Singlereis Fietsen in Twente

5 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
beoordeling: 8.2
vanaf € 549,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
23-10-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

verblijf in Hotel de Wyllandrie in Ootmarsum
1-persoonskamer inclusief ontbijt en diner 
met meefietsende Aktiva-reisleiding
route: per fietsdag wordt er ca. 26 tot 49 km afgelegd
groep: minimaal 6 / maximaal 20 personen

Fietsreis in en rondom Twente
Oók te ontdekken vanaf de fiets: het prachtige Twente in ons eigen mooie Nederland. Het zogenaamde coulissen-landschap dat u hier treft, bestaat uit een afwisseling van open velden, houtwallen, lanen en stukken bos. Regelmatig zullen we onderweg een typische boerenhoeve tegen komen en soms nemen we een kijkje over de grens bij onze oosterburen. Op naar Twente en beleef de Twentse gezelligheid!

Ons verblijf tijdens deze reis is Hotel Wyllandrie in Ootmarsum. Dit kunstenaarsstadje ligt midden in een web van prachtige routes door het Twentse landschap. Ootmarsum is een heel gezellig plaatsje vol oude gevels, galerietjes, winkels, terrassen en een mooi openluchtmuseum. Een heerlijke uitvalsbasis voor deze fietsreis speciaal voor singles!

Dag 1
Heenreis naar Ootmarsum - Watermolenroute (ca. 27 km/2,5 uur)
Vandaag begint uw singlereis Nederland. We verzamelen tussen 13.00 en 13.30 uur in Hotel Wyllandrie in Ootmarsum. Na aankomst volgt uitleg over de reis en kennismaken met elkaar en de reisleider. We starten vervolgens met een fietsroute van ca. 27 km. De natuur is hier werkelijk prachtig in de omgeving van Ootmarsum en het Springendal. Een route met bijzondere flora, waterbronnen, beekdalen en stuwwallen. In dit heuvelachtige gebied liggen twee watermolens die hun raderen laten draaien op het water van de Mosbeek en de Hazelbeek, gevoed door natuurlijke bronnen. Vanavond genieten we samen, zoals elke avond tijdens ons verblijf, van een lekker diner.

Dag 2
Waterstad Nordhorn en de Vechtesee (ca. 50 km/4,5 uur)
Na een lekker ontbijt stappen we op de fiets en nemen we een kijkje over de grens. Het Duitse landschap is anders, de boerderijen en kastelen zijn anders, er is volop natuur en er is water, heel veel water. De waterstad Nordhorn is feitelijk een eiland. De binnenstad wordt namelijk helemaal omstroomd door de rivier de Vecht. Vergeet vandaag niet te genieten van de welbekende Kaffee und Kuchen! Via Lattrop fietsen we richting de grens met Duitsland. Hier volgen we langs de Duits-Nederlandse grens voormalige smokkelpaden. Vanaf de Grenssluis in het Almelo-Nordhornkanaal, volgen we het kanaal tot in het centrum van Nordhorn. Via een mooie route langs de Vecht verlaten we Nordhorn in noordelijke richting. Ca. 5 km buiten de stad ligt het indrukwekkende Frenswegen Klooster. Net voor het Duitse Lage passeren we zes identieke Commiezenhuizen en de Watermolen van Lage; een dubbele watermolen die zowel olie kan slaan als graan kan malen. Terug op Nederlandse bodem maken we nog een lus door het bosrijke Springendal, om vervolgens Ootmarsum weer binnen te rijden.

Dag 3
Historie en natuur (ca. 51 km/ 5 uur)
Vandaag maken we kennis met een aantal historische plekken in het gebied noord- en zuidwestelijk van Ootmarsum. Zo fietsen we o.a. over Landgoed Herinckhave met de gelijknamige 18-eeuwse havezate. Iets verderop komen we langs De Kroezeboom, een van de oudste en bekendste bomen van ons land. Hij staat op de Fleringer Es, iets ten zuiden van Tubbergen. Via de St. Pancratiusbasiliek in Tubbergen fietsen we door het afwisselende coulissenlandschap dat zo kenmerkend is voor Twente. ’s Middags maken we nog een stop bij Watermolen Bels in het prachtige Dal van de Mosbeek. Bij het Infocentrum IJs & Es is een uitgebreide expositie over de ontstaansgeschiedenis van het gebied te bezoeken.

Dag 4
Het Lutterzand (ca. 51 km/5 uur)
Vanuit het hotel fietsen we langs de Dinkel  richting het Lutterzand. We komen door zandverstuivingen, heide en bossen. Voor iedere Twentenaar staat ‘Het Lutterzand’ synoniem voor plezierige uitstapjes, pootje baden in rivier de Dinkel en het ontdekken van de natuur. Het glooiende landschap is gevarieerd met dennenbomen, loofbomen, jeneverbessen, zandverstuivingen en heidevelden. Wellicht spot u de ijsvogel of de oeverzwaluw aan de oever van de Dinkel? De oevers bieden een immense rijkdom aan flora en fauna. Via het Landgoed Singraven fietsen we terug naar het hotel. 

Dag 5
Stiftroute (ca. 39 km/3,5 uur)
Vandaag eindigt uw singlereis Nederland. Na het ontbijt pakken we onze bagage en leggen deze in de auto of stallen deze bij het hotel, waarna we voor de laatste keer samen op pad gaan. Zodra we bij Kanaal Almelo-Nordhorn zijn, fietsen we een stukje langs het kanaal en zien we het Schuivenhuisje; een merkwaardig smal gebouw. Deze stuw met bijzondere stalen schuivenconstructie regelt de waterstand van het kanaal met behulp van de Dinkel. Het schuivenhuisje werd gebouwd in 1887 toen de scheepvaart op het kanaal nog groeiende was. Toen in 1960 het kanaal werd afgesloten voor scheepvaart, verloor het schuivenhuisje zijn functie. Vervolgens fietsen we o.a. langs Het Stift, een oud beschermd dorpsgezicht, ontstaan in de 12e eeuw. Van oorsprong is het een Benedictijnerklooster, dat later is omgezet tot een Stift. Onder Stift verstaat men een gebouw voor adellijke jongedames, die in kloosterlijk verband samenwoonden en werkten. Einde rond 15.00 uur. We nemen afscheid van elkaar en iedereen keert weer met eigen vervoer huiswaarts.

Noot
Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen en wordt aangepast aan de weersomstandigheden. Als het bijvoorbeeld te koud, te warm en/of te nat is, dan wordt er voor een alternatief programma gezorgd of wordt er bijvoorbeeld voor een korte fietstocht gekozen in plaats van een langere.
 

Hotel Wyllandrie

ligging: het 3-sterrenhotel ligt aan de rand van Ootmarsum, bovenop de top van de Kuiperberg (71 meter). Vanwege deze mooie ligging heeft u vanuit het hotel een waanzinnig uitzicht over de omgeving.
faciliteiten: het hotel beschikt over een eigen restaurant, een bar, zonneterras met tuin en een ruime parkeerplaats. Het gehele hotel is rookvrij en voorzien van gratis wifi.
kamers: alle comfortabele kamers beschikken over een zitje, televisie en een badkamer met douche en toilet. Er zijn maar een beperkt aantal 1-persoonskamers in het hotel. Indien ze allemaal vol geboekt zijn, dan zijn er 2-persoonskamers voor alleengebruik te boeken voor een toeslag van € 50,-.
maaltijden: tijdens deze reis zijn het ontbijt en diner inbegrepen. Het diner is een 3-gangen keuzemenu.Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Zo 28-07-2024 (niet meer beschikbaar)
€ 585,-
Vertrekgarantie
Zo 18-08-2024
585,-
Wo 25-09-2024
585,-
Wo 23-10-2024
549,-


inclusief:
* verblijf in een 1-persoonskamer incl. ontbijt en 3-gangendiner *
* met meefietsende Aktiva-reisleiding
* toeristenbelasting 
 
optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 50,-
* huur toerfiets € 59,-
* huur e-bike € 110,-

exclusief:
* heen- en terugreis
* overige maaltijden en dranken
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)

* er zijn maar een beperkt aantal 1-persoonskamers in het hotel. Indien ze allemaal vol geboekt zijn, dan zijn er 2-persoonskamers voor alleengebruik te boeken voor een toeslag van € 50,-.
8

Graag een fauteuil op de hotelkamer, in plaats van een eetkamerstoel. Muziek zachter in lounge/eetzaal

anoniem, reisperiode oktober 2023
8

Mooie rustgevende omgeving

anoniem, reisperiode oktober 2023
8

anoniem, reisperiode september 2023
9

Ik kijk met erg veel plezier terug op mijn fietsvakantie in Twente. Erg leuke groep, prima reisbegeleiding door Ruud, mooie fietsroutes door het prachtige Twentse landschap en perfect weer. Het hotel is wat gedateerd maar dat heeft ook zijn charme. Het personeel deed zijn best om het iedereen naar de zin te maken. Ootmarsum is een mooi stadje vol creativiteit. Ook een goede uitvalsbasis voor wandeltochten. Een aanrader!

Hélène v.d. Langerijt , reisperiode september 2023
8

anoniem, reisperiode augustus 2023
8

Prima reis gezellig gezelschap. Wij hadden super mooi weer

anoniem, reisperiode augustus 2023
8

Schitterende routes; helaas veel verschil in onderling fietstempo. Vaak (te) traag rijden.

anoniem, reisperiode augustus 2023
8

Prachtig landschap om te fietsen! Een mooi gelegen hotel.....

anoniem, reisperiode juli 2023
8

anoniem, reisperiode juli 2023
7

Fietsen met een groep van 14 fietsers die koste wat kost met elkaar als groep willen fietsen is risicovol. Richtlijnen voor rijgedrag vooraf zou zeer nuttig zijn.

anoniem, reisperiode juni 2023
8

Prachtige omgeving, mooie fietstochten, goede begeleiding door Hanneke met interessante informatie bij stops. Hadden prachtig weer. Hotel Wyllandrie slechte ervaring. Misschien ander hotel kiezen.

anoniem, reisperiode juni 2023
8

Een prachtige omgeving om op de fiets te doen. We hadden een fijne reisleidster. Het hotel was eenvoudig met vriendelijke medewerkers. Ik kijk terug op een mooie vakantie.

anoniem, reisperiode juni 2023
7

Leuke korte trip in een mooie omgeving. Goed uitgestippelde routes. Hotel is in orde met goede kamers en maaltijden. 7

anoniem, reisperiode juni 2023
9

fantastische locatie, mooie omgeving met prachtige fietsroutes en eten in hotel klasse.

anoniem, reisperiode mei 2023
7

Hotel erg gedateerd. De door aktiva tours geleverde fietsroutes zijn soms wel erg cryptisch omschreven. Advies: alleen knooppunten volgen. Jakob is een zeer prettige reisleider.

anoniem, reisperiode mei 2023
9

Net terug van fietsreisje in Twente Ondanks de kou en nattigheid toch heerlijke dagen gehad Hotel wat gedateerd maar alles wat je nodig hebt was aanwezig Vriendelijk, behulpzaam personeel En de kers op de taart was de reisleidster Rina Een vriendelijke, vrolijke vrouw met veel mensenkennis, die er voor zorgde dat iedereen het naar zijn zin had ,van s' morgens vroeg tot s' avonds laat Ik heb genoten en deze reis is zeker een aanrader!!!!!

anoniem, reisperiode april 2023
8

machtig mooie route’s en deskundige leiding, heerlijk gefietst door schilderachtige omgeving ook de mensen van WYLLANDERIE doen goed hun best een aanrader deze fietsvakantie Arie uit Spakenburg

arie de graasf, reisperiode april 2023
7

Ootmarsum, een prachtige omgeving en zeer rustig ,automobilisten stoppen uit zich zelf om je over laten steken

anoniem, reisperiode april 2023
8

Ondanks het koude weer een fijne vakantie. Mooie fietsroutes. Fijne reisleidster die je ook de vrijheid gaf om iets anders te doen. Hotel was oud en mag ge-updated worden.Personeel heel vriendelijk en behulpzaam.

anoniem, reisperiode april 2023
8

De reis was leuk en de groep gezellig. De accommodatie is gedateerd, maar de bediening is goed, het eten redelijk. We hebben heerlijk gefietst ondanks dat het erg koud was. Mooie fietstochten.

anoniem, reisperiode april 2023
9

geweldige reis! - mede dank zij het mooie weer. De onverharde wegen waren soms wel erg onverhard en ook nog lommerrijk. Voor belangstellenden met iets minder goede ogen en wat minder kracht in hun handen iets om rekening mee te houden.

anoniem, reisperiode oktober 2022
7

Het is een prachtige omgeving om te fietsen. Mooie fietstochten.

anoniem, reisperiode oktober 2022
8

Op deze vijfdaagse fietsvakantie hebben we elke dag gefietst,ook op de aankomst- en vertrekdag wat ik erg fijn vond. Ik heb genoten van de prachtige afwisselende omgeving van Ootmarsum . Bovendien is Ootmarsum een mooie plaats om rond te wandelen, een atelier of winkel te bezoeken en ergens een drankje te drinken.

anoniem, reisperiode oktober 2022
8

De bediening kan klantvriendelijker in sommige gevallen. Je hebt zo iets van nature in huis, het is niet altijd aan te leren.

anoniem, reisperiode oktober 2022
8

anoniem, reisperiode oktober 2022
7

Een erg gemakkelijke reis . Vijf mooie dagtochten, en de bekende Activa begeleiding en goede sfeer. Ook goed om nieuwe regio`s van Nederland te verkennen .. HENK....

anoniem, reisperiode oktober 2022
8

Gezelligheid,contact met anderen, lekker buiten fietsen. Goed gezellig mooi gelegen hotel en goed eten. Goede reisleister met goede kwaliteiten

anoniem, reisperiode oktober 2022
9

Afwisselende fietsroutes. Fantastische begeleidster. Goed hotel

anoniem, reisperiode september 2022
9

Veel gezien in en om Ootmarsum. En Rina wist leuke restaurantjes te vinden onderweg. Voor iets lekkers te nuttigen.

anoniem, reisperiode september 2022
9

Prachtige fietsroute

anoniem, reisperiode september 2022
8

Mooie omgeving! Schitterend weer! Rina de reisleider was geweldig! Attent, meelevend, humor, sociaal, en zo kan ik er nog genoeg opnoemen.

anoniem, reisperiode september 2022
9

Heb een prachtige en gezellige fietsvakantie gehad in Ootmarsum. Onder leiding van Rina een goed georganiseerde week gehad, prima reisleidster. Hotel was goed, uitgebreid ontbijtbuffet en een heerlijk keuze-diner. Kamer op zich goed maar de wastafel (in de kamer) en de badkamer met toilet zijn verouderd. Alles werd goed schoongemaakt en regelmatig schone handdoeken. Personeel vond ik erg vriendelijk en behulpzaam.

anoniem, reisperiode september 2022
9

reis was in een woord super leuke groep en een fantastische reisleidster

anoniem, reisperiode september 2022
8

Reisleider was top. Onderweg duidelijk en rustig bij problemen. Personeel in hotel was niet vriendelijk. Na aangesproken te zijn door de reisleider werd het een stuk beter. Top opgelost.

anoniem, reisperiode augustus 2022
7

Wat is Twente mooi en wat een mooie routes hebben we gefietst! Er waren voldoende stops tussendoor waar we koffie konden drinken en lunchen. Prima 3*-hotel, goede kamer, eten was voldoende en goed.

Christine vd Wart, reisperiode augustus 2022
9

Ik heb een leuke vakantie gehad. Fijne fietstochten in een mooie omgeving en een leuke groep. En Jan is een top-reisleider!

anoniem, reisperiode augustus 2022
9

Hele mooie omgeving,om te fietsen, met veel, ook, smallere fietspaden door het Twentse heuvel landschap

anoniem, reisperiode augustus 2022
8

Leuke vijfdaagse fietsreis in een mooie omgeving.

anoniem, reisperiode juli 2022
8

Zeer tevreden over de single fiets reis in Twente. Gezellige groep, tochten met uitgebreide wetenswaardigheden verteld door de reisleidster over de bezienswaardigheden onderweg.

anoniem, reisperiode juli 2022
8

Ik heb 5 hele fijne dagen gehad.

anoniem, reisperiode juli 2022
9

Deze vakantie was in alle opzichten heel goed, geweldig goed zelfs, voor herhaling vatbaar.

anoniem, reisperiode juli 2022
8

Erg leuke reis mede door de groep en reisleider.

anoniem, reisperiode juni 2022
9

Waren prima tochten heerlijk weer goed geregeld alles. Misschien een tip op de lijst van deelnemers de woonplaats erbij te zetten. Verder alles oke.

anoniem, reisperiode juni 2022
9

Het is een heel mooi gebied met afwisselende natuur. Tijdens het fietsen kom zie je steeds verschillende panorama's van de natuur tegen. Heuvellandschap rond Ootmarsum is heel verrassend en mooi.

Cees van de Vijver, reisperiode juni 2022
8

Mooie omgeving en fietsroutes. Hotel was goed en erg leuke groep. Goede sociale reisleider. Ebike was prima.

anoniem, reisperiode juni 2022
8

De begeleiding was top. De reisleider had de routes duidelijk zeer goed uitgezocht en voorbereid. Ze stelde veiligheid prioritair en zocht voor alles oplossingen. De kamers waren zeker ok. Ontbijt was zeer eenvoudig en weinig variatie (bv alleen appel en mandarijn). Diner was ook heel eentonig en groenten uit potjes of blik, weinig smaak. Bediening op terras ook niet zo hartelijk.

anoniem, reisperiode mei 2022
8

Een prachtige streek om te fietsen en dit in gezelschap van een super fietsbegeleider, Hanneke! Met het mooie zonnige weer was het genieten van de eerste tot de laatste dag.

Francoise, reisperiode mei 2022
9

Een leuke fietsreis met afwisselende routes. Mooie omgeving, lieve en goede reisleiding die de routes goed voorbereid. En een fijn hotel met service gericht personeel. En we hadden prachtig weer erbij.

anoniem, reisperiode mei 2022
9

Zeer rustige en mooie ligging van het hotel als ook vertrekplaats voor de fietsroutes. Onze gids Hanneke was top, mooie routes georganiseerd met geschiedkundige uitleg over de bezienswaardigheden bij de stopplaatsen. Voor de nutsvoorzieningen waren er zeer mooie locatie voorzien. Kortom het was een top fietsvakantie.

anoniem, reisperiode mei 2022
7

De tochten die we gemaakt hebben, waren subliem. Ik had echter nog nooit een fietsreis gemaakt en verwachtte dat de meeste met een niet-elektrische fiets reden, ikzelf fiets veel maar niet ver dus met mijn gewone fiets waren de tochten best intensief. Voor mensen met een elektrische fiets was het zeker een heel mooie reis maar ik had dus een verwachting die niet zo goed ingelost werd.

anoniem, reisperiode mei 2022
inclusief:
* verblijf in een 1-persoonskamer incl. ontbijt en 3-gangendiner *
* met meefietsende Aktiva-reisleiding
* toeristenbelasting 
 
optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 50,-
* huur toerfiets € 59,-
* huur e-bike € 110,-

exclusief:
* heen- en terugreis
* overige maaltijden en dranken
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)

* er zijn maar een beperkt aantal 1-persoonskamers in het hotel. Indien ze allemaal vol geboekt zijn, dan zijn er 2-persoonskamers voor alleengebruik te boeken voor een toeslag van € 50,-.
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook