Singlereis Fietsen Limburgs Krijtland

5 dagen
niveau 2 van 3
eigen vervoer
beoordeling: 8.5
vanaf € 399,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 09-10-2023.
Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

verblijf in 1-persoonskamer met ontbijt en diner
per eigen vervoer naar Zuid-Limburg v.v.
huur e-bike inbegrepen

route: heuvels (max. ca. 200 m.) afgewisseld met plateaus en rivierdalen. Per fietsdag wordt ca. 20, 50, 49, 60 en 35 km afgelegd.
groep: minimaal 8 / maximaal 20 reizigers.

Fiets er op löss bij Valkenburg
Wat maakt het landschap van Zuid-Limburg toch zo mooi? Allereerst natuurlijk het zacht-heuvelachtige reliëf, waardoor je, heel verrassend, na elke bocht weer anders in de verte kijkt. Ook de frisse snelstromende beekjes en riviertjes die zich speels door de dalletjes bewegen. En de afwisseling van het landschap: een bonte lappendeken van bos en weiland en dan weer akkerbouw en boomgaarden. Want boomgaarden, die zijn er veel in Limburg: van appels tot peren en van pruimen tot kersen. Allemaal dankzij de vruchtbaarste bodemsoort van ons land: de löss, alléén daar in Limburg!

Wijnchâteaux van Limburg
Het voordeel van een fietsreis is dat die een ruime actieradius kan hebben. Bij deze reis rijdt u elke dag een andere fietslus en de totaalroute heeft daardoor een dekking van heel Zuid-Limburg: het Plateau van Margraten met de Amerikaanse Begraafplaats, Beek met het oorlogsmuseum, Gulpen met de brouwerij van het lekkere Gulpenerbier, Wahlwiller met de Sint Cunibertus kerk en de Wittemer Wijngaard Wahlwiller, want - geloof het of niet - inmiddels kent ook Limburg haar wijnchâteaus! De Kastelenroute op dag 3 maakt zelfs een klein uitstapje over de grens met België naar de Voerstreek.

Toeristisch hart
Valkenburg zelf is een provincieplaatsje met ruim 10.000 inwoners en ligt precies midden in Zuid-Limburg. Het is ook het toeristische hart van de regio. Stel dat je, bijvoorbeeld vanwege weersomstandigheden, een keertje wilt afzien van een dag fietsen dan zijn de droge alternatieven legio: de Kasteelruïne en de Fluweelengrot, de Gemeentegrot, de Steenkolenmijn Valkenburg, het Museum Land van Valkenburg en de Romeinse katakomben. De lokale horeca, op fiets- en zelfs loopafstand vanuit het hotel bereikbaar, laat niemand omkomen van honger of dorst. In Valkenburg is altijd wat te doen!

E-bike inclusief
De reis bevindt zich op een kleine niveau 2, op een schaal van 1 tot en met 3. Het heuvelachtige Limburgse landschap is het beste met een e-bike te berijden. De huur ervan (diverse framehoogtes beschikbaar) is inclusief in de reissom. Na aankomst wordt door de fietsverhuurder op deskundige wijze uitleg gegeven over het gebruik van de fietsen.

Dag 1
Heenreis en fietstocht "75 jaar bevrijdingsroute" (ca. 20 km/1,5 uur)
Vandaag begint uw singlereis in Nederland. Per eigen vervoer naar Valkenburg a.d. Geul. Bij het hotel is gratis parkeergelegenheid in de straat. Voor de treinreizigers: Valkenburg ligt op ca. 14 minuten treinafstand van Maastricht en de afstand tussen het station en het hotel bedraagt ca. 750 meter (9 min. lopen). We verzamelen tussen 13.00 en 14.00 uur in het hotel, de reisleider uitleg geeft over de reis en de routes. Daarna volgt het uitleveren van de huurfietsen en uitleg over het gebruik daarvan door de fietsverhuurder. Vervolgens maken we een korte tocht (ca. 20 km/1,5 uur) over een klein deel van de “75 jaar bevrijdingsroute” via het Plateau van Margraten met de fraai onderhouden en ook indrukwekkende Amerikaanse Begraafplaats (26 hectare, 8000 graven) en de mergelgroeve ’t Rooth.

Dag 2
Fietstocht “75 jaar bevrijdingsroute” (ca. 50 km/4 uur)
Via Beek alwaar gelegenheid tot bezoek aan het oorlogsmuseum Eyewitness (entree niet inclusief) dat WO2 door een neutrale bril bekijkt, terug door het centrale deel van het Mergelland.

Dag 3
Fietstocht “Kastelenroute” (ca. 49 km/4 uur)
Een pittige route via het bierstadje Gulpen, langs de hooggelegen plaatsen Mechelen en Epen, Teuven in de Belgische Voerstreek waar Herberg Moeder de Gans en Café Modern in de oude school al bezienswaardigheden op zich zijn en het schilderachtige plaatsje Slenaken.

Dag 4
Verkorte fietstocht “wijnroute Zuid-Limburg” (ca. 60 km/5 uur)
Langs - bij de kenners - bekende wijngaarden zoals Wijngoed Frombergen, Domein Holset, Wijngaard Kruisboom, Wijngoed Wahlwiller en Wijndomein Sint Martinus. Route via Wahlwiller met in de dorpskerk de in de jaren 50 omstreden (eerst verwijderde, later teruggeplaatste) kruiswegstaties van de kunstenaar Aad de Haas. Terugrit door het Geuldal tussen Gulpen en Valkenburg.

Dag 5
Verkorte fietstocht “Buitengoed Geul & Maas” (ca. 35 km/3 uur)
Route via Borgharen en Itteren in het Maasdal en het bezienswaardige plaatsje Meerssen. Tussen 14.00 en 15.00 uur leveren we de fietsen in waarna deze singlereis in Nederland ten einde komt. Reis per eigen vervoer huiswaarts.

Hotel Op de Boud ***

ligging: het eenvoudige, maar sfeervolle hotel van de familie Nabben: Hotel Op de Boud ligt aan de rand van Valkenburg, op loopafstand van het gezellige centrum en op ca. 750 m van het treinstation. Het hotel ligt nabij de bossen, het heuvellandschap en het Geuldal. 
faciliteiten: het hotel beschikt over een receptie, lift, lounge met televisie, gratis wifi, restaurant waar smakelijke gerechten worden geserveerd, een gezellige huisbar, kegelbaan, terrassen en een tuin.
kamer: uw kamer is voorzien van televisie, telefoon, kluisje, waterkoker en badkamer met douche en toilet. Bij de receptie kunt u een föhn vragen.
maaltijden: ontbijt en 3-gangen avondmaaltijd inbegrepen. Vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.

bereikbaarheid:
Per auto: over de A2 en de A79, afslag 3 Valkenburg.
Per OV: met NS naar Maastricht of Heerlen, overstappen op trein Arriva naar Valkenburg. Afstand station-hotel: 750 m.
Alle fietstochten starten bij het hotel en komen daar weer terug.Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* verblijf in een 1-persoonskamer inclusief ontbijt en diner
* meefietsende Aktiva-reisleider
* gebruik e-bike (Kalkhoff Agattu i7 of Giant Grandtour E+2 LDS) dag 1 t/m dag 5

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen een boeking) € 22,-
* korting bij gebruik eigen e-bike € 60,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* heen- en terugreis
* bijdrage SGR
* reserveringskosten
9

Prachtige maar pittige fietstochten gemaakt. Jammer dat het afscheid wat rommelig verliep. Meestal gebeurd dat met de groep......initiatief van de gids.

anoniem, reisperiode september 2022
8

anoniem, reisperiode september 2022
9

Een prachtige afwisselende fietsreis vanuit een charmant familiehotel in Valkenburg. Echt de moeite waard.

anoniem, reisperiode september 2022
9

Superleuke reis. Geweldig genoten van het fietsen in de prachtige heuvels. Met fijne fietsen en onder kundige, vrolijke leiding van Rob een heel leuke ervaring. Fijn dat ook op de reisdagen wordt gefietst.

Annelies Gotzsch, reisperiode september 2022
9

Wat een heerlijke fietsvakantie in het Limburgse heuvellandschap, onder de bezielende leiding van Rob: heuveltje op, heuveltje af. Een prima verblijf in Hotel op de Boud, waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat. Echt een aanrader! Ook dank aan Aktiva tours voor het soepele boekingsproces en het snelle reageren op doorgegeven wijzigingen.

Hanneke Dees, reisperiode september 2022
10

het is goed te fietsen met de knooppunten en de accommodatie is uitstekend verzorgd

anoniem, reisperiode augustus 2022
9

Hotel Op De Boud mag dan wel wat gedateerd zijn maar velen kunnen van deze uitbaters nog heel wat leren!! Super geweest. Dank aan Wies en Roos. Geweldig fijn gehad. Goede kamers, super maaltijden en wat een heerlijke tuin. Voor herhaling vatbaar.

Gerry van Iperen, reisperiode augustus 2022
10

Top dagen, mooie tochten op goede huurfietsen. Hotel zeer gastvrij. Een aanrader voor een paar dagen weg.

anoniem, reisperiode augustus 2022
8

het was een geweldig avontuur heel veel geschakeld op de fiets en heel veel gezien een top vakantie samen met een hele fijne groep en reisleider Rob

Diny Dam, reisperiode augustus 2022
9

We hebben een groep van 12, een geweldigefiets 5 daagse gehad. Het hotel op Boud verdient ook een pluim.

Dicky de Gier, reisperiode augustus 2022
Het was een leuke reis. Fietsen waren goed. 1 tocht , de bevrijdingsroute vond ik iets minder. De andere tochten waren prachtig. Overigens vond ik het bezoek aan de Amerikaanse erebegraafplaats op de 1e middag wel zeer de moeite waard. De reisleidster was leuk en goed. Wat ik iets minder vond is om de hele tijd met de hele groep te fietsen, waardoor je ontzettend op moest letten en je niet zo makkelijk even kon stoppen voor een foto. Maar verder een prima reis.
Irma van Mourik
Ik He het eenfijn reis gevonden. De reisleiding was prima zeker met stijgen en dalen meteen e bike is wel wennen in Limburg. En dicht bij Valkenburg dus na het eten nog even er uit.
Ada vanhaaster
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook