Singlereis Fietsen in Twente

5 dagen
niveau 1
eigen vervoer
beoordeling: 8.5
vanaf € 469,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 05-10-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

verblijf in Hotel de Wyllandrie in Ootmarsum
1-persoonskamer inclusief ontbijt en diner 
met meefietsende Aktiva-reisleiding
route: per fietsdag wordt er ca. 26 tot 49 km afgelegd
groep: minimaal 6 / maximaal 16 personen

Fietsreis in en rondom Twente
Nu ook te ontdekken vanaf de fiets: het prachtige Twente in ons eigen mooie Nederland. Het zogenaamde coulissen-landschap dat u hier treft, bestaat uit een afwisseling van open velden, houtwallen, lanen en stukken bos. Regelmatig zullen we onderweg een typische boerenhoeve tegen komen en soms nemen we een kijkje over de grens bij onze oosterburen. Op naar Twente en beleef de Twentse gezelligheid!

Ons verblijf tijdens deze reis is Hotel Wyllandrie in Ootmarsum. Dit kunstenaarsstadje ligt midden in een web van prachtige routes door het Twentse landschap. Ootmarsum is een heel gezellig plaatsje vol oude gevels, galerietjes, winkels, terrassen en een mooi openluchtmuseum. Een heerlijke uitvalsbasis voor deze nieuwe fietsreis speciaal voor singles!

Dag 1
Heenreis naar Ootmarsum - Watermolenroute (ca. 27 km/2,5 uur)
Vandaag begint uw singlereis Nederland. We verzamelen tussen 13.00 en 13.30 uur in Hotel Wyllandrie in Ootmarsum. Na aankomst volgt uitleg over de reis en kennismaken met elkaar en de reisleider. We starten vervolgens met een fietsroute van ca. 27 km. De natuur is hier werkelijk prachtig in de omgeving van Ootmarsum en het Springendal. Een route met bijzondere flora, waterbronnen, beekdalen en stuwwallen. In dit heuvelachtige gebied liggen twee watermolens die hun raderen laten draaien op het water van de Mosbeek en de Hazelbeek, gevoed door natuurlijke bronnen. Vanavond genieten we samen, zoals elke avond tijdens ons verblijf, van een lekker diner.

Dag 2
Waterstad Nordhorn en de Vechtesee (ca. 50 km/4,5 uur)
Na een lekker ontbijt stappen we op de fiets en nemen we een kijkje over de grens. Het Duitse landschap is anders, de boerderijen en kastelen zijn anders, er is volop natuur en er is water, heel veel water. De waterstad Nordhorn is feitelijk een eiland. De binnenstad wordt namelijk helemaal omstroomd door de rivier de Vecht. Vergeet vandaag niet te genieten van de welbekende Kaffee und Kuchen! Via Lattrop fietsen we richting de grens met Duitsland. Hier volgen we langs de Duits-Nederlandse grens voormalige smokkelpaden. Vanaf de Grenssluis in het Almelo-Nordhornkanaal, volgen we het kanaal tot in het centrum van Nordhorn. Via een mooie route langs de Vecht verlaten we Nordhorn in noordelijke richting. Ca. 5 km buiten de stad ligt het indrukwekkende Frenswegen Klooster. Net voor het Duitse Lage passeren we zes identieke Commiezenhuizen en de Watermolen van Lage; een dubbele watermolen die zowel olie kan slaan als graan kan malen. Terug op Nederlandse bodem maken we nog een lus door het bosrijke Springendal, om vervolgens Ootmarsum weer binnen te rijden.

Dag 3
Historie en natuur (ca. 51 km/ 5 uur)
Vandaag maken we kennis met een aantal historische plekken in het gebied noord- en zuidwestelijk van Ootmarsum. Zo fietsen we o.a. over Landgoed Herinckhave met de gelijknamige 18-eeuwse havezate. Iets verderop komen we langs De Kroezeboom, een van de oudste en bekendste bomen van ons land. Hij staat op de Fleringer Es, iets ten zuiden van Tubbergen. Via de St. Pancratiusbasiliek in Tubbergen fietsen we door het afwisselende coulissenlandschap dat zo kenmerkend is voor Twente. ’s Middags maken we nog een stop bij Watermolen Bels in het prachtige Dal van de Mosbeek. Bij het Infocentrum IJs & Es is een uitgebreide expositie over de ontstaansgeschiedenis van het gebied te bezoeken.

Dag 4
Het Lutterzand (ca. 51 km/5 uur)
Vanuit het hotel fietsen we langs de Dinkel  richting het Lutterzand. We komen door zandverstuivingen, heide en bossen. Voor iedere Twentenaar staat ‘Het Lutterzand’ synoniem voor plezierige uitstapjes, pootje baden in rivier de Dinkel en het ontdekken van de natuur. Het glooiende landschap is gevarieerd met dennenbomen, loofbomen, jeneverbessen, zandverstuivingen en heidevelden. Wellicht spot u de ijsvogel of de oeverzwaluw aan de oever van de Dinkel? De oevers bieden een immense rijkdom aan flora en fauna. Via het Landgoed Singraven fietsen we terug naar het hotel. 

Dag 5
Stiftroute (ca. 39 km/3,5 uur)
Vandaag eindigt uw singlereis Nederland. Na het ontbijt pakken we onze bagage en leggen deze in de auto of stallen deze bij het hotel, waarna we voor de laatste keer samen op pad gaan. Zodra we bij Kanaal Almelo-Nordhorn zijn, fietsen we een stukje langs het kanaal en zien we het Schuivenhuisje; een merkwaardig smal gebouw. Deze stuw met bijzondere stalen schuivenconstructie regelt de waterstand van het kanaal met behulp van de Dinkel. Het schuivenhuisje werd gebouwd in 1887 toen de scheepvaart op het kanaal nog groeiende was. Toen in 1960 het kanaal werd afgesloten voor scheepvaart, verloor het schuivenhuisje zijn functie. Vervolgens fietsen we o.a. langs Het Stift, een oud beschermd dorpsgezicht, ontstaan in de 12e eeuw. Van oorsprong is het een Benedictijnerklooster, dat later is omgezet tot een Stift. Onder Stift verstaat men een gebouw voor adellijke jongedames, die in kloosterlijk verband samenwoonden en werkten. Einde rond 15.00 uur. We nemen afscheid van elkaar en iedereen keert weer met eigen vervoer huiswaarts.

Noot
Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen en wordt aangepast aan de weersomstandigheden. Als het bijvoorbeeld te koud, te warm en/of te nat is, dan wordt er voor een alternatief programma gezorgd of wordt er bijvoorbeeld voor een korte fietstocht gekozen in plaats van een langere.
 

Hotel Wyllandrie

ligging: het 3-sterrenhotel ligt aan de rand van Ootmarsum, bovenop de top van de Kuiperberg (71 meter). Vanwege deze mooie ligging heeft u vanuit het hotel een waanzinnig uitzicht over de omgeving.
faciliteiten: het hotel beschikt over een eigen restaurant, een bar, zonneterras met tuin en een ruime parkeerplaats. Het gehele hotel is rookvrij en voorzien van gratis wifi.
kamers: alle comfortabele kamers beschikken over een zitje, televisie en een badkamer met douche en toilet. Er zijn maar een beperkt aantal 1-persoonskamers in het hotel. Indien ze allemaal vol geboekt zijn, dan zijn er 2-persoonskamers voor alleengebruik te boeken voor een toeslag van € 40,-.
maaltijden: tijdens deze reis zijn het ontbijt en diner inbegrepen. Het diner is een 3-gangen keuzemenu.Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Wo 05-10-2022 (niet meer beschikbaar)
€ 469,-


inclusief:
* verblijf in een 1-persoonskamer incl. ontbijt en 3-gangendiner *
* met meefietsende Aktiva-reisleiding
* toeristenbelasting 
 
optioneel (direct bij boeking te reserveren):
toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 40,-
* huur toerfiets € 50,-
* huur e-bike* € 85,-
* reis- en annuleringsverzekering

*op vertrekdatum 5 oktober zijn e-bikes alleen nog op aanvraag mogelijk

exclusief:
* heen- en terugreis
* overige maaltijden en dranken
* bijdrage SGR
* reserveringskosten

* er zijn maar een beperkt aantal 1-persoonskamers in het hotel. Indien ze allemaal vol geboekt zijn, dan zijn er 2-persoonskamers voor alleengebruik te boeken voor een toeslag van € 40,-.
9

Afwisselende fietsroutes. Fantastische begeleidster. Goed hotel

anoniem, reisperiode september 2022
9

Veel gezien in en om Ootmarsum. En Rina wist leuke restaurantjes te vinden onderweg. Voor iets lekkers te nuttigen.

anoniem, reisperiode september 2022
9

Prachtige fietsroute

anoniem, reisperiode september 2022
8

Mooie omgeving! Schitterend weer! Rina de reisleider was geweldig! Attent, meelevend, humor, sociaal, en zo kan ik er nog genoeg opnoemen.

anoniem, reisperiode september 2022
9

Heb een prachtige en gezellige fietsvakantie gehad in Ootmarsum. Onder leiding van Rina een goed georganiseerde week gehad, prima reisleidster. Hotel was goed, uitgebreid ontbijtbuffet en een heerlijk keuze-diner. Kamer op zich goed maar de wastafel (in de kamer) en de badkamer met toilet zijn verouderd. Alles werd goed schoongemaakt en regelmatig schone handdoeken. Personeel vond ik erg vriendelijk en behulpzaam.

anoniem, reisperiode september 2022
9

reis was in een woord super leuke groep en een fantastische reisleidster

anoniem, reisperiode september 2022
8

Reisleider was top. Onderweg duidelijk en rustig bij problemen. Personeel in hotel was niet vriendelijk. Na aangesproken te zijn door de reisleider werd het een stuk beter. Top opgelost.

anoniem, reisperiode augustus 2022
7

Wat is Twente mooi en wat een mooie routes hebben we gefietst! Er waren voldoende stops tussendoor waar we koffie konden drinken en lunchen. Prima 3*-hotel, goede kamer, eten was voldoende en goed.

Christine vd Wart, reisperiode augustus 2022
9

Ik heb een leuke vakantie gehad. Fijne fietstochten in een mooie omgeving en een leuke groep. En Jan is een top-reisleider!

anoniem, reisperiode augustus 2022
9

Hele mooie omgeving,om te fietsen, met veel, ook, smallere fietspaden door het Twentse heuvel landschap

anoniem, reisperiode augustus 2022
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook