Single Reis Wandelen Hongarije

8 dagen
niveau 1
vliegtuig
vanaf
€ 995 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 09-09-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

ontbijt, lunch en diner inbegrepen
verblijf in een 1-persoonskamer
met Nederlandstalige reisleiding
route: de wandelingen variëren in lengte van ca. 14 tot 22 km en gaan door een vlak tot glooiend landschap met soms wat klimmetjes en afdalingen. De tochten worden begeleid door een Nederlands sprekende reisbegeleider/gids die in de omgeving woont en de regio zeer goed kent.
groep:  minimaal 10 / maximaal 16 reizigers
 

Wandelvakantie tussen het Balatonmeer en de Dráva
Hongarije is erg mooi om al wandelend te verkennen en het land heeft verrassend veel te bieden. Tijdens deze wandelvakantie lopen  we door een uitgestrekte en dunbevolkte heuvelachtige regio, vaak door zowel loof- als dennenbossen en genieten we van vele unieke uitzichten. We verblijven in de streek Somogy in het zuiden van het land, tussen het imposante Balatonmeer en de rivier de Dráva, met een landschap van afwisselend bos, akkerbouw en druiventeelt voor de wijnbouw. De wandelingen leiden langs traditionele stadjes en dorpen waar veel bewoners nog hun eigen groente en fruit verbouwen en druiven persen voor de huisgemaakte wijn. Op het erf van de plattelandse huizen staat vaak een apart wijnhuisje voor de productie en opslag van wijn - interessant om daar eens een kijkje te nemen, en te proeven natuurlijk.

In de omgeving van onze verblijfplaats Igal liggen mooie historische stadjes met mooie gebouwen uit de barokke tijd van de Donaumonarchie. In de thermale baden, letterlijk op loopafstand van het hotel, kunnen we ons heerlijk ontspannen.

Dag 1
Amsterdam-Boedapest per KLM of Transavia. Transfer van de luchthaven van Budapest naar Igal. Een hartelijke ontvangst door de eigenaar János van het familiehotel Peresa met een Hongaars welkomstdrankje en een hapje. Bij aankomst laat op de avond zullen we naar wens een snack, een soepje, hapjes of fruit ontvangen in plaats van een maaltijd.

Dag 2
Wandeling door de directe omgeving: “de 4-dorpen route” en die komt dus door vier dorpen. We krijgen zo al een goede indruk hoe het leven er in Hongarije uitziet. Onderweg een lekkere (picknick)lunch, op een picknickplaats in het bos. De wandeling heeft en lengte van ca. 20 km en kan, afhankelijk van de groep, iets langer of korter gemaakt worden.

Dag 3
Per minibus naar het beginpunt van de wandelroute “Kereki”. Hier wandelen we eerst langs de ruïneresten van een middeleeuwse burcht. De klim er naar toe is vrij pittig, maar voor iedereen goed te doen. Onderweg nuttigen we onze zelf meegebrachte lunch in één van de dorpscafes in een wijndorp. De route gaat voor een deel dwars door de wijnvelden. De tocht is afwisselend van landschap, met dichte bebossing en ook weidse panorama’s. Met enig geluk zijn herten, reeën en zwijntjes zien. We komen langs het hoogste punt van de provincie Somogy (316 m) en lopen door het “Szóbor-park”. Op een weidse heuvelrug staan daar immense beelden van leiders uit het Hongaarse verleden opgesteld. De tocht, met klimmetjes en dalen, heeft een lengte van ca. 22 kilometer. Transfer terug naar Igal.

Dag 4
Per minibus naar het beginpunt van de wandelroute rondom het prachtige Deséda-meer. Een vlakke route zonder klimmen. Er zijn prachtige uitzichten over het water. De lunch wordt ook dit keer weer verzorgd: als picknick op een overdekte plaats. Het tweede deel van de route leidt ons door een ‘arboretum’: een tuin met zeldzame bomen en struiken. De tocht heeft een lengte van ca. 22 kilometer.
 

Dag 5
Vrije dag. We kunnen bijvoorbeeld met de bus naar de provinciehoofdstad Kaposvár rijden, of naar de thermale baden in Igal lopen, waar u kunt zwemmen in warm geneeskrachtig water of een heerlijke massage kunt ondergaan. De kosten voor de lunch, het avondeten en de uitstapjes zijn voor eigen rekening. Reizigers die besluiten deze vrije dag ergens anders heen te gaan en daar ook te eten, zijn daar dus vrij in.

Dag 6
Per minibus naar het startpunt van de wandelroute in Ságvár. De “Ságvár-route” is afwisselend met hier en daar een klimmetje. Feitelijk lopen we over drie heuvelruggen vanwaar we ook diverse keren uitzicht hebben op het prachtige enorme Balatonmeer. Op de helft van de route is er - voor de liefhebber - een steile wand omhoog maar er is ook een bypass mogelijk die glooiend omhoog gaat. Onderweg picknicklunch met uitzicht.

Dag 7
Per minibus naar Tihany, bekend van de abdij en de grotten. We steken met een pont het Balatonmeer over vanuit Szantód (vaarduur 20 min.). Dan start eerst een ochtendwandeling van ca. 6 kilometer. We komen langs grotten waar sinds 1050 monniken geleefd hebben. We lunchen in een restaurant in het centrum van Tíhany, en vervolgen de middagwandeling (ca. 8 km) rond het meertje Belsö Tó. Bezienswaardig zijn o.a. het Arany-Ház (het gouden huis). In de avond “Hongaarse avond”. Er wordt dan buiten pörkölt gekookt in een “heksenketel” boven een vuurtje. Met de klanken van Hongaarse muziek rond het kampvuur komt zo deze mooie dag (en reis) ten einde.

Dag 8
Transfer naar de luchthaven van Boedapest. Boedapest-Amsterdam per KLM of Transavia.

Hotel Peresa ***

ligging: het 3-sterenhotel ligt in het midden van het kleine plaatsje Igal op ca. 150 meter afstand van de thermale baden.
faciliteiten: het hotel heeft een buffetrestaurant voor het ontbijt en de avondmaaltijd. Het hotel ligt op een groot stuk land met een tuin.
kamers: alle kamers zijn voorzien van een toilet, en een badkamer met douche of bad.
maaltijden: ontbijt en avondmaaltijd (beide in buffetvorm) in het hotel. Op dag 2, 3, 4 , 6 en 7 wordt een lunchpakket gegeven. Op dag 5 (vrije dag) is er geen lunchpakket en geen avondmaaltijd inbegrepen. Op de Hongaarse avond wordt er buiten gekookt in een ketel aan de driepoot boven een houtvuur.
gastheer en gastvrouw (reisleiding): een Nederlands stel dat reeds 15 jaar in Hongarije woont. Zij dragen de Hongaarse cultuur en mensen een zeer warm hart toe en trachten zoveel mogelijk met de plaatselijke bevolking samen te werken.

Vertrekdatum
Prijs


inclusief:
Amsterdam-Boedapest v.v. per KLM
* transfer luchthaven-Igal v.v. per minibus
* 7 overnachtingen volpension (7 x ontbijt, 6 x avondmaaltijd, 5 x lunchpakket) in 1-persoonskamer met douche en toilet
* plaatselijk vervoer per minibus naar de wandelingen v.v.
* Nederlandstalige reisleiding

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* in te checken bagage € 26,- per enkele reis (max. 20 kg)
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 35,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* eventuele entrees
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
 
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook