Singlereis Fietsen Limburgs Krijtland

5 dagen
niveau 2
eigen vervoer
beoordeling: 8.3
vanaf € 395,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 07-09-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

verblijf in 1-persoonskamer met ontbijt en diner
per eigen vervoer naar Zuid-Limburg v.v.
huur e-bike inbegrepen

route: heuvels (max. ca. 200 m.) afgewisseld met plateaus en rivierdalen. Per fietsdag wordt ca. 20, 50, 49, 60 en 35 km afgelegd.
groep: minimaal 8 / maximaal 20 reizigers.

Fiets er op löss bij Valkenburg
Wat maakt het landschap van Zuid-Limburg toch zo mooi? Allereerst natuurlijk het zacht-heuvelachtige reliëf, waardoor men, heel verrassend, na elke bocht weer anders in de verte kijkt. Ook de frisse snelstromende beekjes en riviertjes die zich speels door de dalletjes bewegen. En de afwisseling van het landschap: een bonte lappendeken van bos en weiland en dan weer akkerbouw en boomgaarden. Want boomgaarden, die zijn er veel in Limburg: van appels tot peren en van pruimen tot kersen. Allemaal dankzij de vruchtbaarste bodemsoort van ons land: de löss, alléén daar in Limburg!

Wijnchâteaux van Limburg
Het voordeel van een fietsreis is dat die een ruime actieradius kan hebben. Bij deze reis rijdt u elke dag een andere fietslus en de totaalroute heeft daardoor een dekking van heel Zuid-Limburg: het Plateau van Margraten met de Amerikaanse Begraafplaats, Beek met het oorlogsmuseum, Gulpen met de brouwerij van het lekkere Gulpenerbier, Wahlwiller met de Sint Cunibertus kerk en de Wittemer Wijngaard Wahlwiller, want - geloof het of niet - inmiddels kent ook Limburg haar wijnchâteaus! De Kastelenroute op dag 3 maakt zelfs een klein uitstapje over de grens met België naar de Voerstreek.

Toeristisch hart
Valkenburg zelf is een provincieplaatsje met ruim 10.000 inwoners en ligt precies midden in Zuid-Limburg. Het is ook het toeristische hart van de regio. Stel dat iemand, bijvoorbeeld vanwege weersomstandigheden, een keertje wil afzien van een dag fietsen dan zijn de droge alternatieven legio: de Kasteelruïne en de Fluweelengrot, de Gemeentegrot, de Steenkolenmijn Valkenburg, het Museum Land van Valkenburg en de Romeinse katakomben. De lokale horeca, op fiets- en zelfs loopafstand vanuit het hotel bereikbaar, laat niemand omkomen van honger of dorst. In Valkenburg is altijd wat te doen!

E-bike inclusief
De reis bevindt zich op een kleine niveau 2, op een schaal van 1 tot en met 3. Het heuvelachtige Limburgse landschap is het beste met een e-bike te berijden. De huur ervan (diverse framehoogtes beschikbaar) is inclusief in de reissom. Na aankomst wordt door de fietsverhuurder op deskundige wijze uitleg gegeven over het gebruik van de fietsen.

Dag 1
Per eigen vervoer naar Valkenburg a.d. Geul. Bij het hotel is gratis parkeergelegenheid in de straat. Voor de treinreizigers: Valkenburg ligt op ca. 14 minuten treinafstand van Maastricht en de afstand tussen het station en het hotel bedraagt ca. 750 meter (9 min. lopen). We verzamelen tussen 13.00 en 14.00 uur in het hotel, de reisleider uitleg geeft over de reis en de routes. Daarna volgt het uitleveren van de huurfietsen en uitleg over het gebruik daarvan door de fietsverhuurder. Vervolgens maken we een korte tocht (ca. 20 km/1,5 uur) over een klein deel van de “75 jaar bevrijdingsroute” via het Plateau van Margraten met de fraai onderhouden en ook indrukwekkende Amerikaanse Begraafplaats (26 hectare, 8000 graven) en de mergelgroeve ’t Rooth.

Dag 2
Fietstocht “75 jaar bevrijdingsroute” (ca. 50 km/4 uur) via Beek alwaar gelegenheid tot bezoek aan het oorlogsmuseum Eyewitness (entrée niet inclusief) dat WO2 door een neutrale bril bekijkt, terug door het centrale deel van het Mergelland.

Dag 3
Fietstocht “Kastelenroute” (ca. 49 km/4 uur), pittige route via het bierstadje Gulpen, langs de hooggelegen plaatsen Mechelen en Epen, Teuven in de Belgische Voerstreek waar Herberg Moeder de Gans en Café Modern in de oude school al bezienswaardigheden op zich zijn en het schilderachtige plaatsje Slenaken.

Dag 4
Verkorte fietstocht “wijnroute Zuid-Limburg” (ca. 60 km/5 uur) langs - bij de kenners - bekende wijngaarden zoals Wijngoed Frombergen, Domein Holset, Wijngaard Kruisboom, Wijngoed Wahlwiller en Wijndomein Sint Martinus. Route via Wahlwiller met in de dorpskerk de in de jaren 50 omstreden  (eerst verwijderde, later teruggeplaatste) kruiswegstaties van de kunstenaar Aad de Haas. Terugrit door het Geuldal tussen Gulpen en Valkenburg.

Dag 5
Allereerst volgen we de verkorte fietstocht “Buitengoed Geul & Maas” (ca. 35 km/3 uur) via Borgharen en Itteren in het Maasdal en het bezienswaardige plaatsje Meerssen. Tussen 14.00 en 15.00 uur leveren we de fietsen in. Reis per eigen vervoer huiswaarts.

Hotel Op de Boud ***

ligging: het eenvoudige, maar sfeervolle hotel van de familie Nabben: Hotel Op de Boud ligt aan de rand van Valkenburg, op loopafstand van het gezellige centrum en op ca. 750 m van het treinstation. Het hotel ligt nabij de bossen, het heuvellandschap en het Geuldal. 
faciliteiten: het hotel beschikt over een receptie, lift, lounge met televisie, gratis wifi, restaurant waar smakelijke gerechten worden geserveerd, een gezellige huisbar, kegelbaan, terrassen en een tuin.
kamer: uw kamer is voorzien van televisie, telefoon, kluisje, waterkoker en badkamer met douche en toilet. Bij de receptie kunt u een föhn aanvragen.
maaltijden: ontbijt en 3-gangen avondmaaltijd inbegrepen. Vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.

bereikbaarheid:
Per auto: over de A2 en de A79, afslag 3 Valkenburg.
Per OV: met NS naar Maastricht of Heerlen, overstappen op trein Arriva naar Valkenburg. Afstand station-hotel: 750 m.
Alle fietstochten starten bij het hotel en komen daar weer terug.Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Ma 13-06-2022 (niet meer beschikbaar)
€ 395,-


inclusief:
* verblijf in een 1-persoonskamer (met eigen douche/toilet) op basis van logies + ontbijt + avondmaaltijd
* meefietsende Aktiva-reisleider
* gebruik ebike (Kalkhoff Agattu i7 of Giant Grandtour E+2 LDS) dag 1 t/m dag 5

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 45,-
* korting bij gebruik eigen ebike € 60,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* heen- en terugreis
* bijdrage SGR
* reserveringskosten
9

Het was een heerlijke groeps-fietsvakantie waar ook het weer aan heeft bijgedragen. Maar zeker ook de reisleidster die haar vuurdoop kreeg maar alles voor iedereen goed wist te regelen en helaas moest dat ook... en niet te vergeten de prachtige omgeving en het immer gezellige door de familie gerunde hotel op de Boud!

Jeanette van Rossem, reisperiode mei 2022
9

Limburg blijft super mooi, met Activa is het een mooie manier om dit te verkennen. Je moet wel een goede conditie hebben. Pittige tochten.

Ben, reisperiode mei 2022
8

Ik vond het een gezellige reis. Veel gezien. En leuke reisgenoten.

anoniem, reisperiode september 2021
7

Een leuke manier om samen met andere fiets-enthousiastelingen de omgeving te verkennen. Flexibele Reisleider die de mooiste routes en lunchplekjes weet te vinden! Met info over omgeving en geschiedenis. Prima accommodatie.

anoniem, reisperiode augustus 2021
9

Het was een heerlijke reis met prachtige routes . Het hotel was oud maar de familie die het beheert is geweldig en het was schoon. Goed bereikbaar met het OV. Zeker aan te raden

F. H. M. Meerveld-Kleis, reisperiode augustus 2021
9

Prachtige omgeving, aardige mensen, dichtbij huis maar je waant je in het buitenland. De dag-afstanden zijn goed te doen.

anoniem, reisperiode augustus 2021
Het was een leuke reis. Fietsen waren goed. 1 tocht , de bevrijdingsroute vond ik iets minder. De andere tochten waren prachtig. Overigens vond ik het bezoek aan de Amerikaanse erebegraafplaats op de 1e middag wel zeer de moeite waard. De reisleidster was leuk en goed. Wat ik iets minder vond is om de hele tijd met de hele groep te fietsen, waardoor je ontzettend op moest letten en je niet zo makkelijk even kon stoppen voor een foto. Maar verder een prima reis.
Irma van Mourik
Ik He het eenfijn reis gevonden. De reisleiding was prima zeker met stijgen en dalen meteen e bike is wel wennen in Limburg. En dicht bij Valkenburg dus na het eten nog even er uit.
Ada vanhaaster
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook