Singlereis Wandelen Limburgs Krijtland

5 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
beoordeling: 8.5
vanaf € 349,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 09-10-2023.
Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

verblijf in 1-persoonskamer met ontbijt en diner
per eigen vervoer of per trein naar Zuid-Limburg v.v.
verblijf in het leukste familiehotel van Valkenburg

route: de wandelingen variëren van ca. 12 tot 19 km. Door enkele keren gebruik te maken van de trein (het hotel in Valkenburg ligt op korte afstand van het station) wordt de actieradius om te wandelen veel ruimer en worden zo de wandelmogelijkheden een stuk groter. Deze wandelreis beslaat het hele centrale deel van Zuid-Limburg, dus Valkenburg en wijde omgeving. U moet een OV-chipkaart meenemen. De bijkomende treinkosten ter plaatse zijn ca. € 7,- voor 3 enkele reizen samen.   
groep: minimaal 8 / maximaal 20 reizigers.
 
Fris en fruitig
Wat maakt het landschap van Zuid-Limburg toch zo mooi? Allereerst natuurlijk het zacht-heuvelachtige reliëf, waardoor je, heel verrassend, na elke bocht weer anders in de verte kijkt. Ook de frisse snelstromende beekjes en riviertjes die zich speels door de dalletjes bewegen. En de afwisseling van het landschap: een bonte lappendeken van bos en weiland en dan weer akkerbouw en boomgaarden. Want boomgaarden, die zijn er veel in Limburg: van appels tot peren en van pruimen tot kersen. Allemaal dankzij de vruchtbaarste bodemsoort van ons land: de löss, alléén daar in Zuid-Limburg!

Toeristisch hart
Valkenburg zelf is een provincieplaatsje met ruim 10.000 inwoners en ligt precies midden in Zuid-Limburg. Het is ook het toeristische hart van de regio. Als je, bijvoorbeeld vanwege weersomstandigheden, een keertje wilt afzien van een dag wandelen dan zijn de droge alternatieven legio: de Kasteelruïne en de Fluweelrngrot, de Gemeentegrotten, de Steenkolenmijn, het Museum Land van Valkenburg en de Romeinse katakomben. De lokale horeca, op loopafstand vanuit het hotel bereikbaar, laat niemand omkomen van honger of dorst. In Valkenburg is altijd wat te doen!

Dag 1
Heenreis en inloopwandeling (ca. 8 km/2,5 uur)
Vandaag begint uw single wandelvakantie. Per eigen vervoer reist u naar Valkenburg a.d. Geul. Bij het hotel kunt u in de straat gratis parkeren. Treinreizigers: Valkenburg is 14 minuten treinafstand van Maastricht, station-hotel 700 meter (9 min.) lopen. Verzamelen tussen 13.00 en 14.00 uur. Uitleg over de reis en de route door de reisleider. Inloopwandeling aan de noordzijde van Valkenburg langs het Ravensbosch en door Groot Haasdal met de oude watertoren "De Reusch van Schimmert" en de kasteelhoeve Bockhof. Route met vergezichten en weinig hoogteverschillen, stukjes door het bos en door open terrein.

Dag 2
Wandeling Voerendaal-Valkenburg (ca. 19 km/6 uur)
Per stoptrein naar Voerendaal (10 min., € 2,88). Wandeling van Voerendaal naar Valkenburg via de Kunderberg, het dorp Ubachsberg, de Vrouwenheide (het hoogste punt van het Plateau van Ubachsberg), de Eyserbeek waaraan Kasteel Goedenraad ligt, de Eyser Bosschen, Wijle met Kasteel Wijlre en de Brand Bierbrouwerij, verder door het Geuldal langs de oude watermolen “Molen van Otten” en Kasteel Schaloen. De route is een combinatie van plateau en rivierdal. 

Dag 3
Wandeling Schin op Geul-Valkenburg (ca. 18 km/5,5 uur)
Per stoptrein naar Schin op Geul (3 min., € 1,63). Wandeling van Schin op Geul naar Valkenburg door het Gerendal en over het Plateau van Margraten, langs het Amerikaanse Soldatenkerkhof met ruim 8.000 graven (bezoek mogelijk, indrukwekkend) en terug via Sibbe en de Cauberg. De route is een combinatie van rivierdal en plateau. 

Dag 4
Wandeling Meerssen-Valkenburg (ca. 13,5 km/4,5 uur)
Per stoptrein naar Meerssen (7 min., € 2,47). Wandeling van Meerssen naar Valkenburg via de bossen Op de Bosch en De Dellen, de voormalige mergelgroeve van Geulhem en langs het natuurreservaat Ingendael. 

Dag 5
Uitloopwandeling (ca. 10,5 km/3,5 uur) en terugreis
Wandeling aan de noordoostzijde van Valkenburg langs de dorpen Klimmen, met mooie panden aan het Vrijthof, en Termaar met een monumentale hoeve. Bij het teruggaan volgen we de route via het boskerkje De Kluis op de Schaelsberg. Route met vergezichten. Einde van deze singlereis is tussen 14.00 en 15.00 uur. Terugreis per eigen vervoer.

Hotel Op de Boud ***

ligging: het eenvoudige, maar sfeervolle en sympathieke hotel van de familie Nabben: Hotel Op de Boud ligt aan de rand van Valkenburg, op loopafstand van het gezellige centrum en op ca. 700 m van het treinstation. Het hotel ligt nabij de bossen, het heuvellandschap en het Geuldal. 
faciliteiten: het hotel beschikt over een receptie, lift, lounge met televisie, gratis wifi, restaurant, gezellige huisbar, kegelbaan, tuin met terras.
kamer: uw kamer is voorzien van televisie, waterkoker en badkamer met douche en toilet. Bij de receptie kunt u een föhn vragen.
maaltijden: ontbijt en 3-gangen avondmaaltijd inbegrepen. Vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.

bereikbaarheid:
Per auto: over de A2 en de A79, afslag 3 Valkenburg.
Per OV: met NS naar Maastricht of Heerlen, overstappen op trein van Arriva naar Valkenburg. Afstand station-hotel: 700 m. 
U heeft ter plaatse uw auto niet nodig om naar de wandelingen te rijden. Wel wordt 3 keer de lokale trein gebruikt. Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Ma 01-05-2023 (niet meer beschikbaar)
€ 349,-


inclusief:
* verblijf in een 1-persoonskamer inclusief ontbijt en diner; naar wens gebruik van kegelbaan en oud-hollandse spellen
* meewandelende Aktiva-reisleider

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen een boeking) € 12,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* heen- en terugreis
* bijdrage SGR
* reserveringskosten
9

Heerlijk wandelen door het mooie Limburgse Krijtland langs interessante plekken. Vooral in de herfst. Prettig vanuit 1 hotel.

anoniem, reisperiode oktober 2022
8

Fijne vakantie gehad. Een mooie omgeving. Leuke groep. Accommodatie zou wel wat beter kunnen. Maar het eten was er prima en aardige mensen van het hotel.

anoniem, reisperiode oktober 2022
9

Mooie, afwisselende routes. Cara was een supergoede en leuke gids. De begraafplaats bij Margraten heeft indruk op mij gemaakt. Gezellig en schoon hotel, lekker eten en fijne bedden. Kim

anoniem, reisperiode oktober 2022
8

Ik heb een hele fijne wandelingen gemaakt mede door de deskundige leiding van onze reisleidster Ellen Schneiders. We hadden een fijne groep en de omgeving is prachtig. De accommodatie is eenvoudig maar prima, bij het ontbijt is de keuze in wat je wilt eten groot en er wordt rekening gehouden met dieet wensen. De eigenaars van het hotel doen erg hun best om het de gast naar de zin te maken.

Astrid Goossens, reisperiode september 2022
8

Heerlijke wandel 5 daagse, maar houd rekening met veel klimmen en dalen en daarom goede bergschoenen. Basic hotel maar excellente begeleiding door Ellen.

Fred Verhagen, reisperiode augustus 2022
8

Een mooie wandelvakantie in Nederland. Dicht bij huis met het gevoel alsof je in het buitenland bent. Het hotel is knus en gezellig. Het was de eigenaren niets te veel om ons als gasten het naar de zin te maken.

anoniem, reisperiode augustus 2022
9

Het was een prachtig wandelweekend in het mooie Limburg! Een goede gids en een erg leuke groep mensen. Ik heb genoten!

anoniem, reisperiode augustus 2022
9

In totaal in 5 dagen bijna 100 km héérlijk gelopen in het práchtige landschap van Zuuid-Limburg!

anoniem, reisperiode augustus 2022
7

Zeer mooie omgeving om te wandelen. Wel heuvels en harde ondergrond dus anders dan het wandelen thuis. Wel jammer dat er geen tijd is om mooie dingen in de omgeving rustig te bekijken. Enorm gastvrij hotel waar ze er alles aan doen om het je naar de zin te maken.

anoniem, reisperiode augustus 2022
8

Mooie wandelreis in een prachtig Limburgs landschap.

anoniem, reisperiode augustus 2022
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook