Singlereis Wandelen door de Brabantse Kempen - 5 dagen

5 dagen
niveau 1
eigen vervoer
beoordeling: 8.2
vanaf € 359,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 24-10-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

uitstekende maaltijden inbegrepen
1-persoonskamer inclusief
met Aktiva-reisleiding

route: vlakke route, afwisselend met rivier- en beekdalen. Per wandeldag wordt ca. 12-20 km afgelegd.
groep: minimaal 12 / maximaal 20 reizigers.

Wandelen én genieten in het Brabantse land
Tussen Tilburg en Eindhoven, niet ver van de Belgische grens, vindt u het dorpje Westelbeers. Een klein plaatsje midden in het groen van Noord-Brabant. In het buitengebied daarvan ligt het 3-sterren hotel Eigentijdserf. Dit ruim opgezette en volledige gelijkvloerse hotel bevindt zich aan de rand van de Spreeuwelse Heide, in het natuurgebied 'Het dal van de Groote Beerze' aan de noordflank van de 'de Brabantse Kempen'. Aan nachtrust zal het u er zeker niet ontbreken. Door de bosrijke omgeving, de wandelingen overdag in de frisse buitenlucht en de natuur zo direct om u heen, zult u heerlijk slapen.

Samen met de meelopende wandelreisleiding trekt u er iedere dag tijdens deze wandelvakantie op uit. De wandelingen maken vooral gebruik van knooppunten waarmee Noord-Brabant zo rijk bedeeld is en gaan door heidegebieden, beekdalen en bossen. Pittoreske dorpjes met idyllisch ogende Kempische langgevelboerderijen completeren het geheel.  

U reist op eigen gelegenheid naar het hotel in Westelbeers, waar u gratis kunt parkeren. De accommodatie is niet bereikbaar met het openbaar vervoer. Graag ontvangen we u om 13.30 uur in het hotel, waar de reisleiding al aanwezig zal zijn. We trekken dan meteen de wandelschoenen aan voor een eerste wandeling in de omgeving van het hotel. 

Dag 1
Naar Westelbeers
Vandaag begint uw singlereis Nederland. U reist op eigen gelegenheid naar Westelbeers waar u om 13.30 uur wordt verwacht voor de kennismaking met de elkaar en de reisleider. We trekken meteen de wandelschoenen aan en starten met een korte inkoopwandeling van ca. 11 km/3 uur naar de uitgestrekte Kurkeindse en Landschotse Heide. De route gaat langs drie vennen die zo typisch zijn voor het landschap van Noord-Brabant: het Wit Hollandven, het Berkven en het Keijenhurkven. Na terugkomst kunnen we samen een drankje drinken in de bar. Later schuiven we gezellig samen aan tafel voor een heerlijk 3-gangendiner.

Dag 2
Natuurgebied De Grijze Steen en Casteren (ca. 20 km/5 uur)
Vandaag maken we na het ontbijt een flinke wandeling naar het plaatsje Casteren en terug. Eerst heen door het natuurgebied De Grijze Steen, een kleinschalig oud beekdallandschap met door houtwallen begrensde hooilanden en stukjes bos. Later terug door het beekdal van de Groote Beerze, een riviertje dat ontspringt in De Kempen en uitmondt in de Essche Stroom. De middagstop houden we in Casteren. Aan het einde van de middag komen we weer terug bij onze accommodatie en hebben we nog alle tijd om samen een spelletje te spelen, wat te drinken op het terras of om rustig een boek te lezen. Vanavond dineren we weer samen.

Dag 3
Landgoed De Utrecht, Lage Mierde en Herberg in den Bockenreyder (ca. 20 km/5,5 uur)
Na het ontbijt trekken we de wandelschoenen weer aan voor een wandeling naar het centrale deel van Landgoed De Utrecht, een uitgestrekt natuurgebied van 2.500 hectare dat in 1898 als belegging werd aangekocht door Levensverzekeringsmaatschappij De Utrecht, dat later opging in ASR. Route via het Goorven en De Flaes met een uitkijktoren van 22 m hoog, het plaatsje Lage Mierde en het boscafé/restaurant Herberg In den Bockenreyder, lokaal ook 'den Bok' genoemd, waar we onze middagstop kunnen houden. Ook vandaag komen we aan het einde van de middag weer terug bij onze accommodatie en hebben we nog alle tijd om iets voor onszelf of samen te doen voordat we vanavond weer gezellig dineren.

Dag 4
Landgoed De Utrecht, de Hertgang en Esbeek (ca. 21 km/5,5 uur)
Wandeling door het noordelijke deel van Landgoed De Utrecht via het bos de Hertgang, de grens met België en het plaatsje Esbeek waar we onze middagstop houden. In Esbeek bevinden zich Museum Andreas Schotel en Museumcafé Schuttershof, genoemd naar de in Rotterdam geboren maar op jonge leeftijd naar Esbeek verhuisde graficus/tekenaar (1896-1984) wiens collectie van etsen van o.a. het Brabantse leven in dit kleine museum te zien is. Vanavond is het onze laatste avond samen. We dineren samen en proosten op een geslaagde reis!

Dag 5
Rondje Diessen (ca. 12 km/3,5 uur) en terugreis
Vandaag eindigt uw singlereis Nederland. Na het ontbijt checken we uit. We zetten onze bagage in de auto en maken daarna nog een mooie wandeling naar Diessen en terug. We wandelen heen via het bosgebiedje 'Het Stuk' en terug door het dal van het beekje de Reusel. Weer terug op de parkeerplaats van het hotel nemen we afscheid van elkaar en vertrekt iedereen weer per eigen vervoer naar huis.

Eigentijdserf ***

ligging: het hotel is rustig gelegen in het groen in Westelbeers tussen Tilburg en Eindhoven, niet ver van de Belgische grens. Het hotel is ruim opgezet en volledig gelijkvloers. Het bevindt zich aan de rand van de Spreeuwelse Heide, onderdeel van de ’Brabantse Kempen’. 
faciliteiten: het hotel heeft een receptie, sfeervolle lounge met open haard, bar en leestafel, restaurant/brasserie, pooltafel en terras. Wifi is tegen betaling beschikbaar.
kamers:  de compacte 1-persoonskamers (ca. 6 m² excl. badkamer) beschikken over een 1-persoonsbed en een moderne badkamer met douche, toilet en wastafel. De meeste kamers hebben uitzicht op het bos. Tegen een toeslag is ruimere 2-persoonskamer voor alleengebruik te boeken. 
maaltijden: ontbijtbuffet en vastgesteld 3-gangendiner inbegrepenWat is er inbegrepen?


inclusief:
* 4 nachten verblijf in een 1-persoonskamer
* 4 x ontbijtbuffet en vastgesteld 3-gangendiner
* onbeperkt thee, koffie en fruitwater bij de coffeecorners
* meelopende Aktiva-reisleiding
* toeristenbelasting
* parkeerplaats

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* 2-persoonskamer voor alleengebruik € 90,-
* reis- en annuleringsverzekering 

exclusief: 
* vervoer naar en van Westelbeers
* hapje en drankje onderweg
* bijdrage SGR
* reserveringskosten
8

Mooie gezellige wandelvakantie. Fantastische accomodatie. Wel elke dag 20 km dus gewend zijn aan lopen is handig. Maar steeds met fijne tussenstop in restaurant om uitgebreid te lunchen en even bij te komen. Super geregeld

anoniem, reisperiode augustus 2021
9

Mooie wandelingen in een landelijk rustig en mooi gebied. Prima reisbegeleider. De locatie is echt schitterend, mooi hotel, fijne 1-persoons kamers en de maaltijden subliem met prachtig opgemaakte borden en heerlijke verrassende gerechten. Echt een aanrader.

anoniem, reisperiode juli 2021
8

Leuke wandelweek in gezellige accomodatie. Eten was super!

anoniem, reisperiode juli 2021
8

Hou je van active vakanties dan moet je bij aktiva zijn De groeps reizen worden begeleid door reisleiders die weten hoe een groeps proces verloopt ....... komt altijd goed.

anoniem, reisperiode mei 2021
8

n.v.t.

anoniem, reisperiode mei 2021
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook