Singlereis Fietsen Limburgs Krijtland

5 dagen
niveau 2 van 3
eigen vervoer
beoordeling: 8.6
vanaf € 349,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
16-09-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

familiehotel vlakbij het centrum van Valkenburg
verblijf in 1-persoonskamer met ontbijt en diner
met fietsroutes naar o.a. Maastricht en Gulpen

route: heuvels (max. ca. 200 m.) afgewisseld met plateaus en rivierdalen. Per fietsdag wordt ca. 20, 50, 49, 60 en 35 km afgelegd.
groep: minimaal 8 / maximaal 20 reizigers.
goed om te weten: we raden aan om deze reis te maken met een e-bike. Wanneer u zelf geen e-bike meeneemt kunt u deze huren (direct bij boeking op te geven, zie de tab In- en exclusief)

Fiets er op löss bij Valkenburg
Wat maakt het landschap van Zuid-Limburg toch zo mooi? Allereerst natuurlijk het zacht-heuvelachtige reliëf, waardoor je, heel verrassend, na elke bocht weer anders in de verte kijkt. Ook de frisse snelstromende beekjes en riviertjes die zich speels door de dalletjes bewegen. En de afwisseling van het landschap: een bonte lappendeken van bos en weiland en dan weer akkerbouw en boomgaarden. Want boomgaarden, die zijn er veel in Limburg: van appels tot peren en van pruimen tot kersen. Allemaal dankzij de vruchtbaarste bodemsoort van ons land: de löss, alléén daar in Limburg!

Wijnchâteaux van Limburg
Het voordeel van een fietsreis is dat die een ruime actieradius kan hebben. Bij deze reis rijdt u elke dag een andere fietslus en de totaalroute heeft daardoor een dekking van heel Zuid-Limburg: het Plateau van Margraten met de Amerikaanse Begraafplaats, Limburgs hoofdstad Maastricht, Gulpen met de brouwerij van het lekkere Gulpenerbier, Wahlwiller met de Sint Cunibertus kerk en de Wittemer Wijngaard Wahlwiller, want - geloof het of niet - inmiddels kent ook Limburg haar wijnchâteaus! De Kastelenroute op dag 3 maakt zelfs een klein uitstapje over de grens met België naar de Voerstreek.

Toeristisch hart
Valkenburg zelf is een provincieplaatsje met ruim 10.000 inwoners en ligt precies midden in Zuid-Limburg. Het is ook het toeristische hart van de regio. Stel dat je, bijvoorbeeld vanwege weersomstandigheden, een keertje wilt afzien van een dag fietsen dan zijn de droge alternatieven legio: de Kasteelruïne en de Fluweelengrot, de Gemeentegrot, de Steenkolenmijn Valkenburg, het Museum Land van Valkenburg en de Romeinse katakomben. De lokale horeca, op fiets- en zelfs loopafstand vanuit het hotel bereikbaar, laat niemand omkomen van honger of dorst. In Valkenburg is altijd wat te doen!

Dag 1
Heenreis en fietstocht "75 jaar bevrijdingsroute" (ca. 20 km/1,5 uur)
Vandaag begint uw singlereis in Nederland. Per eigen vervoer naar Valkenburg a.d. Geul. Bij het hotel is gratis parkeergelegenheid in de straat. Voor de treinreizigers: Valkenburg ligt op ca. 14 minuten treinafstand van Maastricht en de afstand tussen het station en het hotel bedraagt ca. 750 meter (9 min. lopen). We verzamelen tussen 13.00 en 14.00 uur in het hotel, de reisleider uitleg geeft over de reis en de routes. Vervolgens maken we een korte tocht (ca. 20 km/1,5 uur) over een klein deel van de “75 jaar bevrijdingsroute” via het Plateau van Margraten met de fraai onderhouden en ook indrukwekkende Amerikaanse Begraafplaats (26 hectare, 8000 graven) en de mergelgroeve ’t Rooth.

Dag 2
Fietstocht naar de zuidwesthoek van het Heuvelland en Maastricht (ca. 60 km/4 uur)
Route via Cadier en Keer, Eckelrade bij het Savelsbos, Mesch met het oudste kerkje van Nederland en Eijsden met een kasteel. Eijsden-Lanaye (B.) per pontje (€ 1.20). Door een klein stukje België naar Maastricht, stops in de stad mogelijk. Route terug via Berg en Terblijt en Chateau St. Gerlach.
 

Dag 3
Fietstocht “Kastelenroute” (ca. 49 km/4 uur)
Een pittige route via het bierstadje Gulpen, langs de hooggelegen plaatsen Mechelen en Epen, Teuven in de Belgische Voerstreek waar Herberg Moeder de Gans en Café Modern in de oude school al bezienswaardigheden op zich zijn en het schilderachtige plaatsje Slenaken.

Dag 4
Verkorte fietstocht “wijnroute Zuid-Limburg” (ca. 60 km/5 uur)
Langs - bij de kenners - bekende wijngaarden zoals Wijngoed Frombergen, Domein Holset, Wijngaard Kruisboom, Wijngoed Wahlwiller en Wijndomein Sint Martinus. Route via Wahlwiller met in de dorpskerk de in de jaren 50 omstreden (eerst verwijderde, later teruggeplaatste) kruiswegstaties van de kunstenaar Aad de Haas. Terugrit door het Geuldal tussen Gulpen en Valkenburg.

Dag 5
Verkorte fietstocht “Buitengoed Geul & Maas” (ca. 35 km/3 uur)
Route via Borgharen en Itteren in het Maasdal en het bezienswaardige plaatsje Meerssen. Tussen 14.00 en 15.00 uur leveren we de fietsen in waarna deze singlereis in Nederland ten einde komt. Reis per eigen vervoer huiswaarts.

Hotel Op de Boud ***

ligging: het eenvoudige, maar sfeervolle hotel van de familie Nabben: Hotel Op de Boud ligt aan de rand van Valkenburg, op loopafstand van het gezellige centrum en op ca. 750 m van het treinstation. Het hotel ligt nabij de bossen, het heuvellandschap en het Geuldal. 
faciliteiten: het hotel beschikt over een receptie, lift, lounge met televisie, gratis wifi, restaurant waar smakelijke gerechten worden geserveerd, een gezellige huisbar, kegelbaan, terrassen en een tuin.
kamer: uw kamer is voorzien van televisie, telefoon, kluisje, waterkoker en badkamer met douche en toilet. Bij de receptie kunt u een föhn vragen.
maaltijden: ontbijt en 3-gangen avondmaaltijd inbegrepen. Vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.

bereikbaarheid:
Per auto: over de A2 en de A79, afslag 3 Valkenburg.
Per OV: met NS naar Maastricht of Heerlen, overstappen op trein Arriva naar Valkenburg. Afstand station-hotel: 750 m.
Alle fietstochten starten bij het hotel en komen daar weer terug.Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Ma 29-07-2024 (niet meer beschikbaar)
€ 379,-
Vertrekgarantie
Ma 19-08-2024 (niet meer beschikbaar)
€ 349,-
Vertrekgarantie
Ma 16-09-2024
349,-


inclusief:
* verblijf in een 1-persoonskamer inclusief ontbijt en diner; naar wens gebruik van kegelbaan en oud-hollandse spellen
* meefietsende Aktiva-reisleider

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen een boeking) € 10,-
* huur e-bike € 130,-

exclusief:
* heen- en terugreis
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
9

Een ontspannen fietsvakantie in een prachtige omgeving in ZuidLimburg,wel met een Ebike doen anders is het voor de meeste senioren niet te doen.

J.P.de Jager, reisperiode juni 2024
10

Uitstekende locatie. Geweldige omgeving. Goede routes. Geweldige reisleiding. Voor slechts 90 euro per dag.

Rob Greve, reisperiode juni 2024
8

anoniem, reisperiode juni 2024
9

prachtige zonnige fietsdagen beleefd met een fijne gezellige groep mede fietsers!

anoniem, reisperiode juni 2024
8

Fietsen in Limburg is genieten alle dagen, een aanrader. Goede en vrolijke verzorging in hotel; klein minpuntje zijn de matrassen.

Anita, reisperiode juni 2024
9

Lekkere fietsvakantie in het gezellige familie hotel. Waar voor de familie niks te veel is om het de gasten naar hun zin te maken. Ruud de reisleider had ook alles goed onder controle.

Ger v Zuijlen , reisperiode mei 2024
9

Geweldig mooie reis door de Limburgse heuvels. Zeker met E-bike doen!

anoniem, reisperiode mei 2024
8

Ik vond het een fijne reis, maar voor mij was het erg zwaar. Een iets langere reis met een rustdag er tussen zou voor mij beter geweest zijn. Misschien ook wat kortere routes. De reisleider was fantastisch.

anoniem, reisperiode mei 2024
7

anoniem, reisperiode mei 2024
8

Met het geluk van veel goed weer, een gezellige groep en een uitstekende reisbegeleider heb ik een prima fietsvakantie gehad. Het was een test, maar ik zal aan nog meer van dit soort vakanties deelnemen.

anoniem, reisperiode mei 2024
8

Ruud is een geweldige reisleider Zou leuk zijn als er in Nederland meer van dit soort fietsreizen zouden zijn . Vooral voor single Eten voor vegetariërs was niet zo goed.

anoniem, reisperiode mei 2024
8

anoniem, reisperiode mei 2024
8

anoniem, reisperiode oktober 2023
8

Prachtige fietsroutes Schitterend landschap

anoniem, reisperiode oktober 2023
9

anoniem, reisperiode oktober 2023
10

Het was een hele fijne en mooie en leuke reis Ik zal het zeker nog een keer doen.

Jan de Baat, reisperiode oktober 2023
8

anoniem, reisperiode augustus 2023
10

Een leuke afwisselende reis, heerlijk gefietst, tussendoor koffie/lunch. Fijne reisleider. Leuke groep. Gemoedelijk hotel, waar je je erg welkom voelt. Dat het avondeten erg eenvoudig is, wordt ruimschoots gecompenseerd door de hartelijkheid, mooie tuin, voldoende ruimte voor de ebikes en heerlijke ontbijtbuffet. Hotel is gehorig, maar omdat je als groep optrekt, stoor je je daar niet echt aan.

anoniem, reisperiode augustus 2023
8

anoniem, reisperiode augustus 2023
9

Enthousiaste reisleiding zowel dag- als avondprogramma. Mooie fietstocht en zeker goed te doen voor een gemiddelde fietser. Hotel is eenvoudig maar heel schoon, maaltijden zijn erg goed, mensen zijn super vriendelijk en staan altijd voor iedereen klaar.

anoniem, reisperiode augustus 2023
10

Vijf dagen fietsen door het glooiende landschap van Zuid-Limburg. We temden de heuvels, trotseerden wind en regen. Op zondag was het landelijk gezien de koudste 6 augustus; in Maastricht kwam de temperatuur niet hoger dan 14 graden. En dan die regen. Onze doorweekte sokken knepen we uit als koude theezakjes. Maar het weer verbroedert. Want hoe koud en nat het ook was, de sfeer bleef warm en gezellig en we hielden de moed erin onder aanvoering van de kalme en deskundige reisleider Wim. We verbleven in een knus hotel. Daar bestiert Rosie de bar als een koningin. Een lachende wervelwind. Geen gast ontsnapte aan haar oplettende blik; binnen één dag kende ze kamernummers en persoonlijke voorkeuren. En als ze zin heeft pakt ze ’s avonds de microfoon en zingt I Will Survive en Jolene. Ik heb me prima vermaakt!

Connie Wiering, reisperiode augustus 2023
9

Mooie reis in een prachtig landschap. Eenvoudig hotel waar je je bijzonder welkom voelt en met een prachtige tuin. De moeite waard.

anoniem, reisperiode juni 2023
9

Een hele leuke compleet verzorgde fietsvakantie in Zuid Limburg. Zeer zeker een aanrader. Het hotel was wat gedateerd maar dit deed niets af aan de kwaliteit. Zeer gemoedelijk en iedere dag heerlijk gegeten! De reisleider Henk had alles prima op orde en alles goed geregeld zonder betuttelend te zijn! Kortom heerlijk genoten van 5 dagen Valkenburg en omgeving!

Lia , reisperiode juni 2023
9

Geweldig mooie omgeving , prachtige vergezichten en een zeer gastvrij hotel. Ik ga deze reis zeker nog een keer doen.

anoniem, reisperiode mei 2023
9

Prachtige maar pittige fietstochten gemaakt. Jammer dat het afscheid wat rommelig verliep. Meestal gebeurd dat met de groep......initiatief van de gids.

anoniem, reisperiode september 2022
8

anoniem, reisperiode september 2022
9

Een prachtige afwisselende fietsreis vanuit een charmant familiehotel in Valkenburg. Echt de moeite waard.

anoniem, reisperiode september 2022
9

Superleuke reis. Geweldig genoten van het fietsen in de prachtige heuvels. Met fijne fietsen en onder kundige, vrolijke leiding van Rob een heel leuke ervaring. Fijn dat ook op de reisdagen wordt gefietst.

Annelies Gotzsch, reisperiode september 2022
9

Wat een heerlijke fietsvakantie in het Limburgse heuvellandschap, onder de bezielende leiding van Rob: heuveltje op, heuveltje af. Een prima verblijf in Hotel op de Boud, waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat. Echt een aanrader! Ook dank aan Aktiva tours voor het soepele boekingsproces en het snelle reageren op doorgegeven wijzigingen.

Hanneke Dees, reisperiode september 2022
10

het is goed te fietsen met de knooppunten en de accommodatie is uitstekend verzorgd

anoniem, reisperiode augustus 2022
9

Hotel Op De Boud mag dan wel wat gedateerd zijn maar velen kunnen van deze uitbaters nog heel wat leren!! Super geweest. Dank aan Wies en Roos. Geweldig fijn gehad. Goede kamers, super maaltijden en wat een heerlijke tuin. Voor herhaling vatbaar.

Gerry van Iperen, reisperiode augustus 2022
10

Top dagen, mooie tochten op goede huurfietsen. Hotel zeer gastvrij. Een aanrader voor een paar dagen weg.

anoniem, reisperiode augustus 2022
8

het was een geweldig avontuur heel veel geschakeld op de fiets en heel veel gezien een top vakantie samen met een hele fijne groep en reisleider Rob

Diny Dam, reisperiode augustus 2022
9

We hebben een groep van 12, een geweldigefiets 5 daagse gehad. Het hotel op Boud verdient ook een pluim.

Dicky de Gier, reisperiode augustus 2022
9

Ik vond de reis heel erg leuk, goede fietsen, mooie omgeving, prima verblijf en een prettige reisleider die voor iedereen oog had en veel van de omgeving wist. En dat voor een hele goede prijs. Bedankt, en complimenten.

anoniem, reisperiode augustus 2022
8

Weer een goed georganiseerde reis. We fietsten andere routes dan waren beschreven, omdat de reisleider in de omgeving woont en vaak mooiere (deel) routes en pauzeerlocaties uitzocht. We waren blij met de kwalitatief goede fietsen met ondersteuning en de helmen. Het is een prachtige omgeving in Zuid Limburg. De familie van het hotel was erg betrokken en welwillend, er werd zelfs een feestje georganiseerd op de laatste avond.

anoniem, reisperiode augustus 2022
8

Hele mooie fietsroutes met zeker zo mooie uitzichten over heuvels en dalen. Met een prima verzorging in het hotel.

anoniem, reisperiode augustus 2022
9

Dit was mijn 1e reis van Aktiva tours een fietsvakantie in Limburg. Leuke groep en een prima reisleider Wim. Geweldig zoals hij het dagelijks regelde, met koffiestop, picknickstop en later nog een terrasje. Prima georganiseerd dus. Het hotel is wat ouder en de kamers ook v/d jaren 60/70. Maar goed schoon en heerlijke bedden en een keurige badkamer. Het wordt gerund door Roos en moeders en uiteraard het personeel achter de schermen. Wat een vriendelijke en hartelijke mensen, niets was ze teveel en ik kom hier graag nog eens terug. De e-bikes vond ik minder, het was net of ik af en toe op de rem stond. De motor en/of accu konden de langdurige zware klimmetjes niet aan.

Betty de Gunst, reisperiode juli 2022
10

Het was een prachtige week met onze geweldige reisleidster Dorry! Heerlijk weer, prachtige omgeving, leuk gezelschap en gastvrij hotel!

Doety Peenstra-Bijker, reisperiode juni 2022
7

Leuke vakantie, mooie ervaringen opgedaan.

anoniem, reisperiode juni 2022
6

Soms de lage waardering komt, omdat ik de eerste dag vrouw 77jaar. Een e-bile had zonder pouwer. Ik wou na de eerte dag het liefstnaar huis. Geruild en de rest van de week een prima fiets. Het voelde voor mij als een afgejakkerde vakantie, te weinig stops voor rustmomenten, drinken. Dorry heeft op aanraden van iemand, een veiligheids hesje aangedaan, gekregen van iemand die had ze dus niet zelf. Ik ben nu 77 jaar mischien is valkenburg dan ook wat zwaar, maar heb in Frankrijk, Brabant, Veluwe fiets VAKANTIES meegedaan, dit werd afgejakkert voor mijn gevoel. Dorry is wel een erg aardige reisleidster. Ik ben na deze vakantie moe thuisgekomen. Dat heet tochgeenvakantie.

anoniem, reisperiode juni 2022
8

De groep vond ik met 21 wel wat aan de grote kant, maar onze reisleidster Dorry heeft dit uitstekend opgelost door kleinere groepjes te maken die in eigen tempo de routes fietsen. Koffie en lunch deden we dan gezamenlijk. Ook de voorbereiding van de routes en stopplaatsen had Dorry prima geregeld. Complimenten voor haar.

anoniem, reisperiode juni 2022
8

De groep van 20 deelnemers was voor mij te groot.

anoniem, reisperiode juni 2022
9

Het was een heerlijke groeps-fietsvakantie waar ook het weer aan heeft bijgedragen. Maar zeker ook de reisleidster die haar vuurdoop kreeg maar alles voor iedereen goed wist te regelen en helaas moest dat ook... en niet te vergeten de prachtige omgeving en het immer gezellige door de familie gerunde hotel op de Boud!

Jeanette van Rossem, reisperiode mei 2022
9

Limburg blijft super mooi, met Activa is het een mooie manier om dit te verkennen. Je moet wel een goede conditie hebben. Pittige tochten.

Ben, reisperiode mei 2022
8

Geweldige reisleidster. Zorgvuldig, vriendelijk en deskundig. Alleen opmerking over de avondmaaltijden Het eten is wel ouderwets Hollandse keuken. Te gaar gekookt zoals uit grootmoeders tijd. Maar de reis is ook niet heel duur dus de prijs kwaliteit klopt wel perfect. Ik zou liever wat meer betalen voor een reis en dan betere avondmaaltijden krijgen.

Marjan, reisperiode mei 2022
8

Ik vond het een gezellige reis. Veel gezien. En leuke reisgenoten.

anoniem, reisperiode september 2021
7

Een leuke manier om samen met andere fiets-enthousiastelingen de omgeving te verkennen. Flexibele Reisleider die de mooiste routes en lunchplekjes weet te vinden! Met info over omgeving en geschiedenis. Prima accommodatie.

anoniem, reisperiode augustus 2021
9

Het was een heerlijke reis met prachtige routes . Het hotel was oud maar de familie die het beheert is geweldig en het was schoon. Goed bereikbaar met het OV. Zeker aan te raden

F. H. M. Meerveld-Kleis, reisperiode augustus 2021
9

Prachtige omgeving, aardige mensen, dichtbij huis maar je waant je in het buitenland. De dag-afstanden zijn goed te doen.

anoniem, reisperiode augustus 2021
Het was een leuke reis. Fietsen waren goed. 1 tocht , de bevrijdingsroute vond ik iets minder. De andere tochten waren prachtig. Overigens vond ik het bezoek aan de Amerikaanse erebegraafplaats op de 1e middag wel zeer de moeite waard. De reisleidster was leuk en goed. Wat ik iets minder vond is om de hele tijd met de hele groep te fietsen, waardoor je ontzettend op moest letten en je niet zo makkelijk even kon stoppen voor een foto. Maar verder een prima reis.
Irma van Mourik
Ik He het eenfijn reis gevonden. De reisleiding was prima zeker met stijgen en dalen meteen e bike is wel wennen in Limburg. En dicht bij Valkenburg dus na het eten nog even er uit.
Ada vanhaaster
inclusief:
* verblijf in een 1-persoonskamer inclusief ontbijt en diner; naar wens gebruik van kegelbaan en oud-hollandse spellen
* meefietsende Aktiva-reisleider

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen een boeking) € 10,-
* huur e-bike € 130,-

exclusief:
* heen- en terugreis
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook