Singlereis Decemberspecial Kerststad Clervaux

5 dagen
niveau 2 van 3
trein
vanaf € 549,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
09-12-2023. Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

 verblijf in een fijn hotel met een binnenzwembad
 inclusief dagelijks 3-gangendiner met streekgerechten
 meelopende reisleiding
 groene reis met heen- en terugreis per trein en lokale transfers per plaatselijke stoptrein
groep: minimaal 6 / maximaal 12 reizigers

Wandelen door de Luxemburgse Ardennen
Luxemburg is een dankbaar wandelland met uitstekend uitgepijlde routes door de prachtige natuur. Deze winterwandelreis beslaat een flink deel van het bosrijke noorden van het land, ook wel Oesling of Eisleck genoemd. De actieradius vanuit de verblijfsplaats Clervaux kan zo ruim zijn door gebruikmaking van het lokale treinverkeer, overigens in Luxemburg voor reizigers gratis! Het reizen met ‘ligne 10’ dwars door Luxemburgs noorden is overigens geen straf: de afwisseling van tunnels door de heuvels en bruggen boven de valleien door 100% natuurlandschap is werkelijk adembenemend mooi.

Kortere wandelingen
Winterwandelen in een dunbevolkt gebied vraagt enige aandacht want moet aan bepaalde voorwaarden voldoen. Omdat de dagen kort zijn, is een netto wandeltijd van 4 uur meer dan genoeg want daar komen korte stops en transfers per trein nog bij. De plaats waar de wandeling begonnen en geëindigd wordt, heeft idealiter een horecagelegenheid om te kunnen starten met een kop koffie en te kunnen afsluiten met een kop soep. Omdat het in de winter met de weersomstandigheden tegen kan zitten, moet de geplande wandelroute snel inkortbaar zijn om ergens naar toe te kunnen gaan waar het wél droog en warm is…

Clervaux in kerstsfeer inclusief een kerstmakt
Naast de streek is ook het plaatsje Clervaux prima om de tijd door te brengen: met 6.000 inwoners overzichtelijk maar groot genoeg voor voorzieningen. Er zijn enkele historische gebouwen zoals het kasteel, de stadskerk H. Cosmas Damianus en vooral - hoog boven de bebouwing gelegen - de Benedictijnse abdij Saint Maurice. Naast bezienswaardig in alle jaargetijden, is Clervaux in december extra gezellig en sfeervol door de rijkelijk aangebrachte kerstversiering en de kerstactiviteiten in een aantal weekends. Op de aankomstdag 9 december vallen we met onze neus in de (kerst)boter want is het 'Advents Afterwork' met verschillende muzikale gezelschapjes die buiten op straat kerst- en andere liedjes laten horen in een gezellige ambiance. En de dag erna is er de jaarlijkse Weihnachtsmarkt waarvan u in de tweede helft van de middag de laatste uurtjes kunt meemaken. 
 

Dag 1
Elk Nederlands of Belgisch station-Clervaux per trein (richttijden vertrek Groningen 06.00 uur, Amsterdam 08.00 uur, Eindhoven 09.30 uur, Maastricht 10.30 uur, aankomst Clervaux 14.00 uur), te voet naar het hotel (ca. 10 min.). Inchecken. Een gezamenlijke wandeling door het stadje en, indien tijd beschikbaar, een bezoek aan het Chateau Clervaux (entree exclusief, € 3,50) met twee exposities: Family of Man over de geschiedenis van de mensheid en een tentoonstelling met maquettes van de grootste Luxemburgse kastelen. Op het einde van de dag is er (kerst-)muziek buiten op straat.
 

Dag 2
Clervaux-Troisvierges per stoptrein. Bij de kerk, waarin een van de het oudste kerkorgels van Luxemburg staat, start de Franziskuswanderung (ca. 14 km/4,5 uur). De route loopt langs het kerkhof en het voetbalveld het plaatsje uit. De route kruist de Vennbahn en passeert de kapel van Biwisch. Vanaf het plateau een groots uitzicht over de omgeving. De route gaat door het dichte bos terug naar Troisvierges. Troisvierges-Clervaux per stoptrein. Er is ruimschoots gelegenheid tot 18.00 uur om de kerstmarkt te bezoeken, bijna vlak voor de deur van het hotel.
 

Dag 3
Clervaux-Kautenbach per stoptrein. Wandeling (ca. 15 km/5 uur) over de Eislektrail-Kautenbach-1. Route via de bergkam Bomm naar het uitzichtpunt Ueweschleed. In het bos komt de route langs de bunker van Doosbach, die tijdens de Tweede Wereldoorlog dienst deed als ondergrondse schuilkelder. Het geweldige uitzicht vanaf Hof- en Hockslee maakt de wandeling helemaal af. Kautenbach-Clervaux per stoptrein.
 

Dag 4
Clervaux-Ettelbrück per stoptrein. Wandeling (ca. 17,5 km/5 uur) over het Sentier Adrien Ries (een Luxemburgse econoom 1933-1991) via Erpeldange sur Sure en het plateau Seitert met wijdse uitzichten naar Diekirch. Horeca aanwezig en er is tijd om het kleine stadje te zien. Terug naar Ettelbrück, steeds mooi hoog boven de Sure met constant uitzicht over de vallei en de overkant. Ettelbrück-Clervaux per stoptrein.
 

Dag 5
Uitchecken, bagage kan geplaatst worden in de bagagekamer. Eindwandeling (het startpunt is bij het hotel) in de omgeving (Eislektrail-Clervaux ca. 13,5 km/3,5 uur). De route rondt de heuveltop Ransbësch en passeert bij Eselborn het hoogste punt van vde route op 497 meter (Clervaux ligt op 358 meter), terug via het grote klooster Abbaye Saint Maurice. Clervaux-elk Nederlands of Belgisch station per trein waarna deze singlereis ten einde komt

Hotel du Commerce ***

ligging: in het hartje van Clervaux (op loopafstand van het station), aan de voet van het gelijknamige kasteel Chateau de Clervaux en aan de oever van het riviertje de Clerf.
faciliteiten: het hotel beschikt over een receptie, lift, bar, restaurant (La Table de Clervaux), tuin, wellness afdeling met binnenzwembad, sauna, infraroodcabine en fitness (gratis te gebruiken van 9.00 tot 19.00 uur).
kamers: alle (standaard en superieure) kamers beschikken over bad of douche en toilet. Gratis wifi, ook op de kamers. Tegen een toeslag zijn superieure kamers beschikbaar (gerenoveerde kamers op de 1e verdieping, gemoderniseerd interieur, gemoderniseerde badkamer).
maaltijden: tijdens uw verblijf zijn een uitgebreid ontbijt en een 3-gangen (+ amuse-bouche) avondmaaltijd met streekproducten inbegrepen. 
 Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs


Inclusief
* elk Nederlands of Belgisch station-Clervaux v.v. per trein
* lokale transfers per stoptrein
* 4 overnachtingen in een standaard 1-persoonskamer met douche en toilet
* 4 x ontbijt en diner
* meereizende en -lopende Aktiva-reisleider

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag superieure kamer € 40,-
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 60,-

exclusief:
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
 
Inclusief
* elk Nederlands of Belgisch station-Clervaux v.v. per trein
* lokale transfers per stoptrein
* 4 overnachtingen in een standaard 1-persoonskamer met douche en toilet
* 4 x ontbijt en diner
* meereizende en -lopende Aktiva-reisleider

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag superieure kamer € 40,-
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 60,-

exclusief:
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
 
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook