Single Reis Wandelen Eifelsteig Hillesheim-Manderscheid

5 dagen
niveau 2
minibus
vanaf
€ 450 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 20-09-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

1-persoonskamer inclusief
per minibus vanaf Eindhoven naar uw bestemming
verblijf in een gezellig familiehotel in Neroth

route: heuvels afgewisseld met dalen van riviertjes en beken, met lichte tot matige hoogteverschillen (max. 500 m). Afwisselend bos, akkers en weiland. Per wandeldag wordt gemiddeld ca. 19 km afgelegd (op de aankomst- en vertrekdag ca. 11,5  en 13 km) 
groep: minimaal 6 / maximaal 16 reizigers. 

Het Gerolsteiner Land en de Vulkaaneifel
De Eifelsteig is een zorgvuldig samengestelde wandelroute door het prachtige heuvellandschap tussen de steden Aken en Trier. Steig betekent pad en heeft dus niets te maken met stijgen, wat vaak gedacht wordt. De totale Eifelsteig met in totaal 15 dagtrajecten is bij Aktiva Tours opgebouwd uit 4 losse 5-daagse wandelreizen waarvan deze de derde is. Bekend van de Eifel is dat die streek bosrijk is en een variatie kent aan naald- en loofbomen en plateaus met mooie uitzichten. De Kasselburg en de Nerother Kopf bij Gerolstein zijn daar sprekende voorbeelden van. Halverwege de route, voorbij Gerolstein, verandert het landschap van karakter. Markant zijn de ruim 80 rondvormige vulkanische kratermeren, Maare genoemd. 

De markering van de Eifelsteig is typisch Duits te noemen: 100% nauwkeurig met bordjes en informatie. We kunnen niet foutlopen en blijven steeds letterlijk van alles op de hoogte via tableaus met kaarten en informatie over het landschap en de natuur langs de route.

We verblijven in het gezellige familiehotel zur Neroburg in Neroth met een café, restaurant en een kegelbaan in de kelder, en zelfs een eigenaar die op verzoek graag accordeon speelt. 


 

 

Dag 1
We verzamelen om 11.00 uur bij het Centraal Station van Eindhoven. Van daaruit reizen we per minibus naar Gerolstein (ca. 210 km, verwachte aankomsttijd 14.00 uur). We trekken meteen onze wandelschoenen aan voor een inloopwandeling (ca. 11,5 km/3,5 uur) van Gerolstein naar Neroth. We wandelen via de burchtruïne Löwenburg, vanwaar we een mooi uitzicht hebben over Gerolstein. Door het bos wandelen we verder. We komen langs een kleine boskapel, die idyllisch midden in de natuur is gebouwd. Het bosrijke pad leidt ons bergopwaarts naar de bergtop Dietzenley. De houten uitzichttoren biedt een prachtig uitzicht op de Vulkaaneifel. We kunnen zien dat we op een vulkaan staan: de 'Klippe' onder ons bestaat uit donker basalt, een vulkanisch gesteente. Na de wandeling checken we in bij het hotel.

Dag 2
Wandeling van Hillesheim naar Gerolstein (ca. 20 km/6,5 uur)
We wandelen over de historische stadsmuur van Hillesheim met een prachtig uitzicht over de stad en het Eifel-landschap. Even later komen we uit bij het idyllische Bolsdorfer Tälchen met zijn meertje, kalksteenrotsen en de Hillesheimer Bach die zich door de weiden kronkelt. We lopen verder via de molensteengrotten bij Rothe, ontstaan door de winning van molenstenen midden in de vulkaan Rother Kopf. Op de top kunnen we de binnenkant van de vulkaan bekijken. We hebben hier ook een ver uitzicht over de heuvelachtige Eifel, perfect voor een pauze voordat we licht bergafwaarts verder gaat naar het stuwmeer Gerolstein. Voor ons liggen liggen nu de indrukwekkende rotsen van de Gerolsteiner Dolomieten. Moe maar voldaan komen we aan in Gerolstein, het eindpunt van vandaag.

Dag 3
Lokale rondwandeling (ca. 15 km/5 uur)
We wijken vandaag een dag van de Eifelsteig af en maken een mooie rondwandeling in de omgeving van Gerolstein en Pelm. Het dorp Pelm heeft een aantal bezienswaardigheden, zoals het zogenoemde Judenkirchhof. Anders dan de naam doet vermoeden, is dat niet een Joods kerkhof, maar een Gallo-Romeins tempelcomplex uit het jaar 124. Dicht bij Pelm ligt de prachtige ruïne van de Kasselburg, waar we vandaag ook langskomen. De blikvanger van deze burcht uit de dertiende eeuw is de dubbele toren van 37 meter hoogte. 

Dag 4
Wandeling (ca. 20 km/6 uur) van Daun naar Manderscheid
We wandelen vandaag langs een aantal 'maren'. Enorme explosies en vuur uit het binnenste van de aarde hebben hier in de Eifel gaten geslagen en bergen opgeworpen. De gaten heten maren en een aantal heeft zich op den duur met water gevuld. We wandelen langs de Gemünder Maar, de Weinfelder Maar en de Schalkenmehrener Maar. Daarna leidt de wandeling ons naar het groene dal van de Lieser. Het kleine riviertje kabbelt schilderachtig voort. We delen het stille dal alleen maar met de natuur en luisteren naar het vogelgekwetter en het zachte ruisen van het water. We blijven in het lange dal tot de burchtstad Manderscheid, het doel van de etappe. 

Dag 5
Wandeling (ca. 13,5 km/4,5 uur, inkortbaar tot ca. 11 km/3 uur) van Neroth naar Daun of eventueel tot de Neunkirchener Mühle.
We sluiten de reis af met een korte wandeling. We wandelen van onze verblijfsplaats naar Daun. Daun werd in de 7e eeuw voor Christus al bewoond door de Kelten, die zich hadden gevestigd en verschanst op een grote basaltberg. Ook de Romeinen zouden zich later op diezelfde locatie vestigen vanwege de strategische ligging. De stad nodigt uit om er doorheen te wandelen en de oude gebouwen te bekijken. Vervolgens reizen we vanuit Daun met onze minibus weer terug naar Eindhoven (ca. 225 km, vertrek ca. 14.00 uur - aankomst ca. 17.00 uur). 

Hotel Zur Neroburg ***

ligging: in het midden van het plaatsje Neroth, aan de rustige hoofdstraat.
faciliteiten: gezellig familiehotel met ca. 20 kamers, restaurant, ontbijtruimte, terras aan de straatzijde, bar en kegelbaan. Gratis wifi. 
kamers: altijd met eigen douche/toilet, altijd gescheiden bedden bij de 2-persoonskamers.
maaltijden: ontbijt en avondmaaltijd inbegrepen; eten en drinken onderweg verkrijgbaar bij winkels in de buurt of horeca tijdens de wandelingen. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking. inclusief:
* Eindhoven Station Centraal-Gerolstein en Daun-Eindhoven Station Centraal per minibus 
* verblijf in een 1-persoonskamer met eigen eigen douche en toilet
* ontbijt en diner
* Aktiva-reisleiding
* transfers per minibus 
* nederlandstalige route-uitleg
* toeristenbelasting
 
optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 70,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds 
* reserveringskosten

Een heel fijne midweek gehad in de Eifel. Pittige wandelingen en een gezellige groep. heel prettige reisleider die me gewoon op mijn tempo liet wandelen. Veel paddenstoelen in het bos te zien.
marian
Hele mooie wandelingen in prachtige natuur. Fijn verblijf in Hotel in Neroth, heel gastvrij en mooie ruime kamer. Prima ontbijt en avondeten. Deze reis is een echte aanrader als je ook van enkele pittige klimmetjes in heuvelachtig gebied houdt, de uitzichten zijn heel mooi. Prima reisleiding. Een reis van 5 dagen echt genieten met leuke mede reisgenoten.
Carla van den Broek
Heel mooie reis voor de wat beter getrainde lopers een heel leuke groep van 16 personen goed hotel met eenvoudige maar goede keuken prachtige wandelroutes en heel goed aangegeven ga zeker ook nog de andere etappes van de Eifel Steig lopen en Koos bij deze bedankt voor de goede en humoristische begeleiding
Dick van Delsen
Prachtige wandelroute, goed aangegeven. Prima hotel in Neroth. Leuke groep wandelaars, ook in de avonduren.
Dick 2
Wat een heerlijke reis, geweldig weer gehad en een hele leuke groep! Ik ben nog enthousiaster dan de vorige reis. Het hotel wat eenvoudig maar uiterst plezierig en het eten perfect! Ik ga volgend jaar weer met aktiva!
Carel Lok
Voor mij de eerste keer op single reis, dus best spannend. Ik heb echt een top vakantie gehad. Prachtige omgeving met mooie etappes, soms best pittig. Een hele fijne en gezellige groep. Hotel in Neroth was goed verzorgd. Op naar de volgende reis!
Corine Boschman
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook