Singlereis Eifelsteig Kerstvakantie

5 dagen
niveau 2
minibus
vanaf € 480,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 24-12-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

4 x ontbijt en avondmaaltijd (3- gangen) inbegrepen. 
extra feestelijk diner op 25 en 31 december
1-persoonskamer inclusief!

route: heuvels (max. ca. 500 m) afgewisseld met dalen van riviertjes en beken, met lichte tot matige hoogteverschillen. Afwisselend loof- en dennenbos, akkers en weiland. Per wandeldag wordt ca. 14-22 km (op de eerste en laatste dag ca. 11, 10 km) afgelegd. 
groep: minimaal 6 / maximaal 16 reizigers

Wandelvakantie in de Schneifel - midden in de Eifel 
Tijdens deze wandelreis rekenen we voor eens en altijd af met de onterechte interpretatie van het Duitse woord "Steig". Dat betekent gewoon voetweg of wandelpad, en heeft dus helemaal niets te maken met al dan niet constant stijgen of omhoog gaan!

De Eifelsteig is een zorgvuldig samengestelde wandelroute door het prachtige heuvellandschap tussen de oude steden Aachen (Aken) en Trier. Een zeer mooi deel ligt in de wijde omgeving van Blankenheim. Dat deel van de Eifel wordt ook wel de "Schneifel" genoemd vanwege de grote kans op witte winters - maar bij andere weersomstandigheden is het gebied in vele tinten groen en bruin gekleurd, dat het landschap óók zo aantrekkelijk maakt.....

Blankenheim is het uitgangspunt van de reis: een historisch stadje, aan de voet van een slotberg, met straten met kinderkopjes en oude pandjes in zwart- en bruin-witte vakwerkstijl. De Eifelsteig doorklieft letterlijk de plaats en de omgeving, bijna halverwege de route, op de grens van het stroomgebied van de Rijn en de Moezel en ook van de deelstaten Nordrhein-Westfalen en Rheinland-Pfalz.

De markering van de magnifieke Eifelsteig is typisch Duits te noemen: 100% nauwkeurig bewegwijzerd met bordjes en informatie. U kunt niet foutlopen en blijft steeds letterlijk van alles op de hoogte. Tableaus met kaarten en informatie over landschap en natuur langs de route lijken te zijn uitgedacht door wandelaars en natuurbezoekers. Dat alles is echte Deutsche Gründlichkeit!

En tot slot: Duitsland is natuurlijk gezellig. Dat geldt voor de mensen, het stadje Blankenheim en Hotel Schloßblick. De wandelvakantie wordt aangeboden rondom kerstmis en nieuwjaar. Viel Spaß in der Eifel!

Dag 1
Eindhoven Station NS-Blankenheim (ca. 190 km) per minibus (11.00-13.30 uur). Informatie over de reis en de route door de reisleider. Inloopwandeling (ca. 11 km/3 uur) van Alendorf naar Blankenheim via de Brotpfadhütte en het natuurgebied Nonnenbach.

Dag 2
Wandeling (ca.18 km/6 uur) van Alendorf naar de Nohner Mühle via Mirbach met de Erlöserkapelle en de Wasserfall Dreimühlen.

Dag 3
Wandeling (ca. 14 km/5 uur) van de Nohner Mühle naar Hillesheim via Kerpen met een hooggelegen middeleeuwse burcht.

Dag 4
Wandeling (ca. 22 km/6,5 uur) van Kloster Steinfeld naar Blankenheim via Nettersheim met het Naturzentrum Eifel (educatief centrum over de natuur van de streek). Op  verschillende plaatsen staan gerestaureerde delen van het 2000 jaar oude Romeinse aquaduct dat Keulen 100 km verder (!) van Eifel-water voorzag. Route door de dalen van de Urft en het natuurgebied Haubachtal.

Dag 5
Wandeling (naar keuze ca. 10 km/3 uur of ca. 15 km/4,5 uur) genaamd Kneippwanderung door de omgeving van het historische Bad Münstereifel, een stadje met oude stadsmuren met poorten en torens. Bad Münstereifel-Eindhoven Station NS (ca. 170 km) per minibus (14.30-17.00 uur).

Hotel Schloßblick ***

ligging: aan de rand van het centrum van het stadje Blankenheim, direct tegenover de Blankenheimer Weiher (stadspark met meertje).
faciliteiten: goed georganiseerd en sympathiek familiehotel met ca. 25 kamers, binnenzwembad (gratis) en sauna.
kamers: altijd met eigen douche/toilet, altiijd gescheiden bedden bij de 2-persoonskamers, tv, gratis wifi.
maaltijden: ontbijt en avondmaaltijd inbegrepen; eten en drinken voor onderweg verkrijgbaar bij winkels in de buurt en horecagelegenheid op de route. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.

Reis 24.12: uitgebreide 4-gangen kerstmaaltijd (1e kerstdag) inclusief apéritief
Reis 29.12: uitgebreide 4-gangen sylvestermaaltijd (oudjaarsavond) inclusief apéritief 

Vertrekdatum
Prijs
Vr 24-12-2021 (niet meer beschikbaar)
€ 480,00
Wo 29-12-2021 (niet meer beschikbaar)
€ 495,00


inclusief:
* Eindhoven Station NS-Blankenheim en Bad Münstereifel-Eindhoven Station NS per minibus
* verblijf in 1-persoonskamer (eigen douche/toilet) op basis van halfpension (logies/ontbijt + avondmaaltijd, op 25.12 resp. 31.12 extra uitgebreid)
* Aktiva-reisleider
* transfers per minibus
* route-uitleg en gebruik van kaarten en boekjes

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 70,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook