Single Reis Wandelen Moselsteig van Cochem naar Moselkern

5 dagen
niveau 2
minibus
vanaf
€ 495 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 08-11-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

inclusief ontbijt en diner
met Aktiva-reisleiding
verblijf in 1-persoonskamer met eigen sanitair inclusief

route: we lopen door heuvels (max. ca. 500 m) afgewisseld met dalen van riviertjes en beken, met matige tot flinke hoogteverschillen. Het landschap bestaat afwisselend uit bos, akkers en wijnvelden. Per wandeldag wordt gemiddeld ca. 18 km (op de aankomst- en vertrekdag resp. ca. 10,5 km en ca. 11 km) afgelegd. Op de dagen 2 en 3 kan er naar wens gekozen worden voor een verkorte variant.
groep: minimaal 6 / maximaal 16 reizigers

Water, wijn en burchten
De Moselsteig is een wandelroute langs het Duitse deel van de Moezel, over een lengte van maar liefst 365 kilometer, slingerd benedenlangs en boven de rivier. Startpunt is Perl, dat tegenover Schengen (ja, van het Europese verdrag uit 1992!) ligt. En eindpunt is Deutsches Eck in Koblenz, daar waar de Moezel in de Rijn stroomt. De Moselsteig is ’geopend’ in 2014 en kreeg toen direct het keurmerk ’Qualitätsweg Wanderbares Deutschland’. Want behalve wunderbar is de Moezelstreek ook 100% zeker ’wanderbar’!

Tijdens deze reis lopen we het gedeelte van Cochem naar Moselkern. De Moezel is misschien wel de meest meanderende rivier ter wereld, constant ruime en dan weer scherpe bochten makend naar links en naar rechts, waardoor het landschap steeds onverwachte verrassingen toont.

Deze reis wordt uitgevoerd vanuit het kleine plaatsje Landkern: rustig gelegen in het binnenland van de Süd-Eifel, op nog geen 10 kilometer van het bekende Cochem aan de Moezel. Daar in de benedenloop van de rivier vindt de wandeltocht plaats, langs routeplaatsen die toeristisch gezien allure hebben: Cochem en Treis-Karden zijn immers klinkende namen.

De Moezel vormt de grens tussen de Eifel in het noorden en de Hunsrück in het zuiden. Beide genoemde gebieden zijn buitengewoon bosrijk. De routes langs de oevers van de Moezel daarentegen lopen door meer open terrein, afwisselend over de noord- en de zuidoever, soms op rivierniveau waar ook de dorpjes en stadjes gelegen zijn, dan weer hoog boven het dal met fraaie uitzichten over de wijde omgeving. Het is soms letterlijk lopen langs de wijngaarden. De reis is niveau 2, maar in alle eerlijkheid zijn de standaard routes eerder niveau 2,5 en de verkorte varianten slechts niveau 1,5 (zie: van dag tot dag).

Dag 1
naar Landkern
We verzamelen vandaag om 11.00 uur op het Centraal Station van Eindhoven en rijden vanuit daar met de Aktiva minibus naar Landkern (ca. 230 km), waar we rond 14.00 uur verwachten aan te komen. Na aankomst volgt een korte informatiebijeenkomst over de reis en de route door de reisleider. Daarna trekken we de wandelschoenen aan en starten we met een inloopwandeling naar Göbelsmühle (ca. 10,5 km/3 uur).

Dag 2
Wandeling Cochem - Pommern over de Moselsteig (ca. 17 km/6 uur, verkorting mogelijk tot ca. 9 km/3,5 uur) 
De route van vandaag heeft twee flinke stijgingen. We wandelen via Klotten, een mooi romantisch wijndorp gelegen aan de monding van de Dortebach. In Klotten staan tal van oude stenen huizen en vakwerkhuizen. Ook bezienswaardig zijn het knusse centrum en de laat gotische hallenkerk. De ruïne van burcht Coraidelstein, ook wel Konradstein genoemd is boven Klotten zichtbaar op de Burgberg. Vandaag de dag is de burcht in particulier bezit en is het gedeeltelijk gerestaureerd. Eindpunt van vandaag is Pommern, een oud klein wijndorp langs de Moezel met veel vakwerkhuizen met als hoogtepunt het in renaissancestijl gebouwde Burghaus met traptoren.

Doet u het liever wat rustiger aan, dan slaat u het eerste gedeelte over en start pas in Klotten. 

Dag 3
Wandeling Pommern - Moselkern over de Moselsteig (ca. 17 km/6 uur, verkorting mogelijk tot ca. 12 km/4,5 uur )
We wandelen via de Martberg, Treis-Karden en de indrukwekkende burcht Eltz. Op de Martberg tussen Pommern en Karden bevond zich 180 m boven de Moezel een verstevigde Keltische nederzetting (oppidum), vergelijkbaar met een grote stad. In het midden hiervan ontstond een Gallo-Romeins tempelcomplex. Delen zijn gereconstrueerd en kunnen bezocht worden. Treis-Karden is een gezellig wijnplaatsje met gezellige terrasjes en ijssalons. We eindigen vandaag in het wijndorp Moselkern met smalle en steile straatjes, gelegen aan de monding van de Elzbach. Bezienswaardig is het mooie vakwerkraadhuis uit 1673. 

De route van vandaag heeft 3 flinke stijgingen. Is dat wat veel voor u, dan kunt er ook voor kiezen om pas te starten in Treis-Karden.

Dag 4
Wandeling Ulmen-Cochem (ca. 20 km/6 uur)
We wandelen vandaag de hele tijd door het dal van de Endert. Deze wandeling ’Im Tal der wilden Endert’ is in 2019 door ’Das Wandermagazin’ bekroond als mooiste wandelroute van Duitsland! We starten bij de Kruisridderburcht bij de Ulmener Maar en wandelen via de waterval Rausch en het klooster Maria Martental. Route aaneengesloten dalend van 500 meter naar 100 meter. 

Dag 5
Wandeling Pyrmonter Felsensteig (ca. 11 km/4 uur) en terugreis
We wandelen omhoog naar een plateau, waar we een weids uitzicht hebben over de omgeving. We wandelen langs verschillende akkers, over de Heidberg en verder naar het hoogste punt, de Sammetzkopf, waar een groot kruis staat en een steen met gegraveerde informatie over de omgeving. We lopen het natuurgebied van de Juckelberg binnen en dalen door de bossen af naar het dal van de Elzbach. Het pad gaat wisselend omhoog en omlaag, maar komt steeds weer bij de Elzbach terug. Zowel de Elzbach als het wandelpad passeren regelmatig verschillende steile rotswanden en steenklippen. Dan komt de Burg Pyrmont in zicht, een fraai gelegen burcht die nog intact is en bezichtigd kan worden. Na deze burcht loopt de route verder door het dal van de Wahlbach, die even later in de Elzbach stroomt. Bijna aan het einde van de route komen we bij Pyrmonter Muhle, waar de Elzbach via een fraaie waterval een aantal meters omlaag valt. Vanaf het eindpunt rijden we met onze minibus weer terug naar het Centraal Station van Eindhoven (vertrek ca. 14.00 uur, aankomst ca. 17.00 uur, ca. 230 km).

Hotel Zur Post

ligging: in de hoofdstraat van het grote dorp Landkern (Süd-Eifel) op ca. 10 km van de Moezel
faciliteiten: klein, gezellig en goed verzorgd familiehotel met ca. 25 kamers, restaurant/ontbijtruimte, bar, terras en gratis wifi.
kamers: altijd met een eigen badkamer met douche en toilet. 
maaltijden: ontbijt en avondmaaltijd inbegrepen; eten en drinken onderweg verkrijgbaar bij winkels in de buurt of horeca tijdens de wandelingen. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.

Vertrekdatum
Prijs
Ma 08-11-2021 (niet meer beschikbaar)
€ 495,00


inclusief:
* Eindhoven NS Station Centraal-Landkern en Pyrmonter Mühle-Eindhoven NS Station Centraal per minibus
* verblijf in een 1-persoonskamer met eigen douche en toilet
* ontbijt en diner
* Aktiva-reisleiding
* transfers per minibus
* Nederlandstalige route-uitleg
* toeristenbelasting

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 50,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* eten en drinken onderweg
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten

Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook