Single Reis Wandelen Camino de Santiago 11 - van Vézelay naar La Charité-sur-Loire

6 dagen
niveau 1
minibus
vanaf
€ 780 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 04-10-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

met Aktiva-reisleiding
1-persoonskamer inclusief
kleine groepen van max. 8 personen

route: licht heuvelachtig (heuveltoppen tot ca. 250 meter, dalen op een hoogte van meestal ruim 100 meter), wandelingen door licht heuvelachtig landschap en door dalen van kleine rivieren. Per wandeldag wordt gemiddeld 22 kilometer afgelegd.
groep:  minimaal 6 / maximaal 8 reizigers

1000 jaar pelgrimage over de Camino de Santiago
De pelgrimage - of ook genoemd: pelgrimstocht, bedevaart - dateert al uit de vroege Middeleeuwen. De belangrijkste kerkelijke reisdoelen waren Jeruzalem, Rome en Santiago de Compostella. De tocht naar die laatstgenoemde Spaanse stad, ook de Sint Jacobsroute genoemd, is één van de oudste. Het is ongelooflijk hoe duizend jaar geleden christenen uit alle uithoeken van Europa zoals het Frankische Rijk, de Lage Landen en de Alpen de hachelijke onderneming via de Pyreneeën naar Noord-West Spanje waagden. Het einddoel was Santiago de Compostella in Galicië, bijna aan de Cabo Finisterre - op zijn Latijns de Finis Terrae - het einde van de wereld….

Verder na Vézelay
Deze wandelvakantie is bij Aktiva Tours pas de elfde in de lange Santiago-serie dus nog steeds in de eerste routehelft, na de start in 2015 bij de Dom van de Duitse stad Aachen (Aken). Dit traject, dwars door de Bourgogne en de Nièvre, gaat naar hartje Frankrijk. De licht heuvelachtige streek is begroeid met groene bossen, en door het gebied stromen jonge smalle riviertjes.

Historisch gezien kende de pelgrimstocht naar Santiago vier belangrijke aanlooproutes en dito halteplaatsen in Frankrijk: Parijs, Vézelay, Le Puy en Arles. De Aktiva-serie Santiago-reizen volgt de route via Vézelay, en zo later via de Limousin en de Dordogne naar de Pyreneeën. In Saint Jean Pied de Port, een noordelijke toegangsplaats tot de Pyreneeën, komen die vier hoofdroutes samen, steken de hoge bergen over en lopen dan min of meer samen verder door Spanje. Vézelay, vertrekpunt van deze reis, is dus een gedenkwaardige en belangrijke etappeplaats, in het verleden en ook nu!

In deze editie van de Camino da Santiago-route hebben bosrijk heuvellandschap en stille natuur de overhand. In de dorpjes die u onderweg tegenkomt, wonen vaak maar weinig mensen. De jongere generatie trekt naar nieuw werk in de stad. Dat is al jaren het geval, en zo wordt de bevolking kleiner en ouder.

Het verblijf is in een fijn kleinschalig hotel in het dorpje Pontaubert bij Avallon. De belangrijkste bezienswaardigheden van Avallon zijn onmiskenbaar de oude stadsmuren: de “remparts”. Tijdens de reis is er altijd wel een moment beschikbaar dat de reisleider u die stadswallen kan laten zien.

De route is matig gemarkeerd maar staat ook uitstekend ingetekend op gedetailleerde kaarten die meegegeven worden, wat verdwalen onmogelijk maakt. De route die in deze reis gevolgd wordt is constant over de GR 654, de zuidelijke variant vanuit Vézelay richting Mariastad Nevers.

De - vele - volgende edities van deze Sint Jacobs-reis zullen de traverse van Frankrijk, de doorsteek van de Pyreneeën en de finale etappes in Spanje gaan behelzen. Het verdere verloop van dit project, begonnen in 2015, staat gepland voor de periode 2021-2030.

Dag 1
Eindhoven Station NS-Pontaubert (ca. 620 km) per minibus (11.00-18.00 uur).

Dag 2
Wandeling (ca. 20 km/5,5 uur) van Vézelay naar Amazy. Aan het begin is een kleine afsteek mogelijk naar Fontaines Sallées (het grondpatroon van een prehistorische nederzetting). Enigszins heuvelachtige route, in het begin bosrijk en later door meer open terrein. Vlak voor Amazy ligt Tannay met de kerk Collégiale St. Leger.

Dag 3
Wandeling (ca. 18 km/5 uur) van Amazy naar Varzy via Thurigny aan het riviertje de Beuvron met de in gotische stijl gebouwde Chapelle Saint Marcel.

Dag 4
Wandeling (ca. 23 km/6,5 uur) van Varzy naar Chateauneuf-Val-de-Bargis, onderweg langs de Chapelle Saint Lazare, Champlemy met een overwoekerde kasteelruïne en een stukje door het Forêt de Charnouveau.

Dag 5
Wandeling (ca. 26 km/7 uur, in te korten met ca. 5 km/1,5 uur door te starten bij de kerk van Chasnay). In het tweede deel van de route door het Forêt Domaniale des Bertranges. In het mooi gelegen Charité-sur-Loire met oude stadsmuren bevindt zich de abdij van Cluny met de indrukwekkende kloosterkerk, waarvan de monniken al in de Middeleeuwen bekend stonden om hun liefdadigheid (charité = liefdadigheid) voor pelgrims en armen.

Dag 6
Pontaubert-Eindhoven Station NS (ca. 620 km) per minibus (09.00-17.00 uur). 

Hôtel Au Soleil d'Or ***

ligging: het kleinschalige 3-sterrenhotel ligt in Pontaubert. Een klein dorpje van ca. 300 inwoners tussen Avallon en Vézelay. De afstand van Pontaubert naar het midden van Avallon bedraagt ca. 5 kilometer.
faciliteiten: het hotel beschikt over een eigen restaurant, een aparte caféruimte en verwarmd buitenzwembad (geopend t/m oktober).
kamers: gerenoveerde met smaak ingerichte kamers beschikken over een tv, gratis wifi en een eigen badkamer met douche en toilet.
maaltijden: maaltijden (ontbijt in buffetvorm, avondmaaltijd met 3 gangen uitgeserveerd). Een hapje en een drankje voor overdag onderweg worden meestal bij een naburige supermarkt gekocht.

Vertrekdatum
Prijs
Ma 04-10-2021 (niet meer beschikbaar)
€ 780,00


inclusief:
* Eindhoven Station NS-Pontaubert v.v. per minibus
* verblijf in een 1-persoonskamer met (bad en) douche/toilet op basis van halfpension (= ontbijt en avondmaaltijd zijn inbegrepen)
* Aktiva- reisleider
* transfers per minibus
* Nederlandse route-uitleg

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 150,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* eten en drinken onderweg
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook