Singlereis Wandelen Best of Eifelsteig

5 dagen
niveau 2
minibus
beoordeling: 8.7
vanaf € 465,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 07-11-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

speciale jubileumreis
twee hotels
ontbijt en diner inbegrepen
route: heuvels (max. ca. 500 m) afgewisseld met dalen van riviertjes en beken, met meestal matige hoogteverschillen. Afwisselend loof- en dennenbossen, akkers en weilanden. Per wandeldag wordt gemiddeld ca. 21 km (op de aankomst- en vertrekdag ca. 8/13 resp. 14 km) afgelegd.  
groep: minimaal 6/maximaal 16 reizigers.
 

10 JAAR EIFELSTEIG

File:Eifelsteig-trier-ehrang.jpg


Het Duitse woord “Steig” zou ons op het verkeerde been kunnen zetten.  Want de Eifelsteig bijvoorbeeld is beslist geen continue klim omhoog. Maar een wandelroute door de Eifel betekent wél regelmatig stukjes stijgen en weer afdalen. Met als resultaat dat we, vanaf boven, regelmatig getrakteerd worden op de prachtigste vergezichten over het heuvellandschap.

De Eifelsteig is een door de Eifelverein (opgericht 134 jaar geleden, in 1888) zorgvuldig samengestelde wandelroute tussen de oude steden Aachen (Aken) en Trier. Bij elkaar opgeteld zijn het 15 dagetappes met een totale lengte van 313 kilometer. Mooie delen zijn de “Schneifel” in de wijde omgeving van Blankenheim en de “Vulkaneifel” bij Daun. Met die eerste naam worden de vaak witte winters in de verre omgeving van Blankenheim bedoeld - maar in andere jaargetijden is het gebied in vele tinten groen gekleurd! En de opmerking over vulkanen verwijst naar de omgeving van Daun met kratermeren (Maaren, in het Duits) van sinds lange tijd gedoofde vulkanen.

De Eifelsteig zag zijn levenslicht in 2009: toen kwam de Eifelverein gereed met het bepalen van de route en de etappeplaatsen, het aanbrengen van richtingbordjes op bomen en hekken en het samenstellen van boekjes, kaarten en routeapps. In 2012 startte Aktiva Tours met de eerste Eifelsteig-reis, om precies te zijn op 7 augustus in de omgeving van Blankenheim. Nu zijn we 10 jaar en honderden vertrekdata verder: tijd voor een jubileumreis om het zomerseizoen 2022 te beginnen en af te sluiten! De mooiste delen van de Eifelsteigroute zijn samengebracht in deze decenniumreis, met - als uitzondering op wat we bij korte reizen normaal doen - overnachtingen in twee standplaatsen: Blankenheim en Neroth.

De bewegwijzering van de Eifelsteig is 100% nauwkeurig, met vele bordjes die ieder jaar worden gecheckt of ze er nog staan of hangen. We kunnen niet foutlopen en blijven steeds op de hoogte over routeplaatsen en afstanden. Tableaus met informatie over het landschap en de topografie geven regelmatig interessante informatie over de omgeving. Kortom, dat alles is pas echte Deutsche Gründlichkeit!

En tot slot: Duitsland is natuurlijk gezellig. Dat geldt voor de stadjes en de hotels waar we verblijven, en ook voor de bewoners zelf. Viel Vergnügen und Spaß in der Eifel!

De totale Eifelsteig met in totaal 15 dagtrajecten is bij Aktiva Tours opgebouwd uit 4 losse 5-daagse reizen. Deze jubileumreis is een combinatie van de mooiste routes van editie 2 en 3, en wordt uitsluitend in 2021 en 2022 aangeboden.

 

Dag 1
Eindhoven Station NS-Blankenheim (ca. 190 km) per minibus (11.00-13.30 uur). Informatie over de reis en de route door de reisleider. Inloopwandeling van Blankenheim naar Ripsdorf (ca. 8 km/2,5 uur) of naar Alendorf (ca. 13 km/4 uur) via het natuurgebied Nonnenbach en de Brotpfadhütte.

Dag 2
Wandeling (ca. 22 km/6,5 uur) van Kloster Steinfeld naar Blankenheim via Nettersheim. Op verschillende plaatsen staan gerestaureerde delen van het 2000 jaar oude Romeinse aquaduct dat Keulen 100 km verder (!) van Eifel-water voorzag. Route door het dal van het riviertje de Urft en het natuurgebied Haubachtal.

Dag 3
Wandeling (ca. 20 km/6,5 uur) van Hillesheim naar Gerolstein via Bolsdorf met het schilderachtige dalletje Bolsdorfer Tälchen. Route via de hoogste top van deze wandeldag de geologisch bizar gevormde Rother Kopf.

Dag 4
Wandeling (ca. 20 km/7 uur) van Daun naar Manderscheid langs de oude vulkaanmeren Gemündener Maar, Weinfelder Maar en Schalkenmehrener Maar en verder via de Udersdorfer Mühle door het dal van de Lieser.

Dag 5
Wandeling (ca. 14 km/4 uur) van Neroth naar Gerolstein via de top Dietzenley, de Büschkapelle in het bos, het uitzichtpunt Am Heiligenstein en tenslotte de Löwenburg aan de rand van Gerolstein. Gerolstein-Einhoven Station NS (ca. 210 km) per minibus (14.00-17.00 uur).

Hotel Schlossblick (Blankenheim) ***

ligging: aan de rand van het centrum van het stadje Blankenheim, direct tegenover de Blankenheimer Weiher (stadspark met een grote vijver).
faciliteiten: goed georganiseerd en sympathiek familiehotel met ca. 25 kamers, binnenzwembad (gratis) en sauna. Gratis wifi.
kamers: altijd met eigen douche/toilet, altijd gescheiden bedden bij de 2-persoonskamers, tv.
maaltijden: ontbijt en avondmaaltijd inbegrepen; eten en drinken voor onderweg verkrijgbaar bij winkels in de buurt en horecagelegenheden op de route. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.

Hotel Zur Neroburg (Neroth) ***

ligging: in het midden van het kleine plaatsje Neroth, aan de rustige hoofdstraat.
faciliteiten: gezellig familiehotel met ca. 20 kamers, restaurant, ontbijtruimte, terras aan de straatzijde, bar en kegelbaan. Gratis wifi. 
kamers: altijd met eigen douche/toilet, altijd gescheiden bedden bij de 2-persoonskamers.
maaltijden: ontbijt en avondmaaltijd inbegrepen; eten en drinken voor onderweg verkrijgbaar bij horecagelegenheden op de route en op het eindpunt van de wandelingen. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking. Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs


inclusief:
* Eindhoven Station NS-Blankenheim en Gerolstein-Eindhoven Station NS per minibus 
* verblijf in 1-persoonskamer (eigen douche/toilet) op basis van halfpension (logies/ontbijt + avondmaaltijd) 
* Aktiva-reisleiding
* transfers per minibus 
* Nederlandstalige route-uitleg
* toeristenbelasting
 
optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 55,- 
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds 
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten
8

anoniem, reisperiode april 2022
10

Super reis, prachtig wandelgebied. Goede hotels en vooral een zeer enthousiaste reisleidster.

Gerrie Dors, reisperiode april 2022
8

Het was een prachtige reis. Met name het gebied rond Gerolstein. Wat later plannen in de zomer is misschien beter ivm het matige weer.

Ruud Brakenhoff, reisperiode april 2022
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook