Single Reis Wandelen Eifelsteig Manderscheid-Trier

5 dagen
niveau 2
minibus
vanaf
€ 465 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 27-09-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

1-persoonskamer inclusief
ontbijt en diner inbegrepen
met Aktiva-reisleiding

route: heuvels (tussen 300-500 m.) afgewisseld met dalen van riviertjes en beken, veel lange vrij vlakke stukken maar ook lichte tot matige stijgingen en dalingen. Afwisselend bos en agrarisch landschap. Per wandeldag wordt gemiddeld 18 km (dag 1 en 5 resp. 7 en 11 km) afgelegd, dag 4 is inkortbaar tot 13 km.
groep: minimaal 6/maximaal 16 reizigers.

Door de Südeifel naar Trier
Voor eens en voor altijd moet afgerekend worden met het onterechte imago van het Duitse woord "Steig". Dat betekent gewoon pad of wandelpad, en heeft dus helemaal niks te maken met al dan niet constant stijgen of omhoog gaan!

De Eifelsteig is een zorgvuldig samengestelde wandelroute door het prachtige heuvellandschap tussen de oude steden Aachen (Aken) en Trier. Het laatste - en voor Nederlanders: "verste" - deel van de 313 lange tocht gaat door een streek waar het accent nóg meer ligt op natuur. Dorpjes en stadjes liggen wat verder uit elkaar en de wandelingen gaan langduriger door het groen. In vergelijking met de drie eerdere Eifelsteig-reizen zijn de wandelingen iets gemakkelijker. Maar vlak voor Trier maken twee vrij spectaculaire dalingen deel uit van de route.

Hupperath bij Wittlich is zo’n typisch Duits dorp waar het hotel - zoals zo vaak het enige ter plaatse! - niet alleen passanten en toeristen herbergt maar waar ook de lokale bevolking samenkomt voor een paar glazen Bitburg-bier of Moezel-wijn. Het hotel heeft een uitstekende kok, wat goed uitkomt want de hele dag in de buitenlucht lopen, zorgt voor een stevige trek na thuiskomst.....

De markering van de magnifieke Eifelsteig is typisch Duits te noemen: 100% nauwkeurig bewegwijzerd met bordjes en informatie kunnen we niet foutlopen en blijven we van alles op de hoogte. Tableaus met kaarten en informatie over landschap en natuur langs de route lijkt te zijn uitgedacht door wandelaars en natuurbezoekers. Dat alles is echte Deutsche Gründlichkeit!

En tot slot: Duitsers zijn vriendelijk, hulpvaardig en gezellig. Dat geldt óók voor het gebied van de Süd-Eifel en Hotel Eifeler Hof met een restaurant en een barruimte die elke avond open zijn. Viel Spaß, Guten Appetit und am Prosit!

De totale Eifelsteig met in totaal 15 dagtrajecten is bij Aktiva Tours opgebouwd uit 4 losse 5-daagse reizen waarvan deze de vierde is.

  

Dag 1
Eindhoven Station NS-Landscheid (ca. 220 km) per minibus (11.00-14.00 uur). Informatie over de reis en de route door de reisleider. Wandeling (ca. 7 km/2,5 uur) van Landscheid naar het kleine dorpje Bruch, wat door de rustig slingerende rivier wordt gedeeld. We genieten van een mooie eerste afwisselende route door het Salmtal. Transfer naar het hotel in Hupperath.

Dag 2
Wandeling (ca. 18 km/5,5 uur) van Manderscheid naar Abtei Himmerod. Vandaag een route met heel veel rust en idyllische natuur. Op de beboste heuvels van het inmiddels smaller geworden Liesertal wandelen we verder. Ilgenbach is de naam van de volgende begeleider, die zachtjes kabbelend naast de Eifelsteig stroomt ons de weg wijst. De bosrijke wandeling wordt slechts kortstondig onderbroken door agrarische velden. Hierbij hebben we een vrij uitzicht op het heuvelachtige landschap en in het bijzonder het plaatsje Großlittgen. Het in de 12e eeuw door de Cisterciënzer gebouwde klooster Himmerod nodigt met zijn indrukwekkende barokke kerk en de gastvleugel van de abdij uit tot rust te komen aan het einde van deze etappe.

Dag 3
Wandeling (ca. 20 km/6 uur) van Bruch naar Rodt. Kort na Bruch verlaten we de Salmvallei om door een wisselend landschap van weiden en bossen langs kleine dorpen als Greverath te lopen. Vervolgens komen we bij de uitkijktoren in Rodt. Gelegen op 395 meter boven zeeniveau, biedt het ons uitzicht op het bovenste platform over de Eifel, Moezel, Hunsrück tot het naburige Luxemburg. 
 

Dag 4
Wandeling (ca. 17 km/5,5 uur, inkortbaar tot ca. 13 km/4 uur) van Kordel of Burg Ramstein naar Trier. Vandaag wordt het spannend: rotsachtig met grotten en zelfs hangbruggen staan ons te wachten - en natuurlijk het einddoel: de Romeinse stad Trier! De eerste stappen zetten we in het schilderachtige Kylldal. Dan wordt het rotsachtiger, een beek kronkelt steen voor steen door het dal, soms zelfs als kleine waterval. Om ons heen oorspronkelijke natuur, wild groen, u voelt zich een beetje alsof u op een expeditie bent. Ontdek brede stenen waarmee u met droge voeten over het water komt. En niet alleen hiermee. Hangbruggen overspannen het glinsterende water hier in het Butzerbachdal. Via een imposante gekleurde rots met ingehouwen trappen verder om uiteindelijk bij ons doel te komen. Eindpunt is het Weisshauswald, een stadspark aan de rand van Trier. Eén kilometer verder staat de donkergekleurde Romeinse stadspoort Porta Nigra (= zwarte poort, het grootste Romeinse bouwwerk van Duitsland, bouwjaar 160).

Dag 5
Wandeling van Landscheid, een rustiek Eifeldorpje naar Abtei Himmerod (ca. 11 km/3,5 uur), fraaie route onder Großlittgen door langs enkele watermolens aan de Salm. Abtei Himmerod-Eindhoven (ca. 220 km) per minibus (14.00-17.00 uur). Einde van deze gezellige reis. We nemen afscheid van elkaar en de reisleider. 

Hotel Eifeler Hof

ligging: in het midden van het rustige dorp Hupperath.
faciliteiten: familiehotel met ca. 20 kamers, restaurant, ontbijtruimte, barruimte, kegelbaan.
kamers: altijd met eigen douche/toilet, altijd gescheiden bedden bij de 2-persoonskamers, tv, gratis wifi.
maaltijden:  ontbijt (buffet) en avondmaaltijd inbegrepen; eten en drinken voor onderweg verkrijgbaar bij winkels en horecagelegenheden in de buurt en onderweg. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.
 

Vertrekdatum
Prijs
Ma 27-09-2021 (niet meer beschikbaar)
€ 465,00


inclusief:
* Eindhoven Station NS-Landscheid en Abtei Himmerod-Eindhoven Station NS per minibus
* verblijf in 1-persoonskamer (eigen douche/toilet) op basis van halfpension (logies/ontbijt + avondmaaltijd)
* Aktiva-reisleiding
* lokale transfers per minibus
* Nederlandstalige route-uitleg 

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 65,-
* reis- en annuleringsverzekering
 
exclusief:
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
 
Een zeer goed verzorgde reis. Uitstekend hotel, met vriendelijk personeel en heerlijk eten. De reisleider, Koos, was van de routes goed op de hoogte en wist op een gezellige manier alles te regelen en kwam ons onderweg vaak tegemoet lopen. De routes waren schitterend en afwisselend met af en toe een pittig klimmetje.
Marian Edens-Lens
Al jaren niet meer zo "dichtbij" op vakantie geweest. Dankzij Corona kreeg ik nu weer de kans en het is me prima bevallen. Wandelen in de Eifel is gewoon lekker om te doen. Het hotel is fantastisch en de leuke groep deed de rest.
Frank
Deze wandelroute door het zuidelijk deel van de Eifel is een aanrader. Veel mooie natuur. Het hotel is zeer goed en je wordt gastvrij ontvangen. Ik heb een mooie vakantie gehad.
Rene
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook