Singlereis Wandelen door de Brabantse Kempen - 5 dagen

5 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
beoordeling: 8.4
vanaf € 459,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 21-08-2023.
Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

uitstekende maaltijden inbegrepen
1-persoonskamer inclusief
met Aktiva-reisleiding

route: vlakke route, afwisselend met rivier- en beekdalen. Per wandeldag wordt ca. 12-21 km afgelegd.
groep: minimaal 12 / maximaal 20 reizigers.

Wandelen én genieten in het Brabantse land
Tussen Tilburg en Eindhoven, niet ver van de Belgische grens, vindt u het dorpje Westelbeers. Een klein plaatsje midden in het groen van Noord-Brabant. In het buitengebied daarvan ligt het 3-sterrenhotel Eigentijdserf. Dit ruim opgezette en volledige gelijkvloerse hotel bevindt zich aan de rand van de Spreeuwelse Heide, in het natuurgebied 'Het dal van de Groote Beerze' aan de noordflank van de 'de Brabantse Kempen'. Aan nachtrust zal het u er zeker niet ontbreken. Door de bosrijke omgeving, de wandelingen overdag in de frisse buitenlucht en de natuur zo direct om u heen, zult u heerlijk slapen.

Samen met de meelopende wandelreisleiding trekt u er iedere dag tijdens deze wandelvakantie op uit. De wandelingen maken vooral gebruik van knooppunten waarmee Noord-Brabant zo rijk bedeeld is en gaan door heidegebieden, beekdalen en bossen. Pittoreske dorpjes met idyllisch ogende Kempische langgevelboerderijen completeren het geheel.  

U reist op eigen gelegenheid naar het hotel in Westelbeers, waar u gratis kunt parkeren. De accommodatie is niet gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Graag ontvangen we u om 13.30 uur in het hotel, waar de reisleiding al aanwezig zal zijn. We trekken dan meteen de wandelschoenen aan voor een eerste wandeling in de omgeving van het hotel. 

Dag 1
Naar Westelbeers
Vandaag begint uw singlereis Nederland. U reist op eigen gelegenheid naar Westelbeers waar u om 13.30 uur wordt verwacht voor de kennismaking met de elkaar en de reisleider. We trekken meteen de wandelschoenen aan en starten met een korte inkoopwandeling van ca. 11 km/3 uur naar de uitgestrekte Kurkeindse en Landschotse Heide. De route gaat langs drie vennen die zo typisch zijn voor het landschap van Noord-Brabant: het Wit Hollandven, het Berkven en het Keijenhurkven. Na terugkomst kunnen we samen een drankje drinken in de bar. Later schuiven we gezellig samen aan tafel voor een heerlijk 3-gangendiner.

Dag 2
Natuurgebied De Grijze Steen en Casteren (ca. 20 km/5 uur)
Op het programma staat een flinke wandeling naar het plaatsje Casteren en terug. Eerst heen door het natuurgebied De Grijze Steen, een kleinschalig oud beekdallandschap met door houtwallen begrensde hooilanden en stukjes bos. Later terug door het beekdal van de Groote Beerze, een riviertje dat ontspringt in De Kempen en uitmondt in de Essche Stroom. De middagstop houden we in Casteren. Aan het einde van de middag komen we weer terug bij onze accommodatie en hebben we nog alle tijd om samen een spelletje te spelen, wat te drinken op het terras of om rustig een boek te lezen. Vanavond dineren we weer samen.

Dag 3
Landgoed De Utrecht, Lage Mierde en Herberg in den Bockenreyder (ca. 20 km/5,5 uur)
Na het ontbijt trekken we de wandelschoenen weer aan voor een wandeling naar het centrale deel van Landgoed De Utrecht, een uitgestrekt natuurgebied van 2.500 hectare dat in 1898 als belegging werd aangekocht door Levensverzekeringsmaatschappij De Utrecht, dat later opging in ASR. Route via het Goorven en De Flaes met een uitkijktoren van 22 m hoog, het plaatsje Lage Mierde en het boscafé/restaurant Herberg In den Bockenreyder, lokaal ook 'den Bok' genoemd, waar we onze middagstop kunnen houden. Ook vandaag komen we aan het einde van de middag weer terug bij onze accommodatie en hebben we nog alle tijd om iets voor onszelf of samen te doen voordat we vanavond weer gezellig dineren.

Dag 4
Landgoed De Utrecht, de Hertgang en Esbeek (ca. 21 km/5,5 uur)
Tocht door het noordelijke deel van Landgoed De Utrecht via het bos de Hertgang, de grens met België en het plaatsje Esbeek waar we onze middagstop houden. In Esbeek bevinden zich Museum Andreas Schotel en Museumcafé Schuttershof, genoemd naar de in Rotterdam geboren maar op jonge leeftijd naar Esbeek verhuisde graficus/tekenaar (1896-1984) wiens collectie van etsen van o.a. het Brabantse leven in dit kleine museum te zien is. Vanavond is het onze laatste avond samen. We dineren samen en proosten op een geslaagde reis!

Dag 5
Rondje Diessen (ca. 12 km/3,5 uur) en terugreis
Helaas eindigt vandaag uw singlereis Nederland. Na het ontbijt checken we uit. We zetten onze bagage in de auto en maken daarna nog een mooie wandeling naar Diessen en terug. We wandelen heen via het bosgebiedje 'Het Stuk' en terug door het dal van het beekje de Reusel. Weer terug op de parkeerplaats van het hotel nemen we afscheid van elkaar en vertrekt iedereen per eigen vervoer naar huis.

Eigentijdserf ***

ligging: het hotel is rustig gelegen in het groen in Westelbeers tussen Tilburg en Eindhoven, niet ver van de Belgische grens. Het hotel is ruim opgezet en volledig gelijkvloers. Het bevindt zich aan de rand van de Spreeuwelse Heide, onderdeel van de ’Brabantse Kempen’. 
faciliteiten: het hotel heeft een receptie, sfeervolle lounge met open haard, bar en leestafel, restaurant/brasserie, pooltafel en terras. Wifi is tegen betaling beschikbaar.
kamers: de compacte 1-persoonskamers (ca. 6 m² excl. badkamer) beschikken over een 1-persoonsbed en een moderne badkamer met douche, toilet en wastafel. De meeste kamers hebben uitzicht op het bos. Tegen een toeslag is ruimere 2-persoonskamer voor alleengebruik te boeken. 
maaltijden: ontbijtbuffet en vastgesteld 3-gangendiner inbegrepenWat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Ma 27-02-2023 (niet meer beschikbaar)
€ 459,-


inclusief:
* 4 nachten verblijf in een 1-persoonskamer
* 4 x ontbijtbuffet en vastgesteld 3-gangendiner
* onbeperkt thee, koffie en fruitwater bij de coffeecorners
* meelopende Aktiva-reisleiding
* toeristenbelasting
* parkeerplaats

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* 2-persoonskamer voor alleengebruik € 120,-
* reis- en annuleringsverzekering 

exclusief: 
* vervoer naar en van Westelbeers
* overige maaltijden en dranken
* bijdrage SGR
* reserveringskosten
8

Leuke reis, heerlijk gewandeld door mooi en heel stil gebied. lijkt vaak op een coulissen landschap. Gezellige restaurants waar je lekker kan lunchen. Groep was gezellig en niet té groot. Reisleider wist precies op welk tijdstip de lunch locatie open was. Hotel was eenvoudig, maar goed, alles is aanwezig. Het was wel iets té warm, zo'n 30 graden, maar ja, daar kan niemand iets aan doen.

anoniem, reisperiode augustus 2022
8

Het was mijn eerste vakantie met Aktiva Tours maar zeker voor herhaling vatbaar. Heerlijk gewandeld, afwisselend landschap en mooie en verrassende routes. Reisleider was goed op de hoogte van plaatselijke horeca zodat we heerlijk konden lunchen. Hotel was prima en het personeel erg vriendelijk, ontbijt en diner zeer uitgebreid en met zorg en aandacht bereidt Kortom zeer aan te bevelen

Hettie, reisperiode augustus 2022
9

Schitterende wandelingen door bosrijk gebied, heel goede accommodatie met o.a. subliem eten, zeer deskundige en ervaren reisleider en erg leuke wandelaars.

Hans Uijttewaal, reisperiode augustus 2022
9

De accommodatie was prima, modern, schoon, van goede kwaliteit. Aardig personeel, eten ook meer dan prima. De 1-persoonskamer was heel prettig, modern en met een uitstekende badkamer. Ondanks de hitte deze week viel de warmte 's nachts mee. Fijn dat er geen tv was op de kamer. (ook fijn dat je een sleutel kreeg, ipv bv een pasje) De reisleider had zijn zaken goed voor elkaar en was erg betrokken. De groepsgrootte was 16 en dat was een mooi aantal.

Ton Martens, reisperiode augustus 2022
9

Comfortabele plek met vriendelijke mensen, mooie wandelingen en een enthousiaste reisleider

anoniem, reisperiode juli 2022
10

anoniem, reisperiode juli 2022
9

Enthousiaste reisleidster. Leuke wandelingen in een afwisselende omgeving. Lekker eten. Lekkere luie hangmatten. Luxe ontbijt 's ochtends. Ruim opgezette locatie in rustige omgeving.

anoniem, reisperiode juli 2022
9

Mijn derde reis met ‘aktiva’ en net zoals de vorige prettige, enthousiaste begeleiding met aandacht voor elke deelnemer; mooie en afwisselende wandelroutes en prima accommodatie!

Aike, reisperiode juli 2022
8

Goede reisleiding en mooie omgeving. Heb er erg van genoten.

anoniem, reisperiode juli 2022
7

anoniem, reisperiode mei 2022
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook