltijden wisselend. Reisleiding prima.
Louis
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook