Single Reis Wandelen Harz-Sachsen

7 dagen
niveau 2
minibus
vanaf
€ 895 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 23-08-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

inclusief ontbijt en 3-gangendiner
inclusief verblijf in 1-persoonskamer
alle transfers per eigen minibus

route: wandelingen door heuvel- en licht bergachtig terrein met soms flinke maar wel regelmatige en daardoor minder vermoeiende stijgingen en dalingen. Per wandeldag word ca. 14-21 km (1 x ca. 24 km) afgelegd.
groep: minimaal 6/maximaal 8 reizigers.

Wandelen in het  Wandelvakantie Lahn Wanderweg 
6 dagenvan Duitsland

De Harz is een schitterende reisbestemming, niet ver van Nederland (vanaf Arnhem iets meer dan 400 km), die het - vooral door de combinatie van natuur en cultuur - gewoon verdient opgenomen te zijn in het aanbod van Aktiva Tours.

De Harz is het noordelijkste middelgebergte van Duitsland. In de uitlopers ervan, dus iets lager in meer heuvelachtig terrein dat Harzvorland heet, liggen op een rijtje enkele boeiende provincieplaatsjes: Vienenburg, Ilsenburg, Drübeck en Blankenburg. In Drübeck staat aan de Harzer Klosterwanderweg onze accommodatie tijdens deze wandelweek. Het is een klooster met een indrukwekkend verleden. Sinds 20 jaar is het Evangelisches Zentrum Kloster Drübeck een plaats voor mensen van buiten, om er te verblijven, te leren, te congresseren en te ontmoeten. Het gebouw is gemoderniseerd en iedereen is welkom. Elke bezoeker bewondert de uitstraling, de geschiedenis en de sfeer van het complex.

Het wandelniveau van deze reis is een serieuze 2. Vanuit de voet van de Harz maken de twee routes over de Klosterwanderweg elk een stijging van ca. 200-250 meter. Twee andere routes die het Nationalpark inschieten, stijgen 300-350 meter. De wandeling op de laatste dag naar de top van de Brocken gaat van 300 naar 1200 meter, maar wel gelijkmatig en zonder tussentijdse onregelmatigheden in het reliëf. Maar er rijdt ook een treintje naar boven. 

Dag 1
We komen om 11.00 uur samen op de verzamelplaats bij Arnhem station NS, vanwaar we met onze minibus naar Ilsenburg rijden (ca. 430 km). De verwachte aankomsttijd bij onze accommodatie is rond 17.30 uur. Nadat we ons rustig hebben geïnstalleerd op onze kamers, genieten we samen van een heerlijk diner en hebben we alle tijd voor een nadere kennismaking.

Dag 2
Wandeling (ca. 20 km/5,5 uur) over de Harzer Klosterwanderweg van Kloster Wöltingerode naar Ilsenburg
Na het ontbijt trekken we de wandelschoenen aan. We starten onze wandeling bij Kloster Wöltingerode, een in barokke stijl gebouwd Cisterciënzer klooster uit de 12e eeuw. Het is in 1676 verbrand en opnieuw opgebouwd. We wandelen via Vienenburg met het oudste nog bewaard gebleven station van Duitsland uit 1840, waarin nu een klein spoorwegmuseum gevestigd is. Verder via het stuwmeer de Vienenburgersee en Stapelberg met een 12e eeuwse kasteelruïne.

Dag 3
Wandeling (ca. 21 km/5,5 uur) over de Harzer Klosterwanderweg van Drübeck naar Blankenburg
De route gaat via Wernigerode, met vele kleurrijke vakwerkhuizen. Daarna passeren we de resten van het in de 19e eeuw vervallen Augustijnse klooster Himmelpforten. Bij Blankenburg wandelen we langs de rotsformaties van de Teufelsmauer (de 'duivelsmuur') en het voormalige Cisterciënzer klooster Michaelstein, nu een muziekschool.

Dag 4
Wandeling Scharfenstein-tour (ca. 14 km/4 uur)
Van het dal van de Ilse wandelen we omhoog naar het hooggelegen stuwmeer de Eckerstausee. Dit meer is alleen te voet bereikbaar, dus het is er heerlijk rustig. We wandelen terug via Scharfenstein en de Scharfenstein-klif, met een prachtig uitzicht. Bij het boswachtershuis genieten we van een welverdiende pauze. Over de Kegelbahn en de Tiefenbachskopf wandelen we al dalende weer terug naar het dal van de Ilse.

Dag 5
Wandeling Darlingeröder Schweiz (ca. 14 km/4 uur)
Vanuit Darlingerode wandelen we via het Jägertal, Kantorberg en Meineberg naar Gasthaus Plessenbrug. Terug via de route Oberförster-Koch-Weg met indrukwekkende vergezichten over de wijde omgeving.

Dag 6
Wandeling in de voetsporten van Heinrich Heines (ca. 24 km/6,5 uur)
De Duitse schrijver Heinrich Heine overnachtte in 1824 eenmalig in Gästhaus Brockenhaus en bij zijn 100e sterfdag werd aan de voet van de Brocken het Heinrich Heine gedenkteken onthuld. We wandelen langs de rivier de Ilse omhoog naar de Brocken met hte Brockenhaus (met 1144 m het hoogste punt van de Harz en van heel Noord-Duitsland). Route terug via de Gelber Brink en de Bremer Hütte. 

Dag 7
Vandaag komt er alweer een einde aan deze reis. We reizen met de minibus van Ilsenburg naar Arnhem station NS, vertrek om ca. 10.00 uur, aankomst in Arnhem om ca. 16.30 uur.  

Evangelisches Zentrum Kloster Drübeck

ligging: aan de rand van Drübeck (gemeente Ilsenburg), direct grenzend aan de natuur
faciliteiten: restaurant voor ontbijt en avondmaaltijd, koffiehuis, café en weinstube (alleen in de avond)
kamers: overwegend modern ingerichte 1- en 2-persoonskamer met douche en toilet, TV en wifi, alle gelegen in een van de oude historische huizen
maaltijden: ontbijtbuffet en 3-gangendiner

Vertrekdatum
Prijs
Ma 26-07-2021 (niet meer beschikbaar)
€ 895,00


inclusief:
* Arnhem station NS-Ilsenburg v.v. per minibus
* 6 overnachtingen in een 1-persoonskamer met douche en toilet
* ontbijt en diner
* transfers per minibus
* Aktiva-reisleider
* Nederlandse route-uitleg
* toeristenbelasting

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 75,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* eten en drinken onderweg
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten

Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook