Single Reis Wandelen Limburgs Krijtland

5 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf
€ 369 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 18-10-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

verblijf in 1-persoonskamer met ontbijt en diner
per eigen vervoer naar Zuid-Limburg v.v.
nieuw bij Aktiva Tours!

route: de wandelingen variëren van ca. 12 tot 18 km. Door enkele keren gebruik te maken van de trein (het hotel in Valkenburg ligt op korte afstand van het station) wordt de actieradius om te wandelen veel ruimer en worden zo de wandelmogelijkheden een stuk groter. Deze wandelreis beslaat het hele centrale deel van Zuid-Limburg, dus Valkenburg en wijde omgeving. U moet een OV-chipkaart meenemen. De bijkomende treinkosten ter plaatse zijn ca. € 7,- voor 3 enkele reizen samen.   
groep: minimaal 8 / maximaal 20 reizigers.
 
Fris en fruitig
Wat maakt het landschap van Zuid-Limburg toch zo mooi? Allereerst natuurlijk het zacht-heuvelachtige reliëf, waardoor u, heel verrassend, na elke bocht weer anders in de verte kijkt. Ook de frisse snelstromende beekjes en riviertjes die zich speels door de dalletjes bewegen. En de afwisseling van het landschap: een bonte lappendeken van bos en weiland en dan weer akkerbouw en boomgaarden. Want boomgaarden, die zijn er veel in Limburg: van appels tot peren en van pruimen tot kersen. Allemaal dankzij de vruchtbaarste bodemsoort van ons land: de löss, alléén daar in Limburg!

Toeristisch hart
Valkenburg zelf is een provincieplaatsje met ruim 10.000 inwoners en ligt precies midden in Zuid-Limburg. Het is ook het toeristische hart van de regio. Stel dat u, bijvoorbeeld vanwege weersomstandigheden, een keertje wilt afzien van een dag wandelen dan zijn de droge alternatieven legio: de Kasteelruïne en de Fluweelgrot, de Gemeentegrotten, de Steenkolenmijn Valkenburg, het Museum Land van Valkenburg en de Romeinse katakomben. De lokale horeca, op loopafstand vanuit het hotel bereikbaar, laat niemand omkomen van honger of dorst. In Valkenburg is altijd wat te doen!

Dag 1
Heenreis naar Valkenburg a.d. Geul per eigen vervoer. Bij het hotel kunt u gratis parkeren. Als het hotel geen plek meer heeft, dan is er in de straat ook gratis parkeergelegenheid. Treinreizigers: Valkenburg is 14 minuten treinafstand van Maastricht, station-hotel 750 meter (9 min.) lopen. Verzamelen tussen 13.00 en 14.00 uur. Uitleg over de reis en de route door de reisleider. Inloopwandeling (ca. 8 km/2,5 uur) aan de noordzijde van Valkenburg langs het Ravensbosch en door Groot Haasdal met de oude watertoren "De Reusch van Schimmert" en de kasteelhoeve Bockhof. Route met vergezichten en weinig hoogteverschillen, stukjes door het bos en door open terrein.

Dag 2
Per stoptrein naar Voerendaal (10 min., € 2,80). Wandeling van Voerendaal naar Valkenburg (ca. 16 km/5 uur) via de Kunderberg, het dorp Ubachsberg, de Vrouwenheide (het hoogste punt van het Plateau van Ubachsberg), de Eyserbeek waaraan Kasteel Goedenraad ligt, de Eyser Bosschen, Wijle met Kasteel Wijlre en verder door het Geuldal langs de oude watermolen “Molen van Otten” en Kasteel Schaloen. De route is een combinatie van plateau en rivierdal. 

Dag 3
Per stoptrein naar Schin op Geul (3 min., € 1,59). Wandeling van Schin op Geul naar Valkenburg (ca. 18 km/5,5 uur) door het Gerendal en over het Plateau van Margraten, langs het Amerikaanse Soldatenkerkhof met ruim 8.000 graven (bezoek mogelijk, indrukwekkend) en terug via Sibbe en de Cauberg. De route is een combinatie van rivierdal en plateau. 

Dag 4
Per stoptrein naar Meerssen (7 min., € 2,39). Wandeling van Meerssen naar Valkenburg (ca. 14 km/4,5 uur) via de bossen Op de Bosch en De Dellen, de voormalige mergelgroeve van Geulhem, Sint Gerlach met Kasteel Sint Gerlach en langs het natuurreservaat Ingendael. 

Dag 5
Uitloopwandeling (ca. 12 km/4,5 uur) aan de noordoostzijde van Valkenburg langs de dorpen Klimmen met mooie panden aan het Vrijthof, Termaar met een monumentale hoeve en Ransdaal met aan de Ransdalerstraat mooie carréboerderijen in typische Zuid-Limburg stijl. Route met vergezichten. Einde tussen 14.00 en 15.00 uur. Terugreis per eigen vervoer.

Hotel Op de Boud ***

ligging: het eenvoudige, maar sfeervolle hotel Op de Boud ligt aan de rand van Valkenburg, op loopafstand van het gezellige centrum en op ca. 750 m van het treinstation. Het hotel ligt landelijk, nabij de bossen, het heuvellandschap en het Geuldal. 
faciliteiten: het hotel beschikt over een receptie, lift, lounge met televisie, gratis wifi, restaurant waar bourgondische gerechten worden geserveerd, een gezellige huisbar, kegelbaan, terrassen en een wintertuin.
kamer: uw kamer s voorzien van televisie, telefoon, kluisje, waterkoker en badkamer met douche en toilet. Bij de receptie kunt u een föhn aanvragen.
maaltijden: ontbijt en 3-gangen avondmaaltijd inbegrepen. Vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.

bereikbaarheid:
Per auto: over de A2 en de A79, afslag 3 Valkenburg.
Per OV: met NS naar Maastricht of Heerlen, overstappen op trein Arriva naar Valkenburg. Afstand station-hotel: 750 m. 
U heeft ter plaatse uw auto niet nodig om naar de wandelingen te rijden. Wel wordt 3 keer de lokale trein gebruikt. 

Vertrekdatum
Prijs


inclusief:
* verblijf in een 1-persoonskamer (met eigen douche/toilet) op basis van halfpension (logies + ontbijt + avondmaaltijd)
* meewandelende Aktiva-reisleider

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* heen- en terugreis
* bijdrage SGR
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook