Single Reis Wandelen in Drenthe

5 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf
€ 415 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 25-10-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

4 x ontbijt, lunchpakket en avondmaaltijd inbegrepen 
meelopende Aktiva-reisleiding 
2-persoonskamers voor alleengebruik met eigen sanitair

belangrijk om te weten: tijdens de gehele reis heeft u een eigen auto nodig!
route: per wandeldag wordt ca. 8-16 km (op de aankomstdag ca. 8 km) afgelegd. Onderweg is er voldoende tijd om van de natuur te genieten of om bijvoorbeeld op uw gemak bij de hunebedden te kijken. Een onderlinge afstand van 1,5 meter wordt aangehouden.
groep: minimaal 7 / maximaal 14 reizigers.


Wandelreis door de mooie natuur van Drenthe: geniet van de rust, natuur en historie!
Lekker er op uit in de natuur. Nergens in Nederland vindt u zoveel ruimte en rust als in Drenthe! Daar zijn ze in Drenthe zuinig op. Vandaar dat de provincie Drenthe gebieden heeft aangewezen als stiltegebied. Drenthe staat bekend om haar mooie natuur. Dus gegarandeerd urenlang wandelplezier. En dan heeft Drenthe natuurlijk ook nog de hunebedden en de vele kleine gezellige (brink)dorpjes. In het museumdorp Orvelte maakt u kennis met “vervlogen tijden”. 

Onze luxe uitvalsbasis
De uitvalsbasis van de reis is de groepsaccommodatie Orvelter Hof. Gelegen in een prachtige landelijke omgeving tussen Orvelte en Witteveen. Orvelter Hof beschikt over 17 2-persoonskamers, welke alle beschikken over privé sanitair. In deze tot groepsverblijf verbouwde oude boerderij geniet u van elkaars gezelschap, van de vele voorzieningen en van het prachtige weidse uitzicht.

Zet de wandelschoenen maar klaar en op naar Drenthe!

Dag 1
Heenreis naar Orvelter Hof in Witteveen per eigen vervoer
We verzamelen tussen 13.30 en 14.00 uur. Uitleg over de reis en kennismaken met elkaar en de reisleider. We starten vervolgens met een korte wandeling (ca. 10 km/ 3 uur) in de omgeving van de accommodatie. We lopen eerst naar Orvelte en starten daar de wandelroute Oer ’t Veld. Neem zeker even de tijd voor dit mooie museumdorp, met zijn grote rietgedekte boerderijen aan de smalle klinkerweggetjes, vaak met een eigen ‘huisweide’. De brink ligt nog altijd in het midden, de eeuwenoude bomen groeien gestaag door en op de essen rond het dorp grazen nog altijd schaapskuddes. Voor een kijkje in het Drenthe van rond 1900 kun je nergens beter zijn dan hier. Wandelen in natuurgebied Orvelte betekent: even helemaal weg, de natuur in. Een bezoek aan Orvelte is niet compleet zonder dat u het omliggende landschap hebt gezien. Zoals het dorp Orvelte zelf model staat voor het Drentse esdorp anno 1900, zo laat de omgeving het landschap uit die tijd zien. Weitjes, hooilanden, essen, houtwallen, heide en bossen zijn van oudsher nauw verbonden met het dorp. Samen vormden ze eeuwenlang de basis voor het boerenbestaan op het Drentse zand. Door mensenhand is een zeer gevarieerd, kleinschalig landschap ontstaan, dat hier nog grotendeels is bewaard en voor het overige in ere wordt hersteld. De gemarkeerde wandelroute geeft daarvan een goede indruk. Terug van de wandeling is het lekker genieten en samen kletsen in de fijne accommodatie. 

Dag 2
Borger - Bijvoetpad (ca. 13,5 km/4,5 uur). 
U kunt Drenthe niet verlaten voordat u een bezoek brengt aan de hunebedden. Dat gaan we vandaag dus doen! Volg het spoor van de hunebedbouwers tijdens de wandelroute ‘Bijvoetpad’ rondom Borger. Met uw eigen auto rijden we naar het startpunt van de route. We lopen over de Hondsrug en natuurlijk komt u veel hunebedden tegen, maar ook bossen, akkers, weide, zand en heide en een kanaal met bruggen en stuwen. Bij de start van de wandeling loopt u bijna ‘tegen’ het grootste hunebed van Nederland aan. Hoe bijzonder is het dat zo’n 5000 jaar geleden mensen in staat waren om met zulke grote keien op deze manier een graf te bouwen.Onderweg naar het dorp Drouwen komt u eerst een drieling van hunebedden tegen. We lopen verder langs het zandpad, waar in de schaduw van de bomen nog twee hunebedden dicht bij elkaar liggen. De wandelroute loopt ook door Bronneger waar, volgens een oude legende, ooit een stad heeft gelegen, die was gebouwd door reuzen, en later door mensen werd bewoond. Na Bronneger lopen we met zicht op het beekdal van de Hunze terug naar Borger, de ‘hunebedhoofdstad’ van Nederland.

Dag 3
Trage Tocht Schoonloo - Boswachterij Grolloo, Halkenbroek en Holmers (ca. 19 km/6 uur).
We maken een stevige boswandeling in en om de boswachterij Grolloo, ten westen van Schoonloo. We lopen door afwisselende dennen- en loofbossen, langs de rand van boerenland, langs uitgestrekte heidevelden en enkele mooie vennen. Het is wel een tocht die soms over ongebaande paden gaat. In de zomer kan het gras wel eens hoog staan of lijken paadjes dan bijna dichtgegroeid. Af en toe wordt het slalommen langs bomen die over het pad liggen als gevolg van storm. Geniet hier van ongekende rust en stilte. Maar het allermooist is misschien nog wel het traject langs de ruige velden in het beekdal Halkenbroek en Holmers. Hier ontspringt het Amerdiep, een van de bovenlopen van de Drentsche Aa. Aan het eind van de route lopen we over een keienweg terug naar het beginpunt. 

Dag 4
Trage Tocht Schoonloo 2 - Schoonlo’er Strubben en beekdal Elperstroom (ca. 16 km/5 uur).
We maken een wandeling in het Hart van Drenthe vanuit het dorp Schoonloo. Het eerste deel van de route gaat heel even gelijk op met het bekende Pieterpad door de fraaie Schoonlo’er Strubben, een restant van vroegere eikenbossen. De route vervolgt langs de rand van boswachterij Grolloo in de richting van het beekdal. Aan de overkant van de Schoonlo’erweg komen we in boswachterij Schoonloo. Dit bos werd vanaf 1925 met dennen aangeplant voor de houtproductie, maar is inmiddels al een stuk gevarieerder. Eerst passeren we het Zwarte Water of Elpermeer, overblijfsel van een ingestorte oude ijsheuvel die zich vulde met water. Verderop wandelen we langs het uitgestrekte beekdal van de Elperstroom. De Elperstroom staat voor een netwerk van beekjes en slootjes, die samen het natte ecosysteem in stand houden. Het beekdal wordt begraasd door pikzwarte Galloway-runderen. Op de rand van het beekdal en de boswachterij zien we mooie eikenwallen en eikenlanen.

Dag 5
Jeneverbesroute (ca. 9 km/2,5 uur). 
Wandel door de verschillende kleine stukjes heide ten zuiden van Mantinge. We starten en eindigen ca. 6 km rijden van onze accommodatie, op de parkeerplaats aan de Mantingerdijk. Ontdek een fraai natuurgebied, waarvan het Mantingerzand met zijn honderden jeneverbesstruiken de meeste indruk maakt. In het Mantingerveld is Natuurmonumenten bezig een groot heideveld in haar oude glorie te herstellen. Dit natuurontwikkelingsplan is Plan Goudplevier gedoopt, naar de vogel die vroeger veel in dit gebied broedde. Tussenliggende landbouwgrond wordt aangekocht en langzaam maar zeker omgevormd tot schrale heide. Daardoor kunnen we hier nu uiteindelijk genieten van een ongerept natuurgebied met veel variatie. Einde tussen 15.00 en 16.00 uur. We nemen afscheid van elkaar en u keert huiswaarts per eigen vervoer.

Orvelter Hof

ligging: de luxe groepsaccommodatie Orvelter Hof ligt tussen Orvelte en Witteveen. Deze accommodatie heeft alles voor een fantastisch verblijf. In de knusse loungehoekjes van de sfeervolle woonkamer is het heerlijk om ontspannen bij elkaar te zitten en een glas wijn te drinken.
faciliteiten: er is een ruime woonkamer met grote flatscreen TV en geluidsinstallatie, sfeervolle bar, leestafel en diverse gezellige lounge- en zithoekjes. Een professionele keuken, heerlijk terras op het zuiden en picknicktafels op het gras. Boven is een grote zolder met tafeltennistafel, spelletjes, tv en heerlijke zitzakken. Een mooie speeltuin met speeltoestellen en springkussen (we knijpen een oogje toe als volwassenen weer even kind willen zijn). Gratis WiFi, ook op de slaapkamers.
kamers: boxspring-bedden op alle slaapkamers. Vijf tweepersoons kamers voor alleengebruik op de begane grond. Elf tweepersoons kamers voor alleengebruik op de eerste verdieping (geen lift aanwezig). Iedere kamer heeft een luxe inrichting en is voorzien van eigen toilet, douche en wastafel. De kamers zijn uitsluitend voor alleengebruik. 
maaltijden: ontbijt, lunch(pakket) en avondmaaltijd inbegrepen. Een onderlinge afstand van 1,5 meter wordt aangehouden. 4 x lunchpakket (zelf samenstellen bij het ontbijt). 

Vertrekdatum
Prijs
Ma 24-05-2021 (niet meer beschikbaar)
€ 415,00
Zo 18-07-2021 (niet meer beschikbaar)
€ 415,00
Ma 18-10-2021 (niet meer beschikbaar)
€ 415,00


inclusief:
* verblijf in een 2- persoonskamer voor alleengebruik (met eigen douche/toilet) op basis van volpension (logies + ontbijt + lunchpakket + avondmaaltijd)
* meelopende Aktiva-reisleider
* toeristenbelasting
 
optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* heen- en terugreis
* bijdrage SGR
* reserveringskosten
[beoordelingen]
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook