Singlereis Fietsen in Twente

5 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf € 469,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 05-10-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

verblijf in Hotel de Wyllandrie in Ootmarsum
1-persoonskamer inclusief ontbijt en diner 
met meefietsende Aktiva-reisleiding
route: per fietsdag wordt er ca. 26 tot 49 km afgelegd
groep: minimaal 6 / maximaal 16 personen

Fietsreis in en rondom Twente
Nu ook te ontdekken vanaf de fiets: het prachtige Twente in ons eigen mooie Nederland. Het zogenaamde coulissen-landschap dat u hier treft, bestaat uit een afwisseling van open velden, houtwallen, lanen en stukken bos. Regelmatig zullen we onderweg een typische boerenhoeve tegen komen en soms nemen we een kijkje over de grens bij onze oosterburen. Op naar Twente en beleef de Twentse gezelligheid!

Ons verblijf tijdens deze reis is Hotel Wyllandrie in Ootmarsum. Dit kunstenaarsstadje ligt midden in een web van prachtige routes door het Twentse landschap. Ootmarsum is een heel gezellig plaatsje vol oude gevels, galerietjes, winkels, terrassen en een mooi openluchtmuseum. Een heerlijke uitvalsbasis voor deze nieuwe fietsreis speciaal voor singles!

Dag 1
Heenreis naar Ootmarsum - Watermolenroute (ca. 26 km/2,5 uur)
We verzamelen tussen 13.00 en 13.30 uur in Hotel Wyllandrie in Ootmarsum. Na aankomst uitleg over de reis en kennismaken met elkaar en de reisleider. We starten vervolgens met een fietsroute van ca. 26 km. De natuur is hier werkelijk prachtig in de omgeving van Ootmarsum en het Springendal. Een route met bijzondere flora, waterbronnen, beekdalen en stuwwallen. In dit heuvelachtige gebied liggen twee watermolens die hun raderen laten draaien op het water van de Mosbeek, deze beek wordt gevoed door natuurlijke bronnen. Vanavond genieten we samen, zoals elke avond tijdens ons verblijf, van een lekker diner.

Dag 2
Waterstad Nordhorn en de Vechtesee (ca. 47 km/4,5 uur)
Na een lekker ontbijt stappen we op de fiets en nemen we een kijkje over de grens. Het Duitse landschap is anders, de boerderijen en kastelen zijn anders, er is volop natuur en er is water, heel veel water. De waterstad Nordhorn is feitelijk een eiland. De binnenstad wordt namelijk helemaal omstroomd door de rivier de Vecht. Vergeet vandaag niet te genieten van de welbekende Kaffee und Kuchen! Vlak voor Denekamp fietsen we weer de grens over. Terug op Nederlandse bodem. Zodra we bij Kanaal Almelo-Nordhorn zijn, fietsen we een stukje langs het kanaal en zien we het Schuivenhuisje; een merkwaardig smal gebouw. Deze stuw met bijzondere stalen schuivenconstructie regelt de waterstand van het kanaal met behulp van de Dinkel, die hier onder het kanaal doorstroomt. Het schuivenhuisje werd gebouwd in 1887 toen de scheepvaart op het kanaal nog groeiende was. Toen in 1960 het kanaal werd afgesloten voor scheepvaart, verloor het schuivenhuisje zijn functie. 

Dag 3
Het Lutterzand (ca. 49 km/4,5 of 5 uur)
Vanuit het hotel fietsen we vandaag via het Landgoed Singraven, schitterend gelegen langs de Dinkel in Denekamp richting het Lutterzand. We komen door zandverstuivingen, heide en bossen. Voor iedere Twentenaar staat ‘Het Lutterzand’ synoniem voor plezierige uitstapjes, pootje baden in rivier de Dinkel en het ontdekken van de natuur. Het glooiende landschap is gevarieerd met dennenbomen, loofbomen, jeneverbessen, zandverstuivingen en heidevelden. Wellicht spot u de ijsvogel of de oeverzwaluw aan de oever van de Dinkel? De oevers bieden een immense rijkdom aan flora en fauna.

Dag 4
De Smokkelroute (ca. 48 km/4,5 of 5 uur)
Vandaag fietsen we langs de Duits-Nederlandse grens over voormalige smokkelpaden. Bij de groene grensovergang bij de Grenssluis zien we het idyllisch gelegen voormalige tolhuisje uit 1904. Hier werden goederen ingeklaard die de Duits-Nederlandse grens passeerden via het Almelo-Nordhornkanaal. Vervolgens op de Vrijdijk, komen we langs een oude Commiezenhut van waaruit in vroegere tijden op smokkelaars werd gejaagd. Moe maar voldaan fietsen we terug naar ons gezellige hotel waar we heerlijk uit kunnen rusten met een drankje op het terras, voor we weer samen gezellig aan tafel gaan voor het diner.

Dag 5
Stiftroute (ca. 38 km/3,5 uur)
Na het ontbijt pakken we onze bagage en leggen deze in de auto, waarna we voor de laatste keer samen op pad gaan. Tijdens deze laatste fietsroute maken we kennis met een aantal historische plekken in de omgeving van Weerselo en Tubbergen. We fietsen o.a. langs Het Stift, een oud beschermd dorpsgezicht, ontstaan in de 12e eeuw. Van oorsprong is het een Benedictijnerklooster, dat later is omgezet tot een Stift. Onder Stift verstaat men een gebouw voor adelijke jongedames, die in kloosterlijk verband samenwoonden en werkten. Vervolgens komen we langs De Kroezeboom, een van de oudste en bekendste bomen van ons land. Hij staat op de Fleringer Es, iets ten zuiden van Tubbergen. Via de St. Pancratiusbasiliek fietsen we terug naar ons hotel. Einde rond 15.00 uur. We nemen afscheid van elkaar en iedereen keert weer met eigen vervoer huiswaarts.

Noot
Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen en wordt aangepast aan de weersomstandigheden. Als het bijvoorbeeld te koud, te warm en/of te nat is, dan wordt er voor een alternatief programma gezorgd of wordt er bijvoorbeeld voor een korte fietstocht gekozen in plaats van een langere.
 

Hotel Wyllandrie

ligging: het 3-sterrenhotel ligt aan de rand van Ootmarsum, bovenop de top van de Kuiperberg (71 meter). Vanwege deze mooie ligging heeft u vanuit het hotel een waanzinnig uitzicht over de omgeving.
faciliteiten: het hotel beschikt over een eigen restaurant, een bar, zonneterras met tuin en een ruime parkeerplaats. Het gehele hotel is rookvrij en voorzien van gratis wifi.
kamers: alle comfortabele kamers beschikken over een zitje, televisie en een badkamer met douche en toilet.
maaltijden: tijdens deze reis zijn het ontbijt en diner inbegrepen. Het diner is een 3-gangen keuzemenu.inclusief:
* verblijf in een 1-persoonskamer incl. ontbijt en 3-gangendiner
* meefietsende Aktiva-reisleider
* toeristenbelasting 
 
optioneel (direct bij boeking te reserveren):
toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 40,-
* huur toerfiets € 50,-
* huur e-bike € 85,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* heen- en terugreis
* overige maaltijden en dranken
* bijdrage SGR
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook